ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

3 Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι ...για πάντα μέλι. 
Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
Συμβουλή
Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του....

0 Fairy Pools: Μια βουτιά στον… παράδεισο!

perierga.gr - Fairy Pools: Μια βουτιά στον... παράδεισο!Ανάμεσα στους τεράστιους ορεινούς όγκους Cuillin στο Isle of Skye της Σκωτίας υπάρχει ένας μικρός υδάτινος «παράδεισος» που αποτελείται από πολλές γαλαζοπράσινες φυσικές «πισίνες», γνωστές με την ονομασία Fairy Pools.


Η λαογραφία του τόπου περιλαμβάνει πολλούς μύθους και φανταστικές ιστορίες σχετικά με τη δημιουργία τους, ενώ ολόκληρη η περιοχή αποτελεί μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες της Σκωτίας.

0 Η δύναμη της ελεύθερης θέλησης


Η Ελεύθερη Θέληση είναι η ουσία που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο. Αυτή είναι η απόδειξη πως έχει λόγο και ύπαρξη. Με την ποδηγέτηση της ελεύθερης θέλησης της ανθρωπότητας απόκτησαν την δύναμη της ηγεσίας, αυτοί που κατέχουν την γνώση τής χρήσης της, και κατάφεραν να μας εγκλωβίσουν μέσα σε μία και μοναδική πραγματικότητα . Την πραγματικότητα του κόσμου που οι ίδιοι μας έχουν περιορίσει.

Στον κόσμο μας επικρατεί η τριαδικότητα μέσα σε έναν τετραδιάστατο χωροχρόνο. Στο σύνολό του αποδίδει τον σεβαστό αριθμό Επτά- Σεπτά. Μέσα από μια ανθρωποκεντρική υφή , διαιρούμε τα πάντα με τις τρείς υποστάσεις που μας εκφράζουν. Νου, Ψυχή , Σώμα. Οι τρείς θεϊκές βασιλείες από τις οποίες εκπορεύτηκε ο κόσμος. Η Βασιλεία του Ουρανού. Η Βασιλεία του Κρόνου. Η Βασιλεία του Διός. Η Ουράνια Βασιλεία του Ουρα- Νού εκφράζει την ιδέα – σκέψη της Δημιουργίας. Η Βασιλεία του Κρόνου υποδηλώνει την άμορφη και χαοτική ύλη από την οποία ξεπηδούν τα πάντα με την παρεμβολή της ιδέας – σκέψης του Νού. Η του Διός Βασιλεία αφορά την είς την νόηση εμβάπτιση των όντων διαμέσων της οποίας διέρχεται η οδός της εξελίξεως με ανώτερο μορφικό όν επί της Γής τον άνθρωπο του Διός.


0 Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο, την ημέρα γεννεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο, την ημέρα γεννεθλίων του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΟι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται σχεδόν τέλεια με τον ήλιο όπως θα ανέτελλε το πρωινό της 20ής Ιουλίου 356 π.Χ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Το σύνηθες σε πόλεις εκείνης της εποχής θα ήταν η κύρια οδός να είχε σχεδιαστεί παράλληλη με την ακτή της Μεσογείου, και παρ' όλο που η Κανωπική οδός ήταν με κατεύθυνση δυτική/ανατολική, παρεκκλίνει από την παράλληλο με την παραλία...

1 Άγνωστα γεγονότα από την «Γραμμή Μεταξά»: Ο αφάνταστος ηρωισμός του Στρατού μας

Φωτογραφία για Άγνωστα γεγονότα από την «Γραμμή Μεταξά»: Ο αφάνταστος ηρωισμός του Στρατού μαςΑπρίλιος 1941. Στην αρχή ακόμα της γερμανικής επίθεσης, η ολιγομελής ομάδα των Ελλήνων μαχητών ενός πολυβολείου στο Δεμίρ Καπού, επάνω στο όρος Μπέλες, (στα «οχυρά του Μεταξά» στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα) προκάλεσε τρομερή φθορά στους επιτιθέμενους Γερμανούς. Όταν τελικά παραδόθηκε, αφού όμως πρώτα είχε εξαντλήσει τα πυρομαχικά της, ο Γερμανός επικεφαλής συνεχάρη τον Έλληνα επικεφαλής, έφεδρο λοχία Διοικητή του οχυρού Δημήτριο Ίντζο (από τα Άνω Πορρόϊα Σερρών) και στη συνέχεια διέταξε την εν ψυχρώ εκτέλεσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στους άφωνους στρατιώτες....
Η εκτέλεσις του ηρωϊκού αυτού μαχητού, που από τη στιγμή που παραδόθηκε το οχυρό και ο Δημήτριος Ίντζος εθεωρείτο επισήμως αιχμάλωτος πολέμου προστατευόμενος από τη Συνθήκη περί αιχμαλώτων, Γενεύης, του 1929, που την είχε υπογράψει και αποδεχτεί και η Γερμανία, ήταν το πρώτο στυγνό και απάνθρωπο έγκλημα των Γερμανών δημίων του Χίτλερ εναντίον της Ελλάδος που χτύπησε νικηφόρα πρώτη τον Άξονα στην Αλβανία.

0 Όταν η φύση προκαλεί δέος

Όταν η φύση προκαλεί δέος (21)
Ένα ακόμα αφιέρωμα με εντυπωσιακές φωτογραφίες της Μητέρας Φύσης σε όλο της το μεγαλείο…

0 Επίσκεψη σε ένα σύννεφο!

perierga.gr - Ένα "επισκέψιμο" σύννεφο! Το διαδραστικό έργο του νεοϋορκέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου «Diller & Scofidio» αποτελεί μέρος έκθεσης και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα περίπτερο μέσα σε πυκνούς υδρατμούς, το οποίο τοποθετήθηκε με ειδικά στηρίγματα επάνω στη λίμνη Neuchâtel της Ελβετίας.


Το πρωτότυπο «Blur Building» είναι «ένα κτίριο χωρίς μορφή, ένα μόνιμο σύννεφο που συνδέεται με την ακτή με μια σκάλα, πλήρως επισκέψιμο από τον κόσμο, ο οποίος έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο εσωτερικό του την αίσθηση που δημιουργείται όταν κάποιον βρίσκεται μέσα στην ομίχλη», λένε οι δημιουργοί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...