ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

0 Αρχίζει η αναβάθμιση του επιταχυντή του CERN με ορίζοντα το 2020

Έως δέκα φορές, σε σχέση με τις σημερινές δυνατότητές του, θα αυξηθούν οι ικανότητες του μεγάλου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) με την εντυπωσιακή αναβάθμιση των υποδομών και τεχνολογιών του, η οποία μόλις ξεκίνησε να σχεδιάζεται και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020. Φυσικοί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Γενεύη, όπου και οι εγκαταστάσεις του CERN, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα προσδώσει στο ισχυρότερο επιστημονικό μηχάνημα του πλανήτη μας ακόμα πιο εντυπωσιακές δυνατότητες σύγκρουσης σωματιδίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

0 Ελλάδα: Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν

Είτε πρόκειται για ζώα υπό εξαφάνιση, είτε για δάση και φυσικές ομορφιές της χώρας μας που πλήττονται από το ανθρώπινο στοιχείο, το σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά “κινδυνεύουν” στο άμεσο ή και πιο μακρινό μέλλον. Κάποια μέρη της Ελλάδας, αξίζει να τα επισκεφτούμε άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη! Έχουν πολλά να μας δώσουν. Ακόμα…

Τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεφύγει λίγο από την φορτισμένη καθημερινότητα… Ποια όμως είναι τα μέρη που έχουμε έναν παραπάνω λόγο να επισκεφτούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε, πριν χάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν;

0 Το Στόουνχεντζ ως... αρένα χορού και τελετών μύησης! Μία θεωρία που κερδίζει έδαφος!

 Για το μυστηριώδες μνημείο του Στόουνχεντζ, έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς δεκάδες θεωρίες. Το κυκλικό νεολιθικό μνημείο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται περίπου το 3000 π.Χ. και ολοκληρώθηκε το 1500 π.Χ., αποτελεί για τους επιστήμονες έναν άλυτο γρίφο. Αν και δεν υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα για το σκοπό ανέγερσης και τη χρήση του, μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι εκείνη που συνδέει το Στόουνχεντζ με αστρονομικές παρατηρήσεις και θρησκευτικές τελετές.
  Πριν από δύο χρόνια, ο Rupert Till, καθηγητής του πανεπιστημίου Huddersfield της Βρετανίας, είχε διατυπώσει μία εντελώς διαφορετική άποψη, η οποία είχε προκαλέσει σε προβληματισμό!
  Συνθέτης, μουσικολόγος και ειδικός σε θέματα ακουστικής και μουσικής τεχνολογίας ο ίδιος, είχε υποστηρίξει την πιθανότητα το Στόουνχεντζ να δημιουργήθηκε βασικά ως μια τεράστια αρένα χορού, ιδίως για εκστατική μουσική!

0 Hamilton Pool

Το Hamilton Pool είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη στο Τέξας και δημιουργήθηκε όταν ο δόμος από ένα υπόγειο ποτάμι κατέρρευσε εξαιτίας της τεράστιας διάβρωσης χιλιάδες χρόνια πριν. Αποτελεί αξιοθέατο που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και δεν είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη…

0 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -18 Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα ενάντια στα αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν
ούτε βοηθούν στην πρόληψη των ιώσεων

Τον μεγάλο κίνδυνο να επιστρέψουν   οι ΄Ελληνες  στην εποχή  που απλές λοιμώξεις οδηγούσαν στον θάνατο, εξαιτίας  της αλόγιστης χρήσης  αντιβιοτικών  επισημαίνει η Ελληνική  Εταιρεία  Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στα αντιβιοτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η χώρα μας είναι σήμερα  πρώτη στην  Ε.Ε. στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών , ενώ την ίδια ώρα, ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει το φαινόμενο του «τέλους των αντιβιοτικών».

0 Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;

Ο Παπαδήμος; Ο Παπανδρέου; Ο Σαμαράς; ΟΧΙ. Την Ελλάδα την κυβερνά, ο ....Παπασαμαράς !


0 Αρκετά χρόνια μετά το σύνθημα παραμένει ίδιο...

...ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
17 Νοεμβρίου 2011 το σύνθημα των Ελλήνων παραμένει το ίδιο με αυτό της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Τότε:
Αρχηγός κράτους (Παπαδόπουλος) χωρίς να εκλεγεί από τον λαό
Τώρα:
Αρχηγός κράτους (Παπαδήμος) χωρίς να εκλεγεί από τον λαό

Τότε:
Ξένα συμφέροντα εξυπηρετούνταν από Έλληνες ''πολιτικούς''
Τώρα:
Ξένα συμφέροντα εξυπηρετούνται από Έλληνες ''πολιτικούς''

0 Τα 10 πιο παραμυθένια κάστρα της Γαλλίας

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε τα καστρα της Γαλλιας. Ανάμεσα τους ενα κάστρο σε μια οχυρωμένη πόλη, ενα άλλο που φένεται να επιπλέει σε μια λίμνη και σε γενικές γραμμές τα περισότερα απο αυτα φαντάζουν να ειναι βγαλμένα απο παραμύθι.

1. Chateau d ‘Useé, το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης.

0 Σικελία: η γητεύτρα Ιταλίδα...

Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ανεπιφύλακτα ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι «ψαγμένοι» ταξιδιώτες την τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Γιατί, η Σικελία της Μαφίας, των ηφαιστείων και του μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.


