ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ζητούν χώρο για νέο κυνοκομείο στη Ρόδο

Νέο κυνοκομείο, στον χώρο του Φυτωρίου στα Κοσκινού, θέλει να στήσει ο σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα με τ’ αδέσποτα.

Επί του θέματος, ο σύλλογος Φιλοζωικής κατέθεσε σχετικό αίτημα στον νομάρχη κ. Μαχαιρίδη και στον αντινομάρχη κ. Χατζηδιάκο. Συγκεκριμένα στην επιστολή που στάλθηκε αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά την τελευταία δολοφονία τεσσάρων ζώων (κουτάβια) το Σάββατο 4/9 στη Ρόδο με χρήση κάποιου δηλητηρίου, κατά πάσα....
πιθανότητα Laneid, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη ότι στη Ρόδο καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες για θανατώσεις ζώων με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο.

Δυστυχώς, όλες οι εκκλήσεις μας για τη δημιουργία ενός Διαδημοτικού κυνοκομείου οι οποίες έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 4 χρόνια δεν έχουν εισακουσθεί.

Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1500 αδέσποτα, δημιουργία μερικών αν όχι πολλών ανεύθυνων συμπατριωτών μας. Αφού δυστυχώς, η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο 3170 του 2003 ώστε με τον έλεγχο στα pet shop καθώς επίσης και στους παράνομους εκτροφείς και με ένα πρόγραμμα στειρώσεων από μέρους της Πολιτείας όπως αναφέρεται στο άνω νόμο να μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αδέσποτων αφού το κυνοκομείο του δήμου Ροδίων δεν είναι δυνατόν λόγω του συνωστισμoύ των ζώων να περισυλλέξει περισσότερα.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι στη Ρόδο επικοινωνούμε καθημερινά με τους τουρίστες (φιλοξενούμενους) μας οι οποίοι ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας ζώων και περιβάλλοντος.

Έχουμε πολλές φορές προλάβει την ανάρτηση περιστατικών στο διαδίκτυο θανατωμένων ζώων είτε από φόλες είτε επειδή τα έδεσαν κάπου χωρίς τη στοιχειώδη φροντίδα (φαγητό, νερό και σκίαση) για να πεθάνουν. Αυτά δυστυχώς από τους περιπατητές τουρίστες αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις για την πατρίδα μας.

Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε δίνοντάς μας ένα κομμάτι γης στο φυτώριο Ρόδου στο οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Χατζηδιάκος. Εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου, του Συλλόγου Τοξοβολίας και κρίνουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να δημιουργηθεί ένα πρόχειρο κατάλυμα για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων θα αναλάβουν τη φροντίδα όσον αφορά σίτιση, περίθαλψη και καθαρισμό.

Με την ευχή ότι θα εισακουσθεί η παράκληση μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή
η πρόεδρος, τα μέλη του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων”.
Πηγή : Ροδιακή


0 Καλλιεργήστε μανιτάρια στο σπίτι σας!...

 
Μία εύκολη, γρήγορη και φθηνή λύση, παρουσιάζουν "Τα Νέα", με τη βοήθεια του αυτοδίδακτου καλλιεργητή Δημήτρη Τσακίρη. Ο ίδιος καταφέρνει για 10 μήνες το χρόνο - αφού τους δύο του καλοκαιριού δε βοηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες - να φτιάχνει στην κουζίνα του σχεδόν...
10 κιλά μανιτάρια μηνιαίως. Δηλαδή, 100 κιλά το χρόνο! Διαβάστε πως...

1. Για να φτιάξετε τη βάση, τοποθετήστε 500 γραμμάρια άχυρου μέσα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με... 5 λίτρα νερό κι αφήστε το άχυρο να μουλιάσει για μία ώρα. Βράστε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει.

2. Γεμίστε μια πλαστική σακούλα σε στρώσεις: Μία ποσότητα άχυρου, από πάνω λίγο σπόρο - μυκήλιο και επαναλάβετε... Στο τέλος συμπιέστε με δύναμη και κλείστε τη σακούλα.

