ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

0 Αυξάνονται τα άγρια άλογα στην Οροσειρά Σουλίου



Καλπάζουν στα βουνά ελεύθερα και περήφανα και παρά τους όποιους κινδύνους καλούνται ν' αντιμετωπίσουν- κυρίως από ανθρώπινους ή καιρικούς παράγοντες- καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και ν' αυξάνονται. Ο λόγος για τα άγρια άλογα της οροσειράς του Σουλίου, τα οποία, μέσα σε διάστημα έξι ετών, αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 120%.

Η ανοδική αυτή τάση φαίνεται από την καταγραφή που πραγματοποίησε η Ιστορική- Λαογραφική- Περιβαλλοντική Εταιρεία "Σουλιωτική Συμπολιτεία". Αναλυτικά, στην πρώτη καταμέτρηση, που έγινε το 2005, καταγράφηκαν μόλις 49 άλογα. Στη δεύτερη, το 2008, καταμετρήθηκαν 82, ενώ στην τελευταία, που έγινε το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκαν 110 άγρια άλογα, χωρισμένα σε κοπάδια.
"Η αύξηση του πληθυσμού των αλόγων οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαρυχειμωνιά, ενώ ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου πήραμε μια ανάσα με τις βροχές, καθώς μας προβλημάτιζε η ξηρασία. Τώρα, υπάρχουν νεογέννητα.

0 ‘Εγκεφαλικά νεκρή’ γυναίκα ξύπνησε, μόλις η οικογένειά της αρνήθηκε τη δωρεά των οργάνων της (Rebecca Millette)

DROMMONDVILLE, Κεμπέκ, ΚΑΝΑΔΑΣ, 5 Ιουλίου 2011

Την περασμένη εβδομάδα, η Madeleine Gauron, μια γυναίκα από το Κεμπέκ που είχε χαρακτηριστεί ως βιώσιμη για τη δωρεά οργάνων αφότου οι γιατροί την διέγνωσαν «εγκεφαλικά νεκρή», εξέπληξε την οικογένειά της και τους γιατρούς της, όταν συνήλθε από το κώμα, άνοιξε τα μάτια της, και άρχισε να τρώει.
Η 76χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Sainte Croix de Drummondville για μια φλεγμονή των ούλων, η οποία απαιτούσε μια σύντομη εγχείρηση. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της, το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε στην....
ηλικιωμένη γυναίκα στερεά τροφή, την οποία δεν μπορούσε να καταναλώσει στο σπίτι της οικογένειάς της για κάποιο χρονικό διάστημα, και την άφησαν αφύλακτη.

Η γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια για ανάνηψη, έπεσε σε κώμα.

0 Χορευτικές φιγούρες από …μυρμήγκια

Ένα μυρμήγκι σηκώνει με τα πόδια του ένα μικρότερο ψηλά πάνω από το κεφάλι του σα να χορεύει. Αυτή είναι μία από τις χιλιάδες φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Adegsm ( το πραγματικό του όνομα είναι Thanh Ta Quang) για να καταλήξει σε μερικές που τελικά τον ικανοποιούσαν. Perierga.gr - Χορευτικές φιγούρες…  από μυρμήγκια!

0 ΗΠΑ: Απέβαλαν μαθητή από σχολείο, γιατί είπε σε συμμαθητή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι λάθος!

Ένας από τους καλύτερους μαθητές σε σχολείο του Fort Worth του Τέξας, οδηγήθηκε στο γραφείο του διευθυντή και τιμωρήθηκε, επειδή είπε σε ένα συμμαθητή του ότι πιστεύει ότι η ομοφυλοιλία είναι ‘λάθος’.
 Η Holly Pope είπε ότι έμεινε "εντελώς έκπληκτη" όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από το σχολείο Western Hills High School, ότι ο γιος της, Dakota Ary, είχε αποβληθεί από το σχολείο.

0 Η αμαρτωλή διαδρομή της σοκολάτας

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι η σοκολάτα που όλοι απολαμβάνουμε, προέρχεται από τα χέρια παιδιών που εργάζονται ως σκλάβοι, αποτελεί όμως μια θλιβερή πραγματικότητα.

 Στην Ακτή Ελεφαντοστού και στις άλλες χώρες που παράγουν κακάο, περίπου 100.000 παιδιά, παρά τη θέλησή τους, δουλεύουν στα χωράφια, για να προσφέρονται σοκολατένιες λιχουδιές στη Δύση, γράφει το CNN.

