ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

0 Ρεύμα από γεωθερμικά πεδία

gew-thumb-large
Ανοίγει ο δρόμος για την παραγωγή ηλεκτρισμού στη χώρα μας από γεωθερμικά πεδία, με πρώτα αυτά στον Εβρο, στον Νέστο, στη Σαμοθράκη και στη νότια Χίο.
Ηδη την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την έρευνα και την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων, που θα εντοπισθούν στις παραπάνω περιοχές, με την εγκατάσταση εκεί γεωθερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, ανακοίνωσε χθες η Επί του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.
Η υπουργός είπε πως με την απόφασή της αυτή «καταδεικνύεται η υψηλή προτεραιότητα που δίνει το ΥΠΕΚΑ στην αξιοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής μορφής πράσινης....

0 Σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης στην Κέρκυρα

bykes2
Εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία στην Κέρκυρα, το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης. Το σύστημα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων.
Το σύστημα EasyBike όπως αποκαλείται, περιλαμβάνει 100 ποδήλατα που είναι κατανεμημένα σε 8 σταθμούς μίσθωσης στην πόλη. Τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να αποκτήσουν από τον...

0 Το κιτρινο οχημα που κανει θαυματα!!

http://himaira.blogspot.com/

0 Απο τους ήρωες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Nigel Paul Farage είναι ένας Βρετανός πολιτικός και είναι ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας ,στο video που ακολουθεί θα δείτε  τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στο Φάρατζ στο Στρασβούργο που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Οκτωβρίου 2010.

Δε μάσησε τα λόγια του...Τα συμπεράσματα δικά σας...


http://grizosgatos.blogspot.com/

0 Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τον μεγαλύτερο δορυφόρο του κόσμου με "χορηγό" τον "μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος"

http://spaceflightnow.com/delta/d351/images/d351_320350.jpgΜε έναν γιγάντιο κοριό οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνατότητες των μυστικών τους υπηρεσιών. Ο πύραυλος Delta-4 μετέφερε, την Κυριακή το βράδυ, στο διάστημα, τον κατασκοπευτικό δορυφόρο "NROL-32" (Παρατηρήστε το λογότυπο της αποστολής ... και στο τέλος έχουμε περισσότερα).

Ο δορυφόρος είναι του National Reconnaissance Office (Εθνική Υπηρεσία Αναγνώρισης - NRO). "Αυτή η αποστολή θα συμβάλει ώστε το NRO να αυξήσει τις "πηγές" του και.... να ενδυναμώσει την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ", δήλωσε ο στρατηγός της Αεροπορίας Ed Wilson μετά την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου από το Cape Canaveral (Florida).

Η αποστολή του δορυφόρου "NROL-32" είναι άκρως μυστική, αλλά σύμφωνα με ειδικόυς πρόκειται για δορυφόρο παρακολούθησης συνομιλιών. "Ο δορυφόρος αποτελείται από ευαίσθητους δέκτες και από μια κεραία ακτίνας 100 μέτρων" σύμφωνα με τον ειδικό Ted Molczan.

Δείτε την εκτόξευση εδώ

ΥΓ. Όποιος ήταν τόσο παρατηρητικός ώστε στο λογότυπο της αποστολής να διακρίνει την γνωστή πυραμίδα με το μάτι στην κορυφή (το φως που βγαίνει από την κορυφή)... ..είναι τσίφτης :)

http://spaceflightnow.com/delta/d351/images/d351_320350.jpg

μιας και το mission patch δηλ. το λογότυπο της αποστολής που είναι ραμμένο στο μπράτσο της στολής όσων σχεδίασαν το δορυφόρο είναι πιο αποκαλυπτικό:

http://i.ebayimg.com/04/!B5W1d4Q!2k~$(KGrHqF,!hEEysDlN3(RBMtSqo(dQQ~~_3.JPG

ενώ στο launch patch δηλ. στο λογότυπο που είναι ραμμένο στη στολή όσων ασχολήθηκαν με την εκτόξευση δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα μιας και απεικονίζεται κανονικά το γνωστό σύμβολο της μασωνίας δηλ. το ιερό τρίγωνο με το μυστικό μάτι που συμβολίζει τον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος

http://i.ebayimg.com/06/!B5W2O-w!mk~$(KGrHqJ,!iIEydRjeGoUBMtSvL3gVg~~_3.JPG

* Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σχήμα κοσμεί και το δολάριο....

πηγή

0 Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Ελατοχώρι

Τα βουνά της Ελλάδας είναι πλέον χιονισμένα και μας καλούν ν’ αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Μέτσοβο, Καρπενήσι, Ορεινή Ναυπακτία, Ελατοχώρι ή Ελάτη; Ότι κι αν διαλέξεις σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο.


