ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

0 Τέχνη με ξύσματα μολυβιού

Τέχνη με ξύσματα μολυβιού (1)
Η τέχνη δεν έχει όρια και κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποιεί οτιδήποτε τον εμπνέει προκειμένου να δημιουργήσει τα έργα του. Στην προκειμένη περίπτωση, η Marta Altés χρησιμοποιεί ως βασικό στοιχείο τα ξύσματα μολυβιού με έξυπνο τρόπο, και τα αποτελέσματα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά!

0 Το DNA αποκαλύπτεται… δημόσια

Όλες οι αλληλουχίες DNA στη βάση δεδομένων του "1000 Genomes Project" έγιναν δημοσίως διαθέσιμες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες για τις γενετικές αιτίες σπάνιων και μη ασθενειών.
Το 1000 Genomes Project είναι μία διεθνής ερευνητική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να καταγράψει με λεπτομέρειες τις γενετικές διαφορές μεταξύ και εντός διαφόρων πληθυσμών, οι οποίες οδηγούν σε βιολογικούς πολυμορφισμούς.

Οι αλληλουχίες DNA που δημοσιεύθηκαν ανήκουν σε παραπάνω από 1.000 ανθρώπους από 14 διαφορετικές χώρες, αποτελώντας έτσι την πιο πλήρη απογραφή των εκατομμυρίων παραλλαγών του ανθρώπινου DNA που έγινε ποτέ. Αυτή η βάση δεδομένων θα οδηγήσει στην εξήγηση πολύπλοκων γενετικών ασθενειών αλλά και θα αποτελέσει εργαλείο για την κατανόηση της ανθρώπινης εξέλιξης.
Το δείγμα των 1.092 αλληλουχιών DNA προέρχεται από ανθρώπους από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ανατολική Ασία. Το 2010 είχαν δημοσιευτεί τα πρώτα 179 δείγματα ως απόδειξη ότι η τεχνολογία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν επιτυχημένες....

0 Στην Αθήνα ακραίοι Αλβανοί για να πουν ότι η μισή Ελλάδα είναι δική τους!

Στην Αθήνα θα πάνε μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", για να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, άκουσον άκουσον, ότι Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς). Το ελληνικό κράτος και η ελληνική διπλωματία, πρέπει να βγουν από την απέραντη νηφαλιότητά τους και να αντικρούσουν τώρα τον παράλογο και καθαρά επιθετικό ψευδοαλυτρωτισμό...

0 Προς κάθε πολιτικό των 38 τελευταίων ετών: «Ξέρεις τι σημαίνει, να...»

Γράφει ο Γεράσιμος Βαλσαμής,
Αντισμήναρχος ε.α.

Σαν Άνθρωπο δεν σε γνωρίζω, σαν Έλληνα αμφιβάλλω, σαν πολιτικό σε γνώρισα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, (σε ένιωσα στο πετσί μου), .... γιατί μου ξύνεις πληγές (ζητώντας την ψήφο μου) που άνοιξες εσύ και οι όμοιοί σου και τρέχει το αίμα μου, το αίμα των παιδιών μου και όλων των συν-Ελλήνων μου.

Ξέρεις τι σημαίνει, να δουλεύεις σε οικοδομές από 12 χρονών παιδί;

Ξέρεις τι σημαίνει, να πετυχαίνεις σε στρατιωτική σχολή με μόνη βοήθεια τη θέλησή σου;

Ξέρεις τι σημαίνει, να ''σπαταλήσεις'' τη νιότη σου μέσα στο στρατόπεδο της σχολής;

0 Τα πιο παράξενα επαγγέλματα ξενοδοχείων!

perierga.gr - Τα πιο παράξενα επαγγέλματα ξενοδοχείων!Είναι αλήθεια, πως ένα πολυτελές ξενοδοχείο πολλών αστέρων πρέπει να παρέχει στους εκλεκτούς καλεσμένους του υπηρεσίες πέρα από τα συνηθισμένα και οφείλει να έχει στη διάθεσή του το κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες. Ποιο είναι, όμως, το κατάλληλο προσωπικό; Πολλοί θα λέγατε… ρεσεψιονίστ, γκρουμ, καμαριέρα, σεφ, άντε και κάποιον σομελιέ… Μέγα λάθος, διότι όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, κάθε ξενοδοχείο πολλών αστέρων που σέβεται τον εαυτό του θέλει και τον…

1. Εκπαιδευτής σέρφερ για σκύλους!

