ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

0 H Σαντορίνη πίσω από τη βιτρίνα...

Επικοινωνω μαζι σας, μη εχοντας καπου αλλου να απευθυνθω. Ελπιζοντας να δημοσιευσετε, τουλαχιστον εσεις, την επιστολη μου.
Μία από τις παλιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης, αν όχι τη παλαιότερη, την εκκλησία του Αι Γιάννη, στην περιοχή Μυλωνάδες στο Βουρβούλο, όπου η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, έχει προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή ενός μοναδικού μνημείου, με τεράστια Αρχαιολογική, Πολιτιστική και Θρησκευτική σημασία.
Ο δρόμος προς την εκκλησία είναι μονίμως καταστρεμμένος και αδιάβατος από τις.... βροχές του χειμώνα,αν και χρειάζεται ετησίως μόνο ολιγόωρη συντήρηση από έναν φορτωτή.
Παρά ταύτα και παρά τις συνεχείς και μακροχρόνιες εκκλήσεις του πατέρα Κοκκαλάκη, προς τη Δημοτική Αρχή, όπως καλά γνωρίζουμε, εισπράττει την...
 απολυτη αδιαφορία.
Ο δρόμος δεν συντηρείται, με αποτέλεσμα, να γίνει αδύνατη όχι μόνο η συντήρηση του ναού αλλά ακόμη και η δυνατότητα Λειτουργίας του.
Ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αναλγησίας των υπευθύνων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των παλαιότατων αριστουργηματικών τοιχογραφιών, καθώς και των ταφικών μνημείων που υπάρχουν εντός του Ναού.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έχουν καταδικαστεί οι λιγοστοί αμπελουργοί της περιοχής, είτε να εγκαταλείψουν τα αμπέλια τους αφού γίνεται αδύνατη η πρόσβαση προς αυτά, είτε να αναζητούν γαϊδουράκια, με ειδικές ικανότητες, ώστε να ξεπερνούν τα τεράστια χαντάκια για να κουβαλούν τα σταφύλια τους.
Οι δημοτικοι μας αρχοντες, ασχολουνται μονο με ο,τι θα τους γεμισει πλουσιοπαροχα τις μεγαλες τους τσεπες. Με τιποτε αλλο.Αλλα αφου κανεις δεν ελενχει το πως πλουτισαν,τοτε ποιον να φοβηθουν;
Θα παρακαλούσα να κάνει καποιος ένα ρεπορτάζ επί τόπου, για να δει ο κόσμος πώς καταστρέφονται τα μνημεία μας από την ανικανότητα και την αδιαφορία των ανθρώπων στους οποίους έχουμε παραδώσει τις τύχες του τόπου μας.

0 Αποκολλήθηκε γιγάντιο παγόβουνο στη Γροιλανδία


Μία παγονησίδα τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από έναν από τους δύο κύριους παγετώνες της Γροιλανδίας, δήλωσαν επιστήμονες την Παρασκευή, το μεγαλύτερο γεγονός στην Αρκτική εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.
Η νέα παγονησίδα, που αποκολλήθηκε την Πέμπτη, θα εισέλθει σε μία απομακρυσμένη θέση που αποκαλείται Στενό Νάρες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Βόρειου Πόλου, ανάμεσα στη Γροιλανδία και ....
τον Καναδά.


Η παγονησίδα έχει έκταση 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πάχος όσο το μισό ύψος του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ, δήλωσε ο Αντρέας Μιούντσοου, καθηγητής Επιστήμης και Μηχανικής των Ωκεανών στο Πανεπιστήμιο Ντέλαγουερ.

Ο Μιούντσοου είπε πως ανέμενε την αποκόλληση ενός χοντρού τεμαχίου πάγου από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους δύο μεγαλύτερους που απέμειναν στη Γροιλανδία, επειδή μεγάλωνε σε μέγεθος για επτά ή οκτώ χρόνια. Αλλά δεν περίμενε να είναι τόσο μεγάλο.

"Τα γλυκά νερά που αποθηκεύονται σε αυτή την παγονησίδα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη ροή των ποταμών Ντέλαγουερ ή Χάντσον για περισσότερα από δύο χρόνια", είπε ο Μιούντσοου, η έρευνα του οποίου στην περιοχή υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Φυσικής Επιστήμης.

"Θα μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν τη ροή σε ολόκληρο το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης των ΗΠΑ για 120 μέρες." Είπε πως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί κατά πόσον αυτό συνέβη εξαιτίας της υπερθέρμανσης της Γης, επειδή αρχεία για το νερό της θάλασσας γύρω από τους παγετώνες κρατούνται μόνο από το 2003.

Η ροή θαλάσσιου νερού κάτω από τους παγετώνες είναι μία από τις κύριες αιτίες που αποσπώνται κομμάτια πάγου από τη Γροιλανδία. "Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως προκλήθηκε από την παγκόσμια υπερθέρμανση. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο", είπε ο Μιούντσοου.

Επιστήμονες έχουν πει ότι οι πρώτοι έξι μήνες του 2010 ήταν οι πιο θερμοί παγκοσμίως από τότε που κρατούνται αρχεία. Το μετεωρολογικό πρότυπο Ελ Νίνιο έχει συμβάλει σε αυξημένες θερμοκρασίες, όμως πολλοί επιστήμονες λένε πως τα αυξημένα επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου, που προκαλούνται από τον άνθρωπο, ωθούν υψηλότερα τις θερμοκρασίες. Η αρχική ανακάλυψη του αποχωρισμού του πάγου έγινε από την Τρούντι Γούλεμπεν της Καναδικής Υπηρεσίας Πάγων.

Η παγονησίδα μπορεί να λιώσει στο έδαφος, να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ή να μετακινηθεί αργά προς το νότο όπου θα μπορούσε να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα, είπε ο Μιούντσοου.

Η τελευταία φορά που σχηματίστηκε μία τόσο μεγάλη παγονησίδα ήταν το 1962, όταν η Κρηπίδα Πάγου Γουόρντ Χαντ αποχωρίστηκε ένα νησί.

Μικρότερα κομμάτια αυτού του μπλοκ παρέμειναν ανάμεσα σε πραγματικά νησιά μέσα στο Στενό του Νάρες.

echedoros-p.blogspot.com

0 Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, οι bloggers συντονίζονται

Δύο μεγάλες δράσεις αναμένονται τον Σεπτέμβρη από τους bloggers. Εκτός από το GetGreeceBack.com,άλλη μια δράση καλεί όλους τους ανθρώπους σε μαζική συμμετοχή: http://sindonistis.blogspot.com/  
Οι άνθρωποι δεν αντέχουν, κάτι γίνεται γύρω μας...

apohi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...