ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

0 Το μυστήριο της κατασκευής της πυραμίδας της Γκίζας

Ακόμα και αν είχαμε ελικόπτερα, τρακτέρ και φορτηγά στη διάθεσή μας, θα ήταν δύσκολο να κατασκευάσουμε σήμερα τη Πυραμίδα της Γκίζας. Το κτίσμα χρονολογείται περίπου πριν από 4.500 χρόνια και είναι τόσο εντυπωσιακό, ώστε κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως το έφτιαξαν εξωγήινοι. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει θεωρίες για την κατασκευή της και πολύ σύντομα μπορεί να τους ζητηθεί να τις εφαρμόσουν.

O
Jean-Pierre Houdin είναι ένας Γάλλος αρχιτέκτονας που, σε συνεργασία με την εταιρία 3D γραφικών Dassault Systems, η οποία του έδωσε τα κονδύλια, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εικονικό μοντέλο της διαδικασίας κατασκευής της πυραμίδας. Παράλληλα, μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ σχεδιάζει τώρα μια υπέρυθρη απεικόνιση, η οποία θα μπορούσε να μας δώσει μια πιο εσωτερική ματιά στη σπειροειδή ράμπα που φαίνεται πως υπήρχε στο εσωτερικό του κτιρίου.

0 Καμμένος: Αποκλείεται συνεργασία με τη ΝΔ

Καμμένος: Αποκλείεται συνεργασία με τη ΝΔΑπέκλεισε κατηγορηματικά ο Πάνος Καμμένος ενδεχόμενη προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να κάνει έκπτωση στην εθνική κυριαρχία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά τα μνημόνια στήθηκαν για την κατάργηση του εθνικού κράτους.

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστικό κόμμα» και δήλωσε «Δεν έχουμε σχέση, δεν θα συνεργαστούμε ποτέ».

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτησή του για πόρτα συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, αφού όπως είπε, «από το χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όπως με το κόμμα του Γιάννη Δημαρά».

 http://www.tsantiri.gr

0 «Αντίο» στα 22 αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους

Στο πένθος έχει βυθιστείτο Βέλγιο μετά το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στην Ελβετία που στοίχισε τη ζωή σε 22 παιδάκια.

Για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα οι σχολικές φωτογραφίες των 12χρονων μαθητών δημοτικού, που επέστρεφαν στο Βέλγιο μετά την εκδρομή τους στην Ελβετία.


Τα αίτια της τραγωδία παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, ενώ το γερμανικό περιοδικό Focus δημιούργησε ένα βίντεο αναπαράστασης των συνθηκών του ατυχήματος.

0 Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. 8 Συμβουλές για έξυπνες διατροφικές αγορές

Το μπλογκ http://natofao.blogspot.com/ ξεκίνησε με σκοπό να ενημερώσει τον καταναλωτή για ότι έχει σχέση με τη διατροφή. Ξεχωρίσαμε κάποιες συμβουλές που μπορεί να είναι χρήσιμες σαν καταναλωτής

1. Μην πιστεύεις στους ισχυρισμούς εταιριών τροφίμων, μην ξεχνάς ότι σκοπός τους είναι να πουλήσουν το προϊόν τους. 

2. Μην πέφτεις για ψεύτικές ανάγκες που δημιουργούν οι εταιρίες τροφίμων. Χρειάζεσαι πραγματικά την πιο ακριβή πορτοκαλάδα εμπλουτισμένη με ασβέστιο; η μπορείς να πάρεις το επιπλέον ασβέστιο από ένα κομμάτι τυρί;

0 Θα δουν… άσπρη μέρα στο Καστελόριζο, από τους… τούρκους

Xρήση του αεροδρομίου του Καστελόριζου θέλουν οι Τούρκοι! Όχι για… στρατιωτικούς σκοπούς αλλά για τουριστικούς, αφού ακριβώς απέναντι , στο τουρκικό Κας δεν μπορεί να κατασκευαστεί αεροδρόμιο λόγω της γεωγραφικής του δομής.

Έτσι ο Δήμαρχος του Κάς κ. Αμπντουλλάχ Γκιουλτεκίν πρότεινε συνεργασία για τον τουρισμό και συγκεκριμένα η συγκοινωνία όσον αφορά τον τουρισμό στην περιοχή του Κάς να γίνεται από το αεροδρόμιο του Καστελόριζου. Αυτό, αναφέρει στην πρότασή του που δημοσιεύει η Cumhuriyet (έκδοση Μεσογείου) στην πρώτη σελίδα, θα μετατρέψει το Κας σε ένα σημαντικό κέντρο καθώς αποτελεί σημαντική τοποθεσία λόγω της φύσης και της ιστορίας του .

0 Πρωτοπόρος στην «πράσινη» αμπελουργία η εταιρεία Τσάνταλη

Η ανάγκη για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον ώθησε τις εταιρείες σχεδόν όλων των επαγγελματικών κλάδων να αναζητήσουν οικολογικές λύσεις. Στον κλάδο της αμπελουργίας, η οινοποιία Τσάνταλη, εξέφρασε τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες αρχίζοντας πιλοτικά τις βιολογικές καλλιέργειες το 1996.

Έκτοτε, πολλά έχουν αλλάξει. Οι περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε θεαματικά επίπεδα και η ολοένα και πιο Πράσινη αμπελουργία είναι πλέον γεγονός!

