ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

0 Μυστηριώδης ριπή ακτινοβολίας έπληξε τη Γη τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Τα δέντρα θυμούνται
Το μυστηριώδες συμβάν άφησε ίχνη στους δακτύλιους ανάπτυξης των δέντρων -εικόνα αρχείου
Το μυστηριώδες συμβάν άφησε ίχνη στους δακτύλιους ανάπτυξης των δέντρων -εικόνα αρχείου 
 Μια ριπή φορτισμένων σωματιδίων υψηλής ενέργειας έπληξε τη Γη κάποια στιγμή τη διετία 774-775 μ.Χ, αποκαλύπτει έρευνα στους δακτύλιους αιωνόβιων δέντρων. Όμως, οι πιθανές εξηγήσεις που εξέτασαν οι ερευνητές δείχνουν να καταρρίπτονται, αφήνοντας το μυστήριο αναπάντητο.

Η αποκάλυψη έρχεται από την ομάδα του Δρ Φούσα Μιγιάκε στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, η οποία εξέτασε τους κορμούς ιαπωνικών κέδρων και μέτρησε σε κάθε δακτύλιο ανάπτυξης τα επίπεδα του άνθρακα-14.

0 ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ


"Ελληνικά» γράμματα ηλικίας 500-600 εκατομμύρια ετών βρέθηκαν σε λατομείο της Αμερικής.
Σε λατομείου μαρμάρου κοντά στην Φιλαδέλφεια της Αμερικής το 1978, και σε βάθος 60-70 πόδια βρέθηκε η πιο κάτω μαρμάρινη πλάκα...

0 Κανόλα: Ένας κίτρινος παράδεισος!

Μια εντυπωσιακή ποικιλία ελαιοκράμβης (Brassica napus L.) φύεται στα λιβάδια της πόλης Luoping, στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, παράγοντας βρώσιμα έλαια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και Ω3, τα οποία χρεισιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία υγιεινών τροφών.
perierga.gr - Κανόλα: Ένας κίτρινος παράδεισος!
Πέρα από αυτό, όμως, το φυτό κανόλα παράγει όμορφα κίτρινα λουλούδια τα οποία βρίσκονται σε πλήρη άνθιση την άνοιξη, δημιουργώντας στις καλλιεργούμενες εκτάσεις το εντυπωσιακό θέαμα που βλέπετε.

0 Ελληνικές Σημαίες στα... Σκουπίδια ! Φτού σας... Ντροπή

Η Γαλανόλευκη στα σκουπίδια απο Ελληναράδες κουστουμάτους ...Μετά βρίζατε τον Πάγκαλο στα Ίμια ! Ίδιοι είσαστε και εσείς !

Να πως σκέφτηκαν να απαλλαγούν απο τις ανεπιθύμητες Ελληνικές σημαίες μετά από συγκέντρωση οι υπεύθυνοι της ΝΔ:
Ναι, αυτοί θα σας σώσουν . Αυτοί που πετάνε στα σκουπίδια την Ελληνική σημαία, το σύμβολο του Έθνους.
..

0 '' H Βουγιουκλάκη υπηρέτησε στο ναυτικό περισσότερο από τον Σαμαρά''

Εντάξει μπορεί να λέμε και να του χώνουμε όσα του χώνουμε αλλά σε κάτι τέτοιες ατάκες δίνει ρέστα.

Με την παραπάνω φράση ο γενικός γραμματέας της χρυσής αυγής έκανε την δική του επίθεση στον αρχηγό της νέας δημοκρατίας, λέγοντας ότι '' η Βουγιουκλάκη υπηρέτησε περισσότερο στο ναυτικό απ' ότι ο Σαμαράς.''

0 Σκουληκότρυπες, πολλαπλές διαστάσεις και χωροχρονικά ταξίδια από μία Ελληνίδα ακαδημαϊκό...

Η παρακάτω συνέντευξη που αναδημοσιεύουμε από την Εφημερίδα Καθημερινή, ίσως να χάθηκε λόγω της φοβερής ικανότητας που έχουμε σαν λαός να πνίγουμε τα πράγματα που θα έπρεπε να μας εμπνέουν, αναδεικνύοντας (ως κανόνα) την στασιμότητα και την μιζέρια...

Και όμως, η κ. Παναγιώτα Καντή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Θεωρητικής Φυσικής, του Τμήματος Φυσικής - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μπορεί να εμπνεύσει με τις γνώσεις και την έρευνά της, ακόμα και μέσα από μία συνέντευξη...


