ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

0 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ



Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας. Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα, όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους τόπους.

Είναι άγνωστο πότε οχυρώθηκε η θέση για πρώτη φορά. Αρχικά οχυρώθηκε από τους Φράγκους σταυροφόρους και έπειτα έγινε συμπληρωματική οχύρωση και επιδιόρθωση ζημιών από τους Ενετούς, οι οποίοι έδωσαν την τελική μορφή του κάστρου και πρόσθεσαν το λιμάνι του τότε οικισμού.

Το κάστρο είναι κτισμένο στην χερσόνησο του Αγίου Νικολάου, έχει ελλειψοειδής σχήμα, με μήκος 700 μέτρα. Τα τείχη διέθεταν πύργους ενώ η πύλη της ξηράς είχε και επιπρόσθετα οχυρωματικά έργα για μεγαλύτερη προστασία.

0 Τα μυστηριώδη λευκά κουτιά στις ταράτσες των αμερικανικών υπηρεσιών

Νέα τροπή στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την NSA, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, που συγκρίνει τις κατασκευές στην οροφή των αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… ή τουλάχιστον είναι περίεργη. Κάπως έτσι είναι το σκεπτικό της ισραηλινής εφημερίδας Maariv, που επιχείρησε να κάνει μία σύγκριση της κατασκευής των αμερικανικών πρεσβειών σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα μυστηριώδη «λευκά κουτιά» στην οροφή των κτιρίων, τα οποία παρουσίασε σε μία σύνθεση, επισημαίνοντας την παρουσία τους σε ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι φωτογραφίες είναι κατά σειρά (από την πάνω αριστερή γωνία) από τις αμερικανικές πρεσβείες στο Τελ Αβίβ, τη Μαδρίτη, τη Μόσχα, το Πεκίνο, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.

0 Κάποιοι προετοιμάζονται για την αποκάλυψη


svalbard-seed-vault-4

ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΠΟΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Η μεγαλύτερη αποθήκη σπόρων στον κόσμο είναι νορβηγική καιέχει κατασκευαστεί για την περίπτωση διάσωσης της ζωής εάν γίνει μια ολοκληρωτική παγκόσμια καταστροφή.

Στην αποθήκη της Αρκτικής μπορούν να αποθηκευθούν πάνω από 100 εκατομμύρια δείγματα σπόρων.

Το Διεθνές Svalbard Seed Vault (SISV) είναι επίσης γνωστό και ως «Θησαυροφυλάκιο για την επόμενη ημέρα της Κρίσεως (The doomsday vault) Έχει σχεδιαστεί για να διασώσει δείγματα όλων των ποικιλιών σπόρων, που γνωρίζει ο άνθρωπος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...