ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

0 Ν. Λυγερός. Η γη μέσα στη θάλασσα


Καθορίζουμε παραδοσιακά, ακόμα και σε επίπεδο ετυμολογίας, τη Μεσόγειο, όχι ως θάλασσα, αλλά ως ενδιάμεσο της γης. Γεωστρατηγικά αυτή η έννοια είναι σημαντικότατη όπως και να την κοιτάξουμε. Πρώτα ως εμπόδιο διαχώρισε τα ινδοευρωπαϊκά στοιχεία από τα σημητικά. Και η γλώσσα είναι μια από αυτές τις επιπτώσεις διότι υπάρχει και η θρησκεία. Έτσι, ακόμα και χωρίς γλώσσα ούτε θρησκεία, πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος διαχωρισμός λόγο της μαζικότητας του. Τώρα όσον αφορά στους πολιτισμούς, οι διεθνιστικές προσεγγίσεις καταρρέουν de facto σε Μεσόγειο. Ύστερα, αν υπενθυμίσουμε και τη σημασία των περασμάτων Κωνσταντινούπολης, Σουέζ και Γιβραλτάρ τότε τοποστρατηγικά έχουμε τρεις περιοχές που ελέγχονται με δύο διαφορετικούς τρόπους λόγο της ιστορίας αφού το άνοιγμα της διώρυγας είναι σχετικά πρόσφατο (1869) για τέτοιου τύπου αναλύσεις. Έχουμε, λοιπόν, χαρακτηριστικά δυο μεγάλα τόξα τα οποία δέχονται πιέσεις αλλά και ασκούν πιέσεις πάνω στα κλειδιά των περασμάτων...

0 Τα γεγονότα της Αταλάντης


Τα γεγονότα της Αταλάντης το 1990 είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο μυστήριες εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων σκαφών στον Ελλάδικό χώρο που αξίζει να σας την παρουσιάσουμε.
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου του 1990 μία σειρά από περίεργα γεγονότα συνέβησαν στην Ελλάδα και αποτέλεσαν μία από τις πιο παράξενες περιπτώσεις εμφάνισης εξωγήινων σε αυτόν τον πλανήτη. Αταλάντη είναι το όνομα μιας πόλης που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα, στο νομό Φθιώτιδας. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο όχι για ένα, αλλά για 12 με 17 ιπτάμενα αντικείμενα, που εμφανίστηκαν αρχικά επάνω από το βουνό της Πεντέλης, στην Αθήνα. Τα ΑΤΙΑ πέταξαν νότια ως την Πελοπόννησο και άλλαξαν πορεία ξανά προς την κεντρική Ελλάδα. Στο δεύτερο πέρασμά τους πάνω από την κεντρική Ελλάδα, περίπου στις 9:30 μ.μ., ένα από τα ΑΤΙΑ, φάνηκε να έχει δυσλειτουργίες και λίγα λεπτά αργότερα το αντικείμενο συνετρίβη έξω από το μικρό χωριό Μέγας Πλάτανος, μερικά χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν το παράξενο γεγονός στις τοπικές αρχές αλλά το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπε βραδινή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

0 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


parelasi-1-nai«Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν έχουν βρεθεί οι Έλληνες, έχουν διακριθεί για την εργατικότητα και το επιχειρηματικό τους πνεύμα – εκτός απ’ όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, όπερ μεθερμηνευόμενο ότι μάλλον είναι οι δομές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας που πάσχουν», τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian.
Το σύνολο των αυστραλιανών μέσων...

0 FOCUS : Die Griechische Kredit Event

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



http://www.katohika.gr/

0 Στη 31η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στη κατοχή χρυσού


Μια χαρά τα πηγαίνει η … πτωχευμένη  Ελλάδα στην κατοχή χρυσού. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού,  ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κατόχους των περισσοτέρων τόνων χρυσού. Η κατάταξη της Ελλάδας θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν υπολογιζόταν και  ο «ελληνικός χρυσός» που βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη  θέση κατέχοντας  8.133,5 τόνους χρυσού, ακολουθεί η Γερμανία με 3.396,3 τόνους και το ΔΝΤ με 2.814,1 τόνους.

