ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

0 Τι πρέπει να πίνουμε για γερά οστά;Mην βιαστείτε να απαντήσετε.


Αν απαντήσατε "γάλα", σας το είπαμε από την  αρχή: μην βιαστείτε! Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε όλοι ότι το γάλα αποτελεί πολύτιμη πηγή ασβεστίου και το καλύτερο φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης, αλλά δεν είναι το μόνο! Σύμφωνα με τους ερευνητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια "μία μπιρίτσα την ημέρα την οστεοπόρωση κάνει πέρα". 
 Η αμερικάνικη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Journal Of Science of Food and Agriculture” αναφέρει ότι η μπίρα όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να μας γλυτώσει από τα σοβαρά κατάγματα. Η μπίρα είναι ένα από τα αγαπημένα και παρεΐστικα ποτά. Απαραίτητη συντροφιά μας το καλοκαίρι, μας ξεδιψάει, μας δροσίζει, μας χαλαρώνει.

0 Τα χαμένα αγάλματα των Πολεμιστών της Σαρδηνίας. Προϊστορικά ρομπότ;


Αρχαιολόγοι και συντηρητές από τη Σαρδηνία έχουν καταφέρει να συναρμολογήσουν με επιτυχία τα χιλιάδες κομμάτια πέτρας στην κυριολεξία για να ανασυνθέσουν ένα μικρό, αλλά μοναδικό γκρουπ αγαλμάτων πολεμιστών σε φυσικό μέγεθος που είχαν αρχικά καταστραφεί σε μία εχθροπραξία στα μέσα της πρώτης χιλιετίας πΚΕ.

Πρόκειται για το μοναδικό σύνολο αγαλμάτων πολεμιστών σε φυσικό μέγεθος που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη. Αν και σε αριθμό είναι πολύ μικρότερος από τις φιγούρες που αποτελούν τον Πήλινο Στρατό και που έχουν βρεθεί στην Κίνα, το παράδειγμα της Σαρδηνίας είναι 500 χρόνια πιο παλιό και είναι κατασκευασμένο με τη χρήση πέτρας και όχι πηλού...

0 Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια… 1.000 χρόνια!


Μπορεί να έχετε ακούσει για μεγάλης διάρκειας τραγούδια, ακόμη και 24ωρα μουσικά κομμάτια, αλλά τραγούδι που θα παίζεται αδιάλειπτα για 1.000 ολόκληρα χρόνια νομίζω φαντάζει λιγουλάκι απίθανο.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια... 1.000 χρόνια!
Κι όμως έτσι ακριβώς είναι! Το «Longplayer» είναι ένα μουσικό κομμάτι που σχεδιάστηκε για να διαρκέσει χίλια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να παίζεται την 1η Ιανουαρίου 2000 και -αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- θα συνεχιστεί χωρίς επανάληψη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2999, οπότε θα γίνει επανεκκίνηση.

0 ΒΙΜΑΝΑΣ: ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΝΔΩΝ


metafysikogr_vimanas
Είχαν βρει οι αρχαίοι λαοί τον τρόπο να κατασκευάζουν αεροσκάφη και να πετούν με αυτά; Μήπως τα άρματα πάνω στα οποία εμφανίζονταν οι Θεοί της αρχαιότητας, εξέφραζαν κάτι περισσότερο από τη φαντασία των προγόνων μας; Η απάντηση ίσως κρύβεται στην αρχαία Ινδία και τα κείμενα που άφησαν πίσω τους οι επιστήμονες της εποχής του αυτοκράτορα Ασόκα…

0 Το τέστ του Σωκράτη...



Η καλύτερη σάτιρα πρέπει να περιέχει τόσο λίγο κακία και τόσο πολύ πειστικότητα, ώστε να προκαλεί χαμόγελο ακόμα και σ' αυτούς που θίγει.

1 Μπορούσε η ζωή να έρθει από έναν άλλο κόσμο;


meteorite
Οι περισσότεροι επιστήμονες εδώ και καιρό έχουν κάνει την υπόθεση ότι η ζωή πάνω στη Γη είναι ένα φαινόμενο που έχει γεννηθεί στην ίδια τη Γη. Σύμφωνα με τη συμβατική υπόθεση, τα πρώτα ζωντανά κύτταρα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της χημικής εξέλιξης στον πλανήτη μας πριν δισεκατομμύρια χρόνια με μια διαδικασία που ονομάζεται αβιογέννηση. Η εναλλακτική δυνατότητα που υπάρχει — ότι τα ζωντανά κύτταρα ή οι πρόδρομοί τους έφθασαν από το διάστημα — θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ως επιστημονική φαντασία. Εντούτοις, οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, έδωσαν αξιοπιστία στην ιδέα ότι η γήινη βιόσφαιρα θα μπορούσε να έχει προκύψει από έναν εξωγήινο ‘σπόρο’.

