ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

0 Ο λιγοστός ύπνος διαγράφει τις αναμνήσεις

Ο λιγοστός ύπνος διαγράφει τις αναμνήσεις
Ακόμα ένα λόγο για να μην χάνουμε ούτε λεπτό από τον ύπνο μας, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες: Μπορεί να διαγράψει τις αναμνήσεις μας για πάντα.

Όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας για την Νευροεπιστήμη (SFN) των ΗΠΑ, η απώλεια μόλις δύο ωρών ύπνου ένα βράδυ αρκεί για να μην επεξεργαστεί και να μην αποθηκεύσει ο εγκέφαλος αναμνήσεις.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως όσες αναμνήσεις χάνονται λόγω της ελλείψεως ύπνου, χάνονται για πάντα....

0 Επιστολή του Αϊνστάιν "αποκαλύπτει" τις απόψεις του για το θεό

Επιστολή του Αϊνστάιν "αποκαλύπτει" τις απόψεις του για το θεό
Η επιστολή πουλήθηκε την Πέμπτη στο e-bay έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Την επιστολή είχε αποστείλει στις 3 Ιανουαρίου 1954 ο διάσημος επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στον Γερμανό φιλόσοφο Έρικ Γκούτκιντ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του "Διάλεξε τη Ζωή: Η Βιβλική Έκκληση για Εξέγερση"

Η επιστολή που διατηρείται σε άριστη κατάσταση και είναι γραμμένη στα γερμανικά, ανήκε σε άγνωστο συλλέκτη, ο οποίος την απέκτησε το 2008 έναντι ευτελούς τιμήματος.

Στην επιστολή που έγραψε ο πατέρας της θεωρίας της Σχετικότητας ένα χρόνο πριν τον θάνατο του, ξεδιπλώνει με απόλυτη σαφήνεια τις απόψεις του για το Θεό και τη Θρησκεία....

7 Ο πανάρχαιος Δωρικός χαιρετισμός (που κάποιοι ανόητοι καλούν "ναζιστικό" ή "φασιστικό")

Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού. Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό.
Κατά κανόνα οι συμβολικές αυτές χειρονομίες, οι χειραψίες και οι χαιρετισμοί γίνονται με τη χρήση των χεριών. Άλλωστε, οι ίδιες αυτές λέξεις έχουν ως κύριο συνθετικό τους τη λέξη "χέρι".
Συνήθως, κάποια προσφώνηση, όπως π.χ. το "χαίρε", συνοδεύει κάθε χαιρετισμό, θέλοντας να δηλώσει χαρά, υγεία, καλή διάθεση.
Σε σημαντικές στιγμές της κοινωνικής ζωής παρατηρούνται πολλοί και....
διαφορετικοί τρόποι χειραψιών και χαιρετισμών, όπως για παράδειγμα στις τελετές γάμου, τελετές αποδοχής των νέων και των εφήβων στις παραδοσιακές κοινωνίες, σε υποσχέσεις και ορκωμοσίες και σε ανάλογου τύπου εκδηλώσεις. Είναι τεράστια η ποικιλομορφία χαιρετισμών και χειραψιών που εντοπίζονται στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι πολλά ζώα χρησιμοποιούν χαιρετισμούς και χειρονομίες ως μέσο κοινωνικής αναγνώρισης και επικοινωνίας μεταξύ τους.

2 ΕΛΛΑΣ 1843 - Ελλάδα του μνημονίου 2012 * Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Διαβάστε τι έγινε στην Ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετέ το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων.
Η σύγκριση μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει...

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.


Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαβαρών συμβούλων του στέμματος. (Μας θυμίζει τίποτα;)

0 Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Καναδά για να βγάλουν πετρέλαιο! (σοκαριστικές φωτογραφίες)

Κάποτε στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά, ελάφια έτρεχαν στην άγρια φύση και απολάμβαναν τα πυκνά δάση. Σήμερα η περιοχή είναι κρανίου τόπος, με πίσσα, άμμο και λάσπη να κυριαρχούν. Αυτό είναι το τίμημα του ανελέητου κυνηγητού 173 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου…Στο σημείο αυτό εντοπίζεται το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο, για κακή τύχη των δασών που βρίσκονταν εκεί...


Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν χαρακτηρίσει την περιοχή «το πιο καταστροφικό βιομηχανικό πρότζεκτ στη Γη».

Εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου έχουν εξορυχτεί από το υπέδαφος μέσω πισσούχας άμμου, παράγοντας πέντε φορές περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με την κανονική εξόρυξη.

