ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

0 Οδυσσέας Ελύτης, 1958 : ὁ Ἑλληνισμός, γιά τήν ὥρα, ἐπέτυχε ὡς γένος, ἀλλ᾿ ἀπέτυχε ὡς κράτος!

Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της Παναγιούδας Λέσβου και είχε εγκατασταθεί στην πόλη του Ηρακλείου από το 1895, όταν σε συνεργασία με τον αδελφό του ίδρυσε ένα εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας. Το παλαιότερο όνομα της οικογένειας Αλεπουδέλλη ήταν Λεμονός, το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε σε Αλεπός. Η μητέρα του καταγόταν από τον Παππάδο της Λέσβου.
Σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα Ἐλευθερία στις 15 Ιουνίου του 1958 τα λόγια του είναι επίκαιρα. 
Απάντηση του Ελύτη στην ερώτηση του δημοσιογραφου περι δουλοπρέπειας : 
Δέν μ᾿ ἐνδιαφέρει ὁ ἐπίσημος ὅρος τῆς δουλοπρέπειας. Μ᾿ ἐνδιαφέρει ἡ οὐσία. Κι ἐκεῖνο πού ξέρω εἶναι ὅτι μ᾿ αὐτά καί μ' αὐτά ἐφτάσαμε σέ κάτι πού θά μοῦ ἐπιτρέψετε νά ὀνομάσω «ψευδοφάνεια». Ἔχουμε, δηλαδή, τήν τάση νά παρουσιαζόμαστε διαρκῶς διαφορετικοί απ' ὅ,τι πραγματικά εἴμαστε. Καί δέν ὑπάρχει ἀσφαλέστερος δρόμος πρός τήν ἀποτυχία, εἴτε σάν ἄτομο σταδιοδρομεῖς εἴτε σάν σύνολο, ἀπό τήν ἔλλειψη τῆς γνησιότητας. Τό κακό πάει πολύ μακριά. Ὅλα τά διοικητικά μας συστήματα, οἱ κοινωνικοί μας θεσμοί, τά ἐκπαιδευτικά μας προγράμματα, ἀρχῆς γενομένης ἀπό τούς Βαυαρούς, πάρθηκαν μέ προχειρότατο τρόπο ἀπό ἔξω, καί κόπηκαν καί ράφτηκαν ὅπως ὅπως ἐπάνω σ᾿ ἕνα σῶμα μέ ἄλλες διαστάσεις καί ἄλλους ὅρους ἀναπνοῆς.

0 ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..Ο DEJAN LUČIĆ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Προτροπὴ τοῦ Σέρβου συγγραφέα DEJAN LUČIĆ.

Ἕλληνες, ἦρθε ἡ ὥρα νὰ καταλάβετε τὴν ἀλήθεια καὶ νὰ αντιδράσετε. Ὁ Σέρβος συγγραφέας DEJAN LUČIĆ απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό. Διαβάζοντας τὸ μήνυμα, δὲν μπορεῖ κανεὶς νὰ μὴ φέρει στὴ μνήμη του τὶς πολιτικὲς κινήσεις τῶν τελευταίων ἐτῶν, τὴν ὠμὴ ἐπέμβαση τῶν ξένων, τὴν «πτώχευση», τὸν ρόλο τῶν ἡγετῶν τῆς Ἐκκλησίας, τὴν ἀδρανοποίηση Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, τὸν παραμερισμὸ τῆς Ρωσίας, καὶ πολλὰ ἄλλα...

Ὅποιος, μάλιστα, ἔχει παρατηρήσει λίγο ἔστω καὶ τὶς ὑπόγειες σχέσεις τῆς Νέας Τάξης πραγμάτων μὲ τὸ Βατικανὸ καὶ τὸν Οἰκουμενισμό, καταλαβαίνει καλύτερα τὴν φράση… τοῦ DEJAN LUČIĆ: «Ἡ Ἑλλάδα δέχθηκε ἐπίθεση γιατὶ εἶναι Ὀρθόδοξη χώρα»!

1 Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΚΡΕΑΣ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ»

Η αρχή έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο... Πειραματισμοί σε κύτταρα χοίρων πραγματοποιήθηκαν από Ολλανδούς επιστήμονες με στόχο να κατασκευαστεί το πρώτο«κρέας του σωλήνα», καταργώντας ουσιαστικά κάθε έννοια βιοηθικής και διατροφικής ορθότητας.
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιήσαν αρκετές χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος αδιαφορώντας για τις πιθανές παρενέργειας στη δημόσια υγεία, τη διατροφική ασφάλεια και το περιβάλλον.

Πλέον, έχει έρθει η ώρα για αυτήν τη πολύ «αθώα» ιδέα να χρηματοδοτηθεί αφειδώς και να χρησιμοποιηθούν και άλλες επιστημονικές εξελίξεις για αυτό το σκοπό... Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnet που έψαξε για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου Peter Τhiel (συνιδρυτή του paypal) θα χρηματοδοτήσει με 350.000 δολάρια την εταιρία Modern Μeadow, η οποία στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη τεχνική της τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης (3D- bioprinting) για να δημιουργήσει αντικατάστατο κρέατος που να προσομοιάζει με το «πρωτότυπο».

