ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

0 Ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα στο κεφάλι ή στα πόδια μας;


  Τη θεωρία του Αϊνστάιν περί σχετικότητας του χρόνου, κατάφεραν να αποδείξουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
  Με τη χρήση δύο υπερσύγχρονων "ρολογιών κβαντικής λογικής", όπως ονομάζονται, απέδειξαν ότι πράγματι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα στο κεφάλι του ανθρώπου σε σχέση με τα πόδια του!


Τι λέει η θεωρία του Αϊνστάιν!
  Υπεραπλουστεύοντας την θεωρία του Αϊνστάιν - για να γίνει κατανοητή από όλους- ας φανταστούμε ότι έχουμε δύο ρολόγια: το ένα είναι στο πάτωμα και το άλλο στην κορυφή μιας σκάλας.
 Αυτό που έδειξαν οι επιστήμονες είναι ότι  ο χρόνος ΔΕΝ κυλάει με την ίδια ταχύτητα στα δύο ρολόγια! Συγκεκριμένα κυλάει πιο αργά στο ρολόι που βρίσκεται στο πάτωμα, σε σχέση με εκείνο  που βρίσκεται πάνω στη σκάλα. Αυτό συμβαίνει γιατί το ρολόι που βρίσκεται χαμηλά επηρεάζεται οριακά περισσότερο από την βαρύτητα!

0 Με πρόσχημα την οικολογία καταληστεύονται οι λαοί (ΒΙΝΤΕΟ)


Με πρόσχημα την οικολογία καταληστεύονται οι λαοί (ΒΙΝΤΕΟ)
Όροι όπως προστασία του περιβάλλοντος, πράσινη ανάπτυξη, προστασία της βιοποικιλότητας, ανακατανομή του πλούτου, καινοτόμες τεχνολογίες, κλιματική αλλαγή έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Καθημερινά, ειδικοί και ειδήμονες σε όλον τον κόσμο «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με «τις επιπτώσεις της αλόγιστης δράσης μας κατά του περιβάλλοντος». Η γη, υποστηρίζουν, θα γίνει ένας αφιλόξενος τόπος για αχάριστους ανθρώπους.

Συνέπεια των παραπάνω «παρατηρήσεων» είναι, τα τελευταία χρόνια, το οικολογικό κίνημα να έχει γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να παίζονται τεράστια συμφέροντα με όχημα την οικολογία και το «πράσινο κίνημα» τόσο σε πολιτικό-οικονομικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.
Έτσι γύρω από ένα, σε κάποιο βαθμό, υπαρκτό πρόβλημα (π.χ. ρύπανση του πλανήτη και εξοντωτική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από πολυεθνικές), έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα με τις ευλογίες της κοινής γνώμης...

0 Σου κλέβουν την ψυχή και πας και τους ψηφιζεις...

0 Τσελέντης: Ζήτημα χρόνου να έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα!


Για μία ακόμη φορά ο Ακης Τσελέντης ταράζει τα νερά! Και υπενθυμίζει σε όλους πως ακόμη και εν μέσω κρίσης, κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τους σεισμούς: «Είναι θέμα …
χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με επιπτώσεις στον Ελλαδικό χώρο και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.

Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους». Η δήλωση Τσελέντη δεν έγινε για να «τρομοκρατηθεί» ο κόσμος. Αλλωστε είναι γνωστό πως ο καθηγητής σεισμολογίας από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Πάτρα, διαμηνύει σε όλους πως «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή».

0 559 χρόνια πριν. H μέρα που άλλαξε τον ρου της ιστορίας...

Πάνε τώρα 559 χρόνια από την ημέρα εκείνη που έπεσε η Κωνσταντινούπολη, η από τότε εώς και σήμερα ομορφότερη πόλη (ή έστω μια από τις ομορφότερες) του κόσμου.
Η Πόλη άλλαξε χέρια δια της βίας έπειτα από πολιορκία δύο μηνών από τους Οθωμανούς, που μέχρι τότε ζούσαν σε νομάδες, και τελεί υπό κατάληψη ακόμα.

