ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

0 Με νέους καλλιεργητές γεμίζει ο κάμπος της Λάρισας !!!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε σε εφαρμογή πρόσφατα ένα πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων για το νομό Λάρισας. Σύμφωνα με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας ο συνολικός αριθμός είναι 168 αγροτεμάχια.
Όμως τα διαθέσιμα αγροτεμάχια τα οποία είναι αναρτημένα στο ίντερνετ είναι συνολικά 48 με συνολική έκταση 1.066 στρέμματα.


Από τα 48 αγροτεμάχια, τα 17 δίνονται για γεωργική χρήση με συνολική έκταση 164 στρέμματα και τα 31 για κτηνοτροφική χρήση με συνολική έκταση 902 στρέμματα, ενώ ο έλεγχος των αγροτεμαχίων συνεχίζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 1.450 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στη Περιφέρεια της Λάρισας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν και μπήκαν στο πρόγραμμα είναι άτομα νεαρής ηλικίας ως 30 ετών και πολλοί είναι και απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών. Κάποιοι εξασκούν ήδη τις καλλιέργειες ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη ιδέα από καλλιέργειες είναι διατεθειμένοι να μάθουν.

Η εξαθλίωση και τα τρομαχτικά ποσοστά ανεργίας που βιώνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων φαίνεται ότι ωθεί τα τελευταία χρόνια πολλούς νέους ανθρώπους να στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγροτική ζωή στην ύπαιθρο. 


Το θέμα είναι και πόσοι από αυτούς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τελικά διότι η αγροτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πραγματικά ελεεινή και δυσχεραίνει κατά πολύ τις γενικές προοπτικές κυρίως των φτωχών και μεσαίων αγροτικών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...