0 Τσάντα μεταφοράς: Κορίτσια VS Αγόρια

0 Η αράχνη που τρώει ολόκληρα φίδια


Εάν τρέμετε τα έντομα και τις αράχνες και πάσχεται από αραχνοφοβία τότε μη πάτε ποτέ...
να εργαστείτε στην εταιρεία Bloemfontein της νοτίου Αφρικής.
Αυτό που έπαθε η ρεσεψιονίστ Τάνια Ρόμπερτσον μοιάζει με σκηνή από ταινία με σιχαμερά έντομα και αράχνες τέρατα.

Η κοπέλα έπαθε σοκ όταν φτάνοντας στο γραφείο της είδε ένα φίδι να έχει πιαστεί στους ιστούς μιας αράχνης!

0 Ταινίες | The Grey


διαβάζουμε στο artsandthecity.gr
Σίγουρα όλοι θυμόμαστε το φιλμ «Οι επιζήσαντες» του 1993 με πρωταγωνιστή τον Εthan Hawke. Το The Grey έρχεται σχεδόν είκοσι χρόνια μετά να μας πει την ιστορία μίας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να επιζήσουν και εκείνοι μετά από την συντριβή του αεροπλάνου τους.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα πέφτει σε μια τρομακτική καταιγίδα και συντρίβεται στην αρκτική τούνδρα.

Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά τους τραύματα και το αμείλικτο κρύο που τους περιβάλλει, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις και κατευθύνονται νότια, προσπαθώντας να συναντήσουν τον πολιτισμό. Μπροστά τους έχουν λίγες μόνο μέρες για να καταφέρουν να σωθούν. Και πίσω τους, μια αγέλη από θηριώδεις άγριους λύκους που τους καταδιώκει πεισματικά.

0 Οι 11 «μύθοι» για την Ινδία

… ή αλλιώς, όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε πριν πάτε ένα ταξίδι στην Ινδία. Η αλήθεια για μερικούς από τους «μύθους» που κυκλοφορούν για μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το cnngo.com.


Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση, είναι φυσικό να είναι μια χώρα μεγάλων αντιθέσεων, όπου η δημιουργία «μύθων» δεν αποτελεί αξιοπερίεργο γεγονός.

1 Ο δημοκράτης Αρης Πορτοσάλτε χαρακτηρίζει "φιδάκια του φασισμού" τους πολίτες που πήραν αμπάριζα τους πολιτικούς στη Ρόδο (βίντεο)

Ο μεγάλος δημοκράτης δημοσιογράφος του επίσης δημοκρατικού σταθμού ΣΚΑΪ Αρης Πορτοσάλτε σχολιάζει τα γεγονότα της Ρόδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων χτες 7 Μαρτίου.Βάλτε το δείκτη στο 25' και παρακολουθήστε από την αρχή το θέμα για να τον ακούσετε μετά το 27:50' να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και σωστής συμπεριφοράς χαρακτηρίζοντας "μάζα ανθρώπων","ορδές βαρβάρων","παρίες της πολιτικής αντίληψης", "χυδαίους", "τριτοκοσμικούς" κλπ τους εκατοντάδες πολίτες που όρμησαν στους πολιτικάντηδες και τους πήραν παραμάζωμα.
                                    

0 Καλλιέργεια ροδιάς !!!

Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν. Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών Κελσίου. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών.

Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το εκχύλισμα του ροδιού έχει αποδειχθεί από μελέτες πως έχει θετική δραστηριότητα κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ η κατανάλωση χυμού ροδιού από τις εγκύους γυναίκες έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν λιγότερο τα μωρά από εγκεφαλικές κακώσεις. 

