ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

0 Ο Αρχιμήδης και οι ακτίνες λέιζερ

Για αιώνες οι αρχαιολόγοι συζητούσαν πώς ο Αρχιμήδης, ο μεγαλύτερος εφευρέτης της αρχαιότητας, κατάφερε να συγκεντρώσει την ηλιακή ενέργεια για να καταστρέψει το ρωμαϊκό στόλο που απειλούσε τις Συρακούσες το 212 π.Χ. Ιστορικοί είχαν υποστηρίξει ότι ουδείς είχε τότε αρκετές γνώσεις οπτικής για να το επιτύχει. Αλλά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε έδειξε ότι ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τόσο προχωρημένες γνώσεις οπτικής ώστε ενδέχεται να είχαν κατασκευάσει τηλεσκόπια και τα «κάτοπτρα πυρπόλησης» ήταν εντός των δυνατοτήτων τους.


Στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Κρυστάλλινος Ήλιος», ο Ρόμπερτ Τεμπλ, καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκυ, έκανε αναφορά πως η έρευνά του έδειξε ότι ο Αρχιμήδης ήταν τελικά ο πατέρας των σύγχρονων όπλων ακτίνων λέιζερ, όπως οι τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πύραυλοι. Ο καθηγητής της Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Πωλ Γιούαρτ, ειδικός στην Οπτική, είχε υποστηρίξει ότι ο Αρχιμήδης δεν θα μπορούσε να κάνει τα κάτοπτρα αρκετά επίπεδα με την τεχνολογία που υπήρχε στην εποχή του...


0 Προπαγάνδα νέα τάξη πραγμάτων!Ο πλανήτης δεν «αντέχει» 10 δισ. ανθρώπους!

Οι επόμενες γενιές θα έχουν δέκα δισεκατομμύρια στόματα να θρέψουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αγγίξει αυτά τα επίπεδα έως το 2100. Σε σύγκριση με την τελευταία απόπειρα πρόβλεψης του ΟΗΕ πριν από δύο χρόνια... οι νέες εκτιμήσεις παρουσιάζουν αυξημένο τον παγκόσμιο πληθυσμό, ωστόσο, το έτος καμπής στο οποίο ο παγκόσμιος πληθυσμός θα κορυφωθεί και έπειτα θα αρχίσει να μειώνεται μετατοπίστηκε από το 2070 στο 2100.


Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμη και... με την αναμφισβήτητη επινοητικότητα του ανθρώπου, οι φυσικοί πόροι και τα οικοσυστήματα του πλανήτη δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου πληθυσμού, ειδικά εάν αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα του ανεπτυγμένου κόσμου, όπως είναι το αυτοκίνητο, το καζανάκι και ο κλιματισμός...

0 Ψυχολογικές επιχειρήσεις και υπονόμευση

"Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες...


Αυτά όμως που θα πω τώρα, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας ή τις δραστηριότητες της KGB για τη συλλογή πληροφοριών. 
Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών "ειδικους" επι των σοβιετικών θεμάτων ή "κρεμλινολόγους" οπως αυτοαποκαλούνται ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία...

1 Η ανθρωπογεωγραφία του τρόμου στην πρωτεύουσα



Εφιάλτης στον δρόμο με... τους παρανόμους! Κάθε καρυδιάς καρύδι κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των πολιτών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα (από το Σάββατο 2/6 έως και την Παρασκευή 8/6) κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν περισσότερα από 600 άτομα για διάφορα αδικήματα. Εμποροι ναρκωτικών, ληστές, διαρρήκτες, οπλοφόροι, λαθρέμποροι αλλά και εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες διαμορφώνουν την αθρωπογεωγραφία του τρόμου στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε μόλις επτά ημέρες συνολικά ελέγχθηκαν 15.637 άτομα (4.677 Ελληνες και 10.960 αλλοδαποί), καθώς και 786 οχήματα, ενώ σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες προσήχθησαν 6.423 άτομα (946 Ελληνες και 5.477 αλλοδαποί). Από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν 964 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, και συνελήφθησαν 596 άτομα, εκ των οποίων 54 για κλοπές και διαρρήξεις, 49 για διακίνηση ναρκωτικών, επτά για ληστείες, 14 άτομα για λαθρεμπόριο, πέντε για κατοχή όπλων, 278 για παραβάσεις του νόμου που αφορά τους αλλοδαπούς, 81 για διάφορα ποινικά αδικήματα και 24 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα...

0 20 απίθανα προϊοντα και από που μπορείτε να τα αγοράσετε!

 
Όλα αυτά τα δημιουργικά προϊόντα που θα δούμε παρακάτω ήταν βασίζονται στην πρωτοτυπία. Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσουν αυτά τα έξυπνα και δημιουργικά προϊόντα!

0 Κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των Αμερικανών! Επιστροφή στο βιοτικό επίπεδο του 1992!