Μέτσοβο

Μια ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στις πλαγιές της Πίνδου, το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της χώρας μας. Η πόλη ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, τα τοπία άγριας ομορφιάς και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Στο Μέτσοβο υπάρχει και ο Κήπος του Αβέρωφ, ένα προσεγμένο πάρκο με μια μικρογραφία της φύσης της Πίνδου.
Σε απόσταση 15 χλμ βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Αώου ανάμεσα στο οροπέδιο Πολίτσες. Ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά βρίσκεται ο Μετσοβίτικος ποταμός, ιδανικός για τις βόλτες σας στις όχθες του και για ν’ απολαύσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής από το πέτρινο γεφύρι. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ υπάρχουν τρία χιονοδρομικά κέντρα στην περιοχή: οι Πολιτσιές, το Καρακόλι και ο Ζυγός.
Γαστρονομικά, θα εκπλαγείτε από τα τοπικά προϊόντα. Υψηλής ποιότητας πουλερικά, τυριά μοναδικά σε όλη την Ελλάδα και εκλεκτά κρασιά που αξίζει να γευτείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες του οικισμού.
Προτάσεις διαμονής
Άρωμα Δρυός
Τηλ: 26560.29008
Το Αρχοντικό Μετσόβου(Boutique Hotel)
Τηλ: 26560.29100, 26560.29101
Αστέρι Μετσόβου
Τηλ: 26560.42222

Καρπενήσι

Πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι θεωρείτε από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς. Καταπράσινα βουνά, γραφικά χωριά και το χιονοδρομικό κέντρο προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Ένα μέρος άγριας φυσικής ομορφιάς ιδανικό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Σε απόσταση 12 χλμ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού, ενώ τα ποτάμια και τα φαράγγια της περιοχής είναι ιδανικά για ορειβατικές διαδρομές, rafting, kayak και mountain bike.
Αξίζει να πιεί κανείς νερό από τις φυσικές πέτρινες βρύσες του χωριού, καθώς και να επισκεφτεί τα γύρω διάσπαρτα χωρία για να γευτεί τις τοπικές λιχουδιές. Τα πιο γνωστά χωριά είναι οι Κορυσχάδες με την υπέροχη θέα του λόφου Παλαιόκαστρο, το Βουτύρο, το Μικρό Χωριό, το Μεγάλο Χωριό με το λαογραφικό του μουσείο, ο Γαύρος και το Κλαυσί.
Προτάσεις διαμονής
Αρχοντικό Μαχαλιώτη
Τηλ: 22370.25888,22370.41263
Νηνεμία
Τηλ: 22370.24614, 6944841493
Merses Studios
Τηλ: 22370.41444, 6972555637

Ορεινή Ναυπακτία

Η περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας βρίσκεται στα δυτικό τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και περιστοιχίζεται από βουνά που φτάνουν και τα 1800μ ύψος. Θεωρείται μια από τις πιο δύσβατες ορεινές περιοχές της Ελλάδας και αποτελεί ένα πανέμορφο τοπίο άγριας και ανέγγιχτης φύσης. Όλη η περιοχή συνδέεται με φυσικά μονοπάτια, ιδανικά για αναβάσεις και εξερευνήσεις.
Η Άνω Χώρα, η Κάτω Χώρα, η Λιμνίτσα, η Τερψιθέα, η Ελατού, η Αμπελακιώτισσα, ο Πλάτανος και το Κοκκινοχώρι είναι τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής και ιδανική βάση για ν’ αρχίσετε την περιήγηση στην περιοχή. Ο ποταμός Εύηνος είναι προσφέρεται για rafting και kayak ενώ εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού οργανώνουν συχνά εκδρομές για πεζοπορίες και εξερευνήσεις. Αν είστε λάτρεις των off road διαδρομών εκμεταλλευτείτε τα φυσικά μονοπάτια που συνδέουν την περιοχή και θαυμάστε την ομορφιά του τοπίου.
Προτάσεις διαμονής
Crystal Mountain Hotel
Τηλ: 26340.41555
Ξένιος Challets
Τηλ: 26340.41111
Παραδοσιακός Ξενώνας Γρίβας
Τηλ:26340.62100

