ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

3 Πριν πας να ψηφίσεις.. θυμήσου!!


Διαλέξαμε μερικές εικόνες, που μας στιγμάτισαν τα τελευταία δύο χρόνια.. Εικόνες καθημερινής τρέλας.. Οι περισσότερες έκαναν τον γύρο του κόσμου, ντροπιάζοντας για πολλοστή φορά την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.. Πριν πάτε να ψηφίσετε, δείτε..

0 Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!

perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!
Η Crater Lake στο Όρεγκον φημίζεται για τη μεγάλη καθαρότητα των νερών της, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως την καθαρότερη λίμνη στον κόσμο! Και όχι άδικα…
Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που λιώνουν από τα γύρω βουνά και -το σημαντικότερο- δεν έχει ούτε παραποτάμους να χύνονται στο εσωτερικό της αλλά ούτε και «εισόδους» ή ανοίγματα σε κάποιο σημείο, που να τη φέρνουν σε επαφή με άλλα ύδατα!

0 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 6η ΜΑΙΟΥ 2012! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

0 Μνημόνιο: Μία δολοφονία εκ προμελέτης!


Η Ισλανδία, στο ξεκίνημα της κρίσης (2008), είχε δημόσιο χρέος στο 130% του ΑΕΠ (μετά τη ραγδαία υποτίμηση) και χρέος τραπεζών στο 1.000% του ΑΕΠ – ενώ φυσικά είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης. Τρία χρόνια αργότερα (2011), η χώρα επανήλθε στην ανάπτυξη, μείωσε το δημόσιο χρέος της στο 100% του ΑΕΠ, καθώς επίσης το τραπεζικό στο 200% του ΑΕΠ, διαγράφοντας μέρος των χρεών των νοικοκυριών - ενώ η ανεργία περιορίσθηκε στο 7% και επέστρεψε στις αγορές...

0 Εναντίον του νομοσχεδίου CISPA το Mozilla


Σύμφωνα με το ίδρυμα ο νόμος παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών

Σε αντίθεση με τα SOPA και PIPA το νομοσχέδιο CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) απολαμβάνει την υποστήριξη όλων των γιγάντων της πληροφορικής. Ανάμεσα τους η Google, το Facebook αλλά και η Microsoft. Μάλιστα έχει ήδη εγκριθεί από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τώρα η σχετική συζήτηση μεταφέρεται στην αμερικανική Γερουσία αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση του να ασκήσει βέτο ώστε το νομοσχέδιο να μην εφαρμοστεί.

Σε αντίθεση με τις μεγάλες εταιρείες όμως, το ίδρυμα Mozilla με δήλωσή του στο Forbes έκανε σαφή την αντίθεσή του στο CISPA. Αν και αναγνώρισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέτρα προστασίας του Διαδικτύου τόνισε ότι το νομοσχέδιο έχει ένα εξαιρετικά μεγάλο και ανησυχητικό φάσμα επιρροής. Επιπλέον ανέφερε ότι εκτείνεται πολύ παραπέρα από την ασφάλεια στο Internet και παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών.

0 Ο Λαβύρινθος στην Κρήτη

Ο Λαβύρινθος στην Κρήτη;

Στην Αστερουσία λένε ότι έχει βρεθεί προ πολλού ο Λαβύρινθος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γεροντότερων (οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές) μετέφεραν στον «Λαβυρινθο» μέσα σε μια αίθουσα ρουχισμό που έφτανε να ντύσει 50.000 άτομα.  
Οι Γερμανοί γενικά το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη πολεμικού υλικού , οι όποιοι κατά την αναχώρησή τους τον ανατίναξαν για να μην πέσει στα χέρια των σύμμαχων το υλικό τους , κρύβοντας κάτω από τόννους χώματος τα μυστικά του .

0 Εντυπωσιακά μέρη απ'όλο τον κόσμο

marvelous03 Marvelous Landscapes (50 pics)

0 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ;

Εδώ και μερικές ημέρες είμαστε θεατές της προεκλογικής υπερπροσπάθειας Χρυσοχοίδη να παρουσιάσει πως το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγινε ευαίσθητο και νοιάζεται τα πρόβληματα του κόσμου. 