Από την ημέρα κατάληψης της μέχρι και τις μέρες μας, εκτός από μερικά τζαμιά με ψηλούς μιναρέδες και μερικά καινούρια κτήρια, η πόλη αυτή δεν έχει δει σημάδια πολιτισμού πέρα από την εξαιρετική φυσική ομορφιά της...

0 Η ιστορία του Θιβέτ

Το Θιβέτ εκτείνεται ανάμεσα σε δύο χώρες με μεγάλο πολιτισμό, την Ινδία και την Κίνα. Το όνομά του προέρχεται από σανσκριτική λέξη και σημαίνει «ουρανός»...

Βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 μέτρων και συχνά αποκαλείται «η πύλη του κόσμου». Σύμφωνα με τον μύθο, οι Θιβετιανοί -στην πλειοψηφία τους Βουδιστές- κατάγονται από την ένωση ενός πιθήκου, που αποτελεί ενσάρκωση του Βούδα, και μιας δράκαινας.

Το Θιβέτ ήταν ένα ισχυρό βασίλειο και μια πλούσια αγροτική κοινωνία από τον 7o έως τον 10o αιώνα. Την εξουσία ασκούσε ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος θεωρείται απόγονος του Βούδα και πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών.

Τον 13o αιώνα η χώρα κατακτήθηκε από τον Τζέκινς Χαν και τους Μογγόλους, οι οποίοι διατήρησαν με διαλύματα την κυριαρχία τους έως τον 18o αιώνα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι Κινέζοι. Η περιοχή παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Κίνας έως το 1904, οπότε οι Άγγλοι κατέστησαν το Θιβέτ βρετανικό προτεκτοράτο.

0 Η κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα - (Ντοκιμαντερ)

Το 1803 περισσότερα από 200 αγάλματα και ζωφόροι μεταφέρθηκαν από τον Παρθενώνα στην Αγγλία.

Υπεύθυνος για την μεταφορά αυτή ήταν ο Σκωτσέζος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη Thomas Elgin με την αιτιολογία να «σωθούν» από τις τουρκικές δυνάμεις και τον σίγουρο αφανισμό τα αριστουργήματα αυτά της κλασικής εποχής. 

0 Τα 9 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε ευτυχισμένοι (αλλά δεν το παραδέχεστε...)

Ευτυχισμένες… συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες και την κατάθλιψη και να γίνετε ακόμη πιο ευτυχισμένοι απ’ όσο ήδη είστε.

Τα «μυστικά» για να είστε ευτυχισμένοι
Η συναισθηματική μας υγεία, δεν έχει να κάνει μόνο με τα γονίδιά μας ή το πώς μεγαλώσαμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι μερικοί αρκετά ενδιαφέροντες παράγοντες, παίζουν ρόλο στο πόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε. Διαβάστε την παρακάτω λίστα για να δείτε αν ο τρόπος ζωής σας, σας ικανοποιεί και εστιάστε σε αυτούς τους 9 τρόπους για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.

0 10χρονο κωφό κορίτσι ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του! (Video)


Sammie Hicks

Πρόκειται για ένα βίντεο που έχει συγκινήσει όλο το διαδίκτυο. Η 10χρονη Σάμι Χικς από το Κόλιν Κάουντι του Τέξας έχασε την ακοή της όταν ήταν ακόμη μωρό…


Θεωρούσε όπως και η οικογένειά της ότι θα παρέμενε κωφή για όλη της την ζωή.
Ωστόσο οι γονείς της ήρθαν σε επαφή με ιατρική επιστημονική ομάδα που υποστήριζε ότι μέσω μιας επέμβασης θα μπορεί το κοριτσάκι τους να ανακτήσει σταδιακά την ακοή του.