1 Αποφασισμένος να τον κλείσει φυλακή

Αποφασισμένος να τον κλείσει φυλακή
Σχόλιο Ανοιχτής Ματιάς: Άντε τελειώνετε μην το καθυστερείτε. Και χωρίς δικαστήριο. Απευθείας φυλακή. Για να μην πούμε και τίποτα πιο βαρύ.
Ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης πετά το γάντι στο πολιτικό σύστημα: "Καθήστε στο σκαμνί τον Παπανδρέου".

Σύμφωνα με ασφαλέστατη πηγή, ο άξιος λειτουργός της δικαιοσύνης Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την μαραθώνια κατάθεση του κυρίου Ρουμελιώτη, φώτισε τις τελευταίες σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και ενεργοποιεί το άρθρο 86 του Συντάγματος πετώντας το γάντι στο πολιτικό σύστημα

Ένα πολιτικό σύστημα που σέρνεται ενώπιον των ευθυνών του από την ασκητική μορφή με την γρανιτένια θέληση που παραπέμπει σε πολεμιστή ομηρική έπους.

Χτύπημα χωρίς δισταγμό: "Σας δίνω την ευκαιρία να επιδείξετε πολιτική συνέπεια και

ανδροπρέπεια
". Και εδώ δεν υπάρχουν υπεκφυγές, δεν υπάρχουν τεθλασμένες...

0 Λίμνη σε κρατήρα ηφαιστείου!

Βρίσκεται στην πολιτεία του Όρεγκον στις ΗΠΑ στην καλντέρα ενός ηφαιστείου. Η λίμνη με βάθος περίπου 650 μέτρα, σχηματίστηκε περίπου 7500 χρόνια πριν από την κατάρρευση του ηφαιστείου Mazama και φημίζεται για το έντονο γαλάζιο χρώμα της.
Είναι επίσης γνωστή για το «Γέρο της λίμνης», ένα πλήρους μεγέθους δέντρο που είναι τώρα ένα κούτσουρο που επιπλέει κάθετα στη λίμνη για περισσότερο από έναν αιώνα. Λόγω του κρύου νερού, το δέντρο είναι αρκετά καλά διατηρημένο.
Perierga.gr - Λίμνη σε κρατήρα! 

0 ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ενα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων στην Πλατεία Συντάγματος.
Για να μην ξεχνάμε, τί ζήσαμε, πως ήρθαμε ως εδώ, μια Ελλάδα καμμένη, ένας λαός σε απόγνωση. Απ' όσα έγιναν εκείνες τις μέρες, πολλά ξεχάσαμε. Ξεχάσαμε, πόσο μεγάλο ήταν το πλήθος. Πόσο σφοδρή ήταν η βιαιότητα εναντίον του πλήθους. Πόσο ηρωικό ήταν το πλήθος. Ξεχάσαμε πως...
εκείνες τις μέρες, κάποιοι ξεκίνησαν να ξαναφτιάχνουν το Σύνταγμα, κάποιοι άλλαξαν για πάντα τις ζωές τους. Κι έτσι σήμερα βρισκόμαστε πάλι, ένα βήμα μετά, με όσα άλλαξαν (κι άλλαξαν πολλά) κι ένα βήμα πριν (δεν άλλαξαν όσα έπρεπε ν' αλλάξουν). Μας περιμένει ένα καινούργιο μνημόνιο. Αλλά ήδη, βαδίζουμε προς τη νίκη. Αυτή τη φορά, θα κερδίσουμε...

0 Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ: Εισάγουν σε ψυχιατρική κλινική Αμερικανό για ανάρτηση στο facebook


Ο Αμερικανός Brandon J. Raub διετάχθη να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική για έναν ολόκληρο μήνα, απόφαση που παραβαίνει κατάφωρα το Σύνταγμα των Η.Π.Α σύμφωνα με τους συνήγορους υπεράσπισής του.
Οι υποστηρικτές του ανησυχούν ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθεί στη θέση του....
­Η αστυνομία των Η.Π.Α έθεσε υπό κράτηση τον Raub, βετεράνο του ναυτικού σώματος, δίχως να παρουσιάσει οποιαδήποτε κατηγορία και δίχως να ακούσει τα δικαιώματα κατά τη συλληψή του τον μετέφερε στο Ιατρικό Κέντρο John Randolph όπου κρατείται παρά τη θέλησή του...
Σύμφωνα με δημοσίευμα του eutimes που σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr, διέρρευσε στο διαδίκτυο βίντεο με τις συνθήκες κράτησης του προκαλώντας δημόσια οργή και αγανάκτηση στους πολίτες των Η.Π.Α και στους ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

0 Γενετικό τεστ για την αστυνομία «προβλέπει το χρώμα των ματιών και των μαλλιών»

