ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

0 Τανζανία: "Αυτονόητες" οι μαζικές δολοφονίες αλμπίνων

“Ένα άτομο που έχει αλμπινισμό, είναι καταραμένο. Είναι από το διάβολο, δεν είναι άνθρωπος, δεν πεθαίνει, απλά εξαφανίζεται”... Αυτή η αντίληψη επικρατεί στην Τανζανία και βάσει αυτής, εκατοντάδες αλμπίνοι δολοφονούνται, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το αίμα τους ή μέρος των σορών τους σε τελετές μαύρης μαγείας, ενώ κορίτσια με την ίδια πάθηση, βιάζονται, καθώς πιστεύεται ότι έτσι θα θεραπευθεί το AIDS.

Σύμφωνα με την καναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωσηπροάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “Under The Same Sun” (UTSS), τουλάχιστον 63 αλμπίνοι, περιλαμβανομένων παιδιών, είναι γνωστό ότι έχουν δολοφονηθεί, κυρίως στο απομακρυσμένο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

0 ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! - Μέρος 2ο


http://www.conspiracy-channel.gr/

0 Πρωτότυπa κουτιά υπολογιστών!!

0 H κοιλάδα με τις «κανάτες».

Η κοιλάδα με τις κανάτες (The valley of jugs) είναι ένα αρχαιολογικό μνημείο που βρίσκεται στην επαρχία Xianhuang του Λάος . Η κοιλάδα που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Annamite ονομάζεται έτσι γιατί μέσα της υπάρχουν χιλιάδες μεγάλες πέτρινες στάμνες.


Το μήκος κάθε μίας από αυτές κυμαίνεται από 0,5 έως 3 μέτρα και το βάρος σε κάποιες φτάνει τους 6 τόνους.

0 Συμπληρώματα πράσινου τσαγιού, μάλλον όχι τόσο αποτελεσματικά.

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει παρουσιάζονται πολλά συμπληρώματα με πράσινο τσάι που υπόσχονται πολλά και διάφορα. Ωστόσο Αμερικανοί ερευνητές του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. έδειξαν ότι η χημική σύσταση των συμπληρωμάτων διατροφής πράσινου τσαγιού δεν είναι το ίδιο με τον καταναλώνει κανείς πράσινο τσάι σε ρόφημα. 
 
Οι ερευνητές δείχνουν μέσα από την έρευνα τους ότι η διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης των συμπληρώματων έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση των ευεργετικών αντιοξειδωτικών ουσιών στο τσάι ενώ περιέχουν και άλλες ουσίες που ...

0 Το μυστήριο του σχηματισμού του Γκραντ Κάνυον.!!!

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης. Παράλληλα όμως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια για τους γεωλόγους. Κανείς ως τώρα δεν έχει μπορέσει να εξηγήσει πώς δημιουργήθηκε το Γκραντ Κάνυον, πώς σχηματίστηκαν οι ιδιόμορφες στρώσεις των πετρωμάτων του και πώς απέκτησε τη θεαματική του ομορφιά.
 Οι περισσότερες θεωρίες που έχουν προταθεί ως τώρα για την ερμηνεία του σχηματισμού του Γκραντ Κάνυον επικεντρώνονται στα ανώτερα στρώματα της Γης- δηλαδή στον φλοιό και στα δυο τμήματα του άνω μανδύα: τη λιθόσφαιρα, η οποία αποτελείται από τις στερεές λιθοσφαιρικές πλάκες που βρίσκονται σε μόνιμη κίνηση, και την ασθενόσφαιρα, η οποία αποτελείται από ρευστό μάγμα. Τώρα μια νέα θεωρία έρχεται να δώσει τη δική της ερμηνεία...

0 Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι!

Οι ανθρώπινοι 'ζωολογικοί' κήποι (που ονομάζονταν επίσης 'εθνολογικές εκθέσεις' ή 'Negro Villages») ήταν δημόσια... εκθέματα ανθρώπων το 19ος και αρχές του 20ου αιώνα, συνήθως σε μια 'φυσική' ή 'πρωτόγονη' κατάσταση, τονίζοντας τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των Ευρωπαίων, του δυτικού πολιτισμού και των μη ευρωπαϊκών λαών, συχνά χρησιμοποιούμενοι για ρατσιστικούς σκοπούς και για την 'επιβεβαίωση' του Δαρβίνου.
Ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους μπορούσαν να βρεθούν στη
Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Βαρσοβία, τη Βαρκελώνη, το Αμβούργο και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

0 ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Είχαν το θράσος να κατηγορούν τον Ελληνικό λαό οι κλεπταποδόχοι των κλεψιμέικων. Δείτε τώρα ένα ωραίο θεματάκι για την τιμιότητα των Γερμανών και τον περιβόητο έλεγχο του...
. Γερμανικού κράτους που “σέβεται τους νόμους της ΕΕ”.
Το θέμα μας το έστειλε ο φίλος Τάσος που μένει μόνιμα στην Σιβηρία και βέβαια του ανήκουν τα εύσημα! Ευχαριστούμε Τάσο…

0 Αντισυνταγματικό το προσχέδιο νόμου για την δωρεά οργάνων

Περί τα τέλη Μαρτίου 2011, πληροφορηθήκαμε όλοι, από τον ημερήσιο τύπο, ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου που αφορά στην δωρεά οργάνων προκειμενου αυτά να χρησιμοποιη­θούν σε μεταμόσχευση.