Το βιοτικό επίπεδο της μέσης αμερικανικής οικογένειας κατέρρευσε, λόγω της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια και σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο του 2007. Συγκεκριμένα, από 126.400 δολάρια το 2007, περιορίστηκε στα 77.300 δολάρια, όσα περίπου το 1992.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση που δέχτηκε ένας κόσμος 220 εκατομμυρίων τουλάχιστον στη μεταψυχροπολεμική εποχή, αναγνωρίζει το Ομοσπονδιακό Λογιστήριο (FR), το οποίο ανακοίνωσε τα σχετικά στοιχεία την Τρίτη. «Αλλαξε εντυπωσιακά το περιβάλλον της οικονομίας της μέσης (4μελούς κατά μέσον όρο) οικογένειας», διαπιστώνει το FR.

Μεταξύ 2007 και 2010, οι Αμερικανοί είδαν να εξανεμίζονται οικονομίες τους μιας γενιάς. Οι ελπίδες τους για σχετικά άνετα γηρατειά που στηρίζονταν στη βεβαιότητα ότι το Χρηματιστήριο – όπου είχαν τις μικροεπενδύσεις τους – θα συνέχιζε την κερδοφορία αποδείχθηκαν φρούδες, ενώ παράλληλα η αξία της κατοικίας τους «κουρεύτηκε» έως και 40%.

0 Την ώρα που εμείς τα ... θάβουμε, οι Γάλλοι ανακαλύπτουν ελληνικά μνημεία

Tα λείψανα μιας αρχαίας ελληνικής νεκρόπολης. που χρονολογείται στον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ. έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας.

Εως τώρα μάλιστα έχουν ανασκάψει σ΄ αυτή την περιοχή του λιμανιού τουλάχιστον έξι σαρκοφάγους με τεφροδόχους.

«Η ανακάλυψη είναι εντελώς αναπάντεχη για το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο Λιονέλ Γκεβαλέ, διευθυντής της Provence de la société Bouygues Immobilier προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα γιατί «μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Μασσαλίας».

Σύμφωνα με τους γάλλους αρχαιολόγους αυτό το νεκροταφείο στο λιμάνι θα δώσει νέες πληροφορίες για την ελληνική κατοίκηση στην Μασσαλία, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς θέσης των νεκροπόλεων, που παραδοσιακά βρίσκονταν εκτός των ορίων της πόλης.

0 Περού: Αντιστέκονται οι ιθαγενείς στην επέλαση των εταιρειών

Προδομένοι αισθάνονται οι ιθαγενείς του Περού από τη νέα κυβέρνηση του Ollanta Humala, που είχε υποσχεθεί το τέλος των συγκρούσεων και τη επίλυση των διαφορών για θέματα γης.

Ο Ollanta Humala είχε υποσχεθεί την επίλυση των προβλημάτων μέσω κοινωνικών διαλόγων, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και τα συνταγματικά δικαιώματα των ιθαγενών.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Alan García σημειώθηκαν περισσότερες από 200 συγκρούσεις. Από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με δυνάμεις ασφαλείας 195 άνθρωποι.

Όπως σημειώνεται στην Guardian, η πιο αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε στην Bagua. Πριν από τρία χρόνια στην ήσυχη περιοχή του Αμαζονίου στο Βόρειο Περού οι ιθαγενείς συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να αφαιρέσουν οδοφράγματα, τα οποία είχαν τοποθετήσει οι ιθαγενείς διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τότε κυβέρνησης να προωθήσει νόμο που θα έδινε την δυνατότητα στις ξένες εταιρείες να εκμεταλλευτούν με μεγαλύτερη ευκολία τη γη τους και τους φυσικούς πόρους.

0 Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ?


Τα αποξηραμένα φρούτα χρησιμοποιούνται συχνά σαν υποκατάστατα των φρέσκων φρούτων στην καθημερινή διατροφή από αρκετούς καταναλωτές για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι η συντήρησή τους για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, η εύκολη πρόσβαση που έχουν σε αυτά σε πολυκαταστήματα και mini market, οι αυξημένες τιμές των φρέσκων φρούτων αλλά κυρίως η πιο γλυκιά γεύση τους σε σύγκριση με τα φρέσκα φρούτα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, κατά πόσο τα αποξηραμένα φρούτα μπορόυν από άποψη θρεπτικής αξίας να αντικαταστήσουν επάξια τα φρέσκα φρούτα στη διατροφή μας. Σε γενικές γραμμές, επειδή η διαδικασία της ξήρανσης προκαλεί σημαντική απώλεια θρεπτικών συστατικών, ενώ αυξάνεται ταυτόχρονα η συγκέντρωση σακχάρων και θερμίδων στα φρούτα, τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ πιο θρεπτικά και πλεονεκτούν σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αποξηραμένα.

0 Απίστευτες Τοιχογραφίες!

