ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

0 Ταξίδι στα νησιά Φερόε



Και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Sorvagsvatn, η οποία συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό...

Καταρχήν, τα νησιά Φερόε βρίσκονται κάπου εδώ...

0 Φρεντ Μπουασονά: Ο φιλέλληνας φωτογράφος που λάτρεψε την Κρήτη και την ανέδειξε μέσα από τις συγκλονιστικές του φωτογραφίες [εικόνες]

Φρεντ Μπουασονά: Ο φιλέλληνας φωτογράφος που λάτρεψε την Κρήτη και την ανέδειξε μέσα από τις συγκλονιστικές του φωτογραφίες [εικόνες]
Γνωστές και άγνωστες γωνιές της Κρήτης αποτύπωσε ο Γαλλοελβετός φωτογράφος Φρεντ Μπουασονά στις αρχές του 20ου αιώνα, αφήνοντας στις σύγχρονες γενιές μια ανεκτίμητη κληρονομιά.

Μάλιστα, οι πρωτοποριακές για την εποχή μέθοδοι που υιοθέτησε έδιναν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες του. Επηρεασμένος από τον δάσκαλό του Ούγγρο Κόλερ, ανέπτυξε τη δική του τεχνική στη φωτογραφία, η οποία, μαζί με τη χρήση νέων υλικών, τού απέφερε πολλές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ άλλων το πρώτο βραβείο της παγκόσμιας έκθεσης του Παρισιού.

Το εργαστήριο που κληρονόμησε από τον πατέρα του το διαχειρίστηκε μαζί με τον χημικό αδελφό του Εντμόν-Βικτόρ. Η ορθοχρωματική πλάκα, δική τους επινόηση έδινε βελτιωμένο φωτογραφικό αποτέλεσμα.

0 Δημιουργική Λάμπα Ύπνου

Δημιουργική Λάμπα Ύπνου
Η λάμπα αυτή που ονομάζεται «Λάμπα 15 λεπτών» είναι μια καινοτόμος μίξη ενός λαμπτήρα και μιας κλεψύδρας η οποία μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη το βράδυ πριν τον ύπνο. 
Στη λάμπα αυτή η άμμος ρέει προς τη πηγή φωτισμού στο κάτω μέρος, με αποτέλεσμα ο φωτισμός χαμηλώνει σιγά σιγά. Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά ολόκληρο το τμήμα της λάμπας καλύπτεται, σβήνοντας γρήγορα το φως και ρίχνοντάς σας στον ύπνο άμεσα. 

0 Εντυπωσιακές Φωτογραφίες της Ελλάδας που θα σας μείνουν Αξέχαστες

Εντυπωσιακές Φωτογραφίες της Ελλάδας
Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες πολιτισμού, που κυριάρχησε στην Ευρώπη και εκ τούτου αποτελεί την γενέτειρα πολλών πραγμάτων, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι πολλοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, τη δυτική φιλοσοφία, τη δημοκρατία, την πολιτική επιστήμη, τη Δυτική λογοτεχνία και το θέατρο.
Περιτριγυρισμένο από το Αιγαίο στην Ανατολή, τη Μεσόγειο στο Νότο και το Ιόνιο Πέλαγος προς τη Δύση, αποτελείται από την κύρια στεριά και περισσότερο από χίλια νησιά από τα οποία τα 227 κατοικούνται.

0 Η ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο Νικόλαος Γερμανός, ο ιδρυτής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπήρξε εξαίρετος επιστήμων, δόκιμος συγγραφέας και αξιόλογος πολιτικός. Υπήρξε ένας άνθρωπος με πλατιά μόρφωση και υψηλά ιδανικά, ταυτόχρονα όμως ήταν και άνθρωπος της δράσης.

Πριν από 72 χρόνια, ο Νικόλαος Γερμανός συνέλαβε την ιδέα της οργάνωσης μιας Γενικής Έκθεσης, όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Διέθετε την επιμονή, τη διπλωματική ευελιξία και το θάρρος που απαιτούνταν για να ξεπεραστούν οι αμέτρητες δυσκολίες και η γραφειοκρατική αδράνεια, για να γίνει το όραμά του πραγματικότητα.
Τον άνθρωπο αυτό με το μοναδικό χαρακτήρα και την έντονη προσωπικότητα, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να τον θυμάται μ' ευγνωμοσύνη.

