ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

0 Ινδία | Ο άνθρωπος που χώρισε ένα βουνό στα δύο



O Darsath Manjhi, ένας γέροντας στην Ινδία, πέρασε 2 δεκαετίες σκάβοντας ένα δρόμο για να μπορούν οι συγχωριανοί του να μετακινούνται εύκολα.

Το χωριό του βρισκόταν απομονωμένο επάνω στα βουνά. Μάταια οι κάτοικοι ζητούσαν για χρόνια ένα δρόμο - η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Και έτσι ο Manjhi αποφάσισε να δράσει.


Για 20 χρόνια έσκαβε το βουνό με ένα φτυάρι και ένα σφυρί. Στο μεσοδιάστημα ο Manjhi έμαθε πως έπασχε από καρκίνο, όμως δεν σταμάτησε την προσπάθειά του.

"Ήθελα να δείξω πως όλα μπορούν να γίνουν. Τα παιδιά μας θα μπορούσαν να πανε σχολείο, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε στα διπλανά χωριά και δεν θα χρειαζόταν να περπατάμε για ώρες για να πάμε στην αγορά" είπε σε εφημερίδα. Και τελικά ο Manjhi τα κατάφερε και με τη θέλησή του χώρισε ένα βουνό στα δύο.

http://www.akous.gr/
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...