Το 70-75% των κόκκων κακάο προέρχονται από χώρες της δυτικής Αφρικής, με την Ακτή Ελεφαντοστού ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ίδρυμα για το Κακάο (World Cocoa Foundation) και τη Διεθνή Αρχή για το Κακάο (International Cocoa Initiative).

0 Την Τρίτη αποκλεισμός της Βουλής με ότι μέσο διαθέτουμε...να πέσουν ΤΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ 27/9 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ&ΕΜΕΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη 27/9/2011

Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα...
ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.

Διαδώστε το μήνυμα, με κάθε μέσο η ελπίδα είναι στα χέρια κάθε ενός ξεχωριστά.
http://ksipnistere.blogspot.com

1 Το χωριό που «έφυγε» από το ευρώ!!

Το γραφικό χωριό Φιλετίνο στην Ιταλία, με 600 κατοίκους - 598 επίσημα - προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στη Ρώμη, καθώς μετά που ανακηρύχθηκε Πριγκιπάτο, εξέδωσε και δικό του νόμισμα αποκηρύσσοντας το ευρώ. Η ισοτιμία του φιορίτο προς το ευρώ είναι 1 προς 72 σεντς. Το μεσαιωνικό χωριό βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα σε υψόμετρο 1.063 μέτρων. 

0 Εντυπωσιακά graffiti


Αν έχετε το graffiti στο μυαλό σας ως μουντζούρες στους τοίχους, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε… Δείτε μερικά πολύ εντυπωσιακά, έξυπνα και αστεία graffiti απ’όλο τον κόσμο!

0 Απίστευτες εφευρέσεις


new ideas for modern living09 New Ideas for Modern Living

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επινοεί κάτι νέο και χρήσιμο το κρύβει από τα μάτια του κοινού, γιατί είναι κάτι καινούργιο , ακόμη και μέσα από την ιστορία, άλλοι άνθρωποι πήραν όλες τις καλές κριτικές παρ`οτι δεν ήταν δικό τους . Αλλά, εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορείτε ελεύθερα να « κλέψετε » και κανείς δεν θα σας πει τίποτα.

0 Έργο του da Vinci …λιώνει από την κλιματική αλλαγή

Perierga.gr Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου, το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι,
χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή στους
πόλους.Ένας καλλιτέχνης σε συνεργασία με τη Greenpeace σχημάτισε ένα
αντίγραφο του διάσημου  έργου, πάνω σε ένα παγόβουνο στο νορβηγικό
αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ.

Όπως ο ίδιος δηλώνει: «Δημιουργήσαμε αυτό το έργο τέχνης να λιώνει,
για να δείξουμε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζει την κοινωνία
μας».

0 Δικό τους το πλοίο, δικός τους και ο θησαυρός...

Ο θησαυρός ανήκει σε ισπανικό πλοίο.
Ήταν ένα από τα ευρήματα που προκάλεσαν αίσθηση: Το 2007, αμερικανική εταιρεία ανακάλυψε στον Ατλαντικό 17 τόνους χρυσού. Η εταιρεία διεκδίκησε τον μεγαλύτερο θησαυρό που βρέθηκε ποτέ σε καταποντισμένο πλοίο. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με την απόφαση, ο θησαυρός ανήκει στην Ισπανία.

Αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στον εντοπισμό και την ανέλκυση ναυαγίων, με την επωνυμία Odyssey Marine Exploration, είναι αναγκασμένη να παραδώσει στην Ισπανία τον μεγαλύτερο, πιθανότατα, θησαυρό που έχει ποτέ ανασυρθεί από καταποντισμένο πλοίο. Σύμφωνα με την απόφαση του (αμερικανικού) δικαστηρίου, ο θησαυρός του ναυαγίου του ισπανικού πολεμικού πλοίου Nuestra Senora de las Mercedes, το οποίο βυθίστηκε πριν από 200 περίπου χρόνια, ανήκει δικαιωματικά στην Ισπανία.

0 Ο μικρότερος βάτραχος του κόσμου.

Το είδος βατράχου που βλέπετε στη φωτογραφία ονομάζεται Noblella pygmaea και ανακαλύφθηκε στις Άνδεις του Περού, από Γερμανούς και Περουβιανούς ζωολόγους. Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα αμφίβια του κόσμου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...