ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

0 ΕΛΛΗΝΑΣ:Ο άγνωστος πρόγονος των Ελλήνων!

Του Μ. Καλόπουλου

Έλλην... αγνώστου πατρός!


Κάποτε ο Έλληνας μπορούσε να καυχηθεί: «Εγώ είμαι ο Οδυσσέας, ο γιος του Λαέρτη, που όλοι οι άνθρωποι με μελετάνε για τις πανουργίες μου και η δόξα μου έφτασε στον ουρανό» Οδύσσεια I.19

Αυτός ήταν κάποτε ο Έλληνας, που με τον πολυμήχανο νου του έγραφε ιστορία. Δεν είχε καμιά ανάγκη να είναι υμνητής αλλότριων κατορθωμάτων, ούτε ουραγός και πειθήνιο όργανο αντιμισθίας... !
Ήταν ο ίδιος δημιουργός και κυρίαρχος της δικής του ένδοξης πραγματικότητας και κρατούσε την μοίρα του σταθερά στα παντάξια χέρια του, γιατί όπως έλεγε: «Εγώ πάντας δόλους και μήτιν ύφαινον» Οδύσσεια Ι΄420. 

0 «Ellada, agapi mou»

Ένας Γάλλος αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη φιλέλληνες

Κι όμως, μέσα στο όλο κλίμα ανθελληνισμού που έχει καταλάβει την Ευρώπη, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που υποστηρίζουν την Ελλάδα και αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες δεν φταίνε για τα δεινά που υφίστανται.

Ένας από αυτούς είναι ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, ο οποίος υπογράφει άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «Ellada, agapi mou» στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

1 Όλα τα γεγονότα της "Καλής Χρονιάς" που πέρασε !!

Το 2011 σε 60 δευτερόλεπτα
Όλα όσα συνέβησαν το 2011 σε 60 δευτερόλεπτα
 

0 Η Καταστροφή και η Δημιουργία στον Άνθρωπο

«Και αν ακόμα δεν υπήρχαν τα χρήματα, οι άνθρωποι θα πολεμούσαν για τις πέτρες. Και αν δεν υπήρχαν ούτε και οι πέτρες, οι άνθρωποι θα πολεμούσαν για τον ορείχαλκο. Τέτοια είναι η μανία τους για πόλεμο»
Ποσειδώνιος
Το αν τελικά η ανθρώπινη καταστροφικότητα συνυπάρχει, αντιμάχεται ή επισκιάζει την δημιουργικότητα της ανθρώπινης φύσης, είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε φιλοσόφους, επιστήμονες, ψυχολόγους, θεολόγους και διανοούμενους σε κάθε γωνιά της γης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.




Ο μεγάλος φιλόσοφος Σωκράτης είχε πει το περίφημο «ουδείς εκών κακός»- κανείς άνθρωπος δεν γίνεται κακός με την θέληση του, αλλά από άγνοια και μόνο διαπράττει το κακό. O άνθρωπος δηλαδή, είναι κατά βάση καλός, είναι προορισμένος για να ζει σύμφωνα με τις Aρετές και μόνο η άγνοια τον απομακρύνει από τον δρόμο της αρετής, καί όχι η πραγματική βούλησή του.       
Η περίφημη φιλοσοφική σχολή του Στωικισμού πίστευε ότι « η φύση του ανθρώπου είναι πρωτογενώς αγαθή» και  ότι ο άνθρωπος δεν έχει εγγενείς καταστρεπτικές δυνάμεις, αλλά δέχεται από έξω καταστρεπτικές επιδράσεις που τον υποδηλώνουν και υπονομεύουν την αγαθή  και δημιουργική του φύση. 


0 Στο... κατόπι εξωγήινων και πάλι η SETI

Image
Tο πρόγραμμα Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) ανακοίνωσε ότι αρχίζει ξανά την έρευνα, κυρίως χάρη στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, λίγους μήνες αφότου αναγκάστηκε να κλείσει τα βασικά του τηλεσκόπια λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Η αναζήτηση θα εστιαστεί στους φιλόξενους πλανήτες που εντοπίζει το τελευταίο διάστημα το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, και ειδικά στον πλανήτη Kepler-22b, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα λόγω της ομοιότητάς του με τη Γη.

0 Pilates: οι 4 βασικές αρχές του κάνουν... θαύματα

Από τις πιο διάσημες και σύγχρονες τάσεις όσον αφορά στη γυμναστική, το πιλάτες μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα σας εξασφαλίσει αρμονική ανάπτυξη του σώματός σας, ευλυγισία και ενδυνάμωση – αρκεί να εφαρμόζετε σωστά τις βασικές αρχές του.

Το πιλάτες έχει «φορεθεί» πολύ στο δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια τάση στη γυμναστική που δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, τουλάχιστον από όσους ασχολούνται με την άσκηση και τη διατήρηση της σιλουέτας τους. Λανθασμένα θεωρείται γυναικεία υπόθεση, αφού απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και μάλιστα θεωρείται μια από τις καλύτερες μεθόδους αποθεραπείας από τραυματισμούς, ενώ βοηθά και όσους έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

0 Γιατί κάποιοι γεννιούνται αριστερόχειρες;

Είναι αναγκασμένοι να ζουν σ΄ένα κόσμο πλασμένο για εκείνους που ακολουθούν πιστά το παραδοσιακό ρητό: τα πράγματα πάνε δεξιά. Συνεπώς όλα τα κάνουν αντίθετα! Μια καθημερινή, απλή κίνηση μετατρέπεται σε μεγάλη ταλαιπωρία! Το pyles.tv, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί κάποιοι γεννιούνται αριστερόχειρες και πόσο διαφέρουν από τους υπόλοιπους;".

