ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

0 Με αφανισμό απειλούνται τα λιοντάρια και άλλα μεγάλα ζώα της Αφρικής

λιοντάρι

Υπό αφανισμό απειλείται ο βασιλιά της ζούγκλας και άλλα μεγάλα θηλαστικά. Σύμφωνα με τις έρευνες ειδικών επιστημόνων, τα εθνικά πάρκα της Αφρικής, τα τελευταία 40 χρόνια, έχουν χάσει πάνω από το μισό πληθυσμό των μεγάλων θηλαστικών τους, όπως λιοντάρια και βουβάλια.
Σύμφωνα με έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, αυτό οφείλεται στο…

ανεξέλεγκτο κυνήγι και στην επέκταση των αγροτικών καλλιεργειών.
Η μελέτη που έγινε από ειδικούς επιστήμονες σε όλη την Αφρική κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πληθυσμοί των μεγάλων θηλαστικών μέσα στα εθνικά πάρκα έχει μειωθεί κατά 59%, μεταξύ του 1970 και του 2005.
“Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι αφρικανικές προστατευόμενες περιοχές έχουν γενικά αποτύχει ως προς τη μείωση των απειλών για τους πληθυσμούς των μεγάλων θηλαστικών, που προέρχονται από τον άνθρωπο”, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Biological Conservation.
Οι ελέφαντες και οι ρικόνεροι δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη, διότι υπάρχουν διαφορετικοί περιοριστικοί όροι για το εμπόριό τους, σε σχέση με τα άλλα ζώα.
“Πιθανώς δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει. Στην Αφρική έχει αυξηθεί σημαντικά ο πληθυσμός αυτή την περίοδο. Υπάρχει απίστευτη πίεση από το κυνήγι για την εξασφάλιση τροφής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNEP, Νικ Νάταλ, προσπαθώντας να εξηγήσει τη μείωση του αριθμού των θηλαστικών.
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η επέκταση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, που συνδέεται επίσης με την ανάγκη του ανθρώπου για την εξασφάλιση τροφής.
Ωστόσο οι Αφρικανοί ηγέτες αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη οικονομική αξία που έχουν τα μεγάλα θηλαστικά στα εθνικά πάρκα, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες, προσπαθούν να προστατεύσουν τους πληθυσμούς των ζώων. Κάτι που όμως αποδεικνύεται δύσκολος στόχος, δεδομένου ότι τα πάρκα εκτείνονται σε πολύ μεγάλες εκτάσεις και είναι δύσκολο η επίβλεψή τους.

0 Έργα τέχνης από ρούχα

Τα παρακάτω έργα τέχνης είναι δημιουργήματα των Αμερικανών καλλιτεχνών Alain Guerra και Neraldo de la Paz, οι οποίοι συνεργάζονται από το 1996. Αρχικά προμηθεύονται τα υλικά τους από τους κάδους απορριμμάτων για μεταχειρισμένα υλικά από ναυτιλιακές εταιρείες του Little Miami στη Αϊτή, και δημιουργούν τέχνη με αυτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πήραν μεταχειρισμένα ρούχα και έκαναν αυτά τα έργα τέχνης. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω…

0 Αρχαίος ναός στο βυθό της λίμνης Τιτικάκα του Περού

Αρχαίος ναός στο βυθό της λίμνης Τιτικάκα του ΠερούΔιεθνής ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε μεγάλο κτίριο, που πιστεύεται ότι ήταν ναός, στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα στα σύνορα Περού και Βολιβίας.

Στις όχθες της λίμνης είχε ανθίσει ο πολιτισμός των Τιχουανάκου από τον Δέκατο εώς τον Δεκατοπέμπτο αιώνα, πριν δηλαδή την ανάπτυξη του πολιτισμού των Ινκας.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν... τα ερείπια του ναού ακολουθώντας έναν δρόμο που χανόταν στα νερά της λίμνης.