«Ένας άνθρωπος που δεν ακούει δεν σημαίνει ότι είναι και ανάπηρος. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις εκεί έξω και να κάνεις πράγματα που κάνουν και όλοι οι άλλοι», είπε στην κάμερα του υπολογιστή της λίγο πριν την επέμβαση για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος η μικρή Σάμι.
Η επέμβαση πήγε καλά και το πρώτο που άκουσε ήταν η αναπνοή της…

«Έκλαψα γιατί το συναίσθημα ήταν αφόρητο. Δεν είχα ιδέα τί ήταν αυτό που άκουγα. Μόνο ότι άκουγα. Μετά κατάλαβα. Και δεν άντεξα», είπε η Σάμι που είναι πολύ αγαπητή στο Youtube.
Το μικροσκοπικό εμφύτευμα έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 20 χρόνια και απαιτεί πολλές ιατρικές επισκέψεις για ελέγχους και τακτικά μαθήματα αποκατάστασης…
Δείτε το βίντεο:

0 Η πράσινη ελιά Χαλκιδικής έγινε Προϊόν με Προστατευόμενη ονομασία Προέλευσης



Προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) αποτελεί πλέον η πράσινη ελιά Χαλκιδικής, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την είδηση υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι αυτοδιοικητικές αρχές, κάνοντας λόγο για δικαίωση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής που κινήθηκαν συλλογικά και μεθοδικά για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι η παραπάνω εξέλιξη ισοδυναμεί με την απόκτηση του «διεθνούς διαβατηρίου» της πράσινης ελιάς και προσθέτει ότι ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη διάθεση του κύριου προϊόντος της Χαλκιδικής σε όλο τον κόσμο.

http://www.kala-nea.gr/

0 Δείτε ολόκληρη την ταινία:Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ.

Ο Ισοβίτης είναι ένας αδικημένος, από δικαστική πλάνη, διανοούμενος. Ευαίσθητος και αλτρουιστής, δείχνεται πρόθυμος να βοηθήσει κάθε δυστυχισμένο, έστω κι αν δεν μπορεί, ή νοιάζεται για τις εκλογές, έστω κι αν δεν ψηφίζει. Δίπλα του ο Μοντεχρήστος - ένας αρουραίος με νονό τον Αλέξανδρο Δουμά και μοναδική «κομητεία» τη φυλακή - διαθέτει αξιοζήλευτη αμεριμνησία και όλο το σκωπτικό πνεύμα του δημιουργού του.
 
Όταν, για παράδειγμα, ο Ισοβίτης αρχίζει να φιλοσοφεί περί συνθηκών της φυλακής και καταλήγει: «Όπου και να είσαι το ίδιο είναι! Παντού υπάρχει καταπίεση, εκμετάλλευση και αδικία», ο γεννημένος εκεί μέσα αρουραίος συμπεραίνει: «Ξέρεις, Ισοβίτη... Για μένα η φυλακή είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ενώ για σένα ολόκληρος ο κόσμος είναι μια φυλακή!». Αμέσως μετά την άψογη ρητορεία, ο Μοντεχρήστος αναφωνεί: «Μα που τα βρίσκω ο πούστης!»....
 

0 Ιστορία σκαλισμένη σε βράχους

Τα πετρογλυφικά ή βραχογραφίες είναι εικονογράμματα και λογογράμματα, σκαλισμένα σε βράχους. Υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου και συχνά συνδέονται με τους προϊστορικούς ανθρώπους. 
 
Τα παλαιότερα πετρογλυφικά χρονολογούνται στην Νεολιθική εποχή και στα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής, δηλαδή περίπου 10.000 -12.000 χρόνια πριν.  Γύρω στα 7.000-9.000 χρόνια πριν άρχισαν να εμφανίζονται άλλα συστήματα γραφής, όπως ιδεογράμματα και εικονογράμματα. 
 
