ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

0 Τα φυτά δεν μεγαλώνουν δίπλα σε WiFi




Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους, αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.

1 Υπόγειες Πόλεις - Κωνσταντινούπολη (DOCUMENTARY)

Η εκπομπή cities of the underworld του History Channel διεισδύει στον υπόγειο κόσμο της Κωνσταντινούπολης, για να αποκαλύψει τα μυστικά της...

 Παρακολουθούμε τις εντυπωσιακές υπόγειες δεξαμενές, τα ίχνη του αρχαίου ιπποδρόμου, σήραγγες, φυλακές, το αρχαίο λιμάνι, βυζαντινά ναυάγια και τα απομεινάρια του αυτοκρατορικού ανακτόρου

0 Δεινοί… κολυμβητές οι ελέφαντες της Τήλου

Εγκαταστάθηκαν στο σπήλαιο Χαρκαδιό στη Μεσαριά

Μπορεί να μην είναι γνωστοί για τις κολυμβητικές τους ικανότητες, όμως εκείνες είναι που οδήγησαν τους ελέφαντες του ηπειρωτικού χώρου σε έναν νησιωτικό παράδεισο, την Τήλο, όπου κατάφεραν να επιβιώσουν για πολλές χιλιάδες χρόνια και να κερδίσουν έτσι τον τίτλο των τελευταίων Ευρωπαίων ελεφάντων.

0 Πολλαπλές οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φασκόμηλου

Μάθετε τις θεραπευτικές του δράσεις

Το φασκόμηλο είναι πολυετές θαμνώδες φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη.

Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.

0 Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου


To Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε θα μπορούσε να είναι άλλο ένα ειδυλλιακό νησί της Καραϊβικής, με εξωτικά δένδρα και χρυσές παραλίες με σμαραγδένια νερά. Αλλά δεν είναι. Ο λόγος; Είναι τόσο πυκνοκατοικημένο, που τα σπίτια είναι χτισμένα ακόμη και πάνω στην παραλία, ενώ σε όλο το νησί είναι ζήτημα να υπάρχουν δυο με τρία δένδρα. Ετσι για να σπάνε τη μονοτονία.

0 Στην Σπιναλόγκα το διεθνές Γαλλικό κανάλι France 24

Στο νησί της Σπιναλόγκας, στην Πλάκα, βρέθηκε χθες το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι France 24 στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Την επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Στόχος της επίσκεψης των δύο δημοσιογράφων, της Isabelle Romero και της Valerie Labonne, είναι να προβάλλουν την κρητική φιλοξενία, τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Κρητικής γης, αναφέρει το flashnews.gr.

Τις δύο ανταποκρίτριες του διεθνούς γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού FRANCE 24 ξενάγησε στο νησί της Σπιναλόγκας ο κ. Οδυσσέας Σγουρός αρχιτέκτων και Υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

0 Η ιστορία του καφέ: Πως έφτασε στην Ανατολή και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη

Η ιστορία του καφέ: Πως έφτασε στην Ανατολή και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη
Με περιπετειώδη τρόπο και μέσα από πολέμους έφτασε στην Ευρώπη το πιο διάσημο ρόφημα του πλανήτη, ο καφές, ο οποίος πρώτα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ανατολή κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια κατέκτησε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη επαφή του ανθρώπου με τον καφέ, έγινε μέσω ενός βοσκού περίπου το 1670 αναφέρει το βιβλίο «Μια σταγόνα Ιστορία», το οποίο επικαλείται ένα έγγραφο της ίδιας εποχής. Σύμφωνα με το έγγραφο λοιπόν, ένας βοσκός κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα διαπίστωσε ξαφνιασμένος ότι τα ζώα του μόλις έφαγαν τους καρπούς ενός άγνωστου μέχρι τότε δέντρου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, αλλά είχαν μια τρομερή υπερδιέγερση. Ο βοσκός το είπε στον ηγούμενο ενός μοναστηριού κοντά στην περιοχή και σύντομα ο καφές κατέκτησε όλη την περιοχή και από εκεί εξαπλώθηκε στην Αραβία αλλά και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

0 Η κρίση γίνεται νέα κανονικότητα

Η κρίση γίνεται νέα κανονικότητα

Δεν είδα τα σημάδια της κρίσης στους δρόμους της Αθήνας, όπως τα είχα δει στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες, μας είπε προχθές η Ναόμι Κλάιν. 


Είναι ίσως αυτή η διαφορά της παλαιάς Ευρώπης από τη νέα Λατινική Αμερική, συμπλήρωσε η διάσημη Καναδέζα συγγραφέας, η βαθύτερα ριζωμένη κοινωνική συνοχή. Ισως επειδή οι μηχανισμοί της οικογένειας διασώζουν τα πληγέντα μέλη, συμπληρώσαμε εμείς.

Η Κλάιν βρίσκεται στην Ελλάδα για μια διάλεξη και για τα γυρίσματα μιας ταινίας με θέμα την περιβαλλοντική και οικονομική κρίση ανά τον κόσμο. Δεν είχε δει πολλά, γ’ αυτό μιλούσε προσεκτικά και άκουγε εξίσου προσεκτικά τη μικρή νυκτερινή παρέα.

Κατά τη συζήτηση, κάναμε υποθέσεις:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...