ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

0 Ο κρατήρας του ηφαιστείου Rano Kau

Perierga.gr - Ο κρατήρας του ηφαιστείου Rano Kau

Το Rano Kau είναι ένα ανενεργό, απομονωμένο αλλά ταυτόχρονα υπέροχο ηφαίστειο στη Χιλή, στον Ειρηνικό ωκεανό. Έχει ύψος 324 μέτρα και σχηματίστηκε πρίν από 150.000 με 200.000 χρόνια.
Σήμερα είναι μια από τις τρείς πηγές φυσικού νερού του νησιού του Πάσχα και προστατευόμενο από την UNESCO καθώς εδώ ήταν το εργαστήριο παραγωγής των χαρακτηριστικών τεράστιων αγαλμάτων moai.


0 Πολύχρωμα Τριαντάφυλλα

Τριαντάφυλλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Δεν είναι αστείο, υπάρχουν! Το 2004, δύο Ολλανδικές εταιρείες, η River Flowers και η F.J. Zandbergen, πειραματίστηκαν και με επιτυχία μεγάλωσαν ένα τριαντάφυλλο που είχε πέταλα στα… χρώματα του ουράνιου τόξου.

Γνωρίζοντας ότι τα πέταλα παίρνουν την τροφή τους μέσω των βλαστοκυττάρων, η ιδέα ήταν να χωρίσουν το στέλεχος σε πολλά κανάλια και να βουτήξουν το κάθε ένα σε διαφορετικό χρωματιστό νερό. Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα λουλούδια, όπως στο χρυσάνθεμο ακόμη και στην Ορτανσία.

Το αποτέλεσμα, απλά εντυπωσιακό.. Δείτε και μόνοι σας!

0 Σπηλιά του Νταβέλη. Ένα διαχρονικό μυστήριο

Παράξενα φώτα, σκιές, φωνές, έντονο μαγνητικό πεδίο είναι κάποια απ'τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή ειπωθεί για τη "Σπηλιά του Νταβέλη" στην Πεντέλη, το μυστήριο όμως παραμένει και κανείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέρος..


Το σπήλαιο

Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο.

0 Στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού (Photos)


Δείτε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες από τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες λαθρομετανάστες ρισκάρουν την ζωή τους ψάχνοντας την Γη της Επαγγελίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

0 Παράξενα πλάσματα που ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι

Όπως όλοι γνωρίζουν, το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία ήταν καταστροφικό τόσο για  όσο και για την οικονομία της χώρας.Ωστόσο, τώρα που ο καθαρισμός είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, πλάσματα που ζουν πάρα πολύ βαθιά στην θάλασσα  βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλα τα συντρίμμια. Αυτά τα πλάσματα  ξεβράστηκαν στην ακτή, όταν τα κύματα χτύπησαν την Ιαπωνία.
 τις ανθρώπινες απώλειες

0 10 ξεκαρδιστικές ομοιότητες από τον Βασιλικό γάμο

1. Βασίλισσα = Η Μάσκα

Μιας και, ας είμαστε ειλικρινείς, ο Βασιλικός γάμος έμοιαζε περισσότερο με πάρτυ μασκέ, δείτε τις παρακάτω ομοιότητες και κλάψτε… από τα γέλια!

0 Παιδιά να ζήσετε ..Πάντα ευτυχισμένοι και μονοιασμένοι!!!

http://katohika.blogspot.com/

0 Άγνωστη γλώσσα της Ινδίας αποτελεί γλωσσολογικό γρίφο

agnostiglossa_featuredΜια ομάδα γλωσσολόγων, κατά τη διάρκεια αποστολής στο ινδικό κρατίδιο Arunachal Pradesh, ανακάλυψε μια άγνωστη μέχρι στιγμής γλώσσα με το όνομα koro. Οι γλωσσολόγοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Enduring Voices, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του National Geographic.
Εκεί που οι επιστήμονες είχαν να μελετήσουν δύο γνωστές γλώσσες, την aka και τη miji, άκουσαν ξαφνικά συνομιλίες σε μια τρίτη γλώσσα μέσα από τις καλύβες από μπαμπού. Η koro αποδείχθηκε πολύ διαφορετική τόσο από την aka όσο και από τη miji, με ένα άλλο ηχητικό σύστημα. Επιπλέον, η σύνταξή της διαφέρει εντελώς από όλες τις υπόλοιπες γλώσσες που μιλιούνται στην περιοχή....

0 Χελώνα αναπνέει με τη γλώσσα

xelona_featuredΤο κοινό χελωνάκι Sternotherus odoratus ζει σε λίμνες και ποτάμια της Βόρειας Αμερικής. Χαίρεται δε να περνά τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο νερό. Μπορεί και παραμένει κάτω από την επιφάνεια για μήνες, χωρίς να έχει ανάγκη να βγει έξω από το νερό για να αναπνεύσει.
Για καιρό οι επιστήμονες αναρωτιόνταν αν η ποσότητα του οξυγόνου επαρκεί για τα τόσο μεγάλης διάρκειας μακροβούτια. Πρόσφατα όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης ανακάλυψαν πως η χελώνα είναι εξοπλισμένη με γλώσσα και λαιμό που, χάρη σε ορισμένες λεπτές πτυχώσεις του δέρματος που αιματώνονται έντονα, λειτουργούν σαν βράγχια, απορροφώντας το οξυγόνο του νερού.

0 Τοπική Εναλλακτική Μονάδα: Ο Βόλος… μποϊκοτάρει τα ευρώ!

 Έχει ίση -θεωρητικά- με το ευρώ κι όμως δεν «αλλάζει» χέρια ούτε κόβεται σε νόμισμα. Εντούτοις αποτελεί το μέσο συνδιαλλαγής για αγορές και πωλήσεις σε γειτονιές του...... Βόλου.


Κυρίες και κύριοι... γνωρίστε την ΤΕΜ, την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα, ένα γέννημα της οικονοµικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...