Γι αυτό τον λόγο άρπαξε τα λυόμενα που είναι για τους σεισμόπληκτους να τα χρησιμοποιήσει παράνομα για να κερδίσει μερικούς ψήφους. 

Και εγώ ρωτάω αφού είναι τόσο εύκολο και μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να στήσουν κάτι τέτοιο γιατί δεν το έκαναν και για τους άστεγους; γιατί για τους άστεγους της Αθήνας δεν έκανε κανείς τίποτα με εξαίρεση εκείνον τον ανύπαρκτο Καμίνη που αφαίρεσε μέχρι και τα παγκάκια για να μην μπορούν να ξαποστάσουν έστω εκεί. 

Τα λυόμενα σύμφωνα με τα βίντεο που διαρρέει η μεριά Χρυσοχοίδη έχουν όλες τις προδιαγραφές, γιατί δεν το κάνατε αυτό και για τους άστεγους, μήπως γιατί δεν σας φέρνουν ψήφους;

0 Γλυπτά από καυτή λάβα στα βάθη του ωκεανού!

perierga.gr - Γλυπτά από... καυτή λάβα στα βάθη του ωκεανού!Είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Lava Man», δηλαδή «Ο Άνθρωπος Λάβα» και φημίζεται για την τρέλα του! Ποια είναι αυτή; Να κατασκευάζει με τα χέρια του γλυπτά από καυτή λάβα στα βάθη του ωκεανού, όπως εξακολουθεί να εκρήγνυται από ένα υποβρύχιο ηφαίστειο, και μάλιστα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς Κελσίου!


Ο 58χρονος Bonkers Bud Turpin είναι ένας «παλαβός» δύτης, οι καταδύσεις του οποίου στη Χαβάη είναι διάσημες ανά τον κόσμο, επειδή κατεβαίνει σε 40 μέτρα βάθος, εκεί που το καυτό μάγμα από τα έγκατα της Γης εισέρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

0 Αποκατάσταση ιστορικών κτισμάτων στη Χίο



Δύο ιστορικά κτίσματα της Χίου, η Οθωμανική Σχολή, στο κάστρο της Χίου, και ο μιναρές του Μετζητιέ Τζαμιού στο κέντρο της πόλης, θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Το κτίριο της Οθωμανικής Σχολής, στο κάστρο της Χίου και σε κοντινή απόσταση από το ναό του Αγίου Γεωργίου, αναφέρεται στις πηγές ως Οθωμανικό Ιεροδιδασκαλείο (γνωστό ως Μεντρεσές). Ωστόσο, σύμφωνα με αραβική επιγραφή που βρίσκεται πάνω από την πόρτα εισόδου, που διαβάστηκε πρόσφατα, το κτίριο λειτουργούσε ως σχολείο ρουστιγιέ, δηλαδή σχολείο μέσης εκπαίδευσης.


Σύμφωνα με την ίδια επιγραφή το κτίριο επισκευάστηκε το 1877-1878 (άρα είναι παλαιότερο), με χορηγό τον Φεϊζί Πασά. Τυφλός χώρος, που αποτελεί τμήμα του ισογείου φαίνεται ότι τοποθετείται παλαιότερα, στην εποχή της Γενουατοκρατίας.

0 Απόψεις ενός πολίτη με αναπηρία


Εσύ που θα τη βάλεις… τη ψήφο σου;

Φίλε μου Έλληνα!

Πρόσεξε πολύ καλά που θα τη βάλεις… τη ψήφο σου στις 6 Μαΐου. Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σε προειδοποιήσω, αλλά έχω ταυτότητα. Είμαι ο Νεοέλληνας της διπλανής σου πόρτας. Είμαι ο νέος άνθρωπος που μοχθεί για την καθημερινότητά του και δε βασίζεται στις εύκολες γνωριμίες, στα κολακευτικά χτυπήματα του ώμου, στις πλάτες του μπαμπά του.

