ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

1 Πιλότος μικρού αεροπλάνου κάνει την πιο τρομακτική φάρσα (Video)


Πιλότος μικρού αεροπλάνου κάνει την πιο τρομακτική φάρσα

Δείτε την φάρσα του πιλότου και την τρομοκρατημένη αντίδραση του συνεπιβάτη, ο οποίος θα βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι από εδώ και πέρα…

1 Δέκα λόγοι που τα δελφίνια είναι υπέροχα ζώα

Τα χαρίσματα των «βασιλιάδων των θαλασσών»

Διακρίνονται για την ευφυΐα και την καλοσύνη τους. Είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και από την αρχαιότητα θεωρούνταν οι βασιλιάδες των θαλασσών. Τι είναι όμως αυτό που κάνει πραγματικά τα δελφίνια να ξεχωρίζουν; Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τους οποίους τα δελφίνια είναι απλά υπέροχα.

1. Συμπαθούν τους σκύλους

0 Ο Ρέμπραντ και το πορτραίτο πίσω απ' το πορτρέτο



Ένας κρυμμένος πίνακας κάτω από έργο 380 ετών.Πολύ κοντά στην αποκάλυψη ενός κρυφού πορτρέτου πίσω από έναν πίνακα 380 ετών του Ρέμπραντ, βρίσκονται οι επιστήμονες.Το αριστούργημα, "Ηλικιωμένος άνδρας με στρατιωτική στολή" του Ολλανδού ζωγράφου, βρίσκεται στο μουσείο Getty στο Λος Άντζελες.

Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει ότι το έργο φέρει αμυδρά ίχνη από άλλο πορτρέτο κάτω από την επιφάνεια του. Οι ερευνητές προσπάθησαν να δουν πίσω από το πορτραίτο, χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες αλλά και συμβατικές μεθόδους ακτίνων Χ, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή σε μεγάλο βαθμό ο Ρέμπραντ χρησιμοποίησε το ίδιο χρώμα (με την ίδια χημική σύνθεση) για την “κρυμμένη” και την τελική έκδοση του έργου.

0 Το υποψήφιο για Όσκαρ animation που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους

Μέσα σε μόλις 6 λεπτά, η animation ταινία μικρού μήκους της Disney με τίτλο «Paperman» καταφέρνει να μας διηγηθεί μια ρομαντική ιστορία στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50 και να συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το Paperman του σκηνοθέτη John Kahrs είναι υποψήφιο για το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους στα φετινά Όσκαρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εισάγει μια πρωτοποριακή τεχνική που συνδυάζει αρμονικά τα γραφικά που δημιουργούνται στον υπολογιστή, με τις χειρόγραφες τεχνικές.

0 Σκυρόδεμα (τσιμέντο) του 1000 π.Χ. ίδιας ποιότητας με το σημερινό και αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια

Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείπονταν κατά πολύ των επιστημονικών τους θεωριών. Όμως ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών, που συστηματικά αποσιωπώνται, καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

Ακόμη και κάποια διασωθέντα μνημεία της αρχαιότητας παρουσιάζουν ως προς την τεχνολογία τους και τις ιδιότητές τους εκπληκτικά επίπεδα γνώσεως, που είναι γνωστά σε λίγους ερευνητές σήμερα. Παράδειγμα αποτελούν οι αποδείξεις για την επιστήμη της Χημείας, ένα γνωστικό κλάδο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με τεχνολογικές εφαρμογές που δεν υπολείπονταν σε τίποτε των σημερινών, κλάδο που εν τούτοις είναι λησμονημένος από το διεθνές ακαδημαϊκό κατεστημένο.

Ο Ιωάννης Τσαγκάρης, καθηγητής της Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι απ’ τους ελάχιστους ερευνητές , που εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανασύρει απ’ την ιστορία την θαμμένη γνώση των προγόνων μας. Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Τσαγκάρης στο περιοδικό “Δαυλός” που φωτίζει άγνωστες πτυχές της Χημικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και η συνέντευξη του κ. Ευσταθιάδη του μηχανικού που έκανε την μελέτη του αρχαίου σκυροδέματος.

0 Πλησιάζει ο κομήτης PanSTARRS ένας από τους πιο φωτεινούς κομήτες στην ιστορία..

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης

 Σε περίπου ένα μήνα ο κομήτης PanSTARRS θα διασχίσει την τροχιά του Ερμή και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσει η θέαση και με γυμνό μάτι λόγω της φωτεινότητας του που απορροφά από τον Ήλιο.

Οι παρατηρητές του κομήτη PanSTARRS θα μπορούν να τον ψάξουν στον ουρανό από τις αρχές Μαρτίου, κυρίως την στιγμή του ηλιοβασιλέματος όπου θα είναι περισσότερο ορατός καθώς θα περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση ανάμεσα στον Ήλιο και την Γη..

Μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Martin Masek τράβηξαν μια "καθαρή" εικόνα του κομήτη χρησιμοποιώντας το τηλεκατευθυνόμενο τηλεσκόπιο "FRAM" F(/Ph)otometric Robotic Atmospheric Monitor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...