Το μέγεθος του ναού πιστεύεται ότι είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος ενός κανονικού ποδοσφαιρικού γηπέδου.


 tapantaedo1.blogspot.com

0 Υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο

Είμαστε πλούσιοι και δε το ξέρουμε ; Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) το Αιγαίο. Γιατί δε το κάνει;
Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδορίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο "Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" περάσαμε στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και.....

..αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο!

Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.
Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και προτρέπει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε από κοινού αξιοποίησή του! Εδώ πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα γιατί δεν το λέει ο οποιοσδήποτε. Είναι έμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI.

Το σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι αναγνωρίζει την χρησιμότητα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού - Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει."
Αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δηλώνει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αντίθετες ούτε στον South Stream.
ΕΡ:  Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;

Απ.: "Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο."

Οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά και άμεση ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το θέμα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.

0 Επάγγελμα.--> Συνδικαλιστής Εργατοπατέρας

  Όταν κουραστείς να κάθεσαι, γίνεσαι βουλευτής.
Είναι ίσως η πιο κερδοφόρα επιχείρηση που γνώρισε ποτέ αυτή η χώρα και εξηγούμαι :
1ον Δεν χρειάζεται το παραμικρό κεφάλαιο για να την ανοίξεις.

2ον Δεν δουλεύεις ποτέ.

3ον Πριν κανονίσεις επιδόματα, υπερωρίες, επιτροπές κλπ για τους άλλους, τα κανονίζεις πρώτα για σένα.


4ον Εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου αλλά και των ....

..λοιπών συγγενών με διορισμούς ανά το δημόσιο.

5ον Άμεση πρόσβαση στα μίντια. Αν δεν είσαι τελείως κοπρόσκυλο και έχεις δική σου δουλειά, αυξάνεις το πελατολόγιο και τις επαφές σου.

6ον Εξ ανάγκης μαθαίνεις τους νόμους και χώνεις εαυτούς και αλλήλους στις τεράστιες τρύπες που έχουν προνοήσει να φτιάξουν οι νομοθέτες για σένα.

7ον Αποκτάς απίστευτες πολιτικές γνωριμίες και όταν κουραστείς να κάθεσαι, γίνεσαι βουλευτής.

rodosblog-xrisostomos.blogspot.com

0 To 2020 θα μπορούμε να φορέσουμε έναν υπολογιστή Sony στον καρπό μας



Δεν ξέρω αν κάποιος υψηλόβαθμος executivας (…) της Sony το φοράει αυτή την ώρα που μιλάμε στο χέρι του και χαμογελάει με τη σκέψη στα ‘μυστικά όπλα’ που θα φέρει ο βασίλισσα του ιαπωνικού hi tech στην αγορά σε λίγα χρόνια.

Αυτό όμως καταντάει… βασανιστικό. ΔΕΝ γίνεται να βλέπουμε τέτοια concept σχέδιακαι να μην σκεφτόμαστε: το θέλω τώρα. Σε μαύρο. Και ένα λευκό για τη σύζυγο…

Εντάξει, έχουμε δει πολλά σχέδια και μας… τρέχουν τα σάλια αλλά σαν αυτό όχι. Είναι σαν ρολοϊ. Είναι συσκευή για επικοινωνία μεταφορά εικόνας και συνεργασία.

Τι στην ευχή λέω…

Είναι το μέλλον του computing By Sony: ο υπολογιστής Nextep

Χάρη στα τρελά μυαλά των Sonάκιδων φαίνεται πως το μέλλον δεν είναι ένα… πιο γρήγορο iPhone και ένα Intel Atom με περισσότερα -χασμουρητό…- threads. Το Nextep Computer concept είναι σχεδιασμένο να φοριέται στον καρπό μας χάρη σε is ευλύγιστα OLED panels αφής. Τεχνολογία που υπάρχει.

Διαθέτει ακόμη έναν ολογραφικό προβολέα και ένα συρόμενο πληκτρολόγιο που είναι χωρισμένο στη μέση για πληκτρολόγηση. Η Sony υπολογίζει το 2020 ως ημερομηνία λανσαρίσματος στην αγορά αλλά ας το δούμε αλλιώς: είναι 9 χρόνια και κάτι μακριά…

Διαβάστε περισσότερα: http://periergaa.blogspot.com/#ixzz0veGIAIix

0 Ακούει τα πάντα...