0 Skellig Michael - Ένα ξεχωριστό μοναστήρι στην Ιρλανδία


Τα νησιά Skellig είναι δύο μικρές, απότομες βραχονησίδες και βρίσκονται στη χερσόνησο Iveragh, στην κομητεία Kerry στην Ιρλανδία. 
Το νησί Skellig Michael

0 Απόψε η έκλειψη της Σελήνης (του Διονύση Σιμόπουλου).Δείτε το βίντεο της NASA.

  του Διονύση Σιμόπουλου, διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου

  Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (10 Δεκεμβρίου) θα δούμε τη Σελήνη να ανατέλλει «ματωμένη»! Πρόκειται για την ολική έκλειψη της Σελήνης που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας. Αν και θα έχουμε χάσει την ολική φάση του φαινομένου θα μπορέσουμε εντούτοις να δούμε εύκολα με την ανατολή της την Σελήνη καλυμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς που θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης. Το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. και θα είναι ορατό, καιρού επιτρέποντος, απ' όλη τη χώρα.

0 Απίστευτο gadget για το σαπούνι !

B465 
Κάποιοι πιστεύουν (σωστά μάλλον) οτι τα σαπούνια-τουβλάκια είναι πηγές μικροβίων για τον απλό λόγο οτι το πιάνουν πολλά βρώμικα χέρια. Σας παρουσιάζουμε εναν απλό και εύχρηστο τρόπο ωστε να μην πετάξετε τα σαπούνια σας, ούτε το πράσινο σαπούνι της γιαγιάς.

0 Απίστευτη τέχνη απο Graffitti !!!!!!!!

...συχνά πυκνά βλέπουμε graffitti στους τοίχους της περιοχής μας! Πολλά από αυτά είναι απλά συνθήματα, άλλα απλά μηνύματα, άλλα απλά... οριοθετήσεις χώρων! Ξέρουμε όμως πως άλλοι με τα graffitti μπόρεσαν να δώσουν μία άλλη διάσταση? Με τη τεχνική του stop carre, μπόρεσαν να φτιάξουν ταινίες μικρού μήκους...
...απολαύστε τα, πιστεύω πως τέτοια κομμάτια είναι άξια λόγου και όλους μπορούν να τους αγγίξουν ή να δώσουν ιδέες σε άλλους για κάτι τόσο δημιουργικό!

3 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (No 18-14): Δυτική Μακεδονία


Βάλια Κάλντα
Η Εγνατία Οδός τους έφερε πιο κοντά σε όλη την Ελλάδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τρεις από τους ωραιότερους νομούς μας, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Καστοριά.

0 Zhangjiajie National Forest Park (Κίνα)


Το Zhangjiajie National Forest Park κατοχυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας το 1982 ως το πρώτο εθνικό πάρκο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το μέγεθός του αγγίζει τα 13τετ.χλμ. και στο εσωτερικό του θα βρείτε πλούσια δάση, μεγάλες σπηλιές, ήρεμα ρυάκια και λιμνούλες. Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, όμως, είναι γνωστό για τους εντυπωσιακούς ψηλούς πέτρινους λόφους του που μοιάζουν με πυλώνες.

0 Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μικρολίμανο


Τους τρεις κύριους στόχους της για το 2011 εκπλήρωσε η ερευνητική ομάδα που συμμετέχει στο Zea Project, ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δανικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, τη διεύθυνση του δρ. Bjorn Loven από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας και την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της 26ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Διεξάγοντας γεωφυσική έρευνα στις βυθισμένες παράκτιες περιοχές του Πειραιά, διερευνώντας τις βυθισμένες οχυρώσεις και ανασκάπτοντας νεωσοίκους στον λιμένα της Μουνιχίας, η ομάδα κατάφερε να τραβήξει χιλιάδες ψηφιακές φωτογραφίες από τα εκατοντάδες αρχιτεκτονικά στοιχεία που βρίσκονται μέσα και γύρω από την περιοχή του Πύργου M-T3, ο οποίος φρουρούσε τμήμα του νότιου οχυρωμένου μόλου. Τα υπολείμματα είναι βυθισμένα σε βάθος που κυμαίνεται από τρία εκατοστά έως και περισσότερο από τρία μέτρα, γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ειδικές υποβρύχιες αρχαιολογικές μέθοδοι.

2 Αποκάλυψε την εικόνα πατώντας πολλά κλικ !! Απίστευτο

Απλά Κάντε κλικ στην εικόνα και θα καταλάβετε

0 Παλιά γραφομηχανή δημιουργεί πολύχρωμα έργα τέχνης !

Για τον ετήσιο διαγωνισμός Artist West Collect, η Tyree Callahan τροποποίησε μία γραφομηχανή του 1937 και άλλαξε τα γράμματα με συνδυασμούς χρωμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...