0 Ας είναι η γενιά μας αυτή που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στους προδότες της μεταπολίτευσης…

Άρχισαν πάλι οι αηδίες σχετικά με το με τα μηνύματα και διακυβεύματα των εκλογών, μία ακόμα απόδειξη ότι οι σκοτεινοί αυτοί τύποι που κυβερνάνε με τον ένα η τον άλλο τρόπο τόσα χρόνια δεν κατάλαβαν τίποτα και πολύ φοβάμαι ότι ούτε και εμείς που ψηφίζουμε.

Δεν είχαν καν την μεγαλοψυχία να παραδεχτούν ότι εμείς οι κατά τα άλλα μαλάκες, ενισχύοντας τα αντιμνημονιακά κόμματα με αιχμή το ΣΥΡΙΖΑ αλλάξαμε τους συσχετισμούς και ενισχύσαμε την διαπραγματευτική ισχύ όλων αυτών που δήθεν μας εκπροσωπούν.

0 Χωρίς σχόλια


0 Η Γη ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και την Αφροδίτη μετά από 105 χρόνια!


Το σπάνιο αυτό φαινόμενο πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου και οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν.

Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, την Αφροδίτη και τον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο. Τώρα, αστρονόμοι σε όλο τον
κόσμο προετοιμάζονται για την επόμενη διάβαση της Αφροδίτης, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου, ένα φαινόμενο που δεν θα επαναληφθεί για τα επόμενα 105 χρόνια.

Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, η Αφροδίτη θα αρχίσει να περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, οπότε θα γίνει ορατή ως σκοτεινή κηλίδα που κινείται σε ένα ταξίδι 6,5 ωρών πάνω στον διάπυρο ηλιακό δίσκο.

0 Ομολογία του Ροκφέλερ για την παγκόσμια κυβέρνηση

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που συμμετέχει συνεχώς στις διασκέψεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έγραψε τα εξής σε ένα βιβλίο του 2003 με τίτλο "Απομνημονεύματα"
"Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που δουλεύουμε εναντίον των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως «διεθνιστές» και ότι συνωμοτούμε με άλλους ανά τον κόσμο για να οικοδομήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα - ένα κόσμο, αν θέλετε. Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος, και είμαι περήφανος γι’ αυτό".

0 Περσέπολη: Η λαμπρή πρωτεύουσα των Αχαιμενιδών

Η τοποθεσία Νακς-ε-Ροστάμ
όπου βρίσκονται οι λαξευμένοι
στον βράχο τάφοι των αρχαίων
Περσών βασιλέων
Η Περσέπολη, «η πλουσιωτάτη των υπό τον ήλιο πόλεων», κατά τον Διόδωρο, αποτελεί τον επιβλητικότερο ιστορικό χώρο του Ιράν. Για τον Έλληνα επισκέπτη, τα μνημεία της Περσέπολης ενισχύουν την ιστορική του μνήμη και τον ταξιδεύουν πολύ πίσω, σε χαμένες αυτοκρατορίες και ένδοξες ελληνικές εκστρατείες.

Πολλοί αρχαίοι ιστορικοί, συγγραφείς, περιηγητές και αρχαιολόγοι έχουν αναφερθεί μέσα στους αιώνες στο μεγαλείο, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια της Περσέπολης, την εθιμοτυπική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών Περσών, που ιδρύθηκε το 510 π.Χ. από τον Δαρείο Α΄ και καταστράφηκε το 330 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο.

0 Η αμερικανική Δύση, πριν από 150 χρόνια

b446

0 Νέα μόδα που σαρώνει! ΤΕΛΟΣ τα ΕΛΛΗΝΑΓΓΛΙΚΑ(γρεεκλι;ς) και αρχίζουμε τα ΑΓΓΛΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΓΓΛΟΙ έτσι δεν είναι ΕΛΛΗΝΑ;

Αι γουοντ μαι λανγκουατζ αιντ αι μπιλιβ ιζ δε μπεστ οφ δε γουορλντ!!!
Δε αδερς καντρυς,δευ γιουζ μαι λανγουατζ ον δειρς σκοολς,μπικοζ δε ΕΛΛΕΝΙΚΣ ντο δε μπρειν σμαρτερ!!!
Συμπέρασμα ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ...
ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ!!!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΣΜΑΜΕ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ!!!(?)