Με μια συσκευή που κοστίζει μονό περίπου 1000 ευρώ μπορεί πλέον κάποιος να υποκλέψει κινητά τηλέφωνα. Αυτό ισχυρίζεται ένας Αμερικανός χάκερ ο οποίος παρουσίασε την συσκευή σε συνέδριο στο Λας Βέγκας, σε 1.000 συνέδρους.

Πρόκειται για τον ερευνητή σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών Κρις Πέιτζετ. Ο Πέιτζετ ανάδειξε τις αδυναμίες του GSM και έδειξε πώς μπορούσε να υποκλέπτει άνετα τις τηλεφωνικές συνομιλίες των άλλων χάκερ που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Ο χάκερ ελπίζει ότι με την έρευνά του θα ....επιταχύνει την υιοθέτηση νέων προδιαγραφών ασφαλείας στην κινητή τηλεφωνία.

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ τον είχαν προειδοποιήσει να μην κάνει την επίδειξή του, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους νόμους περί υποκλοπής. Όμως ο χάκερ συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του και προχώρησε ακάθεκτος, χωρίς να συλληφθεί.

Η συσκευή του "ξεγελά" τα κινητά τηλέφωνα ότι είναι νόμιμη κεραία δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με συνέπεια να διοχετεύουν την κλήση μέσω αυτής, με συνέπεια στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός απλού φορητού υπολογιστή, να υποκλέπτονται εύκολα. Το υλικό για την κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.

Η Ένωση Κατασκευαστών GSM, από την πλευρά της, δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν διάφορα εμπόδια για να πραγματοποιηθεί μια υποκλοπή σαν αυτή που έδειξε ο Πέιτζετ, όπως ότι ο σταθμός βάσης του χάκερ πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά στο κινητό-στόχο, καθώς επίσης ότι μόνο εξερχόμενες κλήσεις μπορούν να υποκλαπούν, ενώ οι εισερχόμενες δεν έχουν πρόβλημα.

tapantaedo1.blogspot.com

0 Η Ρωσία κατεβαίνει Αιγαίο..

Έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική ναυτική της παρουσία στο εξωτερικό εμφανίζεται η Ρωσία και σε ό,τι αφορά τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, τις υποδομές φιλοξενίας του Στόλου της μπορεί να τις παρέχει η Τουρκία ή η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι.

"Η δυνατότητα να διατηρείς βάση στο εξωτερικό είναι καλή, αλλά.... πρέπει να γίνει σταδιακά, συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες της χώρας. Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων", είπε ο ναύαρχος Βισότσκι, θυμίζοντας ότι πολλά κράτη ακολουθούν την ίδια τακτική και η.. Ρωσία θα πράξει το ίδιο, σε συνεργασία με εκείνες τις χώρες που διαθέτουν καλές λιμενικές υποδομές.

"Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και οι μεν και οι δε μας προτείνουν τέτοιες δυνατότητες", σύμφωνα με το Ρώσο ναύαρχο, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχουν σημαντικά βελτιωθεί και οι σχέσεις της χώρας του με την Ιταλία, "όμως, αυτό αφορά τη Δυτική Μεσόγειο".

Στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα διαθέτει από το 1971 τη μόνη πλέον ναυτική βάση της μακριά από τα σύνορά της, στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, η οποία κάλυπτε παλιά τις ανάγκες της 5ης επιχειρησιακής μοίρας Μεσογείου του σοβιετικού Ναυτικού. Από το 1991 η μοίρα αυτή διαλύθηκε και έκτοτε ακολούθησαν μόνο μεμονωμένες ή συνδυασμένες επισκέψεις ρωσικών πλοίων στην περιοχή.

Το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει εργασίες εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας τεχνικής βάσης στο Ταρτούς και εμβάθυνσης του λιμένος, το πρώτο στάδιο των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2012.