1 Πεταλούδα με φτερά… σκέτο δηλητήριο!

perierga.gr - Η άγνωστη πεταλούδα με τα δηλητηριώδη φτερά!Η πεταλούδα «The Great Orange Tip» (Hebomoia glaucippe) ανήκει στην οικογένεια Pieridae, κοινή για τις κίτρινες και λευκές πεταλούδες. Απαντάται σε τροπικά δάση της Ασίας και είναι ευρέως γνωστή για τα εντυπωσιακά χρώματα και σχέδια που έχει στις άκρες των φτερών της.


Τα κόκκινα αυτά τρίγωνα, όμως, που υπάρχουν στα φτερά της δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θανάσιμο δηλητήριο που αποτρέπει τους επίδοξους θηρευτές του εντόμου να την προσθέσουν στο… επόμενο γεύμα τους!

0 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


«Οι μεγάλες συναλλαγές σε μετρητά έχουν αποκλειστεί στο Μεξικό ... ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν έχει υπογράψει νόμο για την απαγόρευση μεγάλων συναλλαγών σε μετρητά. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε περίπου 90 ημέρες και αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον έλεγχο των νομισματικών ροών στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με το νόμο, θα δημιουργηθεί μια εξειδικευμένη μονάδα στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση λειτουργίας στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, για να διερευνήσει τις οικονομικές δραστηριότητες "που σχετίζονται με τους πόρους άγνωστης προέλευσης."
Για κτηματομεσιτικές συναλλαγές, πληρωμές σε μετρητά πάνω από μισό εκατομμύριο πέσος ($ 38.750), θα πρέπει να απαγορεύτουν και, για τα αυτοκίνητα ή αντικείμενα, όπως κοσμήματα, τέχνες, λαχεία, και πληρωμές σε μετρητά πάνω από 200.000 πέσος ($ 15.500) θα απαγορεύονται.
Ο νόμος θα επιφέρει μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. 

0 Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και αρακά

Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και αρακάΥλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/5-1 χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι
1 κύβο λαχανικών
5 πατάτες
1/2 κούπα αρακά

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, τον κύβο και τα λαχανικά μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Σουρώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.

0 Οι ναοί Palitana-το μεγαλύτερο συγκρότημα ναών στον κόσμο

Η Palitana είναι μια πόλη της Ινδίας, στην περιοχή Gujarat. Αποτελεί μέρος της περιοχής Saurashtra, που είναι γνωστή για τους εντυπωσιακούς  ναούς, τις όμορφες παραλίες και τα άγρια ​​ζώα.
Πάνω στο ιερό βουνό Shatrunjaya  (ο "λόφος που κατακτά τους εχθρούς") βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα ναών στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 μαρμάρινοι ναοί. 
Στην κορυφή του λόφου Shatrunjai (τόπος της νίκης) υπάρχει ένα σύμπλεγμα ναών Jain (873 ναοί), που χτίστηκαν από γενιές Ζαϊνιστών σε μια περίοδο 900 χρόνων, από τον 11ο αιώνα και μετά. Παρόλο που καταστράφηκαν από τις μουσουλμανικές εισβολές τον 14ο και 15ο αιώνα, οι ναοί χτίστηκαν εκ νέου το 1500. Από τους πρόποδες του λόφου ξεκινούν 3.800 πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του.

0 Οι κόκκινοι ελέφαντες της Κένυας

Δείτε τις ασυνήθιστες εικόνες

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα της άγριας φύσης και το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό γκρι μέχρι σκούρο καφέ για τον αφρικανικό και τον ασιατικό ελέφαντα αντίστοιχα. Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη όπου οι ελέφαντες δεν έχουν τα συμβατικά αυτά για το είδος τους χρώματα, αλλά το κόκκινο.

Το φαινόμενο των κόκκινων ελεφάντων της Κένυας εμφανίζεται αποκλειστικά στο «Tsavo East National Park», που δημιουργήθηκε το 1948 και βρίσκεται στην πόλη Voi, και η εξήγησή του δεν είναι και τόσο δύσκολη, εάν παρατηρήσει κανείς τις καθημερινές δραστηριότητες των ελεφάντων.

Για την ακρίβεια, το χρώμα τους οφείλεται στα λασπόλουτρα που κάνουν καθημερινά μέσα στο κοκκινόχωμα, το οποίο στη συνέχεια ξεραίνεται στο δέρμα τους, χαρίζοντάς τους αυτή την κόκκινη απόχρωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...