ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

2 Aπό που πήραν την ιδέα για τον σχεδιασμό του Playstation 3 ??

Playstation 3
Το κτήριο αυτό βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Δεν μοιάζει απίστευτα με το Playstation 3;

0 Ελπίδες από τα βλαστοκύτταρα

Πράσινο φως άναψε και στις ΗΠΑ για τη μεταμόσχευσή τους σε ανθρώπους
Βλαστικά κύτταρα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ετοιμάζονται να μεταμοσχεύσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Οι επιφυλάξεις όμως είναι πολλές και όχι μόνο ηθικού περιεχομένου.

O Κρίστοφερ Γκούντριχ, που ζει στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, είναι 55 χρονών. Ηδη από την ηλικία των επτά χρόνων η όρασή του άρχισε να φθίνει με ταχύ ρυθμό και σήμερα το μόνο που αντικρύζει είναι αχνά περιγράμματα στο σκοτάδι. Καθώς δεν έχει.... τίποτα πλέον να χάσει, ο 55χρονος άντρας είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που ελπίζει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

«Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να ξανακερδίσω έστω ένα μικρό μέρος της όρασής μου, που θα μου επιτρέψει να γυρίσω στη δουλειά, να οδηγήσω ή έστω να διακρίνω αμυδρά το φεγγάρι, με κάνει να επιθυμώ όσο τίποτα άλλο να δεχτώ αυτή την επέμβαση», ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα «Τhe Washington Ρost».

Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέκοψε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την έρευνα σε βλαστικά κύτταρα, πολλοί επιστήμονες αναζητούν κονδύλια από άλλες πηγές με σκοπό να προχωρήσουν σ΄ αυτό το εγχείρημα. Να δοκιμάσουν τα βλαστικά κύτταρα απευθείας στον οργανισμό του ανθρώπου.

Τα κύτταρα αυτά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό του ανθρωπίνου σώματος γιατί είναι εκείνα που καθώς ενηλικιώνονται καθορίζουν τη μορφή που λαμβάνουν τα μέρη του σώματος αλλά και τα ζωτικά όργανα.

Πειράματα τέλος. Ετσι λοιπόν ορισμένοι ειδικοί, όπως ο δρ Τζον Γκέρχαρντ από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, θεώρησαν πως ήρθε η στιγμή να αφήσουν κατά μέρος τα πειράματα που έκαναν έως τώρα στο εργαστήριο και να δοκιμάσουν στην πράξη την αποτελεσματικότητα των κυττάρων, διοχετεύοντάς τα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. «Θέλουμε απεγνωσμένα να μάθουμε πώς αυτά τα κύτταρα πρόκειται να συμπεριφερθούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα», τονίζει ο αμερικανός ειδικός. «Μήπως πρόκειται κάτι να πάει στραβά και τα κύτταρα να δημιουργήσουν καρκίνους; Ή μήπως θα επιτελέσουν τη δουλειά για την οποία τα προορίζουμε;».

Οι ασθενείς στους οποίους αναμένεται ότι θα γίνουν οι μεταμοσχεύσεις πάσχουν από τύφλωση ή από ανεπανόρθωτες βλάβες στη σπονδυλική τους στήλη. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είχε απαιτήσει να γίνουν λεπτομερέστατα πειράματα στα εργαστήρια και σε ζώα για να αποδειχτεί ότι τα βλαστικά κύτταρα είναι αρκετά ασφαλή προκειμένου να επιτρέψει τη δοκιμή τους και σε ανθρώπους.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Οργανισμός επέτρεψε στην εταιρεία Geron Corp. που εδρεύει στην Καλιφόρνια να δοκιμάσει τα βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που είναι παράλυτοι από τραύματα στη σπονδυλική στήλη. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και αν το αποτέλεσμα μάς δικαιώσει, τότε θα προκληθεί επανάσταση στην ίαση πολλών χρόνιων ασθενειών», λέει ο Τόμας Οκάρμα που είναι πρόεδρος της εταιρείας.

Σε 10 ανθρώπους. Η Geron Corp. θα δοκιμάσει τη χρήση βλαστικών κυττάρων σε 10 ανθρώπους. Σύμφωνα με τη «Washington Ρost», χειρουργοί θα εγχύσουν στον πρώτο ασθενή περίπου 2 εκατομμύρια ολιγοδενδρογλοιακά προγονικά κύτταρα που θα προκύψουν από εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα με την ελπίδα ότι αυτά θα σχηματίσουν έναν τονωτικό υμένα γύρω από τη σπονδυλική στήλη που έχει υποστεί βλάβη.

Τα ολιγοδενδρογλοιακά κύτταρα είναι τα δομικά τμήματα της μυελίνης, της βιολογικής δηλαδή μονωτικής ασπίδας των νευρικών ινών, που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της ηλεκτρικής αγωγιμότητας μέσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οταν η μυελίνη εκφυλίζεται λόγω της ασθένειας ή της κάκωσης, προκαλούνται αισθητηριακές και κινητικές δυσλειτουργίες και, σε κάποιες περιπτώσεις, παράλυση.

Την ίδια στιγμή μια άλλη εταιρεία, η Αdvanced Cell Τechnology που εδρεύει επίσης στην Καλιφόρνια, ελπίζει να λάβει το πράσινο φως από τον Αμερικανικό Οργανισμό για να δοκιμάσει βλαστικά κύτταρα στα μάτια 12 ασθενών που πάσχουν από δυστροφία της ωχράς κηλίδας. Για τον σκοπό αυτό έχουν σχεδιάσει να εγχύσουν 50.000

έως 200.000 επιθήλια χρωστικοφόρα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

korkos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...