3. Τοποθετήστε τη σακούλα σε σκοτεινό χώρο π.χ. σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου για 14 ημέρες. Ελέγχετε κάθε 2-3 μέρες την ανάπτυξη των σπόρων.

Τα μανιτάρια θα ξεφυτρώσουν σε περίπου 30 ημέρες από τη σπορά. Ανάλογα με το μέγεθός τους θα μπορούν να καταναλωθούν 4-7 ημέρες αργότερα. Νέα, θα βγουν εως και 3 φορές, ανά 15μερο.

Το μυκήλιο- το σπόρο- μπορείτε να αγοράσετε από τα καταστήματα σε φακελάκια, με μόλις 0,50 ευρώ ανά κιλό μανιταριού.

Επίσης, στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν... Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σερφάρετε και... σύντομα θα μπορείτε να απολαμβάνετε τους καρπούς της προσπάθειάς σας.
 
aetos-grevena.blogspot.com

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Διαβάστε στο φιλικό site:  www.manitari.gr πληροφορίες για τον μύκητα που συναρπάζει...

0 Εντονη διαμαρτυρία της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου

H φωτογραφία είναι από καμπάνια της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου
Δικαιούνταν τρείς, ζητήσανε δύο, τελικά τους πρόσφεραν μία προσβάσιμη θέση.
Τις οξύτατες διαμαρτυρίες της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου, προκάλεσε η αγορά νέων αστικών λεωφορείων που διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες για την μεταφορά χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η κυπριακή αναπηρική οργάνωση, καταλογίζει στους αρμοδίους ότι αγνόησαν το αίτημά της να αγοραστούν λεωφορεία με δύο τουλάχιστον θέσεις για

0 Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ με πανό πάνω στον Λευκό Πύργο

Μεγάλο πανό με μήνυμα «να μην πληρώσει ο λαός την κρίση» ανήρτησαν στον Λευκό Πύργο, μέλη του ΠΑΜΕ, σήμερα το πρωί.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στον Λευκό Πύργο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας ενόψει της ΔΕΘ.

Η θέση που τοποθετήθηκε το πανό είναι ακριβώς... απέναντι από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» όπου μένουν τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που αντιδρούν στην απαξίωση και την διάλυση του σιδηρόδρομου.

 http://newscity1.blogspot.com/

0 Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ!!!


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/09/2010

ΑΘΗΝΑ       : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ   : ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΤΡΑ        : ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

ΕΝΑΡΞΗ:   11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ 

ΛΗΞΗ:       ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Είμαι αυτός που ψήφισε ΚΑΝΕΝΑΣ στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Αυτός που ξεγελάσατε ακόμη μια φορά με διαβεβαιώσεις ότι χρήματα υπάρχουν και υποσχέσεις μια καλύτερη Ελλάδα. Περισσότερη δημοκρατία. Δημοψηφίσματα.

Αντί να κάνετε όσα υποσχεθήκατε, συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό το ξεπούλημα της Ελλάδας. Ενώ δεν έχετε  λάβει ούτε ένα μέτρο για τη διάσωση της οικονομίας, σύρατε τη χώρα μου στο ΔΝΤ, υπογράψατε το αισχρό μνημόνιο, καταργήσατε το ασφαλιστικό, και όλα αυτά χωρίς να με ρωτήσετε καν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ΄ΟΨΗ.
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!


Ναι καλά ακούσατε. Απλώς θα σταματήσω να υπακούω. Θα σταματήσω να πηγαίνω κάθε πρωϊ στη δουλειά, να δουλεύω μέχρι το βράδυ, να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο, να τα.... παίρνω από εκεί, να τα πηγαίνω αγγλικά, γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, να πέφτω το βράδυ ξερός να δω λίγη τηλεόραση να αδειάσει το κεφάλι μου, και να κοιμάμαι. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ 11/09/2010. Και θα κατέβω στο δρόμο, μαζί με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τον παππού και τη γιαγιά και θα μείνω εκεί. Δεν θα φύγω από εκεί, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μου. Δε θα δουλέψω. Αν θέλετε όλοι εσείς να κινώ την οικονομία της Ελλάδας, θα παίξετε με τους όρους μου. Θα κατέβω στο δρόμο με ένα σακίδιο με τρόφιμα, περισσότερα από όσα χρειάζονται γι αυτούς που δεν έχουν, και θα το αναγομώνω κάθε πρωϊ.


ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ:


-ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
-ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΟΠΩΣ ΤΟ NOMONEYNODEPT) ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ PDF ΕΔΩ

1 Χιλιάδες ευρώ τα έξοδα της μετακόμισης της κυβέρνησης στη ΔΕΘ

Μόνο... 25.000 ευρώ κοστίζει η διανυκτέρευση μόνο του υπουργικού συμβουλίου

Δυσφορία ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και... στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η “μετακόμιση” σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, γεγονός που θα προκαλέσει έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση σας χώρα με σκληρά μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μείνουν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από 119 έως 568 ευρώ το βράδυ. Αν δηλαδή κατά ....
μέσο όρο, τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν δυο διανυκτερεύσεις, το δημόσιο θα χρεωθεί 25.000 ευρω. Αν προστεθούν και οι δεκάδες πρόεδροι και διοικητικές οργανισμών το ποσό θα ξεπεράσει τις 50.000 ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηριων, τα γεύματα αλλά και το κόστος της μετακίνησης γραμματέων και φρουρών των υπουργών.

Από την άλλη, υπάρχει και το κόστος των περιπτέρων. Από τους 1041 εκθέτες, οι 177 είναι του δημοσίου, δηλαδή το 18% των εκθετών θα είναι κρατικοί φορείς. Περιπτερο θα έχουν πολλοί οργανισμοί του δημοσίου, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Στα περίπτερα των οργανισμών του δημοσίου θα χρειαστεί να απασχοληθούν και δεκάδες υπάλληλοι, με έξτρα απολαβές.

Το θέμα που προκύπτει είναι ποιά είναι η χρησιμότητα της ύπαρξης περιπτέρων πχ για την αστυνομία ή την πυροσβεστική, καθώς εκ των πραγμάτων εμπορικός λόγος δεν υπάρχει.

Στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών, πάντως, οι κρατικοί φορείς στήνουν μικρότερα περίπτερα, ενώ για πρώτη φορά δε θα συμμετάσχουν το υπουργείο Εργασίας και η Αγροτική Τράπεζα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το κόστος παρουσία του, μαζί με τους οργανισμούς του θα φτάσει τις 166.000 ευρώ ενώ πέρυσι ανήλθε στις 522.000 ευρω.

Η κυβέρνηση στόχευε αρχικά να στείλει θετικό μήνυμα με τη μετακίνηση του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, αλλά τώρα κατάλαβαν ότι έχουν κάνει λάθος και τώρα προσπαθούν να το γυρίσουν.

0 Δυναμικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Δυναμικά αναμένονται τα συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, στο Σάββατο, ως «καλωσόρισμα» του πρωθυπουργού. Λίγο πριν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, χιλιάδες διαδηλωτές θα.διαμαρτυρηθούν, ξεκινώντας από το Άγαλμα Βενιζέλου, για την οικονομική κατάσταση στη χώρα και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, η/... ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι εργαζόμενοι είχαν εναποθέσει προσδοκίες και ελπίδες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προεκλογική περίοδος, αλλά αυτές διαψεύστηκαν.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και είπε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρησιμοποίησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ως «φερετζέ» για να επιβάλλουν τις πολιτικές τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, είπε ότι είναι καχύποπτος ως προς το ζήτημα της λήψης και νέων μέτρων, ενώ είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για την οποία εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί να πέσει ή να περιέλθει σε βαθιά «κατάψυξη».

