ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

2 Tepui-το σπίτι των θεών

Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία, ο Όλυμπος ήταν το σπίτι των θεών. Για τους Pemon, τους αυτόχθονες πληθυσμούς, που ζουν σε περιοχές της Γουϊάνας, της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας στην Νότια Αμερική, οι θεοί κατοικούν στα tepui.

Tepui ή tepuy ονομάζονται τα βουνά που η κορυφή τους έχει επίπεδη επιφάνεια και οι πλαγιές τους είναι σχεδόν κάθετες. Τέτοιου είδους βουνά βρίσκονται στην  Γουϊάνα στη Νότια Αμερική και κυρίως στη Βενεζουέλα.

Τα tepui είναι ξεχωριστά βουνά και όχι οροσειρές. Αυτά τα επίπεδα βουνά είναι ό,τι απόμεινε από ένα μεγάλο οροπέδιο ψαμμίτη, που κάποτε κάλυπτε την περιοχή και με το πέρασμα του χρόνου διαβρώθηκε.

0 Μετάλλια από την Κίνα για το οινοποιείο Κίκονες


Με πέντε μετάλλια επέστρεψαν στις αποσκευές τους το οινοποιείο Κίκονες, από τον Διεθνή διαγωνισμό Κρασιού στο Χονγκ Κονγκ της μακρινής Κίνας! Δύο χρυσά μετάλλια απονεμήθηκαν στα κρασιά Μαρώνεια Κίκονες Λευκό και Μαρώνεια Κίκονες Ερυθρό. Τα Κρασιά Ιππέας και Κίκονες λευκό πήραν το ασημένιο μετάλλιο και το Συρά το χάλκινο μετάλλιο!

Σύμφωνα με δηλώσεις της ιδιοκτήτριας του οινοποιείου Μελίνας Τάσσου, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται για δεύτερη φορά και συμμετείχαν τα κρασιά Κίκονες για πρώτη φορά! Δείχνει ότι ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα, ανοίγουν το δρόμο για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, η οποία θα γίνει μέσα από την παραγωγή και την προβολή στις αγορές του εξωτερικού!

0 Στο εσωτερικό ενός παγωμένου ποταμού

Perierga.gr - Στο εσωτερικό ενός παγωμένου ποταμού
Αυτές τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα δεν τις έχει τραβήξει ούτε κάποιο υποβρύχιο κάτω από την Αρκτική, ούτε κάποιος διαστημικός σταθμός σε άλλο πλανήτη. Η φύση πόζαρε για τον 55χρονο ερασιτέχνη φωτογράφο Yuri Ovchinnikov από τη Ρωσία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να απαθανατίσει τα πανέμορφα σχήματα που δημιουργεί ο πάγος κάτω από το ποτάμι Tianuksa στη Ρωσία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τι υπάρχει κάτω από τον παγωμένο ποταμό στο ανατολικό Leningradskaya Oblast της Ρωσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για τα «κενά» που δημιουργούνται σε βάθος ενός μέτρου από την επιφάνεια του ποταμού, όταν το νερό παγώνει. Ο Yuri Ovchinnikov δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι ανακάλυψε εντελώς τυχαία αυτό το μέρος, όταν το πόδι του γιου του πάτησε σε μια τέτοια τρύπα.

0 Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!