Πρόθεση του ρωσικού Στόλου είναι να μπορεί να δεχθεί το Ταρτούς βαριά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και αεροπλανοφόρα και από τεχνική βάση να μετατραπεί σε πλήρως λειτουργική βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον της Μόσχας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 ειχε καταπλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο ρωσικό αεροπλανοφόρο, τα αεροσκάφη του οποίου συνεκπαιδεύτηκαν με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Λόγω της έκτασης της δημοσιότητας που δόθηκε στο θέμα, είχε ακολουθήσει μικρότερης κλίμακας άσκηση του ρωσικού ναυτικού, σε συνεργασία και με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

0 Οικολογικές μετακινήσεις...

sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

0 Χτύπησε κινητό μέσα σε φέρετρο!


Μακάβριο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στους συγγενείς και φίλους οι οποίοι παρακολουθούσαν νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία ενός χωριού της Καρδίτσας, όταν μέσα από το φέρετρο ακούστηκε ο… ήχος ενός κινητού! Από μια διαβολική συγκυρία, μάλιστα, ο ήχος κλήσης ήταν το γνωστό τραγούδι… «Μάγισσες φέρτε βότανα»!

Στο ναό ξέσπασε πανικός, καθώς άλλοι σταυροκοπιόντουσαν κι άλλοι…

έσπευδαν να φύγουν αναστατωμένοι! Σύντομα, όμως, το μυστήριο λύθηκε και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα απλό ατύχημα και όχι για… μήνυμα από άλλους κόσμους! Τι είχε συμβεί; Απλούστατα, ένας από τους συγγενείς της οικογένειας που βοήθησε τους υπαλλήλους ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο, είχε στην τσέπη του πουκαμίσου του το κινητό του το οποίο του έπεσε πάνω στον νεκρό!


Ο κάτοχος του κινητού δεν αντιλήφθηκε ότι το έχασε, παρά μόνο όταν έφτασε στην εκκλησία. Ζήτησε, λοιπόν, από την σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της, ώστε να ακούσει τον ήχο για να το βρει και βγήκε από την εκκλησία πιστεύοντας ότι του είχε πέσει έξω! Όμως, το κινητό άρχισε να χτυπάει μέσα από το φέρετρο «παγώνοντας» τον κόσμο που άργησε να καταλάβει ότι επρόκειτο για τραγική σύμπτωση ποτισμένη στο «μαύρο» χιούμορ!


tsigouinos.blogspot.com

0 Chaimtrails - Χημικές Ουρές... Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα!


...ρίχνεις το δηλητήριο στη θάλασσα", έλεγε ο εξαιρετικός Jordan Maxwell, αναφερόμενος στους αεροψεκασμούς με χημικά όλων των μεγάλων πόλεων του δυτικού κόσμου (των περίφημων Chemtrails).


Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα που συνεχίζεται επί δεκαετίες, έχει συνδεθεί με ξεσπάσματα ασθενειών, έλεγχο του καιρού, ακόμα και την ...
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ
αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί ακόμα κάποια επίσημη απάντηση. Να σημειώσουμε ότι στην ελληνική Βουλή έχει γίνει ακόμα και επερώτηση για τα συγκεκριμένα "ψεκαστικά αεροσκάφη", η οποία ωστόσο – απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε – έμεινε αναπάντητη.
Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι ακόμα υπάρχουν αρκετοί, ακόμα και "ειδικοί" που επιμένουν ότι τίποτε "ύποπτο" δεν συμβαίνει και πρόκειται για κοινά ίχνη που αφήνουν συνηθισμένα επιβατηγά αεροσκάφη. Όπως θα δούμε από τις φωτογραφίες που θα παραθέσουμε στη συνέχεια, πρόκειται όντως για επιβατηγά αεροσκάφη, στα οποία όμως έχουν αφαιρεθεί τα καθίσματα , ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα βαρέλια με το τοξικό υλικό και τα περίπλοκα μηχανήματα χειρισμού των ψεκασμών...
Στις ακόλουθες φωτογραφίες φαίνονται οι "ψεκαστήρες" που έχουν προσαρμοστεί στο εξωτερικό του αεροπλάνου:
χημικοί ψεκασμοί εξωτερικό αεροσκάφους
χημικοί ψεκασμοί εξωτερικό αεροσκάφους
χημικοί ψεκασμοί εξωτερικό αεροσκάφους
και μια φωτογραφία από το εσωτερικό ενός τέτοιου αεροσκάφους:
χημικοί ψεκασμοί εσωτερικό αεροσκάφους
Όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από την παρακάτω φωτογραφία, η διαφορά ανάμεσα στα ίχνη που αφηνουν τα συνηθισμένα επιβατηγά αεροσκάφη (contrail - μικρές γραμμές) και τα ψεκαστικά (chemtrail - μεγάλες γραμμές που διασπείρονται σταδιακά και μετατρέπουν το φυσικό γαλάζιο χρώμα του ουρανού σε ένα αρρωστημένο άσπρο-γκρί), είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη:
chemtrail - contrailΠριν από μερικά χρόνια, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος στις Η.Π.Α. πέταξε μέσα σε μια χημική ουρά και πήρε δείγματα, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι το χημικό "κοκτέηλ" περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες σωματιδίων Αλουμινίου (χρησιμοποιείται για να κάνει πιο αγώγιμη την ατμόσφαιρα σε ηλκτρομαγνητικές επιρροές, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί πλήθος εκφυλιστικών παθήσεων, όπως Αλτσχάιμερ κ.α) και Βαρίου (ελαφρώς ραδιενεργό, χρησιμεύει πιθανότατα για την ανίχνευση της διασποράς των σωματιδίων από δορυφόρους), βακτήρια (για την διασπορά ασθενειών;) καθώς και πλήθος νανοσωματιδίων.
Έχει τεράστιο ενδιαφέρον, επίσης, να αναφέρουμε ότι τα Chemtrails είναι φαινόμενο που συναντάται μόνο στον λεγόμενο δυτικό κόσμο, δεν θα τα δούμε δηλαδή σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία ή η Ρωσία, οι οποίες δεν βρίσκονται σε τόσο μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο των νεοταξιτών "αφεντικών".
Μένει μόνο να επιχειρήσουμε να δώσουμε μια απάντηση στο πιο βασικό ερώτημα του όλου ζητήματος, στο γιατί δηλαδή να μπαίνουν σε μια τέτοια διαδικασία αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως ιδιοκτήτες του κόσμου. Οι επικρατέστρερες απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα είναι οι ακόλουθες τέσσερις (με πιο πιθανό φυσικά το ενδεχόμενο να ισχύουν ταυτόχρονα):
α) πρόκειται για μια προσπάθεια τροποποίησης του καιρού και ελέγχουτου κλίματος
β) οι χημικές ουσίες που ψεκάζονται έχουν ως στόχο απευθείας το νευρικό σύστημα των ανθρώπων, δημιουργώντας δουλικούς υπηκόους που δεν θα φέρουν την παραμικρή αντίσταση στα σχέδια των ισχυρών
γ) πρόκειται για μια ήπια εφαρμογή του σχεδίου των ισχυρών για αποπληθυσμό, μείωση δηλαδή του παγκόσμιου πληθυσμού σε επίπεδα τέτοια, ώστε να είναι υπό τον πλήρη τους έλεγχο. Τα βακτήρια που περιλαμβάνονται στο χημικό κοκταίηλ με το οποίο μας ψεκάζουν, ενδέχεται να ευθύνονται για έναν μεγάλο αριθμό παθήσεων (όχι μόνο αναπνευστικών), μειώνοντας γενικότερα τον μέσο όρο ζωής των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα τα μεγαλοαφεντικά του πλανήτη, που ως γνωστόν ελέγχουν το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο, βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν
δ) τα σωματίδια μετάλλων που ψεκάζονται στην ιονόσφαιρα την κάνουν πιο αγώγιμη, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η χρήση και να πολλαπλασιάζεται η απόδοση μυστικών τεχνολογιών όπως το περίφημο H.A.A.R.P., που μεταφέρουν ενέργεια μέσω της ιονόσφαιρα του πλανήτη μας και έχουν κατηγορηθρί ότι χρησιμοποιούνται για ένα πλήθος εφαρμογών (από έλεγχο του καιρού, έως πρόκληση κάθε είδους "φυσικών" καταστροφών και έλεγχο των συνειδήσεων των ανθρώπων).
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
listonplace.blogspot.com

0 Η πύλη της κολάσεως!!!