Τα γενετικά τεστ έχουν αποδειχθεί σημαντικό όπλο στα χέρια της αστυνομίας, είναι όμως άχρηστα στην περίπτωση που οι αρχές δεν μπορούν ταυτοποιήσουν το δείγμα συγκρίνοντάς το με το DNA συγκεκριμένων υπόπτων. 'Ενα νέο τεστ που αναπτύχθηκε στην Ολλανδία ίσως βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού μπορεί να προβλέπει το χρώμα των μαλλιών και των ματιών από μια μικρή ποσότητα γενετικού υλικού.
Το χρώμα των μαλλιών και των ματιών είναι σύνθετα χαρακτηριστικά που ελέγχονται από πολλά γονίδια ταυτόχρονα και είναι δύσκολο να προβλεφθούν από το γενετικό προφίλ -ακόμα και οι δημιουργοί του νέου τεστ παραδέχονται ότι η ακρίβεια της νέας τεχνικής δεν φτάνει το 100%.

0 ΟΛΘ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 106%, στο α’ 6μηνο

ΟΛΘ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 106%, στο α’ 6μηνο Εντυπωσιακή παραμένει η πορεία των οικονομικών μεγεθών της ΟΛΘ ΑΕ μέσα στο 2012, γεγονός που αντικατοπτρίζει το ....
δυναμισμό, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
 
 Παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση στην ελληνική οικονομία, στο α΄ εξάμηνο του έτους τα καθαρά προ φόρων κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 103,32%, αφού διαμορφώθηκαν σε 12.705.482 ευρώ, έναντι των 6.248.973 ευρώ του αντιστοίχου περσινού διαστήματος.

0 Τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα μυστήρια

Καμιά φορά αποδεικνύεται πολύ απογοητευτικό όταν η επιστήμη αποτυγχάνει να βρει πειστικά επιχειρήματα για κάποια από τα παλιότερα μυστήρια που γνωρίζει ο άνθρωπος.

Ξέρουμε πως το Stonehenge, οι Πυραμίδες και τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα δεν χτίστηκαν από μία φυλή που εξαφανίστηκε ή κάποιους αρχαίους υπεράνθρωπους.
Οι περισσότεροι από εμάς επίσης αποδέχονται πως το θέαμα των UFO μπορεί να εξηγηθεί, και πως εάν ποτέ έρθουμε σε επαφή με κάποια εξωγήινα είδη, αυτό θα είναι κάποιο είδος μικροσκοπικού βακτηριδίου παρά κάποιος εξωγήινος δίσκος γεμάτος από μικρά πράσινα ανθρωπάκια που θέλουν να γνωρίσουν τους ηγέτες μας....

0 Τελικά έχουν δίκιο οι προοδευτικοί...

Τελικά έχουν δίκιο οι ''προοδευτικοί'' υπερδημοκράτες και αντιρατσιστές οι Αλβανοί μας αγαπάνε. Δεν έχουμε λόγο να είμαστε ξενοφοβικοί και να μας χαρακτηρίζουν επιθετικές ρατσιστικές συμπεριφορές γιατί είναι όλα τόσο τέλεια και αγνά.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε, το οποίο μάλιστα το αφιερώνουμε σε πολλούς.

0 ENA ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΑΚΕΤΟ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΚΤΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

 Αποθέματα σε πετρέλαιο; Ιστορικά έγγραφα; Ένας μικρός θησαυρός; Τι μπορεί να είναι μέσα σε μια 100 χρονών συσκευασία και πρέπει να ανοιχτεί αυτή την Παρασκευή σε μια μικρή πόλη στη Νορβηγία.

 Η συσκευασία έχει κρατηθεί σε ένα μουσείο στο Gudbrandsdal και χρονολογείται απο τις 26η Αυγούστου του 1912. Φέρνει μια σημείωση από ένα άτομο που ονομάζεται Johan Nygard, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να ανοιχτεί έως το 2012.


Υπάρχουν λίγες ενδείξεις για αυτό που μπορεί να περιέχει η συσκευασία. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Nygard είχε εμπλακεί στην τοπική πολιτική και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έδωσε στο δήμαρχο τη συσκευασία λέγοντας του ότι το περιεχόμενό του «θα ωφελούσε και θα ευχαριστούσε τις μελλοντικές γενιές,»

0 «Ζωντανοί» πίνακες ζωγραφικής!

perierga.gr - "Ζωντανοί" πίνακες ζωγραφικής!
Οι ζωγράφοι αποτυπώνουν την έμπνευσή τους στον καμβά, επιλέγοντας διάφορα χρώματα για να ζωγραφίσουν πορτρέτα, θαλασσογραφίες, σκηνές από την καθημερινή ζωή ή τη φύση στους πίνακές τους…

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Alexa Meade δημιουργεί «ζωντανούς» πίνακες ζωγραφικής, επιλέγοντας «αληθινά» μοντέλα και πραγματικά αντικείμενα, τα οποία βάφει με εκπληκτική δεξιοτεχνία στα χρώματα της αρεσκείας της, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει με κλασικό πίνακα ζωγραφικής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...