Η Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγεται συχνά ως η ιδανικότερη πόλη για σέρφινγκ. Στο ξενοδοχείο «Loews Coronado Bay Resort» στο Σαντιάγκο υπάρχει ο κατάλληλος εκπαιδευτής για να διδάξει την τέχνη του σερφινγκ όχι μόνο στους «υψηλούς» καλεσμένους αλλά και στους…. σκύλους τους! Ανάλογα με το μέγεθος του ζώου διαλέγει την κατάλληλα σανίδα και σερφάρουν μαζί στα κύματα, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία στα αγαπημένα τετράποδα. Άλλωστε το ξενοδοχείο διαθέτει και ιδιωτική παραλία μόνο για σκύλους!

1 Χρειαζόμαστε πλέον ένα κίνημα «Αποφασισμένων»

Την περασμένη Κυριακή, το ραντεβού μας ήταν προγραμματισμένο σε ένα καφέ στον σταθμό των τραίνων της "συμπρωτεύουσας". Απλός, κεφάτος, προβληματισμένος και "αποφασισμένος", ήταν εκεί, σε ένα...

...διάλειμμα από τη νέα μουσική δουλειά που ετοιμάζει, έτοιμος να συζητήσει για όλα, από πολιτική, μουσική και ποίηση ως οικονομία και ποδόσφαιρο. "Χρειαζόμαστε ένα κίνημα Αποφασισμένων", υπογράμμισε στην "Αυγή" της Κυριακής ο ίδιος, για να προσθέσει πως οφείλουμε να εγκαταλείψουμε αντιλήψεις και πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ. Υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την καλύτερη πολιτική επιλογή, αλλά κρατώντας, όπως λέει "μικρό καλάθι", ενώ τονίζει την ανάγκη να αντιδράσουμε στην άνοδο της Ακροδεξιάς. Συνέντευξη του Γιάννη Αγγελάκα στον Κωνσταντίνο Ζαγάρα

* Σε παλαιότερη συνέντευξή σας είχατε τονίσει ότι "η παλιά Ελλάδα έχει φύγει από μπροστά μας". Τι βλέπετε να γεννιέται;

0 Τα σκουπίδια των άλλων θα εισάγει η Σουηδία για την παραγωγή ενέργειας

Ελάχιστα από τα σκουπίδια της Σουηδίας καταλήγουν σε χωματερή (εδώ μία στην ΠΓΔΜ)

Στοκχόλμη, Σουηδία

Το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σκουπίδια είναι επιτυχημένο αλλά, όπως φαίνεται, όχι όσο θα μπορούσε γιατί λείπει κάτι βασικό: ακόμα περισσότερα σκουπίδια για την παραγωγή περισσότερης ενέργειας.

Σε μια χώρα όπου μόνο το 4% των απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, όπως γράφει το NPR (προφανώς το υπόλοιπο αξιοποιείται με διάφορους τρόπους), οι Αρχές εξετάζουν τρόπους να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα σκουπίδια.

Ήδη εισάγουν από τη Νορβηγία, η οποία καταβάλλει και το σχετικό αντίτιμο, και εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισάγουν από την Ιταλία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που εξαρτώνται από χωματερές.

0 Πτυσσόμενη ηλιακή μπαταρία!

Η Super μπαταρία είναι μια πανέξυπνη σκέψη. Δεν είναι μόνο που ανοίγει για να επαναφορτιστεί από τον ήλιο. Μπορεί να τυλιχτεί σαν ΑΑ, ΑΑΑ και C-μεγέθους μπαταρία καλύπτοντας τις περισσότερες συσκευές.

0 Έτσι έπεσε ο Φελιξ από την στρατόσφαιρα !!!

Photobucket

0 Με νέους καλλιεργητές γεμίζει ο κάμπος της Λάρισας !!!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε σε εφαρμογή πρόσφατα ένα πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων για το νομό Λάρισας. Σύμφωνα με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας ο συνολικός αριθμός είναι 168 αγροτεμάχια.
Όμως τα διαθέσιμα αγροτεμάχια τα οποία είναι αναρτημένα στο ίντερνετ είναι συνολικά 48 με συνολική έκταση 1.066 στρέμματα.


Από τα 48 αγροτεμάχια, τα 17 δίνονται για γεωργική χρήση με συνολική έκταση 164 στρέμματα και τα 31 για κτηνοτροφική χρήση με συνολική έκταση 902 στρέμματα, ενώ ο έλεγχος των αγροτεμαχίων συνεχίζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 1.450 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στη Περιφέρεια της Λάρισας. 

0 Χειροποίητα Κορν Φλέικς

Νιφάδες για το πρωινό μας, σαφώς πιο υγιεινές, πιο οικονομικές και πολύ πιο νόστιμες από τις έτοιμες! Απολαύστε...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 φλυτζάνι πίτουρο
  • 1/3 φλυτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο ή άλλοι ξηροί καρποί
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλυτζανιού γάλα
  • 1/4 φλυτζανιού νερό

Πως το κάνουμε:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...