Αυτό το μέρος στο Ουζμπεκιστάν λέγετε απο τους κατοίκους πως είναι η "Πόρτα της Κολάσεως". Βρίσκεται κοντά στη πόλη Darvaz. Η ιστορία αυτής της τρύπας κρατάει ήδη για 39 χρόνια. Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο.

Ο εξοπλισμός και οι σκηνές που ήταν τοποθετημένες, χάθηκαν στα έγκατα της γης.. Κανένας δεν τόλμησε ποτέ να πάει εκεί κάτω.. Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε.. μεγάλες ποσότητες και οι υπέυθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι αποφάσισαν να του βάλουν φωτιά.. Εδώ και τόσα χρόνια, καίει ακόμα!!

Οι ντόπιοι θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια "ανώτερη" δύναμη! Δείτε το βίντεο και ακούστε το δυνατά!!

0 Στοιχεία τηλεπικοινωνιών έξι μηνών θα κρατούν οι πάροχοι για λόγους εθνικής ασφάλειας

ImageΠαρουσιάστηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα υποχρεώνονται να διατηρούν για έξι μήνες αρχείο με τις κλήσεις των συνδρομητών τους.
Σκοπός του νομοσχεδίου, με το οποίο η εθνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την κοινοτική, είναι η... διακρίβωση, διερεύνηση και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων και υποθέσεων εθνικής ασφάλειας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διασκέδασε τις ανησυχίες περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα που θα διατηρούνται δεν αφορούν στο περιεχόμενο της επικοινωνίας.
Πρόσθεσε ότι θα παραμένουν στα αρχεία του παρόχου και θα παραδίδονται στις αρχές για επεξεργασία μόνον εφόσον διαταχθεί η άρση του απορρήτου σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για την τέλεση συγκεκριμένου εγκλήματος. Όπως διευκρίνισε, το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την προληπτική επεξεργασία των διατηρούμενων δεδομένων.
Τα δεδομένα θα καταστρέφονται αυτομάτως, μόλις περάσει το διάστημα των έξι μηνών. Αρμόδια εποπτική αρχή ορίζεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει, τέλος, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων από τους παρόχους. Ο Χάρης Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

antidimos.blogspot.com

0 H παραθεριστική οικοπεδοποίηση στην Αντίπαρο καλά κρατεί

Ο τεμαχισμός σε τουριστικά οικόπεδα του παράκτιου τοπίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη νότια Αντίπαρο, σοκάρει το βλέμμα.

Στην αεροφωτογραφία διαφαίνεται από το κέντρο ο βασικός δρόμος που συνδέει τον οικισμό με την Αντίπαρο, ο οποίος καταλήγει σε λόφο με ακόμη πιο πυκνή οικοπεδοποίηση.

Στο αριστερό τμήμα η ομώνυμη παραλία...


...αλλά στην φωτό αριστερά του 1999, δεν φαίνεται η νησίδα Δεσποτικό, αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου (βλ. Εικόνες 1 και 2).

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Αντιπάρου Κυκλάδων, σε μια έκταση περίπου 1.500-1.800 στρεμμάτων, έχει αναπτυχθεί από το 1975 ο παραθεριστικός οικισμός του Αγίου Γεωργίου (Αϊ Γιώργης κατά τους ντόπιους), ο οποίος δημιουργήθηκε βάσει διατάξεων της νομοθεσίας περί συστάσεως Οικοδομικών Συνεταιρισμών (Ν. 602/1915 “Περί Συνεταιρισμών”). Μέχρι τη χάραξη των δρόμων και το “κόψιμο” των οικοπέδων, η περιοχή ήταν βοσκότοπος, χωρίς οδική σύνδεση με την πόλη της Αντιπάρου.

