ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

1 Δέκα λογικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις:

Δέκα λογικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις:
Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

 
Ερώτηση 3.
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

0 Το βρετανικό «τρίγωνο των Βερμούδων»

Με ένα δυνατό γρίφο είναι αντιμέτωποι οι λάτρεις του μυστηρίου αλλά και οι εκτροφείς περιστεριών στη Βρετανία.


Το τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ τριών πόλεων στην αγγλική ύπαιθρο, του Θιρσκ, του Γουέδερμπι και του Κόνσετ, συγκρίνεται όλο και πιο συχνά με το φοβερό τρίγωνο της Καραϊβικής. Στη βρετανική εκδοχή του όμως, δεν «καταπίνει» πλοία και αεροπλάνα, αλλά περιστέρια!



Εκατοντάδες πτηνά έχουν χαθεί ενώ πετούσαν στο τμήμα του ουρανού, που ορίζεται από τις τρεις αυτές περιοχές, υπό ανεξήγητες συνθήκες. Οι Βρετανοί εκτροφείς συνηθίζουν να διοργανώνουν «αγώνες» περιστεριών, κατά τις αναμετρήσεις των οποίων σημειώνονται οι εξαφανίσεις.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Από τα 232 περιστέρια που ξεκίνησαν στην αρχή του αγώνα, επέστρεψαν μόλις τα 13!

0 Μηδενική ασφάλεια στις τηλεπικοινωνίες - Υποκλοπές σε εκατοντάδες χιλιάδες κινητά


Mετά τον ιδιώτη που είχε πουλησει σε 1500 πελάτες του λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, έρχονται και οι επίσημες παρακολουθήσεις με την "βούλα" της κυβέρνησης όπου αποκαλύπτεται ότι μόνο πέρσι παρακολουθούντο από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας 50.000 τηλέφωνα πολιτών.

Αλλά το σημαντικότερο, ίσως δεν είναι καν αυτό: Επτά εταιρείες επικοινωνιών μεταξύ των οποίων και οι μεγάλοι "παίκτες" του χώρου της κινητής τηεφωνίας κατέθεσαν αναφορές προβλημάτων υποκλοπών του δικτύου τους! Σε ότι αφορά τις "νόμιμες" υποκλοπές, δηλαδή την υποκλοπή με την άδεια των αρμόδιων αρχών, αυξήθηκαν κατά 70% μέσα σε ένα χρόνο!

0 Ελληνικοί μύθοι μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων

Κεφάλι σατύρου από έργο του Ρούμπενς,
που αποδίδεται στον Φραγκονάρ.
Μια σπουδαία συλλογή 80 σχεδίων του Λούβρου που φτιάχτηκαν από το 16ο μέχρι το 19ο αιώνα από μεγάλους ζωγράφους όπως ο Ραφαήλ, ο Ρούμπενς και ο Ρέμπραντ και έχουν ως θέμα τους ελληνικούς μύθους καταφτάνει το φθινόπωρο στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών.
Η συλλογή περιλαμβάνει έργα από το Τμήμα Γραφιστικών Τεχνών του Λούβρου και έρχεται στη Θεσσαλονίκη ως μέρος των πέντε εκθέσεων που οργανώνονται στην πόλη με εκθέματα από το περίφημο μουσείο ως αντιδάνειο στη μεγάλη διοργάνωση «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η Αρχαία Μακεδονία», που έγινε στο Παρίσι τον περασμένο χειμώνα.
Η έκθεση «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος - 19ος αιώνας» θα εγκαινιαστεί στο Τελλόγλειο στα τέλη Οκτωβρίου και εντάσσεται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα των 47ων «Δημητρίων» του δήμου Θεσσαλονίκης.

