ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

0 Ο Banksy χτυπάει και πάλι!

Παραμονές των επισκέψεων της βασίλισσας Ελισάβετ σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου, στα πλαίσια της 60ης επετείου της στο θρόνο του Ηνωμένου Βασίλειου και ο Banksy άδραξε την ευκαιρία και ξαναχτύπησε!

0 Περιορίστε τις χημικές ουσίες του σπιτιού!


Σύμφωνα με μία νέα έκθεση, χημικές ουσίες που υπάρχουν σε οικιακά προϊόντα, καλλυντικά και φάρμακα μπορεί να προκαλούν καρκίνους, προβλήματα γονιμότητας και άλλες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία. Η αρμόδια Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Υπηρεσία (ΕΕΑ), προειδοποιεί ότι τα προϊόντα που περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες διαταράσσουν το ενδοκρινικό (ορμονικό) σύστημα, πρέπει να τυγχάνουν προσεκτικού χειρισμού έως ότου αποσαφηνιστούν οι ακριβείς επιδράσεις τους.

Ωστόσο, η προειδοποίησή της δεν φτάνει στο σημείο να συνιστά την απαγόρευση ενός ή περισσότερων προϊόντων, αν και ορισμένες ουσίες έχουν ήδη απαγορευτεί.

Ορμονικές διαταραχές από τις χημικές ουσίες

Όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ΕΕΑ Τζάκλιν ΜακΓκλέιντ, τα επιστημονικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες «συνηγορούν ότι η ενδοκρινική διαταραχή συνιστά αληθινό πρόβλημα, με σοβαρές συνέπειες στην πανίδα και πιθανώς στους ανθρώπους. Θα ήταν συνετό να υιοθετηθεί μία προσεκτική προσέγγιση έναντι πολλών από αυτές τις χημικές ουσίες, έως ότου γίνουν πλήρως κατανοητές οι επιδράσεις τους».

0 Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;

ακτινοβολία bluetooth & wifi Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;
Όλοι μας καθημερινά, χρησιμοποιούμε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας του Bluetooth και του WiFi.

Σίγουρα, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, εάν όντως είναι επιζήμιες αυτές οι ακτινοβολίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η ακτινοβολία του bluetooth & wifi
Οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι τεχνολογίες των Bluetooth και WiFi, είναι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες ραδιοσυχνοτήτων και όπως αναφέραμε παραπάνω, χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, καθημερινής χρήσης.

Δηλαδή κινητά τηλέφωνα, Media Centers, MP3 Players, φορητούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές όπως το PlayStation, μέχρι και σε μίνι μετεωρολογικούς οικιακούς σταθμούς!

0 Δικαίωση για τα θύματα της Ρικομέξ 13 χρόνια μετά τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου


Δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία στηΡικομέξ, το εργοστασίου που κατέρρευσε από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, για να δικαιωθούν οι συγγενείς των 39 θυμάτων του φονικού σεισμού.

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 13 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα δοθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε πως τα χρήματα θα δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ άφησε αιχμές για το υπουργείο Οικονομικών, επειδή τους τελευταίους 16 μήνες ζητούσε συνέχεια από την Περιφέρεια να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Το χρονικό της τραγωδίας

0 «Έξω από το ευρώ ίσως η Ελλάδα αποδειχτεί πιο επικίνδυνη για το σύστημα»

FT: Με την υποτίμηση του νομίσματος μπορεί να μπει σε ανάκαμψη γρηγορότερα από ότι με το μνημόνιο

«Μια χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα». Η μετάδοση της κρίσης θα διαλύσει την Ευρώπη». Η αλήθεια είναι πως αυτές οι φράσεις έχουν γίνει παραπάνω από συνήθεις το τελευταίο διάστημα. Γράφονται σωρηδόν αναλύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, δηλώσεις επί δηλώσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όμως, άρθρο των Financial Times παρουσιάζει ένα σενάριο «καταστροφής» διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Ο αρθρογράφος παραδέχεται ότι η «συμβατική λογική» υποδεικνύει τα προαναφερθέντα... θέσφατα. Αν όμως δεν γίνει αυτό;

«Θα μπορούσε η όλη συζήτηση να είναι παραπλανητική γιατί η πρώτη παραδοχή είναι λάθος» υποστηρίζει το άρθρο. Και θέτει το εξής ερώτημα: «τι θα γίνει εάν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποδειχτεί επιτυχία για τη χώρα;»...

0 Το σικέ παιχνίδι του δικομματισμού:Ο μπαμπούλας με τους μισθούς και οι τράπεζες



Γνωστό παραμύθι αλλά δεν είχε δράκο.
Σε αυτά ο Προβόπουλος, παλιά κυρία των οίκων στο κουρμπέτι ,άρχισε τα παιχνιδάκια κάτω από τα ροζ φώτα της διαπλοκής και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης.