Η περιοχή αποτελούσε πάντοτε, από... την εποχή της πειρατείας, σημαντική τοποθεσία προσωρινού ελλιμενισμού και απόκρυψης σκαφών, γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής αποτέλεσε μυστική συμμαχική βάση και σημαντικό κρησφύγετο υποβρυχίων. Κατά την περίοδο της εθνικής αντίστασης η μυστική υποβρυχιακή βάση της Αντιπάρου στην περιοχή του Αϊ Γιώργη λειτούργησε ως βασικό σημείο ανεφοδιασμού και υποστήριξης αντάρτικων ομάδων και σαμποτέρ που μεταφέρονταν με καΐκια στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η περιοχή ήταν πλούσια και σε σιδηρομεταλλεύματα, και γι’ αυτό γίνονταν ευκαιριακές εξορύξεις. Μέχρι το 1955 είχε εγκατασταθεί στην περιοχή μια γαλλική εταιρεία (Χάντερ – Σκαρλής), η οποία εκμεταλλευόταν το μέταλλο και το εξήγαγε.

Τη γαλλική εταιρεία διαδέχθηκε μια ελληνική, η οποία όμως χρεοκόπησε και τελικά τα μεταλλεία έκλεισαν το 1956, οπότε η περιοχή παρέμεινε βοσκότοπος με μικρές στάνες (βλ. Εικόνα 3).

Η μετατροπή του παράκτιου τοπίου σε οικόπεδα ακολουθεί την "τυπική" διαδικασία κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της γης με ασαφείς τίτλους ιδιοκτησίας, γνωστή και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στον ελληνικό χώρο
(βλ. Εικόνα 4).

Πριν από τη δικτατορία, το 1965, ένας Έλλην πολίτης κατέθεσε έγγραφα αποδοχής κληρονομιάς για τη συγκεκριμένη έκταση στην Κοινότητα Αντιπάρου. Το 1973 γίνεται πώληση της έκτασης με αγοραστή τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Χρυσοχόων Αθηνών.

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται και περιγραφή, σύμφωνα με την οποία η μεγάλη αυτή ιδιοκτησία περιήλθε στην κατοχή του πωλητή μέσω διαδοχικών κληρονομιών από το 1856, από Έλληνα έμπορο από τη Ρωσία (!). Όμως, σημαντικό μέρος των εγγράφων που αφορούσαν την περιοχή καταστράφηκε από φωτιά που προκλήθηκε στα αρχεία της Κοινότητας Αντιπάρου το 1974 και σήμερα η νομιμοποίηση της ιδιοκτησίας βασίζεται στις πράξεις δημιουργίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Χρυσοχόων και της αποδοχής του σχεδίου του Συνεταιρισμού.

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Χρυσοχόων–Αργυροχόων και Ωρολογοπωλών Αθηνών και Προαστείων Χ.Α.Ω. Συν. Π.Ε. συστάθηκε το 1965 και περιλαμβάνει δύο συνεχόμενα κτήματα που βρίσκονται στις θέσεις Άγιος Γεώργιος, “Σωρός”, “Πεταλίδι” και “Τράχηλος” παρά τη θέση “Κάμπος Αγίου Γεωργίου” συνολικής εκτάσεως 1.323 στρεμμάτων και 94 μέτρων. Ο συνεταιρισμός δεν είναι σίγουρο ότι δημιουργήθηκε για να πραγματοποιηθεί η σχετική αγοραπωλησία της συγκεκριμένης έκτασης.