0 Κύριε πολιτικέ, τι έκανες εσύ για την πατρίδα;

Την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι «μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα» την έχουμε ξαναγράψει. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και η πατρίδα την απευθύνει στους Πολύδωρες, στους Τραγάκηδες και σε όλο το πολιτικό σύστημα. Γιατί την πατρίδα τη χρησιμοποίησαν για να διορίσουν στη Δημόσιο συζύγους, γιους, κόρες, ανιψιούς, ανιψιές, κουμπάρες και πάρα πολλά εκλογικά «πελατάκια».
Αυτοί όμως τι έκαναν για την πατρίδα; Δημιούργησαν ένα φαύλο και διεφθαρμένο Δημόσιο, άφησαν τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή να θεριέψουν, ανέχτηκαν, αν δεν εξέθρεψαν τη διαφθορά, κάποιοι πλούτισαν ενθυλακώνοντας δημόσιο χρήμα, κακοδιοίκησαν, και εντέλει έσπρωξαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Κάνοντας τον απολογισμό τους και θέτοντας στον εαυτό τους το ερώτημα του Τζον Κένεντι, πόσοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έκαναν κάτι για την πατρίδα και δεν τη χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος;

0 5 «νέα» έντομα που… προκαλούν εφιάλτες!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν… εντομοφοβία και τους πιάνει κρύος ιδρώτας όχι μόνο στη θέα των εντόμων αλλά και στην υποψία ότι κάτι μπορεί να περπατάει επάνω τους. Πέντε νέα έντομα που ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες σίγουρα θα σας τρομάξουν με τις απίστευτες ιδιότητες που έχουν!
1. Η αράχνη που… βγάζει μάτι!
perierga.gr - 5 έντομα που θα... στοιχειώσουν τους εφιάλτες σας!
Η αράχνη Trogloraptor marchingtoni μπορεί να μην είναι ένα μεγάλο έντομο, όμως τα πόδια της καταλήγουν σε κοφτερά «νύχια» που μοιάζουν με δρεπάνια. Ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στο Όρεγκον των ΗΠΑ και οι επιστήμονες την κατατάσσουν στις «αρπακτικές» αράχνες, καθώς αρκούν μόνο τα «νύχια» της για να πιάσει το θήραμά της, με τον κλασικό ιστό να φαντάζει απλώς… περιττός στην περίπτωσή της.

0 Καθημερινές δραστηριότητες: Πως το κάνεις δημόσια και πως όταν δεν σε βλέπουν

Καθημερινές δραστηριότητες: Πως το κάνεις δημόσια και πως όταν δεν σε βλέπουν
Μια χιουμοριστική όσο και αληθινή σειρά φωτογραφιών του CollegeHumor που παρουσιάζει το πως κάνουμε διάφορα καθημερινά πράγματα όταν είμαστε μπροστά σε άλλους ανθρώπους και πως όταν δεν μας βλέπει κανείς.

Όλοι έχουμε κάνει κάποια από τα παρακάτω…

0 Ο Ντα Βίντσι «εμφανίζεται» στο «Μυστικό Δείπνο»;;;

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι χωρίς αμφιβολία ο καλλιτέχνης πίσω από μερικά από τα διασημότερα έργα ζωγραφικής τέχνης στην ιστορία, ωστόσο οι ειδικοί της τέχνης λίγα γνωρίζουν σχετικά με το πώς έμοιζε ο ίδιος. Επειδή αυτή η μεγαλοφυΐα της Αναγέννησης δεν δημοσίευσε αυτοπροσωπογραφίες από τα νεανικά του χρόνια, οι ακαδημαϊκοί ανά τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να διερευνήσουν εις βάθος τις υποψίες τους ότι μπορεί να έχει τοποθετήσει την εικόνα του σε ένα από τα αριστουργήματά του, και μάλιστα στον διάσημο «Μυστικό Δείπνο».
perierga.gr - Ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι τον εαυτό του στο "Μυστικό Δείπνο";
Ο ιστορικός τέχνης δρ Ross King παρουσίασε πρόσφατα νέα στοιχεία που, όπως ο ίδιος πιστεύει, καταδεικνύουν ότι στον εν λόγω πίνακα ο Ντα Βίντσι χρησιμοποιεί το πρόσωπό του για δύο αποστόλους: τον Θωμά και τον Ιάκωβο. Ο δρ King στηρίζεται στο πορτρέτο ενός άνδρα με κόκκινο χρώμα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1515, και πιστεύεται ότι είναι η αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...