ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

0 «Καλαμάρι βαμπίρ»: Ένα μυστήριο πλάσμα του ωκεανού!

perierga.gr - "Καλαμάρι βαμπίρ": Ένα από τα μυστήρια πλάσματα του ωκεανού!Το ολοκληρωμένο όνομα που του δόθηκε από τους βιολόγους είναι «καλαμάρι βαμπίρ από την κόλαση» (Vampyroteuthis infernalis), εξαιτίας του παράξενου σχήματός του αλλά και της διαβίωσής του στα σκοτεινά βάθη της θάλασσας. Μια νέα ανακάλυψη, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς το καλαμάρι αυτό μόνο «βαμπίρ» δεν είναι, αφού αρνείται… πεισματικά να σκοτώσει το θήραμά του και τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με νεκρά πλάσματα της θάλασσας.


Από τη μελέτη του στομάχου του, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω είδος συλλέγει οργανικά υπολείμματα που βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, στη βαθιά θάλασσα όπου ζει. Σε αντίθεση με τους στενούς συγγενείς του -τα χταπόδια και τα καλαμάρια, τα οποία τρώνε ζωντανό το θήραμά τους-, το «καλαμάρι βαμπίρ» χρησιμοποιεί δύο νηματώδεις ίνες που υπάρχουν στο σώμα του για να συλλάβει την τροφή του.

0 Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη .......

Πόθος  
Βαθὺ χινόπωρο γοερό, πόσο καιρὸ σὲ καρτερῶ,
 μὲ τὶς πλατιές, βαριές σου στάλες 
τῶν φύλλων ἄραχλοι χαμοί, τῶν δειλινῶν ἀργοὶ καημοί, 
ποῦ μὲ μεθούσατε τὶς ἄλλες...  

0 Χαρακτήρες από καρτουν που υπάρχουν στην πραγματικότητα!

0 Ινδία | Ο άνθρωπος που χώρισε ένα βουνό στα δύο



O Darsath Manjhi, ένας γέροντας στην Ινδία, πέρασε 2 δεκαετίες σκάβοντας ένα δρόμο για να μπορούν οι συγχωριανοί του να μετακινούνται εύκολα.

Το χωριό του βρισκόταν απομονωμένο επάνω στα βουνά. Μάταια οι κάτοικοι ζητούσαν για χρόνια ένα δρόμο - η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Και έτσι ο Manjhi αποφάσισε να δράσει.


Για 20 χρόνια έσκαβε το βουνό με ένα φτυάρι και ένα σφυρί. Στο μεσοδιάστημα ο Manjhi έμαθε πως έπασχε από καρκίνο, όμως δεν σταμάτησε την προσπάθειά του.

"Ήθελα να δείξω πως όλα μπορούν να γίνουν. Τα παιδιά μας θα μπορούσαν να πανε σχολείο, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε στα διπλανά χωριά και δεν θα χρειαζόταν να περπατάμε για ώρες για να πάμε στην αγορά" είπε σε εφημερίδα. Και τελικά ο Manjhi τα κατάφερε και με τη θέλησή του χώρισε ένα βουνό στα δύο.

0 Οι οριζόντιοι… καταρράκτες της Αυστραλίας!

perierga.gr - Οι οριζόντιοι... καταρράκτες της Αυστραλίας!Οι «Οριζόντιοι Καταρράκτες» βρίσκονται στο Talbot Bay στην περιοχή Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας και αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της φύσης, που έχει τη βάση του στην κατεύθυνση της ροής του νερού μέσα στη θάλασσα κατά τη φάση της παλίρροιας.


Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον όγκο νερού που συσσωρεύεται σε ένα στενό πέρασμα και ωθείται από τα παλιρροϊκά κύματα να περάσει μέσα από το φαράγγι, δημιουργώντας προσωρινούς «καταρράκτες» μέχρι 5 μέτρα ύψος.

0 Αργος: μια πόλη με μακρά, αρχαία ιστορία

Το Άργος, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και παραμένει ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο», με πολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο, αλλά και με σύγχρονα αξιοθέατα και δυνατότητα για ψυχαγωγία και χαλάρωση.


Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, το Άργος, πατρίδα δύο εκ των μεγαλύτερων ηρώων της μυθολογίας μας, του Περσέα και του Ηρακλή, είναι ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο», με πολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο.
Σήμερα, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έντονη εμπορική, βιομηχανική και αγροτική δραστηριότητα, μια σύγχρονη πόλη, που αναπτύσσεται πολύπλευρα και με δυναμισμό.

0 Τα στοιχεία της εβραιο-μασονικής φλέβας του Γιώργου Παπανδρέου

Σιγά σιγά με όλους αυτους τους δοσίλογους που μαζεύτηκαν πάνω από το κεφαλι μας, τους προδότες που ξεπουλάνε την Ελλάδα, μαθαίνουμε και την ιστορία σκοτεινών προσώπων που άφησαν τις μαγαρισμένες φύτρες τους στην πατρίδα.