Επίσης, εξέφρασε την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, στη σχεδιαζόμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί στο να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά θα πρέπει να καταβληθεί από πριν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η διαφορά που θα προκύψει από την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας, και διατύπωσε το αίτημα για αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος του 2010 οι άνεργοι στην Ελλάδα να φθάσουν στο ένα εκατομμύριο. Επεσήμανε, ότι οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και αυτή την αγανάκτηση θα την εκφράσουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και στο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παναγόπουλος σε ερώτηση για το γεγονός, ότι η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού αύριο το βράδυ στη ΔΕΘ, ο κ. Παναγόπουλος είπε, ότι ο ίδιος θα πάει όπως πήγαινε πάντα, με το θεσμικό του ρόλο γιατί θα ήταν αντίφαση να συναντάται με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην πηγαίνει στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη θα ανέβουν και οι οδηγοί φορτηγών, όπως και εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, για να διαδηλώσουν τη διαφωνία τους με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που τους αφορούν. Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα, οι απόστρατοι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία Σωματείων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ώρα που εντός του λιμανιού θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν για το συλλαλητήριο του Σαββάτου, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση.

Η συμπρωτεύουσα πάντως θυμίζει φρούριο, και κυρίως η περιοχή γύρω από το Βελίδειο συνεδριακό κέντρο, από την παρουσία 4.500 αστυνομικών, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ και η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις.


newscity1.blogspot.com

0 ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ…ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ;;;;


«Θα διαδηλώσουμε δίπλα στον πολίτη ως εργαζόμενοι», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, προαναγγέλλοντας και για φέτος τη συμμετοχή εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας στο μπλοκ των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο, στη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλει απέναντι σε όσους διεκδικούν δίκαια αιτήματα. Δεν επιθυμούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ....διαδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης ούτε να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός», είπε ο κ. Φωτόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών, είπε ότι οι περικοπές των επιδομάτων έχουν δραματική επίπτωση στο εισόδημα των συναδέλφων του, ενώ αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι λόγω των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και τα ασφυκτικά γεμάτα με κρατούμενους αστυνομικά τμήματα.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους πυροσβεστικούς σταθμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πυροσβεστικό σώμα λειτουργεί με 40% λιγότερο προσωπικό από εκείνο που προβλέπει το οργανόγραμμα. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος των λιμενικών, Σοφοκλής Παπαδόπουλος είπε ότι πολλοί συνάδελφοί του τους τελευταίους μήνες, μετά τις αλλαγές στα υπουργεία, παραμένουν χωρίς αρμοδιότητες, ενώ τα στελέχη δεν γνωρίζουν σε ποιο υπουργείο υπάγονται.

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

0 Σε ελληνικά ομόλογα επενδύει η Νορβηγία

 Το σκεύτηκε καλα ?? Δε νομίζω...

Από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από τη Νορβηγία βρίσκουν στήριξη οι ελληνικοί τίτλοι Δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Νορβηγία, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ταμείο (fund) στον κόσμο, με ενεργητικό στα 450 δισ. δολ., υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν....
θα προχωρήσει σε πτώχευση και για τον λόγο αυτόν επιταχύνει τις αγορές ελληνικών εντόκων.
Συγκεκριμένα, το Κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο Global δηλώνει πως έχει προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων όπως επίσης ισπανικών, πορτογαλικών και ιταλικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Sigbjoern Johnsen, στηρίζει αυτήν την πολιτική και υποστηρίζει πως η μακροπρόθεσμη προοπτική αυτών των τοποθετήσεων θα προστατεύσει τη Νορβηγία από τις ενδεχόμενες βραχυπρόθεσμες ζημίες. "Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι επενδύουμε στην αιωνιότητα", είπε μάλλον χαριτολογώντας ο κ. Johnsen σε συνέντευξή του στο Bloomberg στις 27 Αυγούστου.

