ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

0 ΠΡΟΣΟΧΗ

0 Αντιστεκόμενοι στη διάλυση της Ελλάδας...


...και την εκδίωξη των Ελλήνων από την Ιστορία

Γράφω αυτό το κείμενο με πόνο καρδιάς και οδύνη. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος δεν νιώθω καθόλου ευχάριστα να ασκώ κριτική σε συμπολίτες και συνανθρώπους μου, όταν μάλιστα αυτοί κατέχουν το αξίωμα του πολιτικού και του εκλεγμένου...
εκπροσώπου του λαού.

Όμως, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος απέναντι σε...μια τέτοιας διαστάσεως εθνική καταστροφή και εξαθλίωση του λαού μου, καθώς «φίλος ο Πλάτων, αλλά φιλτάτη η αλήθεια». Και όσο πιο γρήγορα, όσοι περισσότεροι δούμε την αλήθεια, τόσο ταχύτερα θα σωθεί η πατρίδα μας...

0 Εκλογές: Πώς η ΑΝΑΓΚΗ γίνεται ΙΣΤΟΡΙΑ και η νυχτερινή επίσκεψη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!


Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Βρισκόμαστε λίγες ώρες από το άνοιγμα της κάλπης. Αδυνατώ να κλείσω μάτι. Σκέπτομαι τα παιδιά μου που κοιμούνται ήσυχα λίγο παραδίπλα. Με τι κριτήριο να ψηφίσει κανείς; Πώς να επιλέξει; Και αίφνης φέρνω στο νου μου το μεγάλο στρατηγό της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη...


0 Ο Σόιμπλε απειλεί με κυρώσεις τους Ελληνες ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που θα λάβουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!!!


To θράσος ορισμένων υπάνθρωπων της Ευρώπης της Μέρκελ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Και παραπέμεπει σε εποχές που όλοι νομίζαμε ότι πέρασαν εδώ και 200 χρόνια.

Ο λόγος και πάλι για τον Βόλφγκαντ Σόϊμπλε , που μερικές ώρες πριν τις εκλογές προσπαθεί να επηρεάσει τις ασθενέστερες μάζες του Ελληνικού λαού με τις προκλητικές δηλώσεις του αποτελούν ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία!


0 ΤΟ ΧΩΝΙ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ 9ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ---ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.--- ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ


0 Συγκινητική διαφήμιση για τη διαφορετικότητα

Μια απλή αγκαλιά για κάποιον μπορεί να είναι γιατρικό...Όταν όμως βιώνει τον ρατσισμό απο την κοινωνία;; Πως το αντιμετωπίζεις
Δείτε το καταπληκτικό βίντεο

0 Κλίβανοι 8000 ετών στην Φθιώτιδα


Το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας.

«Αρχικά περιμέναμε ότι επρόκειτο για μία κατασκευή, έναν κλίβανο. Καθώς όμως προχωρούσε το καθάρισμα και απελευθερωνόταν ο χώρος από τα χώματα που τον προστάτευαν τόσα χρόνια άρχισαν να....
ξεχωρίζουν περισσότερες επιφάνειες _ επίπεδες, γωνιασμένες, με επάλειψη αλλά και κυρτές σαν μεγάλα πιθάρια γυρτά στο πλάι_ πλιθιά, καθώς και οι γνωστές επιφάνειες πηλού με αποτυπώματα κλαδιών ή καλαμιών στην εσωτερική πλευρά τους. Ηταν φανερό, ότι δεν επρόκειτο για έναν μόνον κλίβανο αλλά για περισσότερους, τον έναν δίπλα στον άλλο». Η αρχαιολόγος Δρ Νίνα Κυπαρίσση περιγράφει παραστατικά το ενδιαφέρον εύρημα της Μέσης Νεολιθικής εποχής από την ανασκαφή της στη μαγούλα Ιμβρου Πηγάδι, που βρίσκεται στο Νέο Μοναστήριο Φθιώτιδας.

Αγγεία, στη συντριπτική τους πλειονότητα μονόχρωμα και με θαμπές επιφάνειες βρέθηκαν στο χώρο αυτό, όπου ψήνονταν πρώτα, προκειμένου να τους δοθεί στη συνέχεια και γραπτή διακόσμηση. Επρόκειτο δηλαδή για αγγεία αχρησιμοποίητα ακόμη. Μαζί τους όμως εντοπίσθηκε και ένα ειδώλιο κεραμικού κλιβάνου, ακέραιο, το οποίο, όπως λέει η αρχαιολόγος ήταν αυτό, που έδωσε την πρώτη αφορμή για την υπόθεση χρήσης του χώρου.

0 Χταπόδι τραβάει ένα γλάρο μέσα στη θάλασσα

Χταπόδι τραβάει ένα γλάρο μέσα στη θάλασσαΚαρέ-καρέ η μάχη Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκε η Τζίντζερ Μορνό, η οποία είδε ένα χταπόδι να παρασέρνει ένα γλάρο στο βυθό. Το μαλάκιο, το οποίο αναδείχθηκε νικητής από τη μάχη του με το πτηνό, έπνιξε το θύμα του τραβώντας το αργά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τις φωτογραφίες τράβηξε η ερασιτέχνης φωτογράφος....

Τζίντζερ Μορνό στην παραλία του Ogden Point, στο νοτιοδυτικό άκρο του Καναδά στον Ειρηνικό. Η ίδια χαρακτήρισε την εμπειρία τρομακτική και δήλωσε: «Είναι όπως όταν βλέπεις ένα αυτοκινητιστικό - είναι τόσο πρωτόγονο και σου γυρίζει τα σωθικά». 
 