Ξεχάστε ότι έχετε ακούσει για τη σιτσιλιάνικη Μαφία και τους νονούς της νύχτας που τρομοκρατούσαν κάποτε τους επισκέπτες και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, εξερευνήστε άφοβα το πανέμορφο νησί, αυτό το ιδιόμορφο σταυροδρόμι του Νότου που έχει χτιστεί πάνω στους θρύλους των αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών και ιωνικών πόλεων.

0 Ο Άρτος ημών, ο επιούσιος

Γράφει η Αρτάνη

- Πολλές είναι οι Παροιμίες του Λαού μας, πάμπολλες και ποικίλες οι θυμοσοφίες του, πού τις έπλασε στο διάβα του ριζωμένος βαθιά για χιλιάδες χρόνια σ΄ αυτόν τον Ευλογημένο τόπο.

Κατασταλάγματα εμπειριών, συμπυκνωμένης γνώσης και Σοφίας Ζωής, χωρίς απαραίτητες περγαμηνές, διπλώματα και μεταπτυχιακές σπουδές. Να μερικές πού σχετίζονται με το *Ψωμί μας :

- Η βιάση ψήνει το ψωμί, μα δεν το καλοψήνει.
- Απ' όλα τα μυρωδικά κάλιο μυρίζ' ο φούρνος.
- Χωρίς ψωμί, χωρίς κρασί, παγώνει κι η αγάπη.

0 Νόαμ Τσόμσκι: ΣΤΟΧΟΣ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου».

Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών.

Και όμως, παρ' ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι............

τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.

Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».

Ένα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

2 Θράψαλο γίγας στην Χίο!!

Ένα σπάνιο γεγονός συνέβη στο νησί της Χίου, όπου τρεις φοιτητές έπιασαν ένα θράψαλο 12 κιλών με ψαροντούφεκο!!!

Το χτύπησαν σε βάθος τριών μέτρων και σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή ποσότητα τυριού για να το....
κάνουν γεμιστό!!

0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ H.A.A.R.P. ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΕΦΗ ΤΩΝ CHEMTRAILS;


Για όσους θέλουν να μάθουν για το υπερόπλο H.A.A.R.P., τα chemtrails, πως συνδυάζονται και για ποιο σκοπό...


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟ Η.Α.A.R.P.

H.A.A.R.P., είναι τα αρχικά που παραπέμπουν στο High-frequency Active Aural Research Programme ή στα ελληνικά, Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα τρομακτικό οπλικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο αναπτύσσουν οι Η.Π.Α. συστηματικά από το 1987. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο όταν «τελειοποιηθεί» θα είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο κλίμα μιας επιλεγμένης περιοχής, διακοπή λειτουργίας και καταστροφή κάθε ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής συσκευής σε συγκεκριμένο τόπο, πρωτοφανούς μεγέθους σεισμούς, τρύπες στην ιονόσφαιρα, απίστευτης έντασης κεραυνούς, έως και έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες!

0 Στεμνίτσα - Η χωριατοπούλα του Μοριά

Η Στεμνίτσα είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό, στο νομό Αρκαδίας. Βρίσκεται 45 χλμ. δυτικά από την Τρίπολη. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1100 μέτρων είναι από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας και είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός.
Είναι από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

0 Το πιο χαριτωμένο λυπηρό πράγμα που έχετε δει τελευταία

Γατάκι
Δείτε τη λυπηρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν κάποια υπερβολικά χαριτωμένα γατάκια που γεννήθηκαν με ένα σύνδρομο που πλήττει τα πίσω τους πόδια…

0 O Antista/Chef προτείνει… God save the Banks!

Τι νομίζατε δηλαδή; Ότι θα πληρώσουν την κρίση τα κέρδη και οι τζογαδόροι των αγορών και των χρεοκοπημένων τραπεζών;

0 Αττική: Περισσότερα από 6.000 μελίσσια έχουν καταστραφεί


Σε έναν αφιλόξενο τόπο για τις μέλισσες έχει μετατραπεί ο νομός Αττικής. Νευροτοξικές χημικές ουσίες από ραντίσματα και ψεκασμούς στους άρρωστους φοίνικες και στη γεωργική παραγωγή, τις εκδίωξαν οριστικά από τον ουρανό της πρωτεύουσας.

Οι μελισσοκόμοι δηλώνουν ότι το 90% των κυψελών, δηλαδή περίπου 6.000 μελίσσια σε όλη την Αττική, έχουν αχρηστευθεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπολογίζει ότι το 84% των 264 ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή γεωργία εξαρτάται από τους επικονιασμούς των μελισσών. «Αν επεκταθεί το φαινόμενο πέρα από τα σύνορα της Αττικής, αντιλαμβάνεστε ότι η μαζική εξόντωση των μελισσών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργία της χώρας και στη διατροφή μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής «Ο Κηφήνας» Σ. Χάσκος και συνεχίζει: «Αυτές οι δυσάρεστες συνέπειες είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα εμφανιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

0 Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται…

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο, θυμάται…Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο, δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Τ΄ όνομά του Α. Σκευοφύλαξ, αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου, όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο Βήμα, στην επέτειο του 2003.

Η ιστορία πολλές φορές κάνει ανθρώπους απλούς πρωταγωνιστές. Κάποιες φορές αρνητικούς πρωταγωνιστές. Όπως εκείνο το 20χρονο παιδί στο άρμα μάχης. Που τότε όπως εξομολογήθηκε, πίστευε ότι έκανε το καθήκον του εναντίον των “εχθρών κομμουνιστών”. Και μετά , όταν η τραγωδία πέρασε και έγινε πολίτης ψήφισε δυο φορές ΚΚΕ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...