ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

0 Ξέρεις τι είναι βία;

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε
προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»


0 Πολυεθνικές : Ο Καρκίνος του πλανήτη.


Ο λόγος για τις πολυεθνικές, οι οποίες σε μόλις 6 δεκαετίες έχουν φέρει τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής καταστροφής, και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραιτηθούν από την μάταιη πορεία που τον οδηγούν, συνεχίζουν να προκαλούν με το να παρουσιάζονται ως προστάτες του περιβάλλοντος και ότι δήθεν με την «τεχνολογία» τους θα μας σώσουν.

Οι πολυεθνικές είναι ένα πρόσφατο μόρφωμα στην ανθρώπινη ιστορία και είναι θα λέγαμε οι σύγχρονες αυτοκρατορίες, οι οποίες λειτουργούν κατακτητικά και ολοκληρωτικά, επιδιώκοντας να επιβάλλουν την κυριαρχία τους μέσα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

0 Νόμος για την εχθροπάθεια: Ένα επικίνδυνο τερατούργημα


Το ετοίμασε ο Καστανίδης. Αλλά δεν πρόλαβε (ή δεν θέλησε;) να το φέρει στη Βουλή. Το 'φερε προχθές ο Παπαϊωάννου. Και η Ελλάδα -αν ψηφιστεί το (δήθεν) αντιρατσιστικό νομοσχέδιο- θα μπει στη χορεία των... πεφωτισμένων ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν ένα γνησίως φασιστικό νόμο, ο οποίος ποινικοποιεί την άποψη και διώκει τη γνώμη... Ας θυμηθούμε, λοιπόν, το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ενα «νομικό τερατούργημα» (Πάσχος Μανδραβέλης, στην «Καθημερινή») το οποίο «συρρικνώνει την ελευθερία του λόγου με πρόσχημα τον αντιρατσισμό» (Νάσος Θεοδωρίδης, στην «Αυγή»).


0 Αεροψεκασμοί σε όλο τον Αττικό ουρανό!!!

Από εχθες τα ξημερώματα αεροπλάνα ψεκάζουν τον Αττικό ουρανό, μέχρι αυτή την στιγμή συνεχίζουν ασταμάτητα να ψεκάζουν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα νέφους επάνω από την Αττική. Κανείς δεν ξέρει και δεν μιλά για το τι μας ψεκάζουν και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό μακροπρόθεσμα στην υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής .

0 Μεγ. Bρετανία: φανοστάτες για παρακολούθηση πολιτών

Σε φανοστάτες των δρόμων ορισμένων βρετανικών πόλεων αναπτύχθηκε για πρώτη φορά ένα δίκτυο νέων «έξυπνων» συσκευών ακρόασης που μπορεί να καταγράφει τις ιδιωτικές συνομιλίες των πολιτών.

Tο σύστημα Sigard, όπως ονομάζεται, έχει ήδη δοκιμαστεί σε Λονδίνο, Mάντσεστερ, Mπίρμινχαμ, Γλασκώβη και Kόβεντρυ. Σ' αυτό, μικρόφωνα, συνδεδεμένα με κάμερες κλειστού κυκλώματος μπορούν να αναγνωρίζουν επιλεγμένες επιθετικές λέξεις και να κατευθύνουν αυτομάτως τις κάμερες να ζουμάρουν στους συνομιλητές.

0 Γνωρίστε τον LUCA, τον υπερ-οργανισμό πρόγονό μας!

  Και το όνομα αυτού, LUCA! Ο κοινός μας πρόγονος από τον οποίο καταγόμαστε όλα τα ζώα και τα φυτά του πλανήτη! Ένας υπερ- οργανισμός που είχε την έκταση του ωκεανού και ζούσε πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια!
  Ο LUCA, ήταν τεράστιος: ένας μεγα-οργανισμός που τέτοιος δεν έχει ξαναεμφανιστεί από τότε, γέμιζε τους ωκεανούς του πλανήτη μέχρι να διαιρεθεί σε τρία μέρη και να δώσει γένεση στους προγόνους όλων των οργανισμών που ζουν σήμερα στη Γη.

0 Είκοσι παραλίες για ΑΜΕΑ

Είκοσι παραλίες στο Νότιο Αιγαίο, πρόκειται να διαμορφωθούν και να εξοπλιστούν, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία.

Το μεγάλο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης, τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου.
Η πρόταση αφορά την εγκατάσταση στις παραλίες συτημάτων προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμπένα κάθε μια απο τις είκοσι παραλίες σε 17 νησιά της Περιφέρειας, πρόκειται να αξοπλιστεί με δυο αμφίβια αμαξίδια, ειδικό διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουώμενου στη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια, καθώς και ειδικό χώρο (καμπίνα) Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων.

0 Το πετρόψαρο-ειδικός στο καμουφλάζ

Το πετρόψαρο είναι από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας. Είναι δηλητηριώδες, αφού έχει επικίνδυνες νευροτοξίνες, που μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες για τον άνθρωπο.
 
Ίσως είναι το πιο δηλητηριώδες ψάρι στον κόσμο. Είναι ειδικός στο καμουφλάζ, αφού δεν ξεχωρίζει από μια πέτρα στον πυθμένα της θάλασσας.
Ζει σε ρηχά νερά του Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού. Έτσι είναι πολύ εύκολο για κάποιον κολυμβητή ή δύτη να το πατήσει. 
Αυτό είναι πραγματικά οδυνηρό!!!
 
Ο πόνος είναι αβάσταχτος και λέγεται ότι πολλά θύματά του έχουν ζητήσει να τους κόψουν το άκρο, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τον πόνο.
Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια ιδέα!!