Σειρά έχει ο προπάπους του Γιώργου Παπανδρεου. Ο άνθρωπος που γέννησε την πρώτη γυναίκα του υποτιθέμενου "γέρου" της δημοκρατιας της Γυάρου και όλων των "παραθεριστικών"κατοικιών των φίλων του κομμουνιστών η οποία με τη σειρά της τεκνοποίησε και άφησε στη γη τον λαοπλάνο Ανδρέα Παπανδρέου.O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέϊκο.

0 "PlaiceRaider ": Η εφορμογή που θα σε κατασκοπεύει μέσα από την κάμερα του κινητού!

Η εφαρμογή PlaiceRaider είναι μια είδους "κατασκοπευτική" εφαρμογή, που χρησιμοποιώντας απλά την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη μπορεί να καταγράψει όλες τις στιγμές της ...
καθημερινότητάς του. Μάλιστα μέσα από ένα ειδικό λογισμικό κατασκευάζει 3D χάρτες του δωματίου, ώστε οι φωτογραφίες να φαίνονται ξεκάθαρα και στη συνέχεια τις στέλνει στους χάκερς.

Να πούμε πως οι δημιουργοί της εφαρμογής είναι εμπειρογνώμονες στο Naval Surface Warfare Center της Ιντιάνα σε μια προσπάθεια τους να δείξουν πως θα ενεργούν στο μέλλον κυβερνοεγκληματίες. 

Η εφαρμογή ήδη χρησιμοποιήθηκε πάνω σε 20 ανυποψίαστους πολίτες. Για τον έλεγχο της εφαρμογής έγινε χρήση Android συσκευών. 

0 11 μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την Ελλάδα περήφανη σε όλο τον κόσμο!

Στα πρόσφατα διεθνή Great Taste Awards, τα ελληνικά τρόφιμα σάρωσαν τα πιο σημαντικά βραβεία. Πρωτοστάτησαν 11 εταιρείες με εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους και σημαντικό –για το μέγεθός τους- δίκτυο εξαγωγών. Αξίζει να τις γνωρίσουμε όλες! Αξίζει να δώσει κανείς ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουμε σήμερα από την στήλη μας. Δεν πρόκειται για μεγάλα ονόματα –οι περισσότεροι, πιθανότατα, δεν τις έχετε ακούσει ποτέ. Και δεν έχουν κάποια ιστορία που μετράει πολλά χρόνια και έχει να μας διδάξει κάτι για την συνέχεια, την επιμονή, τα διδάγματα του παρελθόντος που γίνονται κάρβουνο για να τρέξει η μηχανή στο αύριο.

Αυτό, όμως, που έχουν οι 11 εταιρείες του σημερινού «Ψωνίζουμε Ελληνικά» είναι το savoir faire. Το πώς, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, μπορεί ένας επιχειρηματίας να πετύχει πολλά.

0 ΔΕΙΤΕ: Μια εικόνα από τη Βουλή χαρακτηριστική της κατάντιας μας

Το βιβλίο του Γιώργου Σκούρτη, Μια φορά ήταν ένας μόνος του, θα μπορούσε να έχει και...
εξώφυλλο την φωτογραφία από προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Αλλά και σε τέτοιες περιόδους … τί να σου κάνει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος; Πιο καλή η μοναξιά…! Λείπει και ο «Μπαρμπα Τζωρτζ» στην Αμερική… δεν έχει ενδιαφέρον.

0 Οι πέτρινοι πύργοι στην έρημο Ennedi


Η έρημος Ennedi βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική πλευρά του Τσαντ σε μια από τις πιο δύσβατες περιοχές, ακριβώς στη μέση της Σαχάρας. Λόγω της φτώχειας της χώρας, της έλλειψης τουριστικών εγκαταστάσεων και των συχνών πολιτικών ταραχών το ταξίδι σε αυτό το απομονωμένο μέρος του κόσμου είναι δύσκολο αλλά και πολύ επικίνδυνο. Κάποτε μόνο τα νομαδικά καραβάνια διέσχιζαν την έρημο. Σήμερα αν κάποιος έχει αυτοκίνητο 4χ4 μπορεί να φτάσει στην περιοχή και ας μην υπάρχουν δρόμοι.


Η περιοχή στην έρημο Ennedi είναι γεμάτη από παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς από ψαμμίτη. Υπάρχουν εκατοντάδες φυσικές αψίδες, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης φυσικής αψίδας Aloba, η οποία έχει ύψος περίπου 120 μέτρα και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικά σχηματισμένες αψίδες στον κόσμο. Πέρα από τα γεωλογικά αξιοθέατα, τα πετρογλυφικά και η ζωγραφική πάνω στους βράχους που μπορεί κανείς να συναντήσει σε πολλά σημεία της περιοχής εντυπωσιάζουν. Τα περισσότερα δημιουργήματα απεικονίζουν όλα τα είδη των ζώων που συντρόφευαν τους πρώτους κάτοικους της ερήμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...