ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

0 Κινδυνεύει η Σφίγγα της Γκίζας από το… νερό!


perierga.gr - Κινδυνεύει η Σφίγγα της Γκίζας από το... νερό!Υπάρχει στην έρημο νερό; Όχι μόνο υπάρχει, είναι η απάντηση, αλλά η γνωστή σε όλους μας Σφίγγα της Γκίζας κινδυνεύει από αυτό! Η στάθμη των υδάτων, ειδικά στην περιοχή κάτω από τους ναούς της Κοιλάδας και φυσικά τη Σφίγγα, ανέβηκε τελευταία λόγω της κατασκευής ενός νέου αποχετευτικού δικτύου στο γειτονικό χωριό Ναζλέτ αλ – Σεμάν αλλά και των νέων αρδευτικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για τις καλλιέργειες της κοντινής περιοχής Χαντέκ αλ – Αχράμ.
Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα, η υπηρεσία αρχαιοτήτων της Γκίζας εγκατέστησε (αυτό πριν περίπου έναν μήνα) κάτω από τη Σφίγγα ένα νέο σύστημα άντλησης των υδάτων με 18 αντλίες, οι οποίες μπορεί να αντλούν έως 26.000 κ. μ. νερού την ημέρα. Αυτό όμως δεν έδωσε λύση, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων, τα μηχανήματα θα αντλούν 9,6 εκατομμύρια κ. μ. νερού το χρόνο, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τη Σφίγγα...

0 Ποιος χρειάζεται το χώρο και το χρόνο;

H μεγάλη τραμπάλα του χρόνου και του χώρου


Πόσα χρόνια ζει ένας άνθρωπος; Κάποιοι πεθαίνουν νέοι, ενώ άλλοι υπερβαίνουν τα εκατόν είκοσι χρόνια. Και υπάρχουν παραδόσεις που λένε πως αν εφαρμόσει κανείς ορισμένα αλχημιστικά μυστικά, μπορεί να ζήσει τριάντα ή και σαράντα χιλιάδες χρόνια!

Mία από τις σπουδαιότερες αναθεωρήσεις της επιστήμης στον αιώνα μας, είναι αυτή που σχετίζεται με τον χρόνο. Πράγματι, οι φυσικοί και οι κοσμολόγοι εγκατέλειψαν πια την άποψη του γραμμικού χρόνου και συνέδεσαν τον χρόνο με τον χώρο πιο στενά απ’ ό,τι θα περίμεναν ή θα δέχονταν οι επιστήμονες του 19ου αιώνα. Ιδιαίτερα ο Αϊνστάιν θεωρούσε χώρο και χρόνο ως μια οντότητα· έτσι προέκυψε η έννοια του χωροχρόνου. Απέδειξε μάλιστα ότι ο χωροχρόνος δεν είναι ομοιογενής στο σύμπαν, αλλά υφίσταται κάποιες διαστρεβλώσεις γύρω από τους γαλαξίες και τους άλλους αστρικούς σχηματισμούς...

0 Ο χάρτης των σεισμών


Φοβάστε τους σεισμούς; Ισως ένας τρόπος να ξεπεράσετε σε ένα βαθμό τη φοβία σας είναι να δείτε τον «ιστορικό» χάρτη όλων των μεγάλων σεισμικών δονήσεων που έχουν πλήξει τον πλανήτη από το 1898 ως το 2011. Αυτό γιατί θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε εκεί την Ελλάδα.

Αντιθέτως θα δείτε να «λάμπουν» οι ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο χάρτης συγκεντρώνει και «τοποθετεί» συνολικά 203.186 μεγάλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους δυο και πλέον αιώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ο δημιουργός του, Τζον Νέλσον, της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικών οπτικοποίησης δεδομένων IDV Solutions, συνδύασε στοιχεία από το Κέντρο Σεισμικών Δεδομένων της Βόρειας Καλιφόρνιας, την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

0 Η ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή η λίστα με τους αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στην αγγλική πρωτεύουσα τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν 105 άτομα, 66 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα λάβουν μέρος σε 20 αθλήματα. Αναλυτικά η λίστα και οι αθλητές/αθλήτριες ανά άθλημα:

0 To δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη…

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης ένα είναι βέβαιο, το βασικό μέλημα της ληστοσυμμορίας που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει, αφενός, ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο και, αφετέρου, να βάλει χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιοκτησία των ελλήνων πολιτών. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα κληθεί να υπερασπιστεί ότι της έχει απομείνει. Όχι μόνο τη δουλειά και το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο παλεύει να επιβιώσει, αλλά και την ιδιοκτησία που έτυχε να διαθέτει. Εκτός από την απόλυση και την ανεργία, ήδη ο εφιάλτης της αναγκαστικής κατάσχεσης ακόμη και του πιο πενιχρού περιουσιακού στοιχείου έχει ήδη στοιχειώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (eurostat) σχεδόν το 70% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έφτασε να δαπανά περί το 40% των μηνιαίων οικογενειακών του εξόδων σε τραπεζικές υποθήκες και δάνεια, ενώ ένα ακόμη 35% πηγαίνει στην εφορία. Με το υπόλοιπο καλείται να τα φέρει βόλτα, όταν οι ανάγκες διατροφής της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα απορροφούν πάνω από 30% των μηνιαίων οικογενειακών εξόδων...

0 Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων!



Γράφει ο REPORTO

Σ αυτόν τον ελεεινό πολιτικό «ρεφενέ» μέσα από τον οποίο αναδείχτηκε αυτή η κυβέρνηση παρωδία, όλοι έβαλαν το κάτι τις τους, και αυτό δεν είναι άλλο από την όποια πολιτική σαβούρα διέθεταν στη φαρέτρα τους.

Ήταν όμως κι ένας απόλυτα ανταποδοτικός ρεφενές, αφού οι πρωταγωνιστές του προσέβλεπαν πρωτίστως σε συγκεκριμένα προσωπικά ωφελήματα.

0 Παλιά μπλουτζήν στην υπηρεσία της τέχνης!

Ο Άγγλος καλλιτέχνης Ian Berry βρήκε έναν τρόπο προκειμένου να μην πετάμε τα φθαρμένα -αλλά πολυαγαπημένα- τζην παντελόνια μας, χρησιμοποιώντας τα για να δημιουργήσει όμορφα έργα τέχνης.
perierga.gr - Παλιά μπλουτζήν στην υπηρεσία της τέχνης!
Γεννημένος στο Netherton, ο καλλιτέχνης, που σήμερα ζει και εργάζεται στη Σουηδία, παρουσιάζει ανά τον κόσμο την παράδοξη τέχνη του, την οποία ονομάζει «Denimu», και δεν είναι τίποτα άλλο από την «εξέλιξη του denim», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...