Ο Άγγλος καλλιτέχνης Charlotte Mann δημιουργεί περίπλοκες τοιχογραφίες στους άσπρους τοίχους, μετατρέποντας ένα απλό χώρο σε εντυπωσιακά αριστουργήματα.

11 Φτιάξτε με 2 κινήσεις το πιο εύκολο και υγιεινό σαμπουάν και αφρόλουτρο.


 
...και ξεχάστε τα parabens, τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!

Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
 
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι - και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς - είναι συνήθως σκληρό και άβολο!
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με 2 απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς (Καστίλλης)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν
πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!

1 Τὴν ὥρα ποὺ ἐμεῖς τὰ ἀπαξιώνουμε, μαθητὲς δημοτικοῦ στὴ Βρετανία διδάσκονται ἀρχαία Ἑλληνικὰ

Ὑποχρεωτικὴ διδασκαλία ξένων γλωσσῶν ἀπὸ τὴν ἡλικία τῶν ἑπτὰ ἐτῶν!


Τὰ ἀρχαία Ἑλληνικὰ περιλαμβάνονται στὶς ξένες γλῶσσες, ποὺ θὰ διδάσκονται οἱ μαθητὲς στὴ Βρετανία ἀπὸ τὴν ἡλικία τῶν ἑπτὰ ἐτῶν, σύμφωνα μὲ τὸ νέο σχολικὸ πρόγραμμα ποὺ ἔθεσε πρὸς δημόσια διαβούλευση ἡ βρετανικὴ κυβέρνηση καὶ πρόκειται νὰ τεθεῖ σὲ ἐφαρμογὴ ἀπὸ τὸ 2014. Ἡ ὑποχρεωτικὴ διδασκαλία τῶν ξένων γλωσσῶν ἀπὸ τὶς πρῶτες τάξεις τοῦ δημοτικοῦ εἶναι μία ἀπὸ τὶς ἑπτὰ μεταρρυθμίσεις ποὺ εἰσηγεῖται ἡ βρετανικὴ κυβέρνηση.

Οἱ μαθητὲς θὰ μαθαίνουν νά  διατυπώνουν ὁλοκληρωμένες προτάσεις μὲ τὴ σωστὴ προφορὰ καὶ νὰ ἐκφράζουν ἁπλὲς ἰδέες. Τραγούδια καὶ ποιήματα θὰ χρησιμοποιηθοῦν ὡς ἐκπαιδευτικὰ ἐργαλεῖα ποὺ θὰ φέρουν σὲ ἐπαφὴ τοὺς μαθητὲς μὲ τὴ γλώσσα, διὰ μέσου της ἀποστήθισης. Ἡ εἰσαγωγὴ τῆς διδασκαλίας τῶν ξένων γλωσσῶν στὸ δημοτικὸ φαίνεται νὰ τυχαίνει εὐρείας συναίνεσης. Ὁ σκιώδης ὑπουργὸς Παιδείας, Στίβεν Τουὶγκ δήλωσε στὸ BBC, ὅτι ἡ κυβέρνηση ἔχει «ἀπόλυτο δίκιο» νὰ κάνει ὑποχρεωτικὴ τὴ διδασκαλία τῶν ξένων γλωσσῶν ἀπὸ τὴν ἡλικία τῶν ἑπτὰ ἐτῶν. Πρότεινε μάλιστα νὰ ξεκινάει σὲ ἀκόμη μικρότερες ἡλικίες.

0 Εικόνες καθημερινού αγώνα

Σε μια φυτεία τσαγιού, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kaziranga στην Ινδία, εργάτριες κουβαλούν φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού.
Λαοί του κόσμου και άνθρωποι που μάχονται για την επιβίωσή τους  σε μια γη  που «ασθμαίνοντας» πια προσπαθεί να διατηρήσει την ομορφιά και τον πλούτο της.  Άνθρωποι που θρυματίζονται από την αλαζονεία, την ταχύτητα, την αμετροέπεια αφ' ενός, από την έλλειψη στοιχειώδους τεχνικής γνώσης, την προκατάληψη και την φτώχεια τελικά, αφ΄ετέρου.  
 
Απεικόνιση κάματου από λαούς που το ήθος τους προσπαθεί να διασώσει την ζωή και την αξιοπρέπεια δίχως να προδώσει τις παραδόσεις. Ποιος λέει ότι η προσαρμογή είναι πάντα εύκολη και προσαρμογή σε τι ακριβώς ή μάλλον ποιων, σε τι και γιατί.  
Εικόνες καθημερινού αγώνα. 

0 Dracula simia: Οι ορχιδέες μαϊμούδες

Οι πανέμορφες ορχιδέες μαϊμούδες προέρχονται από τα δάση του νοτιοανατολικού Ισημερινού και του Περού από ύψος 1.000-2.000 μέτρα και δεν τις έχουν δει πολλοί. Για ποιο λόγο ονομάστηκαν έτσι, δείτε και θα καταλάβετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...