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά & δράσεις που αναδυκνείουν την εταιρεία Τσάνταλη πρωτοπόρο στην Πράσινη αμπελουργία είναι:

—IFS: Διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας

Η εταιρεία Τσάνταλη εφαρμόζει από το 2007, με πιστοποίηση από την TUV NORD, το IFS, ένα διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, εγκεκριμένο από τον GFSI (παγκόσμια πρωτοβουλία για την ασφάλεια των τροφίμων). Η εφαρμογή του IFS έχει άμεσο αντίκτυπο:

0 Πολιτικός Χάρτης. Κάντε το τεστ και δείτε θα ψηφίσετε

Πολιτική αυτογνωσία

Σήμερα που οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων ξεθωριάζουν, είναι όλο και πιο δύσκολο να προσδιοριστούν πολιτικά οι ψηφοφόροι. Ο πολιτικός χάρτης φιλοδοξεί να βοηθήσει τον καθένα να προσδιοριστεί πολιτικά, να ορίσει δηλαδή τη θέση του στο πολιτικό φάσμα, στους άξονες των ατομικών και των οικονομικών ελευθεριών, και να δει με ποιο πολιτικό κόμμα ταυτίζεται ή είναι πιο κοντά ιδεολογικά. Μ' άλλα λόγια, ο πολιτικός χάρτης είναι ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας που στοχεύει σε πιο συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους.

Συνειδητή απόφαση

Αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να συγκρίνετε το πολιτικό σας αποτύπωμα με αυτό των κομμάτων. Έτσι θα διαπιστώσετε ποιο είναι το πλησιέστερο ιδεολογικά σε εσάς κόμμα. Με ποιό κόμμα, δηλαδή, ταυτίζεστε στο μεγαλύτερο βαθμό με βάση τις πολιτικές σας θέσεις και αξίες.

0 Οικολογικές βόμβες βυθού και στον Πατραϊκό !!!

Βόμβες... βυθού, έτοιμες να προκαλέσουν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, αποτελούν τα εκατοντάδες ναυάγια πλοίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ελληνικών θαλασσών. 

Οι ποσότητες των καυσίμων τους ή και ολόκληρων φορτίων πετρελαιοειδών που δεν έχουν απαντληθεί αρκούν για να διαλύσουν, σε μια πιθανή διαρροή, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε μεγάλη έκταση γύρω από αυτά.

2 7 ώρες σε μια φωτογραφία

Παλιότερα σας είχαμε δείξει μια φωτογραφία του Eirik Solheim, στην οποία ήταν όλο το 2010. Κάτι ανάλογο έκανε και ο isilkrnfl, ο οποίος φωτογράφησε από τις 15.00 μέχρι τις 21.00 το ίδιο σημείο, κάπου έξω από την Κωνσταντινούπολη.

0 Απίστευτες φωτογραφίες με Λυκούς


B1203

0 Ένα παγωμένο ποτάμι εξαιρετικής σπανιότητας


1 Μια κακή... μέρα στη δουλειά υποθέτω ...!!! (video)

0 Σκέφτηκα να σταματήσω το τραγούδι

«Φοβήθηκα ότι θα χάσω τον Γιάννη. Σκέφτηκα να σταματήσω το τραγούδι...» Με διάθεση αυτοκριτικής και ειλικρίνεια, ο Γιάννης Κότσιρας αποκάλυψε ότι πέρασε από το μυαλό του η ιδέα να σταματήσει να υπηρετεί αυτό που αγαπά περισσότερο, το τραγούδι, με το φόβο ότι η επιτυχία θα τον αλλοτρίωνε ως χαρακτήρα.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής σκέφτηκε να σταματήσει το τραγούδι, σε μια περίοδο που η καριέρα του ήταν μόνο ανοδική. Τους λόγους τους εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο entertv:

«Το 1997 αντιμετώπισα αυτή τη βίαιη αλλαγή στη ζωή μου που έφερε η επιτυχία του δίσκου “Μόνο ένα φιλί”. Δεν ψωνίστηκα ή τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να το λέμε. Απλώς φοβήθηκα πάρα πολύ και κλείστηκα τρομερά στον εαυτό μου».

Ο Γιάννης σημείωσε μάλιστα ότι εκείνη ακριβώς την περίοδο σταμάτησε να τραγουδά για ένα διάστημα, μέχρι να συνέλθει. «Σταμάτησα για ένα διάστημα. Ομως μετά την υποστήριξη από τους ανθρώπους μου, απλώς αποφάσισα πως θα παραμείνω, βάζοντας τους δικούς μου όρους πλέον και διώχνοντας από γύρω μου όλους αυτούς που περίμεναν να ζήσουν εις βάρος μου».

0 Αγελαδινό γάλα και αλλεργία στα βρέφη

Η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας είναι η πιο συχνή τροφική αλλεργία στη βρεφική και νηπιακή ηλικία. Υπολογίζεται ότι το 2-3% των βρεφών που τρέφονται με γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, τα οποία βασίζονται σε αγελαδινό γάλα, παρουσιάζει αλλεργία αυτού του είδους. Τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν και άλλες αλλεργίες μελλοντικά. 

Η αλλεργία αυτή οφείλεται στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος και μπορεί να εμφανιστεί και σε βρέφη που θηλάζουν από μητέρα, η οποία καταναλώνει μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών. Στην περίπτωση αυτή, τα βρέφη δεν πρέπει να σταματήσουν το θηλασμό, αλλά θα πρέπει να σταματήσει η μητέρα να καταναλώνει γάλα και γαλακτοκομικά. Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα συνήθως υποχωρεί μετά από 1-2 χρόνια αποχής από την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...