ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

0 Τι συμβολίζει η Μασωνική πυραμίδα στο Ανώτατο Εβραϊκό Δικαστήριο στα Ιεροσόλυμα;

Το γνωρίζετε αυτό το κτίριο; Πιθανότατα όχι. Είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και εντός της στεγάζεται το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.
Ας το δούμε από ψηλά:

0 10+1 αλλόκοτα και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη


Αλλόκοτα και μυστηριώδη μέρη του πλανήτη (1)

Από τις «Πύλες της Κολάσεως» μέχρι τις «Κατακόμβες των Καπουτσίνων».


Το αναπάντεχα μυστηριώδες, το αλλόκοτα απόκοσμο ή απλώς το φρικιαστικό μπορεί να εντοπιστεί σε μπόλικες γωνιές της υφηλίου.

Μπορεί ακόμα και να υπάρχει δίπλα στο σπίτι μας, στοιχειώνοντας την κανονικότητα της ζωής μας.

Τα μέρη αυτά ωστόσο παραείναι τρομακτικά, είτε εξαιτίας του τρόπου που εμφανίζονται στα μάτια μας είτε λόγω της σύνδεσής τους με πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής.

Είναι δηλαδή πολύ αλλόκοτα για να αγνοηθούν!

Ας τα δούμε, με τη θέα τους να προκαλεί μια μεταφυσική ανησυχία ακόμα και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή…

0 Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστά

Ούτε εκατοστό δε μένει ανεκμετάλλευτο! Όλοι στη σειρά και όσο πιο κοντά μπορεί το ένα στο άλλο. Μόνο έτσι θα αντέξουν στο κρύο και το χιόνι του χειμώνα, θα διατηρηθούν ζεστά και θα καταφέρουν να επιβιώσουν!
Τις υπέροχες φωτογραφίες τράβηξε ο Keith Williams.
Perierga.gr - Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστά

0 Καλά νέα για τις θάλασσές μας

vithos
Για δεκαετίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να αποτρέψει την υπεραλίευση. Στις 6 Φεβρουαρίου, σε μια ιστορική ψηφοφορία, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 502 έναντι 137, απαίτησε να αποκατασταθούν τα αλιευτικά αποθέματα έως το 2020.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε ακόμα περισσότερο την πρόταση της Επιτροπής Αλιείας, θέτοντας στενό χρονικό περιθώριο για τον τερματισμό της υπεραλίευσης και σαφή στόχο για την αποκατάσταση των ιχθυαποθεμάτων.


Επίσης, οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν να διεξάγονται αυστηρές εκτιμήσεις για την αλιευτική ικανότητα των αλιευτικών στόλων σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ε.Ε., αλλά και να παρέχεται οικονομική στήριξη μόνο σε όσους τηρούν τους κανόνες. Τέλος, στήριξαν την πρόταση να “επιβραβεύονται” οι αλιείς που ψαρεύουν με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον και την κοινωνία, παρέχοντάς τους προτεραιότητα στην πρόσβαση των αλιευτικών πόρων.

0 Απίστευτο: Κεραυνός στον Άγιο Πέτρο μετά την παραίτηση του Πάπα!

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ΄ πρόκειται να παραιτηθεί, ένας κεραυνός χτύπησε τον τρούλο του Άγιου Πέτρου. Χιλιάδες καθολικοί, που βρίσκονταν ήδη σε κατάσταση...
σοκ από την απόφαση του ποντίφικα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ήταν ο κεραυνός σημάδι από τους ουρανούς, αναρωτήθηκαν πολλοί και μεγάλωσε η σύγχυση τους.

Την εντυπωσιακή φωτογραφία έβγαλε ο φωτογράφος του ιταλικού πρακτορείου ANSA Filippo Monteforte. Πολλοί βέβαια ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να είναι κάποιος τόσο τυχερός ώστε να συλλάβει αυτή την εικόνα τη συγκεκριμένη ημέρα, αμφισβητώντας ουσιαστικά την αυθεντικότητά της.

Δείτε τις φωτογραφίες:

0 Μαστίχα η θαυματουργή


mastixa

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν. 
Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται η καλλιέργεια του φυτού, όπου κατά την τοπική παράδοση, οι σχίνοι άρχισαν να δακρύζουν, όταν μαρτύρησε ο Άγιος Ισίδωρος από τους Ρωμαίους, περί το 250.

Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η ασβεστολιθική σύσταση του εδάφους αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ευδοκίμησης του φυτού. Η μαστίχα θεωρείται ένα προϊόν με πραγματικά θαυμαστά χαρακτηριστικά για την ιατρική, τη ζαχαροπλαστική, την ορθοδοντική κ.ά.
Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η μαστίχα δρα επουλωτικά, λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων, από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.

0 Δελφοί-ο ομφαλός της Γης

Στους πρόποδες του Παρνασσού βρισκόταν η αρχαία πόλη των Δελφών, στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ.
 
Σε ένα επιβλητικό τοπίο στο οποίο κυριαρχούν οι Φαιδριάδες πέτρες, η "Ναυπλία"και η "Υάμπεια", δύο βραχώδη απόκρημνα υψώματα, που βρίσκονται στη νότια πλευρά του Παρνασσού πάνω ακριβώς από το Μαντείο των Δελφών και την Κασταλία πηγή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...