Τούτο είναι όμως πολύ πιθανό, δεδομένου ότι τα καλύτερα παραθαλάσσια οικόπεδα ανήκουν στα αρχικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Με Πράξη του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων (υπ’ αριθμ. 811/ 11/09/1975) γίνεται δεκτό το Σχέδιο του οικισμού του Συνεταιρισμού στον Άγιο Γεώργιο Αντιπάρου. Ο οικισμός καταλαμβάνει περίπου 1.550 στρέμματα, στα οποία έχουν τεμαχιστεί περίπου 700 οικόπεδα που διανέμονται σε 5 ξεχωριστές συνοικίες.

Περισσότερο από το μισό της έκτασης διατίθεται για περιοχές δημόσιας χρήσης (πράσινο, αθλητικές εγκαταστάσεις, λειτουργίες ψυχαγωγίας, ελεύθερη ζώνη θαλάσσης, δίκτυο οδών και πλατειών, εκκλησία κ.λπ.).

Ήταν ένα “…φιλόδοξο σχέδιο για δημιουργία πρότυπου “νησιώτικου” οικισμού, πλήρως εναρμονισμένου προς το περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου, και με οικοδομές οι οποίες θα επιδιωχθεί με οργανωμένη δόμηση να κρατηθούν αυστηρά εντός των πλαισίων του τοπικού αιγαιονησιωτικού τύπου” (βλ. Εικόνες 5 και 6).

Με το Προεδρικό Διάταγμα της 2ας Ιουνίου 1976 εγκρίνεται το ρυμοτομικό σχέδιο του Οικισμού “επί εκτάσεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Χρυσοχόων, Αργυροχόων και Ωρολογοπωλών Αθηνών και Προαστίων Χ.Α.Ω. και τινών ιδιωτικών εκτάσεων εις θέσιν “Άγιος Γεώργιος κ.λπ.” της Κοινότητας Αντιπάρου Κυκλάδων και καθορισμού των όρων και περιορισμών δομήσεως των οικοπέδων αυτού”. Κατόπιν διαλύθηκε ο συνεταιρισμός των χρυσοχόων και η περιοχή εκχωρήθηκε στην Κοινότητα.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Πόλεως, οι χρήσεις γης στην περιοχή είναι οριοθετημένες, απαγορεύονται τα ξενοδοχεία, αλλά ο συντελεστής δόμησης είναι υψηλός (στο 1 στρέμμα χτίζεται οικοδομή 400 τ.μ.) και συνεχώς παραβιάζεται (βλ. Εικόνες 7 και 8).

Αφού έγινε δεκτό το σχέδιο του οικισμού και έγινε η χάραξη των πρώτων δρόμων (βλ. Εικόνα 9), ο Συνεταιρισμός με αίτημά του προς την Κοινότητα Αντιπάρου ζητά τη διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του παλαιού χωματόδρομου από την Αντίπαρο, κάτι που υλοποιείται σε δυο χρόνια. Το 1976 ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού παραιτείται του δικαιώματος απαιτήσεως αποζημιώσεως για τους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού υπέρ της Κοινότητας Αντιπάρου ή του δημοσίου ή οποιοδήποτε τρίτου επί των εκτάσεων των καταλαμβανομένων υπό των οδών και πλατειών που ανήκουν στον οικισμό.

Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι η ταχύτατη μετατροπή του τοπίου σε ένα πυκνό και κακής αισθητικής θέρετρο, τυπικό δείγμα της οικοπεδοποίησης και ανοικοδόμησης των τουριστικών ακτών.

Τριώροφες κατοικίες που έχουν μετατραπεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, και μεγάλα συγκροτήματα αντικαθιστούν τις “νησιώτικες” μονώροφες κατοικίες της αρχικής φιλοδοξίας του οικισμού των χρυσοχόων.

Η αξιοποίηση των ασαφών πολεοδομικών διατάξεων, οι αλληλοεπικαλύψεις της νομοθεσίας, η παντελής έλλειψη ελέγχου από τις πολεοδομικές αρχές και η σιωπηρή συναίνεση των τοπικών αρχών, συγκροτούν το πλέγμα των κοινωνικών διαδικασιών παραγωγής του τοπίου, γνωστών σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πώς θα είναι η περιοχή σε δέκα χρόνια.
 
tiresias-press.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...