0 Κωμικές Βάσεις για το Χαρτί Υγείας – Ο Κύριος T

Κωμικές Βάσεις για το Χαρτί Υγείας-Ο Κύριος T
Αυτή η βάση για το χαρτί υγείας χρησιμοποιεί δύο ρολά ρολά μπάνιου προκειμένου να ολοκληρώσει τη φιγούρα της. Χρησιμοποιώντας το σχήμα ενός ρολού χαρτιού υγείας, η εταιρεία σχεδιασμού προϊόντων και επίπλων sooda-e , μετέτρεψε τα δυο ρολά σε βάρη για τη μπάρα, η οποία ανασηκώνεται από τον Κύριο Τ (Mr.T). Λαμβάνοντας υπόψη τα σχήματα και τα μεγέθη διακοσμητικών στοιχείων των νοικοκυριών, ο σχεδιαστής δημιούργησε κάτι που θα μπορούσε έξυπνα κανείς να στηρίξει ρολά μπάνιου. Βγαίνει σε κόκκινο και μπλε χρώμα και κοστίζει μόνο $31. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το αγοράσετε εδώ και σίγουρα θα δώσει μια ζωντάνια στο μπάνιο σας.

0 Οι αγαπημένες λέξεις του Α. Σαμαρά

Στην ομιλία του εχθές στην 78η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε:-130 φορές την λέξη θα

-74 φορές την λέξη Ελλάδα
-22 φορές την φράση πρωτογενές πλεόνασμα
-11 φορές την λέξη ανάκαμψη
-1 φορά την λέξη εργαζόμενος(οι)
-1 φορά την λέξη κοινωνική και ασφάλιση
-0 φορές την λέξη μισθός(οι)

0 Μυστικά των νεκρών - Η σφαγή των Αζτέκων

Μια φρικιαστική ανακάλυψη με περισσότερους από 400 ακρωτηριασμένους σκελετούς σε μαζικό τάφο στο Ζούλτεπεκ του Μεξικό, από άτομα που πέθαναν με αποτρόπαιο τρόπο πριν από 500 περίπου χρόνια.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και σκελετοί ευρωπαίων κονκισταδόρων, που αποδεικνύει ότι οι Αζτέκοι είχαν και μερικές επιτυχίες εναντίον των Ισπανών κατακτητών στις μεταξύ τους βίαιες συγκρούσεις.

Μία αρχαιολόγος φτάνει στο Μεξικό για να λύσει το μυστήριο της σφαγής. Αυτό που θα βρει, θα αλλάξει όσα γνώριζε για τους Αζτέκους.

0 Το φαινόμενο déjà vu

Το déjà vu είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά όταν συμβαίνει το καταλαβαίνουμε. Είναι αυτό που μπορεί να περπατάς σε μια πόλη την οποία επισκέπτεσαι πρώτη φορά και ξαφνικά γνώριμες εικόνες έρχονται στο μυαλό, σαν να φωνάζουν ότι έχεις ξανάρθει σε αυτό το μέρος. Όμως δεν έχεις ξαναπάει, άρα τι συμβαίνει;

Για την ακρίβεια, κανείς δεν ξέρει στ' αλήθεια τι συμβαίνει. Η προέλευση του déjà vu (που σημαίνει στα Γαλλικά αυτό που «έχω ήδη δει»), δηλαδή η αίσθηση της οικειότητας με κάτι που είναι εντελώς καινούργιο, παραμένει κρυμμένη κάπου βαθιά στον εγκέφαλό μας. Το φαινόμενο αυτό είναι δύσκολο να μελετηθεί, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι συνδεδεμένοι με καλώδια και μηχανήματα όταν τους συμβαίνει αυτό προκειμένου να καταφέρουν οι ερευνητές να βρουν άκρη.

0 To κοριτσάκι με τη μπάλα -Η ιστορία που συγκλόνισε την Κίνα ~ εικόνες!!!

Την αποκάλεσαν Basketball girl. Θύμα ενός τροχαίου έχασε και τα δυό της πόδια σε ηλικία 4 ετών. 

Η Qian Hongyan, παιδί μιας φτωχιάς οικογένειας της νότιας Κίνας, έζησε για χρόνια με μια μπάλα του μπάσκετ τοποθετημένη στη λεκάνη της για να μπορεί να μετακινείται.

Η περίπτωσή της συγκίνησε το Κέντρο Αποκατάστασης του Πεκίνου που προσφέρθηκε να της κατασκευάσει τεχνητά μέλη. Τα νέα μέλη της τοποθετήθηκαν ότι η μικρή κοπέλα έφτασε πιά σε ηλικία 11 ετών, το 2007.


Από τότε η Qian Hongyan αθλείται πυρετωδώς και έχει γίνει μια από τις καλύτερες κολυμβήτριες της χώρας. Είχε βάλει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τώρα θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του 2016.


0 Burning Man 2013

Φωτογραφίες από το καλύτερο και πιο παράξενο φεστιβάλ, το Burning Man. Δείτε φωτογραφίες και από το Burning Man 2011.