Ο σημερινός φοβικός άνθρωπος, ζώντας μέσα στο αίνιγμα της τεχνολογίας, της αλάνθαστης επιστήμης και της πολιτικής αστάθειας, διαβάζοντας  παράλληλα και τα αποτελέσματα βάσιμων ερευνών που δείχνουν με το δάχτυλο, -ονομαστικά και ουρλιάζοντας- την επικινδυνότητα κάποιων προιόντων , (τα οποία εκπαιδευτήκαμε να τα συνδέουμε με την προσωπικότητα μας) νιώθει ανοχύρωτος, ανυπεράσπιστος, μπερδεμένος και στο τέλος, αφορίζει όλα τα προιόντα που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία του ίδιου και της οικογένειας του.
 Οπότε η αντίσταση μοιάζει εντελώς απίθανη. Όμως σε αυτή τη σκέψη βασίζονται και αυτές οι δολοφονικές εταιρείες που παίζουν με την ζωή μας. Στο μπέρδεμα, στην αναβλητικότητα, στην αίσθηση της μάζας που έχουμε. Νιώθουμε πολλές φορές σαν μια αγέλη ποντικών ,που μας κυνηγάει μια μόνο γάτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα ποντίκια μπορούν να σωθούν απο την γάτα, αν αλλάξουν τους κανόνες. Αν ορίσουν εκείνα τους κανόνες του παιχνιδιού. Η αντίσταση δεν είναι απίθανη στα επικίνδυνα προιόντα. Αγοράζουμε οικολογικά. Αν δεν έχουμε χρήματα φτιάχνουμε μόνοι μας.

0 Everything is OK [Greek Subtitles] - Κατανάλωσε


Προσοχή!Για τους υπότιτλους,αν δεν σας τους εμφανίζει από προεπιλογή φέρτε τον κέρσορα πάνω από το τριγωνάκι κάτω δεξιά (δίπλα στον ήχο) και επιλέξτε μέσα στην επιλογή CC, Greek.

Η ομάδα του Everything is OK σε ένα κολάζ από διάφορες περιπέτειες τους προσπαθώντας να ξυπνήσουν τον κόσμο.. Απλά καταπληκτικοί...Wake Up People!

0 Μία πολύ διδακτική ιστορία


Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.

Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.

Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήσαν πολλά.

Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε νακάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.

Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι.....

0 Το λουλούδι Udumbara και ο μύθος του

Ficus racemosa είναι η επιστημονική ονομασία ενός δέντρου, του οποίου το κοινό όνομα στα αγγλικά είναι Cluster Fig Tree ή Goolar Fig. Είναι ένα είδος συκιάς εγγενές στην Αυστραλασία, στην νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία. Το ασυνήθιστο σε αυτό το δέντρο είναι ότι οι καρποί του μεγαλώνουν πάνω ή πολύ κοντά στον κορμό του δέντρου. Τα άνθη του δέντρου αυτού είναι πολύ μικρά και λευκά έχουν σχήμα σταγόνας. Είναι εγκλωβισμένα μέσα στους καρπούς του δέντρου και γι' αυτό είναι πολύ σπάνιο να τα δει κανείς.
Λόγω αυτού, ένας μύθος έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτά τα μικροσκοπικά λουλουδάκια.

0 Αν τους ψηφίσουμε και πάλι, τότε θα είμαστε για φτύσιμο! Απ' τα παιδιά μας!


Πώς γίνεται ρε παιδιά ΝΔ πρώτο κόμμα και του Κουβέλη δεύτερο βάσει των διαφόρων δημοσκοπήσεων, είναι δυνατόν να ψηφίζει ο κόσμος μνημονιακά κόμματα...Δεν καταλαβαίνω, έχουμε συνειδητοποιήσει τι θα γίνει μετά τις εκλογές ή πιστεύουν πως θα ξαναγίνουν σε κανά εξάμηνο όταν το 80% θα είναι άνεργοι.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ΝΔ και το νούμερο ο Σαμαράς δεν εμπλέκονται σε αυτό το χάλι η υπάρχουν λιγότερα μνημονιακά κόμματα από άλλα.

Ο μεν Κουβέλης είπε θα σεβαστούμε το μνημόνιο ο δε Σαμαράς έχει υπογράψει ότι θα το ακολουθήσει πιστά και απαράλλαχτα όπως και ο Μπένι.

Ειλικρινά αν αυτό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα λυπάμαι κανέναν, ούτε εμένα που είμαι άνεργος με δυο παιδάκια.