Τα ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν πλέον ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις. Το στοίχημα για τους επενδυτές είναι εάν η Ελλάδα θα προχωρήσει σε χρεοκοπία ή σε αναδιάρθρωση χρεών. Κατά τον κ. Johnsen, το πακέτο διάσωσης των 750 δισ. ευρώ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ "έχει αποδειχθεί επιτυχές". 
www.euro2day.gr/ 
kontiloforos.blogspot.com

0 Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ


Στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 ο πρόεδρος -μαριονέτα των ΗΠΑ Μπούς, εκφραστής των ισχυρού και σκληρού στρατιωτικο-βιομηχανικού
καλιφορνέζικου λόμπι έβαλε σε εφαρμογή το πιο βρώμικο σχέδιο σε
εφαρμογή με την στημένη ανατίναξη των δίδυμων πύργων του Μανχάταν.
Πολλά ειπώθηκαν...αλλά υπάρχουν βασικά ανυπέρβλητα ερωτήματα που η κοινή
και απλή λογική δεν γίνεται να τα καταπιεί...
α) Απεδείχθη ότι η CΙΑ-MOSANT γνώριζαν και παρακολουθούσαν άτομα που....
συμμετείχαν στις αεροπειρατείες και με έγγραφα είχε ενημερωθεί ο
Λευκός Πύργος...αλλά άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν!!!...
β) Τον Μπίν Λάντεν τον εκπαίδευσε η CIA και ήταν συνδαιτυμόνας του
κύκλου του Μπους με οικογενειακές μάλιστα σχέσεις και μπίζνες
εταιρειών πετρελαίου ...και που δέκα χρόνια τώρα δήθεν τον αναζητούν
όλοι στον Πλανήτη και δεν μπορούν να τον βρουν !!! αλλά και να τον
βρούν δεν έχει σημασία πλέον!!!
γ) Δεν χτυπήθηκε ο πρώτος στόχος όπως θα γινόταν αν δεν ήταν
σχεδιασμένο αλλοιώς!!! Δεν χτυπήθηκε ο Λευκός οικος που ειναι ΤΟ
ΣΥΜΒΟΛΟ των Αμερικάνων!!! Δεν έγινε δηλαδή το αυτονόητο για τον
οποιοδήποτε εχθρό!!! ενώ ήταν πανεύκολο !!! και θα ήταν ενα πολύ
δυνατότερα χτύπημα;;;;;;
δ) Στις 11 Σεπτέμβρη του 2001...οι Εβραίοι έτυχε να έχουν κάποια
γιορτή!!! και γιαυτό κανείς Εβραίος υπάλληλος (από 600 που εργάζονταν)
δεν ήταν στη δουλειά του εκείνο το πρωινό!!! με αποτέλεσμα κανείς
Εβραίος να μη βρίσκεται ανάμεσα στους 3000 και πλέον άτυχους που
σκοτώθηκαν!!!
ε) Την ίδια μέρα δήθεν συνεδρίασαν...βρήκαν τον ένοχο!!! Και απεφάνθησαν
ότι κηρύσσουν μακροχρόνιο -όπως ακριβώς ανακοινώθηκε από τον
Μπούς-πόλεμο!!! Που θα διαρκέσει και πέραν της δεκαετίας!!! Ουσιαστικά
την μέρα αυτή ανακοινώθηκε προειλημμένη απόφαση ,μελετημένη και
μεθοδευμένη σε όλα ...απλά μπήκε σε εφαρμογή με την έναρξη της στημένης
προβοκάτσιας των δίδυμων πύργων, όπως και οι διωγμοί του Χίτλερ με την
προβοκάτσια του Ράιχσταγκ.
ζ) Τα ψέματα των Μπους και Μπλέρ για τα πυρηνικά δήθεν όπλα του Μπιν
Λάντεν!!! Και τα χημικά-πυρηνικά δήθεν του Σαντάμ ...είναι ακόμη μια
πρωτοφανής θρασύτατη απάτη του Αμερικανοκρατούμενου ΟΗΕ...και ουσιαστικά
λειτούργησε άψογα για την τρομοκράτηση των λαών και τη μη αντίδραση
τους στους πολέμους -γενοκτονίες των ΗΠΑ