 Η Μορνό ανέφερε ότι ο γλάρος είχε πιάσει με το ράμφος του το χταπόδι και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να απελευθερωθεί. Σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα έψαξε η φωτογράφος για παρόμοιες εικόνες και αφού δεν βρήκε κάτι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις δικές της. Μάλιστα, έγινε διάσημη τις τελευταίες μέρες, αφού τα τοπικά Μέσα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις φωτογραφίες της.

0 Δεν μας τα λέει καλά η SingularLogic για τις εκλογές...


Δεν μας τα λέει ούτε καλά, ούτε καθαρά η SingularLogic για την συλλογή και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, ειδικά σε ένα περιβάλλον που οργιάζουν πληροφορίες, φήμες, υπόνοιες για νόθευση και εντέλει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ενώ χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε καθαρά θέμα ηλεκτρονικής αλλοίωσης των αποτελεσμάτων σήμερα η εταιρεία διέρρευσε ότι “Λόγω της ρευστότητας που πιθανόν να έχει το εκλογικό αποτέλεσμα και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος και έχει ως αποτέλεσμα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να μοιάζουν με κινούμενη άμμο, η SingularLogic εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το χρόνο μετάδοσης της κάρτας με την ασφαλή πρόβλεψη, παρότι κάτι τέτοιο τεχνικά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μιάμιση περίπου ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες”.

0 Το πρώτο πέταγμα της πεταλούδας

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν μία πραγματικά μοναδική στιγμή, τη γέννηση μίας πεταλούδας καθώς βγαίνει σιγά σιγά από το κουκούλι της.

Την «απελευθέρωση» της πεταλούδας αποτύπωσε ο Jimmy Hoffman στη Girona της Ισπανίας.

Ο καλλιτέχνης «ανέθρεψε» την πεταλούδα από τότε που ήταν κάμπια και περίμενε να γίνει χρυσαλίδα και μετά μία ολοκληρωμένη πεταλούδα.

Όταν έφτασε η ώρα η πεταλούδα πια να ανοίξει τα φτερά της ήταν έτοιμος να «αιχμαλωτίσει» τη μεταμόρφωσή της.

Το συγκεκριμένο είδος πεταλούδας εντοπίζεται στην Αφρική και τη Μεσόγειο.

3 ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦIΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ


  •     Δεν βλέπουν
  •     Δεν ακούν
  •     Δεν ενδιαφέρονται
  •     Δεν νοιώθουν
  •     Δεν σκέπτονται
  •     Δεν έχουν δουλέψει
  •     Δεν έχουν φιλότιμο
  •     Δεν πάνε φυλακή
  •     Δεν μας σέβονται
  •     Δεν διάβασαν το μνημόνιο
  •     Μας βρίζουν
  •     Μας ενοχοποιούν
  •     Μας κοροϊδεύουν
  •     Μας τάζουν
  •     Μας Ξε-τάζουν
  •     Μας υπόσχονται
  •     Μας δουλεύουν

0 ΤΑΛΩΣ - ΔΑΙΔΑΛΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΣ

Παρ’ όλο που ο Τάλως είναι πρόσωπο της κρητικής μυθολογίας είχε έναν συνονόματο Αθηναίο μυθικό ήρωα. Πρόκειται για μεταγενέστερο αττικό μύθο όπου ο αθηναίος γιος της πέρδικας ήταν ανιψιός του πολυτεχνίτη Δαίδαλου.

Τάλως και Δαίδαλος ο συσχετισμός των δύο αυτών προσώπων ξεκινά από μία πράξη πολύ ...άσχημη. Ο Τάλως φαίνεται πως ήταν ένας από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της εποχής αφού σε αυτόν αποδίδεται το κτίσιμο των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα. Ο ναός της Αθηνάς κτίστηκε στον βράχο της Ακρόπολης και εκεί μάλλον μπήκε για πρώτη φορά

τον ξύλινο άγαλμα της προστάτιδας θεάς. Φαίνεται πως θα πρέπει να ήταν πάρα πολύ όμορφος και πιθανολογείται πως αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι που παρακίνησε την ζηλοφθονία του Δαίδαλου προς τον Τάλω και τον γκρέμισε «κατά λάθος» από την Ακρόπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο του μεγάλου αρχιτέκτονα.

0 Χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικές βόμβες στην αρχαιότητα;

Χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικές βόμβες στην αρχαιότητα; Πάντως ο Οπενχάιμερ ο πατέρας της ατομικής βόμβας όταν ρωτήθηκε αν ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η ατομική βόμβα είπε: Στην σύγχρονη εποχή ναι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παλαιοτέρα χρησιμοποιήθηκαν πάλι, με αποδείξεις τους σκελετούς που είναι στην πόλη Daro της Ινδίας οι οποίοι σε εξέταση που τους έγινε βρέθηκε πάνω τους ραδιενέργεια 50 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Οι τοίχοι και τα θεμέλια της αρχαίας πόλης είναι λιωμένoι μαζί, και κυριολεκτικά έχουν υαλοποιηθεί.

0 Το πάρκο που χάνεται το καλοκαίρι

Στους πρόποδες της οροσειράς Hochschwab στην Αυστρία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα ένα πολύ σπάνιο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακό φαινόμενο. Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές πεζοπορίας μετατρέπεται σε μια λίμνη βάθους 10 μέτρων.

Τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες το πάρκο επισκέπτονται πολλοί πεζοπόροι, που θέλουν να ξεφύγουν από το αστικό περιβάλλον.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας όμως το καλοκαίρι, λιώνουν τα χιόνια και οι πάγοι που καλύπτουν τις βουνοκορφές και το πάρκο βυθίζεται!

Το βάθος του νερού αγγίζει από τα 1-2 μέτρα φτάνει τα 10 και πλέον οι πεζοπόροι δίνουν τη θέση τους σε δύτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...