Τελικά παίρνουμε ότι μας αξίζει αυτή η κατάσταση είναι αυτό που συντηρούσαμε χρόνια αν και εγώ ποτέ δεν έδωσα ψήφο στο δικομματισμό.

0 Μάνα είναι μόνο μία!

Perierga.gr - Μάνα είναι μόνο μία!Φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.
Από τον μικρό Αφρικανό ιπποπόταμο που «σκαρφαλώνει» στην πλάτη της μαμάς του και το λεμούριο που «κολλά» στη ράχη της δικής του, μέχρι το λιοντάρι που κουβαλά το μικρό του στο στόμα και το άλμπατρος που ταΐζει το δικό του στο στόμα η σχέση μαμάς-μικρού στη φύση προκαλεί δέος.

0 Πως θα καταλάβουμε ότι το μωρό μας είναι αλλεργικό στο γάλα;

Η πιο συχνή τροφική αλλεργία στην βρεφική, αλλά και στη νηπιακή ηλικία, είναι η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας. Υπολογίζεται ότι το 2%, ή και περισσότερο, από τα βρέφη που τρέφονται με γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, που έχουν σαν βάση το αγελαδίσιο γάλα, όχι μόνο θα παρουσιάσουν αλλεργίες στην διατροφή τους από το γάλα αυτό, αλλά έχουν και αυξημένες πιθανότητες αργότερα, όταν μεγαλώσουν δηλαδή, να είναι ευάλωτα και σε άλλες αλλεργίες.

Μόλις επιστρέψατε από το μαιευτήριο στο σπίτι. Εσείς είστε πλέον ένας χαζομπαμπάς που κοιτάζετε αποσβολωμένος το μικρό ανθρωπάκι που εισέβαλλε στη ζωή σας, και η σύζυγος σας είναι μια μανούλα που έχει να ανέβει, ίσως τον τρυφερότερο και πιο γλυκό Γολγοθά της ζωής της. Η διατροφή του βρέφους είναι ένα θέμα που θα σας απασχολήσει άμεσα.

0 Αφράτες, μυρωδάτες Ελιόπιτες από την Κύπρο

Πρόκειται για την αγαπημένη πίτα του αγαπημένου μου. Συνταγή από τη γιαγιά Λουκία, εκ Κύπρου.

Γενικώς οι ελιές έχαιραν μεγάλης εκτίμησης στο σπίτι της τόσο, ώστε με τον παππού τις έτρωγαν για πρωινό μαζί με ψωμί. Όσες ελιόπιτες (ή ελιωτές κατά τη γιαγιά) έχω συναντήσει μοιάζουνε περισσότερο με μικρά ψωμάκια παρά με αυτήν εδώ την αφράτη αλλά μη ψωμοειδή εκδοχή.

Ιδιαίτερο δε χαρακτήρα αποκτούν από το μείγμα κρεμμυδιού-δυόσμου που τις αρωματίζει υπέροχα. Εμείς τις απολαμβάνουμε όλες τις ώρες: για πρωινό, για σνακ, με τον καφέ αλλά και για βραδινό.

0 To μέλι περιέχει 180 διαφορετικές ουσίες

Μία γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ευρύτατα τελευταία, εναλλακτικά της ζάχαρης, είναι το μέλι. Εδώ και αρκετά χρόνια το μέλι χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική διάφορων λαών λόγω των διάφορων ιδιοτήτων που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς.To μέλι περιέχει τουλάχιστον 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες συνδέονται οργανικά με τέτοιον τρόπο ώστε κανείς μέχρι τώρα να μην έχει καταφέρει να το φτιάξει τεχνητά, παρά τη γνωστή του σύνθεση.

Όσον αφορά στην θερμιδική του αξία, η 1 κ. σούπας μέλι περιέχει 64 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης 46. Οπότε ποιο είναι καλύτερο. Το μέλι ή η ζάχαρη;

Κάποιες ιδιότητες που έχουν αποδοθεί στο μέλι είναι οι ακόλουθες:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...