η) Τα δέκα χρόνια πολέμου του Αφγανιστάν...και οι δυο πόλεμοι στο ΙΡΑΚ
έδειξαν τη λογική και τις επιδιώξεις των Αμερικάνων...1) Κλοπή των
Ιρακινών πετρελαίων με την απριόρι εγκατάσταση και εκμετάλλευση των
Αμερικανοβρετανικών μονοπωλιακών συγκροτημάτων με ταυτόχρονη εκδίωξη
άλλων εταιρειών που ειχαν σύμβαση με την Ιρακινή νόμιμη κυβέρνηση του
Σαντάμ Χουσεΐν όπως των Γαλλικών και Ρώσικων...2)Εγκατάσταση ιδιωτικών
στρατών για την προστασία των ληστών, για περιφρούρηση της κλοπής των
κοιτασμάτων και των εγκαταστάσεων τους...3) Την εγκαθίδρυσή τους στο
Αφγανιστάν τόσο για τα κοιτάσματα ουρανίου όσο και για μόνιμο έλεγχο
της περιοχής σε σχέση με το Θιβέτ της Κίνας όπου προσπαθούν να
πετύχουν αποσταθεροποίηση...και διάλυση της Κίνας...
Από τα παραπάνω εν ολίγοις με απλή λογική αντιλαμβάνεται κάποιος ότι
σχεδίασαν και εκτέλεσαν την μεγαλύτερη Παγκόσμια απάτη ...από τα
μεγαλύτερα Παγκόσμια εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας...και θα έπρεπε ήδη
να δικάζονται από το Διεθνές Δικαστήριο. Ακόμα είναι κατανοητό ότι δεν
πρόκειται να ξεκουμπιστούν από τις περιοχές αυτές αν οι ίδιοι οι λαοί
δεν καταφέρουν να τους διώξουν. Οσο για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών
CIA,DIA,MOSANT,...δεν είναι κανείς μάγος να γνωρίζει ποια ομάδα
σχεδίασε...ποια εφάρμοσε...ποια γνώριζε....αλλά ήταν και είναι προφανώς
χωμένες ως το λαιμό... με επικεφαλής τον Ντικ Τζενι.
Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και επιδιώξεις για τους
Αμερικάνους...Στο Ιράν παίζεται άλλο παιγνίδι σε σχέση με την ενεργειακή
τεχνολογία Πυρηνικών Αντιδραστήρων ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ. Το
Ιράν -και καλά κάνει -θέλει και επιδιώκει την ενεργειακή του αυτονομία
-αυτοδυναμία...και αυτό δεν θέλουν να το επιτρέψουν ούτε οι Αμερικάνοι
ούτε οι Ρώσοι...αλλά ο καθένας για λογαριασμό του προσπαθεί με καρότο
και μαστίγιο να εντάξει το Ιράν στους αυριανούς πελάτες-θύματά του και
τον έλεγχο της τεχνολογίας του μέλλοντος. Ο Αχματινεζάντ ο πρόεδρος
του Ιράν αντιστέκεται και προχωράει στο πρόγραμμα ενεργειακής
αυτονομίας... που σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην περιοχή...Ακόμη
η άμεση εποπτεία των Ινδιών και Πακιστάν...στην προσπάθειά τους να
σταματήσουν τις εξελίξεις του Συμφώνου της Σαγκάης...η γειτνίαση με
Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν και Σιβηρία με τα τεράστια ενεργειακά
κοιτάσματα. Βέβαια η Ρωσία και ο Πούτιν καθώς και η Κίνα των ραγδαίων
ρυθμών ανάπτυξης και τον οικονομικό κατακλυσμό των Αγορών... έχουν
άλλους σχεδιασμούς με το Σύμφωνο Σαγκάης...και τα οικονομικο-στρατιωτικά
συμφέροντά τους.
Ειδωμεν......

galaxiako.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...