0 Κάνει «ορειβασία» στους… ουρανοξύστες!


Ο 22 χρονος Max Polazov και οι φίλοι του ανεβαίνουν καθημερινά στα ψηλότερα κτίρια της Μόσχας, κατακτώντας με τον τρόπο αυτό τους αιθέρες, παρά την απειλή της σύλληψης από τους φρουρούς ασφαλείας, και -το σημαντικότερο- αψηφώντας εντελώς το θάνατο.
perierga.gr - Κάνει "ορειβασία" στους... ουρανοξύστες!
«Πολλοί θεωρούν ότι είμαι απλώς ένας τρελός που ανεβαίνει στις κορυφές των ψηλών κτιρίων», λέει ο τολμηρός «ορειβάτης» και συμπληρώνει: «Εκπαιδεύομαι συνέχεια, αποκτώντας περισσότερη εμπειρία και σκοπός μου είναι να κατακτήσω όλους τους ουρανοξύστες του κόσμου!».

0 Προϊστορικά ταξίδια: Μύθοι και πραγματικότητα


Προϊστορικά ταξίδια
Ποιες ήταν οι σχέσεις των κατοίκων της Ανατολικής Μεσογείου με την Ιβηρική Χερσόνησο την Εποχή του Χαλκού;
Έχουν βάση οι μύθοι που αναφέρονται στις θαλάσσιες περιπλανήσεις ηρώων μετά τον Τρωικό Πόλεμο, όπως ο νόστος του Τεύκρου, στον οποίον αποδίδεται η ίδρυση της ισπανικής πόλης Καρθαγένης, ενώ σύμφωνα με τον θρύλο οι άνδρες του έφτασαν μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού;

0 Απίστευτο! Λογοκρισία των blogs απο το ΓΕΣ!


Ακόμα δεν έχω καταλήξει για το αν ο ''Λόγιος Ερμής''  αποτελεί παράπλευρη απώλεια ή κατά φαντασίαν εχθρό στον πόλεμο λογοκρισίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Πρίν λίγο έλαβα το εξής μύνημα απο φίλο αναγνώστη τον οποίο ευχαριστώ θερμά και ανέφερε τα εξής:

0 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ;


  Έχουμε λησμονήσει πολύ σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Σε αυτό έχει βοηθήσει η διαχρονική υποβάθμιση της ποιότητας της παιδείας μας ΑΛΛΑ και η ΑΛΛΟΙΩΣΗ της καθημερινής ζωής του Έλληνα μέσα από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, που διαδίδουν την τρομοκρατία και τον φόβο.

  Μέσα σε 30 χρόνια, η συνεκτική ελληνική κοινωνία, που είχε την γειτονιά, το χωράφι και το πνεύμα ως οδηγούς, μετατράπηκε σε μία μάζα από κοιλαράδες του καναπέ, που περίμεναν να τους έρθει ο μισθός στο σπίτι για να ζήσουν και να παρακολουθήσουν και καμία τηλεοπτική σειρά για να έχουν θέμα συζήτησης. Οι απόγονοι των πάλαι ποτέ άφοβων αγωνιστών του 40', μετατράπηκαν σε  τηλεορασόβιους, εξαρτημένους από πλαστικές και κακής ποιότητας τροφές, εθισμένους στην απάθεια, τον ωχαδερφισμό, την κοινωνική απομόνωση και την κλεψιά.  Μάγκας είναι όποιος κλέβει τα περισσότερα και κονομάει χωρίς να εργάζεται...

0 1,5 ΤΡΙΣ. Η ΑΞΙΑ! ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 360 ΔΙΣ!

!ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ “ΠΟΛΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ”
[ Τη μελέτη υπογράφουν οι Ανανίας Τσιραμπίδης,  Ανέστης Φιλιππίδης,  Καθηγητές Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ]

Δε φοβόμαστε να κάνουμε κλικ πάνω στα σχέδια να τα εξετάσουμε μεγενθυμένα, έτσι ??
Η Ελλάδα, σε σχέ­ση με πολ­λές άλ­λες χώρες α­νά­λο­γης έ­κτα­σης, θε­ω­ρεί­ται πο­λύ προ­νο­μι­ού­χα για τον ο­ρυ­κτό πλού­το που δι­α­θέ­τει. Με­γά­λη ποι­κι­λί­α,κυ­ρί­ως βι­ο­μη­χα­νι­κών και μεταλλικών ο­ρυ­κτών, αλ­
λά και ε­νερ­γεια­κών ορυκτών πρώτων υλών ό­πως οι λι­γνί­τες, βρί­σκον­ται στο υ­πέ­δα­φός της.
Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή και στις εξαγωγές τουμαγνησίτη, μπεντονίτη, περλίτη, κίσσηρης και χουντίτη.

0 Νερό! Ποσότητα όσο 140 τρισεκατομμύρια φορές των ωκεανών της Γης περιβάλλει μία αδηφάγο μαύρη τρύπα


Το καλοκαίρι του 2011, δύο ομάδες αστρονόμων ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη και πλέον απομακρυσμένη δεξαμενή νερού που έχει ανιχνευθεί ποτέ στο σύμπαν. Το νερό, που ισοδυναμεί με 140 τρισεκατομμύρια φορές το νερό όλων των ωκεανών του κόσμου, περιβάλλει μια τεράστια μαύρη τρύπα σε ένα κβάζαρ, περισσότερο από 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας.
water_in_quasarΤο κβάζαρ, η APM 08279 5255, ανακαλύφθηκε το 1998. Παρατηρήσεις με οπτικά και υπέρυθρα τηλεσκόπια αποκάλυψαν ότι το κβάζαρ, ένας νεαρός γαλαξίας με μία αδηφάγο μαύρη τρύπα στο κέντρο του, σχηματίζει νέα άστρα με μια μεγάλη ταχύτητα. Με απόσταση μεγαλύτερη από 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός, το κβάζαρ θεωρείται ότι ότι δημιουργήθηκε μόλις ένα δισεκατομμύριο και πλέον χρόνια μετά το Big Bang.

0 ΤΟ ΣΧΕΔΙO BLUE BEAM ΤΗΣ NASA (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)



Ένα φοβερό αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ του συλλόγου Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής,όπου βλέπουμε την βήμα - βήμα εξαπάτηση των πληθυσμών της γής με διάφορες μεθόδους ούτως ώστε να οδηγηθούν όλοι περί το 2013 να προσκυνήσουν τον αντίχριστο για χριστό!!!Αρωγός των σκοτεινών κέντρων θα είναι και η διαστημική τεχνολογία με την προβολή ολογραμμάτων στον ουρανό και την παγκόσμια εκπομπή υποσυνείδητων μυνημάτων μέσω VLF.

1 Έχει το νερό μνήμη και συνείδηση;


  Έχει το νερό μνήμη και συνείδηση; Είναι δυνατόν το νερό να λειτουργεί όπως η μνήμη RAM ενός υπολογιστή αποθηκεύοντας στον "εγκέφαλό" του κάθε αλληλεπίδραση που συμβαίνει στον άμεσο περίγυρό του;
 Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έλεγε: "Το νερό είναι η κινητήριος δύναμη της φύσης". Πράγματι, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς νερό. Ποια είναι όμως τα μυστικά που κρύβει αυτό το καταπληκτικό στοιχείο της φύσης; Πώς ήρθε στη Γη; Ποιος το έφερε και γιατί;   Ερώτηματα που ίσως μόνο το ίδιο το ... νερό θα μπορούσε να απαντήσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...