Είμαι αυτός που δε φωνάζει για αυτά που κάποτε τον έφερναν στο προσκήνιο της ιστορίας (ναι, ακόμα και αυτά εγώ είμαι, αλλά αυτά είναι το παρελθόν μου και εγώ ψάχνω το μέλλον μου) ούτε φωνάζει για να διεκδικήσει αυτό που είναι, γιατί τα ξέρει. Δεν είμαι ο σύγχρονος πεοταλαντωτής (=μαλάκας, συγγνώμη αλλά ελπίζω να μη σε προσβάλει η λέξη!). Ναι, από την άλλη όμως, σαν νέος άνθρωπος με ενδιαφέρει ο έρωτας, η σεξουαλική μου ζωή, η διασκέδασή μου, η δημιουργία των μελλοντικών μου ιστοριών-εμπειριών μου. Αυτό δε με κάνει απαθή όπως πολύ έχουν προσπαθήσει να πείσουν τη πλειοψηφία του κόσμου. Ξέρω ποιος είμαι!

0 Η σύντροφος του Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ζητά απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ


Η σύντροφος του Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ζητά απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔΕνοχλημένη είναι η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία χρησιμοποιούνται στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».

Στο προεκλογικό αυτό σποτ απεικονίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να μιλάει, ενώ κάποια στιγμή απαγγέλλονται οι εξής στίχοι:

«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»

Όπως δημοσιεύει το protagon.gr, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, που έχει την ευθύνη για το έργο του ποιητή, ζητεί την απόσυρση της: «Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό. «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα!».

0 Ένα χρόνος χωρίς τον Θανάση Βέγγο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του Θανάση Βέγγου, του ηθοποιού που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. «Δουλεύω με το ένστικτο, δεν έχω κανένα ταλέντο, μόνο αυτή τη φάτσα», έλεγε ο ίδιος. «Εδώ είναι αποτυπωμένη όλη η μιζέρια, όλη η δυστυχία, όλος ο πόνος του ασήμαντου Έλληνα».

Γεννημένος το Μάιο του 1927 στον Πειραιά, από φτωχή οικογένεια, ο Θανάσης Βέγγος έκανε πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ παράλληλα έβγαινε για διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά.  Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έχασε τη θέση του εξαιτίας των αριστερών του φρονημάτων. Οι ιδέες του πατέρα του εξόρισαν και τον Θανάση. Από το 1948 έως το 1950 βρέθηκε στη Μακρόνησο, όπου γνώρισε τον σκηνοθέτη που έμελλε να είναι το «κλειδί» που θα του άνοιγε τις πόρτες του κινηματογράφου, τον Νίκο Κούνδουρο.

Ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο tvxs, περιγράφει τον Βέγγο ως έναν άνθρωπο που ακολουθούσε την δική του προσωπική γραμμή, χωρίς να καταφεύγει σε πολιτικές ταμπέλες. «Ο Βέγγος την αντίστασή του την έκανε παίζοντας, την έκανε με τον τρόπο που εκφραζόταν. Μία στάση ζωής απόλυτα συνυφασμένη με τον Ρωμιό τον κυνηγημένο, τον φουκαρά, τον κουρασμένο. Ήταν απολιτικός τελείως. Την πολιτική του την ασκούσε μέσα από τους ρόλους του», εξηγεί.

0 Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό

Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό
Εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια 100 φορές πιο αποτελεσματικά από τα αντιβιοτικά
Το θειούχο διαλλύλιο του σκόρδου σκοτώνει τα βακτήρια 100 φορές πιο δραστικά από τα αντιβιοτικά σύμφωνα με νέα μελέτη


Το σκόρδο αποδεικνύεται ότι κρύβει τελικά πολλές αρετές. Η πιο πρόσφατη, η οποία ήρθε στο φως από νέα μελέτη, είναι ότι μια από τις βασικές ουσίες του εμφανίζεται να είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τα αντιβιοτικά στην καταπολέμηση ενός διαδεδομένου βακτηρίου που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.

Σε βακτήριο των πουλερικών
Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Γουόσινγκτον έθεσαν στο στόχαστρο των ερευνών τους το καμπυλοβακτήριο, το οποίο βρίσκεται στο δέρμα και στο κρέας των πουλερικών. Τα κρούσματα δηλητηριάσεων από καμπυλοβκατήριο έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως εξαιτίας της «μόδας» του πατέ από εντόσθια πουλερικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...