Ελατοχώρι Πιερίας

Το Ελατοχώρι αποτελείται ουσιαστικά από δύο οικισμούς, τον παλιό που καταστράφηκε από τους Γερμανούς το 1944, και τον νέο που είναι κατοικήσιμος και βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων. Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Σκουτέρνα, από τα πολλά “σκουτιά” , τα χοντρά μάλλινα υφάσματα που κατασκευάζονταν παλιότερα στο χωριό. Η θέα του Ολύμπου από τη μία και το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού από την άλλη, δίνουν μια ανεπανάληπτη αίσθηση στους επισκέπτες του.
Σε απόσταση μόλις 8 χλμ βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου που έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για το φυσικό του περιβάλλον. Πέρα από τα χειμερινά σπορ, αξίζει να επισκεφτείτε τα Ορειβατικά καταφύγια της περιοχής(καταφύγιο Σαρακατσάνας-1850μ, καταφύγιο Μηλιάς-1150μ, καταφύγιο Φλάμπουρο-1900μ)καθώς και το Αρχαίο λατομείο Βρυάς και τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Μην παραλείψετε να επισπευτείτε τον καταρράκτη Κρεμαστό και απολαύστε τον να κυλάει από ύψος 60 μέτρων σ’ ένα καταπράσινο φαράγγι.
Προτάσεις διαμονής
Atrion
Τηλ: 23510.82300
Ξενώνας Το Πατρικό
Τηλ: 23510.86002
Αρχοντικό Αλθαία
Τηλ: 6997263064-6997262500

Ελάτη Τρικάλων

Χτισμένη στους πρόποδες του Κοζιάκα, με θέα το βουνό Ίταμος, η Ελάτη Τρικάλων βρίσκεται στο φυσικό πέρασμα της πεδινής Θεσσαλίας προς την ορεινή Ήπειρο. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 950μ. μέσα στο πυκνό ελατόδασος της Ν. Πίνδου. Είναι ιδανικός προορισμός τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όσο και για εκείνους που αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση.
Λίγο έξω από το χωριό υπάρχουν τρεις αναρριχητικές διαδρομές, ενώ κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Κόζιακα βρίσκεται το ορεινό καταφύγιο Χατζηπέτρος. Σε απόσταση 6 χλμ βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, που αν και διαθέτει μικρή πίστα, αξίζει να το επισπευτείτε για να δείτε ένα από τα ωραιότερα δάση ελάτης. Αξίζει επίσης και μια περιήγηση στα κοντινά χωριά Περτούλι και Νεραϊδοχώρι για να γευτείτε τις παραδοσιακές λιχουδιές και να βρεθείτε σ’ ένα τοπίο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Άλπεις.
Προτάσεις διαμονής
Αρχοντικό Τσιμπώνη
Τηλ: 24340.71422
Καταφύγιο
Τηλ: 24340.71886
Μικρή Άρκτος
Τηλ: 24340.71777
Πηγή: men24.gr


http://www.otherside.gr/

0 Άλυτο το αίνιγµα του Kryptos


Eίναι ίσως ένα από τα πιο πονηρά µυστικά της CIA. Το Kryptos, το γλυπτό που βρίσκεται στο αρχηγείο της Υπηρεσίας στη Βιρτζίνια, από το 1990 έχει σκαλισµένο πάνω του µε µυστικό κώδικα φράσεις, κάποιες από τις οποίες ακόµα δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί. Αν και προσπαθούν όλοι…
«Η δουλειά µας έχει να κάνει µε την αποκάλυψη – την αποκάλυψη µυστικών», λέει ο Τόνι Χάιλι, διευθυντής του Μουσείου της CIA. «Και αυτό το γλυπτό είναι γεµάτο µυστικά, µερικά από τα οποία δεν τα έχει ακόµα ....

0 Εκλογές με φόντο τον εφιάλτη της χολέρας


ΔΕΙΤΕ: Δεν έχει τέλος το δράμα των ανθρώπων

Η επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου έχει προκαλέσει το θάνατο 1.648 ανθρώπων, σύμφωνα με το τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Η χολέρα από την εμφάνιση της έχει προσβάλει 72.017 άτομα εκ των οποίων τα 31.210 νοσηλεύονται, με βάση τον προηγούμενο απολογισμό.

Δυστυχώς από το χάος που έχει προκληθεί από την επιδημία της χολέρας οι αρχές αρνούνται να...
αναφερθούν ή να σχολιάσουν τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Αϊτή την Κυριακή.


http://www.newsbeast.gr

6 Οι Αμερικανοί δεν είναι ηλίθιοι.Το βίντεο είναι η απόδειξη..

Το βίντεο είναι η απόδειξη..Μετά λέμε γιατί η Αμερικανική κυβέρνηση τους κάνει ότι θέλει..
Έχουν 2ας δημοτικού επίπεδο..Τους θέλουν αγράμματους..
Ελέγχονται πιο εύκολα..


http://anti-ntp.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...