0 Γαύδος. Εκεί στο Νότο

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Σάββατο, 10/3/2012 17.30 Cine Φρίντα Λιάππα-Προβλήτα Α’ Λιμανιού
Κυριακή, 11/3/2012 15.00 Cine Φρίντα Λιάππα-Προβλήτα Α’ Λιμανιού

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ανθή Νταουντάκη
Ένα νησί στο Λιβυκό πέλαγος. Σύνορο, άλλοτε εξορία, άλλοτε καταφύγιο. Για κάποιους η ομηρική Ωγυγία, το νησί της Καλυψώς, όπου ο Οδυσσέας έμεινε για εφτά χρόνια. Εκεί, στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές αφετηρίες ζουν και πορεύονται μαζί. Οι ντόπιοι, που έζησαν εκεί την «κρυμμένη ζωή» μιας κλειστής κοινωνίας, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα παλιά ήθη και το δέλεαρ της «ανάπτυξης». Και οι άλλοι, οι «αυτοεξόριστοι» ρομαντικοί, που βρήκαν εκεί, στο νότο, την Ιθάκη τους, τον χαμένο παράδεισο. Άνθρωποι που συνυπάρχουν παρά τις διαφορές τους, επικοινωνούν, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του νησιού, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα στην καθημερινότητα και δίνουν το παράδειγμα μιας συμβίωσης με αλληλεγγύη έναντι του οικονομικού συμφέροντος.

0 Ο μύθος του 8ωρου ύπνου: ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσεις την αϋπνία σου

Όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που ανατρέπουν όσα γνώριζες για τον οκτάωρο ύπνο. Στις αρχές του 1990, ο ψυχίατρος Thomas Wehr έκανε ένα πείραμα που έμελε να τον κάνει διάσημο (στους ερευνητικούς κύκλους τουλάχιστον), με μια ομάδα ανθρώπων που παρέμεναν στο σκοτάδι για 14 ώρες κάθε μέρα για ένα μήνα, προκειμένου να μελετήσει τις συνήθειες του ύπνου τους.

Αν και τα υπό μελέτη μέλη της ομάδας δυσκολεύτηκαν αρχικά να βρουν το ρυθμό τους στον ύπνο, τελικά, την τέταρτη εβδομάδα κατάφεραν να οργανώσουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα: κοιμόντουσαν για 4 ώρες και μετά ξυπνούσαν για μια ή δυο ώρες πριν ξαναπέσουν σε ένα δεύτερο τετράωρο κύκλο ύπνου.

1 Πως να φτιάξετε... Σπιτική Οδοντόκρεμα


Τι περιέχεται αλήθεια σε μια οδοντόκρεμα;

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε όλες τις ουσίες που αναγράφονται στα συστατικά τους; Έστω κι αν μπορούμε (που αμφιβάλω, εδώ δε μπορούμε να τις προφέρουμε καλά καλά..) ξέρουμε τις ιδιότητες αυτών των συστατικών; Ποια είναι η κύρια αποστολή μιας οδοντόκρεμας;
Να καθαρίζει τη στοματική κοιλότητα; 

Από τί να την καθαρίζει;
Μας βοηθάει όσο νομίζουμε το στοματικό διάλυμμα, ή μήπως τελικά δημιουργεί προβλήματα;

0 Παχαίνει το μέλι;

Η απάντηση στο ερώτημα αν το μέλι παχαίνει είναι αρνητική. Μια κουταλιά της σούπας μέλι έχει περίπου 60 θερμίδες, όσες δηλαδή ένα φρούτο. Έχει μηδενικό ποσοστό λίπους και περιέχει 15 γραμμάρια υδατανθράκων, η πρόσληψη των οποίων είναι απαραίτητη καθημερινά για τον οργανισμό μας.
Το μέλι ενισχύει, επίσης, τον μεταβολισμό μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η αυξημένη κατανάλωση μελιού από άτομα με καρδιακές παθήσεις έχει ευεργετικές συνέπειες, λόγω του ότι τα σάκχαρά του, ιδίως η γλυκόζη, είναι απαραίτητα για τις συστολές του καρδιακού μυός και αποτελούν πηγή ενέργειας για την καρδιά.

Η κατανάλωση του μελιού αυξάνει, επιπλέον, το ποσοστό αιμοσφαιρίνης, ιδίως στα παιδιά. Παράλληλα, είναι ευεργετικό για τις στομαχοεντερικές παθήσεις, λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει, καθώς πρόκειται για αλκαλική τροφή, με αποτέλεσμα η αλκαλικότητά του να μειώνει την οξύτητα του στομάχου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...