Με την προτροπή του σεβασμίου πατρός μας Βασιλείου Βολουδάκη, θεωρήθηκε σκόπιμο να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με αυτό το θέμα, κάνοντας μια μικρή έρευνα η οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να κατα­νοήσουμε εάν το κυοφορούμενο σχέδιο νόμου είναι συνταγματικά κατοχυρωμενο.


Η βάση του προσχεδίου

Το προσχέδιο νόμου για την δωρεά οργάνων βασίζεται στην νεοεισαγό­μενη έννοια της «εικαζόμενης συναίνεσης». Τι σημαίνει, όμως αυτή η έννοια; Σημαίνει ότι συνάγουμε από διάφορα τεκμήρια (μαρτυρίες, κλπ.) ότι ο αποθνήσκων θέλει να είναι δότης.

0 Το μυστήριο του πλοίου «Mary Seleste»

Το όνομα Mary Celeste παραπέμπει σε ένα από τα μεγαλύτερα, για μερικούς το μεγαλύτερο, μυστήρια της ναυσιπλοΐας. Οι ναυτικοί του 19ου αιώνα χρησιμοποιούσαν τον όρο «στοιχειά» για τα πλοία εκείνα που έπλεαν χωρίς πλήρωμα, ακυβέρνητα, στους ωκεανούς. Κάθε καπετάνιος που συναντούσε ένα στοιχειό είχε την υποχρέωση να προσπαθήσει να το ρυμουλκήσει σε λιμάνι, καθώς αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα. Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία του Mary Celeste.
Το Mary Celeste ήταν ένα πλοίο το οποίο σάλπαρε από τη...

0 Θα μας λείψει η αυθεντικότητά σου

Γράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης 

Αθανάσιε αθάνατε!
Θανάση θα μας λείψεις. Η απέριττη, γλυκιά γαλανή ματιά σου.
Η μεγαλοπρεπής ταπεινότητά σου.
Η απλότητα και το ελληνικό μέτρο στην έκφρασή σου.
Η σοβαρότητα στην κωμικότητά σου.
Θα μας λείψει η διάθεσή σου να υπερασπίζεσαι τον αδικημένο, τον άνεργο, τον προδομένο, τον πονεμένο.

0 Τα πιο όμορφα μανιτάρια στο κόσμο

Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο όμορφα μανιτάρια στο κόσμο. Όταν βλέπετε τέτοια όμορφα μανιτάρια θα σας πήγαινε η καρδιά να τα φάτε? Αλλά και να σας πήγαινε τα περισσότερα είναι πιθανόν δηλητηριώδη, οπότε ίσως να μην θέλετε να τα φάτε ούτως ή άλλως.
01_Mushrooms

0 Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα

Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα (1)

Με κρυφή χορήγηση μαριχουάνας κράτησε στη ζωή το γιο του ένας απελπισμένος πατέρας στις ΗΠΑ. Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες, αλλά το παιδί ζει. Η απίστευτη ιστορία του μικρού Κας. Ένα αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, μια από τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου, κατάφερε να σωθεί χάρη στην επέμβαση του πατέρα του ο οποίος του έδωσε κρυφά μαριχουάνα.
Ο απεγνωσμένος Μάικ Χάιντ, πατέρας του μικρού Κας βλέποντας το αγγελούδι του να αργοσβήνει αποφάσισε να στραφεί στην ιατρική χρήση της μαριχουάνας.
Ο τρίχρονος Κας ήταν απολύτως ένα υγιέστατο αγοράκι όταν γεννήθηκε, αλλά πριν τα δεύτερα γενέθλιά του αρρώστησε βαριά.

0 Ένας δρόμος βαμμένος μπλέ!

Ενας δρόμος στην πόλη Drachten της Ολλανδίας βάφτηκε μπλέ!
Πρόκειται για έργο του καλλιτέχνη Henk Hofstra.
Είναι 1000 μέτρα μήκος και 8 μέτρα πλάτος και  έχει γραφτεί με γράμματα ύψους 8 μέτρων η φράση «Water is Life», δηλαδή το νερό είναι ζωή.......

0 Καφενεία στην Κρήτη

Στον απόηχο μιας άλλης εποχής
Κείμενο – Φωτογραφίες: Έφη Ψιλάκη
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Explore Nature της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ)

Σε περίοπτη θέση η μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου και κάμποσοι χάρτες. Στη μέση μια σόμπα που ανάβει. Και τριγύρω, άντρες με μουστάκια και ρυτιδωμένα πρόσωπα. Στα ορεινά χωριά το καφενείο δεν είναι επαγγελματική ενασχόληση αλλά κοινωνική λειτουργία. Αποτυπώνει και εκφράζει έναν ολόκληρο κόσμο, με τους κανόνες, το ήθος και τις ιδιαιτερότητές του…

0 Βαλεριάνα : το ηρεµιστικό της φύσης

Από τα πιο δραστικά βότανα, η βαλεριάνα καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα χάρη στις αγχολυτικές της ιδιότητες, χαρίζοντάς µας την πολυπόθητη ηρεµία.

Aνθίζει το καλοκαίρι µέχρι το φθινόπωρο κυρίως σε µέρη µε υγρά και ψυχρά κλίµατα. Μπορείτε να την βρείτε σε αγρούς αλλά και να την καλλιεργήσετε µόνοι σας στον κήπο ή σε µια γλάστρα στο µπαλκόνι σας. Μαζέψτε τις ρίζες της το φθινόπωρο και φροντίστε να τις αποξηράνετε µακριά από το φως ή αναζητήστε τες σε βοτανοπωλεία και φαρµακεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...