0 Πειραματόζωα !!!!

0 Πού φυτρώνει η...τεκίλα;

Το ξέρατε ό,τι η τεκίλα, προέρχεται από ένα ειδικό φυτό, το οποίο δεν λέγεται φυσικά "τεκιλολούλουδο" όπως το αποκαλούμε στον τίτλο αλλά, αγαύη; Η αγαύη στην Ελλάδα είναι ο γνωστός σε όλους μας "αμάραντος" ο οποίος μας έχει έρθει από το Μεξικό.

Αν και μεξικανικής καταγωγής η αγαύη έχει ελληνικότατο όνομα, προερχόμενο από την ελληνική μυθολογία. Κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης (μητέρας του Διόνυσου) , όταν η τελευταία κεραυνοβολήθηκε από τον εραστή της, Δία, η Αγαύη διέδωσε πως ο Δίας τιμώρησε την αδερφή της γιατί τον συκοφάντησε.

0 Ο μαγευτικός ιερός τόπος της Παναγίας Σουμελά

Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά
Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος.

Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, σπεύδουν να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, πηγαίνουν να προσκυνήσουν.

0 Βάι-το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος της Ευρώπης

Το φοινικόδασος του Βάι βρίσκεται, όπως είναι γνωστό στην Κρήτη, στο βορειοανατολικό άκρο της στο νομό Λασιθίου.,  7 χλμ. από το Παλαίκαστρο και 20 περίπου χλμ. από τη Σητεία.

Από το 1973 έχει χαρακτηριστεί "Αισθητικό δάσος" και είναι ένα από τα 19 αισθητικά δάση που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι βιότοπος με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
Ο λόγος που το δάσος αυτό εντάχθηκε στις προστατευόμενες περιοχές είναι η ύπαρξη του ενδημικού Κρητικού φοίνικα.  Προστατεύεται από τη σύμβαση της Βαρκελώνης.

0 Είναι διχασμένη προσωπικότητα δεν εξηγείται αλλιώς ... (βίντεο)


Είναι διχασμένη προσωπικότητα δεν εξηγείται αλλιώς ο λόγος φυσικά για τον ΓΑΠ που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής για τη Διάσκεψη του Ο.Η.Ε για το κλίμα.


Ήταν ο εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κάποια στιγμή έδωσε συνέντευξη και σε τηλεοπτικό κανάλι και εμφανίστηκε να υπερασπίζεται το κίνημα των αγανακτισμένων και να επιτίθεται στις πρακτικές εταιριών, όπως η Goldman Sachs...


...δείτε το βίντεο

0 11 πύργοι που γέρνουν



Μπορεί ο πιο γνωστός κεκλιμένος πύργος να είναι της Πίζας αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Δείτε 11 κεκλιμένους πύργους που ίσως δεν γνωρίζατε.

0 Οι Γάλλοι κλέψανε τις Μαγεμένες & τώρα τους πληρώνουμε για να μας φτιάξουν αντίγραφά τους

Οι «Μαγεμένες» —Las Incantadas στη σεφαραδίτικη διάλεκτο για τους Εβραίους, «Είδωλα» για τους Χριστιανούς—, που βρίσκονται ξενιτεμένες στο Παρίσι, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για να τοποθετηθούν και πάλι εντός του 2012 στο κέντρο της πόλης απ’ όπου φυγαδεύτηκαν πριν από 150 χρόνια με προορισμό το Παρίσι.
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από επίμονη αναζήτηση, κατάφερε να εξασφαλίσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το Λούβρο για να κατασκευάσει αντίγραφα των αγαλμάτων και να τα παραχωρήσει μαζί με τις μήτρες των εκμαγείων στη Θεσσαλονίκη.
Το ποσό (180.000 ευρώ) θα διαθέσει εξ ολοκλήρου, ως δωρεά στον τόπο καταγωγής της, η εκ Θεσσαλονίκης διεθνής επιχειρηματίας κ. Έλενα Αμβροσιάδου. Με τον τρόπο αυτόν δίνει τέλος στο χρόνιο αίτημα για την επιστροφή των αγαλμάτων στη γενέτειρά της.


Οι «καλοκυράδες της αγοράς», επονομαζόμενες «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, που χρονολογούνται στη ρωμαϊκή εποχή (2ος αιώνας π.Χ.) αποτελούσαν τμήμα κορινθιακής κιονοστοιχίας («Στοά ειδώλων») στη νότια είσοδο της Αρχαίας Αγοράς (βόρεια της Εγνατίας Οδού).

0 Νέστος: Στις όχθες της Θράκης

Ξύλινα γεφυράκια και πέτρινα σκαλοπάτια στο δρόμο προς τον καταρράκτη του Λειβαδίτη

Ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα την ώρα της ημέρας, τις διαθέσεις του ουρανού και την εποχή του χρόνου, η οποία αλλάζει τα χρώματα των δασών που καθρεφτίζονται πάνω τους: χρυσαφένια το φθινόπωρο, βαθυπράσινα την άνοιξη και το καλοκαίρι, λευκά τον χειμώνα. Σε απόσταση αναπνοής από τις όχθες του, απλώνονται δάση που λες και φτάνουν ως τον ουρανό, υδροβιότοποι που τους κατοικούν πελεκάνοι και ερωδιοί, καταρράκτες που μεταμορφώνονται σε κρυστάλλινο υπερθέαμα τον χειμώνα, όταν τα νερά τους παγώνουν, και χωριά σταματημένα στον χρόνο. Ο Νέστος δεν μοιάζει με κανένα άλλο ποτάμι. Αντί για ένα ακόμη αξιοθέατο στην περιοχή του, είναι ο ίδιος ένας ολόκληρος προορισμός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...