Ο καθένας μπορεί να γραφει σε αυτή τη χώρα ότι θέλει.
Ένα από αυτά ότι κατακρημνίζεται το σύμπαν. Πέφτουν έξω οι τράπεζες, βαράμε πτώχευση, αδειάζουν τα ταμεία και άλλα πολλά. Με τη διαφορά ότι μόλις σήμερα ο περήφανος Έλληνας ξυπνάει με την επόμενη δόση των δανεικών στο τσεπάκι του. Εαν θέλανε ας μην την δίνανε. Τα αρπακτικά  στα οποία κάνουν τεμενάδες Σαμαράς και Βενιζέλος. Φαίνεται θα έχουν πολλά...γραμμάτια να ξεχρεώσουν που είναι έτοιμοι για μάθε κυβίσθηση, κάθε θυσία. Μέχρι και πρωκτό...Μην το γελάτε. Μιλάμε για τέτοια δουλοπρέπεια.

0 Φώτης Κόντογλου,ο Μεγάλος Έλληνας Αγιογράφος

 Ο Φώτης Κόντογλου γεννήθηκε στις Κυδωνιές (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας το 1895. Μετά τον θάνατο του πατέρα του την κηδεμονία αυτού ανέλαβε ο θείος του ιερομόναχος π. Στέφανος Κόντογλου, ηγούμενος της μονής Αγ. Παρασκευής. Το σχολείο το τελείωσε στο Αϊβαλί και ήταν μέλος μιας ομάδας μαθητών που εξέδιδε το περιοδικό «Μέλισσα», το οποίο ο Κόντογλου διακοσμούσε με ζωγραφιές. Γράφτηκε στη σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι (1914), όπου μελέτησε τις διάφορες σχολές ζωγραφικής. Κατόπιν πολλών περιπλανήσεων και ταξιδιών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το 1923 ταξίδεψε στο Άγιο Όρος, όπου ανακάλυψε την βυζαντινή αγιογραφία και έκτοτε αγωνίσθηκε για την αναβίωση της τέχνης.

Την δεκαετία του 1950-1960 βρίσκεται στην κορύφωση της αγιογραφικής του δραστηριότητας. Εκτός από σπουδαίος αγιογράφος υπήρξε και μοναδικός συγγραφέας. Έχει γράψει πλειάδα βιβλίων και άρθρων υψηλής λογοτεχνίας και ωραιότητος συνδυαζόμενα με βαθιά νοήματα.
 Όμως, είναι λιγότερο γνωστός για την "τρίτη διάστασή" του. Ο Φώτης Κόντογλου διακρινόταν από βαθιά πίστη και εμβρίθεια εκκλησιαστικών- θεολογικών γνώσεων. Υπήρξε πραγματικός ομολογητής της Ορθοδόξου Πίστεως γράφοντας και μιλώντας υπέρ της Εκκλησιαστικής ακρίβειας και τάξης.
Δείτε μερικά από τα έργα του...

2 Παρθενώνας: Το Αρχιτεκτονικό Αριστούργημα.


Η μεγέθυνση της ανωτέρω φωτογραφίας όπου φαίνεται καλύτερα η καμπυλότητα του στυλοβάτου.Ο Παρθενών, το αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό αριστούργημα της ελληνικής κλασσικής περιόδου πέρα από την λαμπρότητα που εκπέμπει, ακόμη και στην κατάσταση όπου βρίσκεται σήμερα, μαγνητίζει τους μελετητές όλου του κόσμου με τις πρωτοποριακές για την εποχή εκείνη, αρχιτεκτονικές του ιδιαιτερότητες: την καμπυλότητα των γραμμών του και τις προοπτικές οπταπάτες (οφθαλμαπάτες).

Αυτή την άλλη όψη του Παρθενώνος, την άγνωστη κυρίως στο ευρύ κοινό , θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε.

0 Αυγά Δεινοσαύρων βρέθηκαν στην Τσετσενία

Γεωλόγοι στην πολυτάραχη περιοχή της Τσετσενίας στη Ρωσία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων. “Έχουμε βρει σαράντα αυγά μέχρι στιγμής και δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής αριθμός τους,” σημειώνει ο γεωλόγος του παν/μίου της Τσετσενίας Said-Emin Dzhabrailov.


“Μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερο κάτω από τη Γη,” προσθέτει ο ίδιος. Η ανακάλυψη έγινε όταν ένα συνεργείο άνοιγε δρόμο κοντά στην περιοχή των συνόρων με τη Γεωργία στον Καύκασο. Η ομάδα των γεωλόγων που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή  βρήκε μπροστά της τα αυγά που μοιάζουν σαν λείοι βράχοι και έχουν μήκος από 25 εκατοστά έως και ένα μέτρο.

 Ο Dzhabrailov τόνισε ότι χρειάζεται να έρθει μία ομάδα παλαιοντολόγων για να μπορέσει να καθορίσει σε ποιο είδος δεινοσαύρων ανήκουν τα αυγά. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τοπική κυβέρνηση της Τσετσενία  είναι πρόθυμη να καθαρίσει κάθε φήμη που παρουσιάζει την περιοχή σαν ένας τόπο βίας και να την μετατρέψει σε ένα φυσικό καταφύγιο που θα προσελκύσει τουρίστες.

