ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

0 Μες στην κοιλάδα των Τεμπών


Η κοιλάδα των Τεμπών σχηματίζεται ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσαβο. Η κοιλάδα έχει μήκος 10 χιλιομέτρων, ενώ στο στενότερο σημείο της σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα.

Την κοιλάδα διατρέχει ο ποταμός Πηνειός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στο Αιγαίο.

Η κοιλάδα των Τεμπών είχε, από την αρχαιότητα, μεγάλη σημασία, αφού είναι το κύριο πέρασμα από την Μακεδονία στη Θεσσαλία.

0 Δέλτα Έβρου: Η αποθέωση της φύσης


Το Δέλτα του Έβρου, στη βορειοανατολική άκρη της Ελλάδας, έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια φύση και ζωή, αλλά και για τον άνθρωπο. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ η τοπική κοινωνία, εξασφαλίζει ένα σημαντικό μερίδιο των πόρων της. Παραποτάμια δάση, υγρά λιβάδια, καλαμιώνες, λιμνοθάλασσες και άλλοι βιότοποι, συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη.
Στις εκβολές του ποταμού Έβρου, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Τουρκίας, στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου , που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης.

0 Τι κρύβουν οι τεχνητοί λόφοι της Θεσσαλίας


Όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη Θεσσαλία εν γένει, δεν μπορούν παρά να προσέξουν τους μικρούς λόφους στη μέση του θεσσαλικού κάμπου. Οι λοφίσκοι αυτοί στην πλειονότητά τους είναι τεχνητοί και στη Θεσσαλία αποκαλούνται Μαγούλες.

Εκτός μικρών εξαιρέσεων, όπου πρόκειται για ταφικούς τύμβους που είναι διακριτοί λόγω του μεγέθους τους, οι λοφίσκοι αυτοί είναι προϊστορικοί οικισμοί. Συνήθως πρόκειται για οικισμούς, οι οποίοι χρονολογούνται στη Νεολιθική Εποχή, ενώ σε μερικές περιπτώσεις παρατηρείται συνεχής κατοίκηση, η οποία φθάνει μέχρι την Εποχή του Χαλκού και σπανιότερα, αλλά με σημαντικές ασυνέχειες, μέχρι και στους ιστορικούς χρόνους.

0 Ελεύθερη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα

Ελεύθερη και πάλι θα είναι η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην χώρα μας ύστερα από δεκαετίες απαγόρευσης, γεγονός που θα προσφέρει μία ιδιαίτερα κερδοφόρα εναλλακτική πρόταση καλλιέργειας για τους αγρότες.

Όπως αναφέρει το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας το Έθνος, η κλωστική κάνναβη είχε απαγορευτεί στην Ελλάδα από το '50, ωστόσο παρά το επίμαχο συνθετικό «κάνναβη», η κλωστική δεν έχει κανένα άλλο κοινό με την απαγορευμένη ινδική κάνναβη, η οποία θεωρείται ναρκωτικό και έχει απαγορευθεί από το Νόμο 34/59/2006.

0 Νέα επαναστατική τεχνολογία στις κατεδαφίσεις

Σκιά του εαυτού του έχει γίνει το ξενοδοχείοGrand Prince Hotel Akasaka, το οποίο συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα χάρη σε μια καθαρή, πρωτοποριακή τεχνική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Με τη νέα αυτή τεχνική, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Taisei Corporation’s Hideki Ichihara, το ξενοδοχείο κατεδαφίζεται στο εσωτερικό του, όροφος όροφος.

Ήδη το ύψος του ξενοδοχείου ήδη μειώθηκε από τα 140 μέτρα στα 80, ενώ σε έξι μήνες το κτήριο αναμένεται να συρρικνωθεί.


Από την εξωτερική πλευρά η κατεδάφιση δεν γίνεται αντιληπτή, όμως στο εσωτερικό βαρύς εξοπλισμός στον τελευταίο όροφο καταστρέφει κολώνες, υποστυλώματα και πάτωμα.

0 Η καμπάνα το ποίημα του Κώστα Βάρναλη μελοποιημένο από τους Active Member


Το ποίημα του Βάρναλη μοιάζει τόσο σημερινό στο άκουσμα του, μελοποιήθηκε από τον B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) των Active Member και κυκλοφόρησε στο δίσκο "Μύθοι Του Βάλτου", ένας φόρος τιμής στο μπαρμπα-Κώστα.

Η καμπάνα είναι ένα ποίημα του Κώστα Βάρναλη, από την σύνθεση σκλάβοι πολιορκημένοι που πρώτο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Φιλική Εταιρεία» το 1925 με τον ποιητή να υπογράφει με το ψευδώνυμο Κώστας Γιαβής. Σε βιβλίο εκδόθηκε δυο χρόνια αργότερα 1927 από τις εκδόσεις «ΣΤΟΧΑΣΤΗ». Από αυτή την έκδοση το ποίημα της σημερινής ανάρτησης.

0 Ανοίγουν οι πύλες από τα έγκατα της γης;

Από τον Stranger

Αν αυτά σας φαίνονται νορμάλ τότε και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να είμαι γραφικός!! Δεν μπορώ να δώσω ακόμα καμία εξήγηση στο φαινόμενο άλλα από την άλλη δεν μπορώ να καταπιώ αυτά που λένε και οι επιστήμονες, πχ λόγο ύγρανσης από βροχη, από τα υπόγεια τούνελ νερού, από τις αποχετεύσεις, από οξύτητα του χώματος και ένα σωρό άλλες παπαριές!

Αν αυτά σας φαίνονται νορμάλ τότε και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να είμαι γραφικός !!Δεν μπορώ να δώσω ακόμα καμία εξήγηση στο φαινόμενο άλλα από την άλλη δεν μπορώ να καταπιώ αυτά που λένε και οι επιστήμονες ,πχ λόγο ύγρανσις από βροχη,από τα υπόγεια τούνελ νερού,από τις αποχετευσης ,από οξύτητα του χώματος και ένα σωρό παπαριες!

Είμαι σε έρευνα για το θέμα αλλά είμαι και σε εποχή που το πεδίο παραμένει κλειστό, μιας και θα πρέπει λογικά να είμαι τώρα κάπου μεταξύ 21-23 Μαρτίου!! ... Σε πειράζω.... Ίσως! Κοίτα λοιπόν ένα θέμα που δεν έχει πολύ-έρθει στην Ελλάδα και συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κόσμο μας!!
Stranger

0 Ανοίγει το Ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο

Ανοίγει το Ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο
Στο πλαίσιο του ταξιδιού του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομολόγό του Ömer Dinçer. 

Στη συνάντηση αυτή οριστικοποιήθηκε το άνοιγμα του Ελληνικού Σχολείου στην Ίμβρο.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 27η Μαρτίου 1964, ημερομηνία απαγόρευσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Ίμβρο και δήμευσης των σχολικών κτιρίων και του εξοπλισμού τους, μέχρι και σήμερα τα παιδιά των Ελλήνων της Ίμβρου δεν είχαν τη δυνατότητα να φοιτούν σε ελληνικό σχολείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...