ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

0 Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες (1)
20+1 φωτογραφίες που καταφέρνουν να αποτυπώσουν ολόκληρες ιστορίες και μοναδικά συναισθήματα.

0 Άλλο σκύλοι και άλλο υπέροχοι σκύλοι.

0 Γιγάντια κάτοπτρα φωτίζουν χωριό που ήταν στο σκοτάδι!


Το ιταλικό χωριό Viganella είναι ο πρώτος διδάξας στο θέμα του φωτισμού, καθώς από το 2009 ολόκληρη η περιοχή φωτίζεται με κάτοπτρα που ελέγχονται από υπολογιστές. Τη σειρά έχει τώρα το νορβηγικό χωριό Rjukan, που εφαρμόζει το ίδιο σύστημα… φωτισμού, καθώς για 6 μήνες το χρόνο βρίσκεται στο πλήρες σκοτάδι. που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, φωτίζουν δύο χωριά στην Ιταλία και στη Νορβηγία.
perierga.gr - Γιγάντια κάτοπτρα φωτίζουν χωριό που ήταν στο σκοτάδι!
Ειδικά κάτοπτρα που τοποθετήθηκαν γύρω από τον οικισμό στέλνουν τις ακτίνες του ήλιου εκεί όπου είναι δύσκολο να φτάσουν, καθώς το χωριό βρίσκεται χωμένο σε μια κοιλάδα. Όλα τα σκοτεινά σημεία λούζονται πλέον στο φως, που φτάνει και στα πιο απόμερα δρομάκια του χωριού. Οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το φως του ήλιου και το χειμώνα, ενώ ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται. Ήλιος είναι αυτός!

0 Μόνο στην Αμερική! (Photos)

Μόνο στην Αμερική (24)


0 Η τέχνη του γυαλιού

Ή καλύτερα, η τέχνη του να τοποθετείς γυαλί σε τυχαία σημεία...

Απολαύστε: 

0 Το πιο… εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο!

Το όχημα ήταν σταθμευμένο για πολύ καιρό στο χωριό Huayang, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας με αποτέλεσμα να… φυτρώσουν κισσοί και άλλες πρασινάδες τριγύρω του. Στην Κίνα, μάλιστα, αυτά τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα είναι γνωστά ως «jiangshiche» (σ.σ. «αυτοκίνητα ζόμπι») και αυτό έγινε πολύ γρήγορα το πιο διάσημο από όλα.
perierga.gr - Εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε… μίνι ζούγκλα!
Από το 2012 που παραμένει στην ίδια θέση, το αυτοκίνητο δεν δυσκολεύτηκε να μεταλλαχθεί σε μίνι αστική ζούγκλα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των περαστικών. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του Wang Ping πούλησε το αυτοκίνητο πριν από τρία χρόνια και βλέποντάς το διαρκώς από εκεί και πέρα στο ίδιο σημείο. Η αστυνομία ανέλαβε τη μεταφορά του δημιουργώντας ένα παράξενο θέαμα στο δρόμο!

0 O Μυστικός Κήπος της Σαχάρας (Απίστευτες Εικόνες)

Ταξίδι στην έρημο της Σαχάρας, στο οροπέδιο Ennedi, σε μια από τις πιο δύσβατες περιοχές της Σαχάρας. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Τσαντ και αποτελεί ένα προπύργιο από ψαμμίτη στη μέση της Σαχάρας.
Η άμμος της Σαχάρας κυκλώνει το οροπέδιο από παντού. Μέσα στο άγονο και άγριο τοπίο του οροπεδίου υψώνονται εκπληκτικοί γεωλογικοί σχηματισμοί: βράχοι ψαμμίτη, στήλες, εκατοντάδες φυσικές αψίδες, συγκρίσιμοι με αυτούς στην περιοχή της Γιούτα και της Αριζόνας των ΗΠΑ.

1 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ...ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΑΣΟΝΟΥΣ

0 Στο φως τα μαγικά κάτοπτρα των αρχαίων


Πολύτιμα αντικείμενα λατρείας αποκάλυψαν οι ανασκαφές σε τάφους στη Σαλαμίνα
Αριστερά, εγχυτρισμός (ταφή νηπίου σε αμφορέα) του πρώτου μισού του 5ου αιώνα π.Χ. Επάνω, χάλκινο πτυκτό κάτοπτρο (με προστατευτικό κάλυμμα του κύριου δίσκου) με διακοσμητικό έλασμα, από το 330-320 π.Χ. Το έλασμα απεικονίζει την Αφροδίτη και τον Έρωτα
Υπάρχει στις παραστάσεις στις οποίες απεικονίζονται γυναικωνίτες. Υπάρχει σε επιτύμβια ανάγλυφα, καθώς συνοδεύει τη νεκρή. Μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικείων ειδωλίων που το κρατούν στο χέρι τους. Και όπως φιλολογικά μαρτυρείται ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ., το ανέθεταν οι εταίρες στην Αφροδίτη.

0 Όταν παίχτηκε ποδόσφαιρο στο Ν. Πόλο

Το 1914 ο Σερ Σέκλετον, 27 άντρες, 69 σκυλιά και μια γάτα ξεκίνησαν από το Μπουένος Άιρες για την Ανταρκτική. Αν και είχε ήδη ανακαλυφθεί πριν λίγο καιρό και ο Ν. Πόλος είχε «πατηθεί» προς θλίψη του Σέκλετον, οι θαρραλέοι τύποι είχαν ως στόχο να είναι οι πρώτοι που θα τη διασχίσουν με τα πόδια.

Ο υπερ-δραστήριος Αγγλο-Ιρλανδός είχε καταφέρει να μαζέψει χρήματα τόσο από τη βρετανική κυβέρνηση, όσο και από ιδιώτες, ενώ περί τα 5.000 άτομα είχαν κάνει αίτηση για να τον ακολουθήσουν.
Παρά το γεγονός ότι ξέσπασε ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος, η επιχείρηση συνεχίστηκε κανονικά και το πλοίο Endurance έβαλε ως στόχο την Ανταρκτική. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τα πλάνα. Το πλοίο συνάντησε κομμάτια πάγου από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να πηγαίνει αργά, μέχρι που στις 19 Ιανουαρίου του 1915 εγκλωβίστηκε ολοκληρωτικά στον πάγο.

0 Πόσο μικρή είναι η Γη;

Perierga.gr - Πλανητες
Ο πλανήτης μας είναι πραγματικά πολύ μικρός σε σύγκριση με άλλους γνωστούς πλανήτες. Τα παρακάτω σχήματα το αποδεικνύουν περίτρανα.

0 Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Παιδάκι τραβάει και βγάζει την φούστα της μαμάς του!!!
Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι... γυμνοσάλιαγκες γερματσολιαδες της κατοχικης κυβερνησης!!
«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται.

Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)!

0 Οι μέλισσες έχουν εξαφανιστεί ήδη μια φορά;

Μαζί με τους δεινόσαυρους εξαφανίστηκαν οι μέλισσες, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Flinders στην Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα απολιθώματα είναι ελάχιστα, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποδείξουν για πρώτη φορά ότι οι μέλισσες της οικογένειας Xylocopinae ήταν θύματα της μαζικής εξαφάνισης των ειδών πριν 65 εκατομμύρια χρόνια.

Τα ευρήματα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν τα αίτια της σημερινής μείωσης του πληθυσμού των μελισσών παγκοσμίως, που απειλεί την επιβίωση των φυτών που χρειάζονται τα πολύτιμα έντομα για να γονιμοποιηθούν....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...