0 ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Ποια είναι στην πραγματικότητα τα τόσο καλά κρυμμένα μυστικά αυτών των πανάρχαιων αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων;  Γιατί αφού υπάρχουν οι επιστημονικές μελέτες ειδικευμένων καθηγητών δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα.  Έφτασε πια η στιγμή να μάθετε την αλήθεια.  Διαβάστε όλοι σας προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί.... 

Όπως εχει παρατηρηθεί από τις πάρα πολλές καταγεγραμμένες εμφα­νίσεις ΑΤΙΑ, οι όποιοι δημιουργοί τους κάνουν χρήση μιας άγνω­στης αρχής της φύσης, η οποία μηδενίζει την αδράνεια, όπως πολύ πιθανόν και το βάρος τους. Τέτοιες τεχνικές φαίνεται να σχε­τίζονται με τη χρήση του "παντα­χού παρόντος και τα πάντα πληρούντος" αιθέρα, της παραγκω­νισμένης αυτής έννοιας από τη σημερινή επιστήμη.
Υπάρχει μια καταπληκτική πει­ραματική προσέγγιση του θέμα­τος, καμωμένη από τούς Νταν Ντάβιντσον και Τζόε Παρ, θετι­κούς επιστήμονες, των οποίων την εργασία όμως δεν φιλοξενεί κανένα επιστημονικό περιοδικό, επειδή και μόνο, αυτοί μιλάνε ευθέως για τον αιθέρα και τις άπειρες δυνατότητές τού....

0 "Επικός" χάρτης της Ευρώπης (1000 χρόνια σε 3,5 λεπτά)

"Επικός" χάρτης της Ευρώπης (1000 χρόνια σε 3,5 λεπτά)
Σε ένα εκπληκτικό time lapse video παρουσιάζονται οι αλλαγές στα σύνορα της Ευρώπης ("επικό χάρτη της Ευρώπης" το ονομάζουν οι δημιουργοί του) μέσα σε χίλια χρόνια, από το 1000 έως το 2005.

0 Το μεγαλοπρεπές φρούριο Chittorgarh στην Ινδία

Το Φρούριο Chittorgarh ή Chittor είναι το μεγαλύτερο φρούριο στην Ινδία. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Rajasthan, 112 χλμ. από το Ajmer, ανάμεσα στο Δελχί και τη Βομβάη. 
Απλώνεται με μεγαλοπρέπεια πάνω σε έναν λόφο σε ύψος 180 μέτρων, πάνω από τον κάμπο της κοιλάδας του ποταμού Berach., σε μια έκταση 2,8 χλμ. 

0 Μια παράξενη «αστική ζούγκλα» για πιθήκους!

perierga.gr - Μια παράξενη "αστική ζούγκλα" για πιθήκους!Πολύ μακριά από την πραγματική ζούγκλα, με τα ψηλά και πυκνά δέντρα, τα μεγάλα ποτάμια και τις λίμνες, οι πίθηκοι της Τζαϊπούρ ζουν σε μια παράξενη «αστική ζούγκλα», επάνω στις ταράτσες κτιρίων, στους δρόμους, δίπλα στα αυτοκίνητα, ακόμη ανάμεσα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια!


Τι κι αν το τοπίο είναι διαφορετικό και δεν «συνάδει» σε καμία περίπτωση με την «ελευθεριότητα» των πιθήκων στη φύση. Εκείνοι μοιάζουν να έχουν αφομοιωθεί πλήρως στο αστικό περιβάλλον, προσπαθώντας καθημερινά να επιβιώσουν με κάθε τρόπο.

0 Δεληβοριάς, Μποφίλιου, Δρογώσης, Φαφούτη και Ματούλα Ζαμάνη τραγουδάνε για το ΚΕΘΕΑ

Μέσα σ' αυτόν τον οικονομικό χαμό και την εκτεταμένη ανέχεια κράτους και πολιτών, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις κι όσες επιτελούν κοινωνικό έργο ζορίζονται πολύ να τα βγάλουν πέρα. Η ΚΕΘΕΑ-Στροφή εδώ και χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει εξαρτημένους νέους και τις οικογένειες τους να βρουν μια διέξοδο από τον λαβύρινθο των ναρκωτικών και για να συνεχίσει να λειτουργεί, οργανώνει μια ενδιαφέρουσα συναυλία.

Για να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης θα συμμετάσχουν στη συναυλία οι Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Στάθης Δρογώσης, Μαριέττα Φαφούτη και Ματούλα Ζαμάνη. Αν σκεφτείς ότι θα χρειαζόταν να πληρώσεις για τον καθένα όσα θα πληρώσεις για όλους μαζί, δεν είναι μόνο για καλό σκοπό αλλά συμφέρει κιόλας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...