Πετρογλυφικά έχουν βρεθεί σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, εκτός από την Ανταρκτική. Τα περισσότερα έχουν βρεθεί σε περιοχές της Αφρικής, της Σκανδιναβίας, της Σιβηρίας, στις νοτιοδυτικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και στην Αυστραλία.
Σήμερα θα επισκεφτούμε κάποιες περιοχές του πλανήτη μας, που έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά πετρογλυφικά και θα ταξιδέψουμε στο πολύ μακρινό παρελθόν.

0 Πετάει 11.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό!

perierga.gr - Πουλί πετάει ασταμάτητα σε απόσταση ρεκόρ!Η εμφάνισή του είναι απολύτως συνηθισμένη. Δεν είναι πολύχρωμο ούτε έχει κάποιο ιδιαίτερο ράμφος. Το αντίθετο, μάλιστα. Είναι καστανόμαυρο, με απλό μακρύ ράμφος και λεπτά ποδαράκια. Δεν έχει κάτι που αξίζει να δούμε ή να παρατηρήσουμε επάνω του.

Κι όμως, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Είναι το μοναδικό πτηνό στον κόσμο που πετάει πάνω από 11.500 χιλιόμετρα χωρίς σταματημό, χωρίς διάλειμμα για τροφή ή νερό, χωρίς ξεκούραση… Περνάει μέσα από θύελλες και καταιγίδες, αντιμετωπίζει αντίξοες καιρικές συνθήκες, κι όλα αυτά χωρίς καμία παύση!

Για να αναλογιστούμε την απόσταση, τα επιβατικά αεροσκάφη που πρόκειται να διανύσουν αντίστοιχες αποστάσεις, σταματάνε ενδιάμεσα για ανεφοδιασμό.

0 Ζωντανεύουν ξανά Ομόνοια και Βικτώρια



«Τραπεζάκια έξω» στην Ομόνοια και τη Βικτώρια «βγάζει» για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας και την επιστροφή των πολιτών στο κέντρο.

Μέχρι τώρα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, δεν είχαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα σε καμία από τις δύο αυτές πλατείες, καθώς χαρακτηρίζονται ιστορικές και ο δήμος δεν επέτρεπε τη συγκεκριμένη χρήση. Τα δεδομένα ωστόσο έχουν αλλάξει και οι δύο περιοχές μαστίζονται από την κρίση, ενώ αποτελούν ζώνες υψηλού κινδύνου εξαιτίας της εγκληματικότητας.


Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Αθηναίων ύστερα από πολλές προτροπές κατοίκων και επιχειρηματιών, αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» στους επιχειρηματίες να βγάλουν τραπεζάκια στις εν λόγω πλατείες, με κύριο στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας και κυρίως τη μείωση της εγκληματικότητας.
Ηδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν γίνει ορατά στην πλατεία Βικτωρίας στην οποία τέσσερις καφετέριες πήραν τη σχετική άδεια.

1 Θα αυξηθούν εφέτος οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

Θα αυξηθούν εφέτος οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 4.000.000 Βρετανοί ετοιμάζονται για διακοπές
στην Ελλάδα, διπλάσιοι από όσους ήρθαν πέρυσι, λόγω της πτώσης των τιμών σε καταλύματα, διατροφή και διασκέδασης που επιβάλλει η οικονομική κρίση.

Με πρώτη τους επιλογή την Κεφαλλονιά, οι Βρετανοί συρρέουν στα τουριστικά γραφεία της χώρας για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, παρά τα συνεχή δημοσιεύματα για σοβαρή πιθανότητα κατάρρευσης της οικονομίας και εξόδου από το ευρώ, αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Νέα έρευνα αγοράς αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον των Βρετανών είναι φέτος μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά και οι προβλέψεις λένε πως την Ελλάδα θα επισκεφτεί διπλάσιος αριθμός Αγγλων τουριστών σε σχέση με πέρσι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...