ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

0 Οταν ο Καποδίστριας προσπαθούσε να βάλει σε τάξη την Ελλάδα...


«Στο σφυρί» 37 ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια

Σε δημοπρασία θα βγουν 37 ανέκδοτες έως τώρα, ιδιόχειρες επιστολές του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, οι οποίες μάλιστα είναι εξαιρετικά επίκαιρες, αφού αποκαλύπτουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βάλει κάποια τάξη στις υποθέσεις του νεοσύστατου κράτους χωρίς να υπολογίζει το οποιοδήποτε κόστος.

Και οι 37 επιστολές οι οποίες χρονολογούνται ανάμεσα στο 1789 και στο 1864 απευθύνονται στο στενό συνεργάτη του Καποδίστρια, Αλέξανδρο Κοντόσταυλο και αναφέρονται σε τρέχουσες κρατικές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, των ετών 1828-1830.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει για τους ισχυρούς Έλληνες της εποχής: «...Θα με λυπούσε πολύ αν ο εγωισμός και η φιλοχρηματία των οικονομικά ισχυρών, των ανθρώπων με υπόληψη και των γαιοκτημόνων με ανάγκαζε να καταφύγω στη βία. Όμως, αν πρέπει να το κάνω δεν θα διστάσω, γιατί μου είναι αδύνατον να σταματήσω ή να κάνω πίσω...» (29 Φεβρουαρίου 1828).

0 Και η Σαμοθράκη...στους δρόμους του Μεταξιού !!!

Μια ρηξικέλευθη και συνάμα πρωτοποριακή δράση προβολής, προώθησης και ανάδειξης πέρα από τα σύνορα της χώρας ενός προϊόντος με εβρίτικη ταυτότητα, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης.
 
Ο λόγος για το μετάξι, το μοναδικό αυτό προϊόν που παράγεται στο Σουφλί και έχει κάνει γνωστή την περιοχή στα πέρατα της Οικουμένης, χάρη στην εξαιρετική και ταυτόχρονα μοναδική του ποιότητα.
 
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής των διοργανωτών, που ονομάστηκε «AdT», δηλαδή τα αρχικά του ονόματος της πρώτης αυτοκράτειρας της Θράκης και της Μικράς Ασίας, της Αρσινόης της Θράκης, είναι το «πάντρεμα» της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας με το μετάξι που χρονολογείται η παραγωγή του στην περιοχή του Σουφλίου από το 550 μ. Χ.

0 Παράδεισος στον Αρκτικό κύκλο

Perierga.gr - Το πανέμορφο LofotenΤο Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος στα βόρεια της Νορβηγίας. Αν και βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο, εμφανίζει μια ιδιόμορφη ανωμαλία στις θερμοκρασίες του.
Το Lofoten έχει μακραίωνη ιστορία καθώς κατοικείται από τον 8ο μ.Χ αιώνα. Το όνομά του σημαίνει το πόδι του λύγκα και οφείλεται στη μορφή που σχηματίζουν τα νησιά του.


Παρά το υψηλό γεωγραφικό του πλάτος παρουσιάζει ιδαίτερα ήπιο κλίμα. Η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -1,5 οC ενώ τον Αύγουστο 13 οC. Το εξαιρετικά ζεστό για την περιοχή κλίμα οφείλεται στο θερμό ρεύμα του Κόλπου και τα παρακλάδια του.

0 Εντυπωσιακά κτίσματα στις κορυφές βράχων

Κάστρα, φρούρια, μοναστήρια, φάροι χτισμένα ψηλά, πάνω σε βράχους. Κινούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων, γοητεύουν, εντυπωσιάζουν. Η ιστορία τους, η όμορφη θέα, το φυσικό περιβάλλον, η αρχιτεκτονική τους είναι κάποιοι από τους λόγους που αναδεικνύονται σε τουριστικά αξιοθέατα και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Ας επισκεφτούμε κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μας.
Το κάστρο Trosky-Τσεχία

1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΞΙΑΣ 20.000 € ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

Οι ηθικοί αυτουργοί της... δολοφονίας του Δημήτρη Χριστούλα, στήνουν κιόσκια δίπλα από το μνημείο του. 

Και τι ζητάνε;  Την ψήφο σου. 

Ξύπνα

Αυτή η εικόνα πρέπει να σε ταρακουνήσει. 


0 ΓΟΡΓΟΝΕΣ!!!

Γοργόνες!! Οι νεράιδες του νερού για πολλούς!! Πλάσματα τα οποία υπάρχουν στην αρχαία αλλά και στην νέα ιστορία του κάθε πολιτισμού στην γη. Υπάρχουν πραγματικά ή είναι μια φαντασίωση; Γιατί κάποιοι πολιτισμοί τις είχαν για θεότητες, γιατί οι ναυτικοί τις έβλεπαν συχνά στην θάλασσα ενώ τώρα όχι;

Όταν ήμουν παιδί η γιαγιά μου μου έλεγε ένα παραμύθι για την αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου που ήταν γοργόνα και σταμάταγε το κάθε πλοίο και ρωτούσε αν ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Αν ο καπετάνιος έλεγε όχι το βύθιζε το καράβι και έπνιγε τους ναυτικούς, αν ο καπετάνιος έλεγε « Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει » τους άφηνε και έφευγαν!! Αργότερα ανακάλυψα ότι δεν ήταν παραμύθι ( ή είναι; ), μα ότι ήταν ένας θρύλος!!
 
Ο θρύλος για τις «αδερφάδες του μεγάλου Αλεξάνδρου», που διασώζεται σε δύο εκδοχές, όπως τις έχει καταγράψει ο Ν. Πολίτης και τις παραδίδει στις Παραδόσεις του (χ.χ.). Στην περίπτωση μάλιστα του συγκεκριμένου θρύλου νομίζουμε ότι μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις ιστορικές και μυθολογικές του απαρχές.

0 Εικόνες που θα σας παρακινήσουν να εξερευνήσετε τον κόσμο με νέους συναρπαστικούς τρόπους

1 “Planet Εarth”: μαγεία!

planet_earthΕνα μεγάλο ευχαριστώ στο BBC που με τα documentary όπως το Planet Earth μας θυμίζει πόσο όμορφη είναι η γη.

Εκπληκτικά τοπία, καταπληκτική σκηνοθεσία και μουσική, βάλτε το video σε full ανάλυση και απολαύστε το.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...