Αεροφωτογραφία του χώρου του φεστιβάλ - JIM URQUHART/REUTERS

0 Το πιο βάρβαρο φάουλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου (Video)

http://www.alexiptoto.com/wp-content/uploads/2013/09/varvaro-foul.jpg
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Η εικόνα πραγματικά μιλάει από μόνη της… Δείτε το βίντεο!

0 Exocoetidae: Το ψάρι που πετάει

flying-fish-4

0 Nokia Evolution

nokia_01

0 Η ιστορία του Νομίσματος στην Αρχαία Ελλάδα

Η ιστορία του νομίσματος
Το χρήμα χρησιμοποιείται σε όλες τις εποχές προς όλες τις κατευθύνσεις και για όλους τους σκοπούς. Η από­κτησή του υπήρξε εδώ και πολλούς αιώνες μία από τις κύριες επιδιώξεις των ανθρώπων. 
 
Τα νομίσματα αποτελούν μια βασική μονάδα μέτρησης του χρήματος. Τα νομίσματα άλλαξαν, μεταβλήθηκαν, προσαρμόστηκαν στις εκάστοτε αλλαγές που προκάλεσαν ή προκλήθηκαν από διαφορετικές αιτίες παρακολουθώντας κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές συνθήκες. 
 
Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μ. Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Το πολύτιμο μέταλλο έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά, το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής, που προστέθηκε αργότερα, έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του.Οι ελληνικές πόλεις διέδωσαν την χρήση του νομίσματος από την Ισπανία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.
 

0 Τα μυστήρια της αρχαία Κρήτης

Πέντε και περισσότερο χιλιάδες χρόνια, λοιπόν, πριν την σημερινή εποχή υπήρχε στην Κρήτη μια μορφή θρησκείας, μια λατρεία θεοτήτων της Φύσεως, πνευματικού επιπέδου ανώτερη φυσιολατρία.
Οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν από τους πρώτους που απέδωσαν στο θείο, σεβασμό και στα Μυστήρια. Μυστήρια, στα οποία γινόταν χρήση σημείων και συμβόλων και σε αυτά γίνονταν δεκτοί άνδρες και γυναίκες, που τελούσαν, στους μικρούς τότε σε μέγεθος ναούς τους, τις ιερουργίες και τις μυήσεις τους.

Αλλά στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει η διάκριση των κυρίως λεγόμενων Μυστηρίων, δηλαδή των τελετών που κανείς δεν μπορούσε να μετέχει αν δεν ήταν μεμυημένος κατά τους απαιτούμενους τύπους, από τις ξεχωριστές εκείνες τελετές, μερικών εορτών, που η επιτέλεσή τους αν και περιοριζόταν σε ιδιαίτερη τάξη ανθρώπων ή γένους - άνδρες δηλαδή ή γυναίκες - δεν ήταν όμως απαραίτητο, οι λαμβάνοντες σ’ αυτές μέρος να είναι μεμυημένοι.

0 ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!! «Τέλος τα μέτρα» υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ ο Σαμαράς – Ανάκαμψη από το 2014 – Καμία αναφορά στην ΕΛΒΟ

Σχεδόν μια ώρα είχε διάρκεια η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μια ομιλία που μπορεί να μην είχε τα στοιχεία παλαιότερων ετών (παροχές, επιδόματα κτλ) ή καμία αναφορά στην αμυντική βιομηχανία που μετά το…
e-mail της τρόικας να μπεί λουκέτο αλά ΕΡΤ είναι το θέμα των ημερών, αλλά είχε ευχές, δεσμεύσεις και… υποσχέσεις, παρόλο που ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του δεσμευόμενος να μην υποσχεθεί τίποτα.

Μάλιστα, στην αρχή της ομιλίας του προσέφερε… στήριξη στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Έγινε έθιμο ο εκάστοτε πρωθυπουργός, από το βήμα αυτό, να εξαγγέλλει πως θα μοιράσει στην κοινωνία ένα πλεόνασμα που η οικονομία δεν μπορούσε να παράγει. Πώς θα μοιράσει δανεικά και επιδοτήσεις… (…) Υπήρξαν βέβαια, και φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτό τον θλιβερό κανόνα. Αλλά όταν κάποιος πρωθυπουργός τολμούσε από το βήμα αυτό να πει την αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν άλλα δανεικά για «αναδιανομή», τότε κύματα λαϊκισμού ξεσηκώνονταν εναντίον του. Και σχεδόν πάντα το πλήρωνε πολιτικά ακριβά… Ξέρετε πολύ καλά τι σας λέω. Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...