Επίσης σε όλα τα μπλογκς:Σταματήστε να δέχεστε σχόλια στα γρεεκλις. Μην βοηθάτε το σύστημα υπέρ της καταστροφής μας!Ανατρέψτε το. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
http://makedonia-is-greece.blogspot.gr

0 ΝΑΝΤΟ ΠΑΡΑΝΤΟ: Ο ΕΠΙΖΗΣΑΣ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ : «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΕΨΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ»

Αν έπρεπε να περιμένω, θα είχα πεθάνει

Η τύχη δείχνει την ισχύ της όπου δεν υπάρχει οργανωμένη δύναμη να της αντιταχθεί. Αυτό υποστήριζε ο Νικολό Μακιαβέλι στον «Ηγεμόνα» που έγραψε τον 16ο αιώνα και φαίνεται ότι τέσσερις αιώνες αργότερα ακολούθησε το παράδειγμά του ο Νάντο Παράντο, κορυφαίος ομιλητής σήμερα σε θέματα ασκήσεων ηγεσίας, ομαδικού πνεύματος, αποφασιστικότητας και επίτευξης στόχων, βάσει του World Business Forum. Φιλοξενούμενος της διεθνούς εταιρείας Linkage, εμφανίστηκε στο Κολέγιο Αθηνών για να μιλήσει για «το θαύμα στις Ανδεις. Τονίζοντας ότι η ελπίδα στην κρίση είναι θέμα ηγεσίας».

Ο Νάντο Παράντο μάς περιέγραψε το βίωμά του στις Ανδεις το 1972 ως ένας από τους 16 επιζήσαντες του θρυλικού αεροπορικού δυστυχήματος που ενέπνευσε και την πετυχημένη κινηματογραφική ταινία «Οι επιζήσαντες».

0 Pόδι - το Φρούτο του Δέντρου της Zωής


του Tom Storey *
Iατρικές έρευνες τώρα επιβεβαιώνουν τον πλούτο πληροφοριών που αναφέρει η ιστορία, η μυθολογία και ο συμβολισμός για το ρόδι, μετά την ανακάλυψη ότι αυτό το φρούτο περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, ευεργετικά για την υγεία και την θεραπεία νόσων.

Σύντομη ιστορική αναδρομή
Aν ανατρέξουμε στην αρχαιότητα βλέπουμε ότι το ρόδι εξυμνείται σε Aιγυπτιακούς παπύρους, αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη με το όνομα rimmon και εμφανίζεται στην Eλληνική Mυθολογία, την Pωμαϊκή ιστορία και το Kοράνι. Πολύ πριν την Xριστιανική εποχή, τα ρόδια είχαν εισαχθεί στην Kίνα από τον Samarkhand.

Eίναι γενικά αποδεκτό ότι το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην Περσία, και σιγά-σιγά προχώρησε στην Iνδία, βόρειο Aφρική, Eυρώπη, Kίνα και Aμερική. Eίναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας: τουλάχιστον από το 3000 π.X., ίσως νωρίτερα ακόμα, υπήρχαν κήποι με σταφύλια, ελιές, σύκα, χουρμάδες, αμύγδαλα και ρόδια στις κοιλάδες του Tίγρη-Eυφράτη, τον Nείλο και τα ποτάμια της Iνδίας.

0 Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη

Μάρκος ο Φραγκοσυριανός

22-23 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού


To Φεστιβάλ Αθηνών, πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό τραγούδι, προχωράει φέτος σε ένα ακόμη αφιέρωμα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πατριάρχη του Ρεμπέτικου, Μάρκο Βαμβακάρη. Έχουν περάσει 40 χρόνια από το θάνατό του (1905-1972) και τα αθάνατα τραγούδια του θα ακουστούν για δύο νύχτες στο Ηρώδειο (22 και 23 Ιουνίου) ατόφια, σπαρακτικά, μαγευτικά, σαν την πολύπαθη ζωή του.

Από το ένα λιμάνι στο άλλο, από τη Σύρα στον Πειραιά
Ο Μάρκος γεννήθηκε στη Σύρα το 1905 και ήρθε να βρει την τύχη του στον Πειραιά το 1917. Όλη του τη ζωή την έζησε ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο λιμάνια που καθόρισαν με μοιραίο τρόπο όλη του την πορεία. Ο ίδιος κουβαλούσε πάντα μαζί του τις μνήμες από τη Σύρα, ο κόσμος του όμως εμπλουτίστηκε από τις παραδόσεις και τους καημούς των προσφύγων που κατέφθασαν στον Πειραιά εκείνα τα χρόνιας .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...