ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

0 Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες (1)

0 Σολωμοί – Η ομορφιά του Ειρηνικού


Perierga.gr - ΣολωμόςΗ χερσόνησος Καμτσάτκα είναι μια τεράστια, μήκους 1250 χλμ λωρίδα γης στην ανατολική Ρωσία. Βρίσκεται ανάμεσα στον Ειρηνικό ωκεανό και την Οχοτσκική θάλασσα.

Η Κατσάτκα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πικοιλία σαλμονιδών στον κόσμο, καθώς συναντάμε ταυτόχρονα όλα τα είδη. Οι βιολόγοι εκτιμούν ότι το 1/4 των σολομών του Ειρηνικού γεννιούνται στην Καμτσάτκα.


Η λίμνη Kuril είναι αναγνωρισμένη ως το μεγαλύτερο αναπαραγωγικό έδαφος σαλμονιδών σε όλόκληρη την Ευρασία. Σε απάντηση στις μειώσεις του πληθυσμού των σολομών παγκοσμίως λόγω λαθροθηρίας, περίπου 24.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα προστεταυόμενης περιοχής συνιστούν ένα μοναδικό υδροβιότοπο.

0 Σχέδια της φύσης-Κοράλλια

Τα κοράλλια είναι υδρόβιοι οργανισμοί που έχουν τη δυνατότητα να σχηματίζουν συμπαγείς εξωτερικούς σκελετούς, συνήθως ασβεστολιθικούς. Γνωστοί είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που σχηματίζονται σε τροπικά και υποτροπικά νερά. 

Ίσως όμως δεν είναι τόσο γνωστό ότι στην Ερυθρά Θάλασσα υπάρχουν ρηχές περιοχές αξιοσημείωτες για τη θαλάσσια ζωή και τα κοράλλια τους. Φιλοξενεί περισσότερα από 200 μαλακά και σκληρά κοράλλια. Έχει την μεγαλύτερη ποικιλομορφία των κοραλλιογενών υφάλων από κάθε άλλο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. Είναι η βορειότερη τροπική θάλασσα του πλανήτη.

Ο φωτογράφος Alexander Semenov δημιούργησε μια καταπληκτική συλλογή φωτογραφιών, με τίτλο Living Stones. Φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνει τα σχέδια και την υφή των σκληρών κοραλλιών της Ερυθράς Θάλασσας. Δείτε και θαυμάστε τις εκπληκτικές, περίπλοκες λεπτομέρειες και τα χρώματα αυτών των ζωντανών πλασμάτων.

0 Ονειρικές κατασκευές στην Ισπανία

Τι γίνεται όταν αφήσεις δέκα αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν ελεύθερα - Δείτε τις φωτογραφίες

Η έλλειψη δημιουργικότητας είναι κάτι που σπάνια συναντά κανείς σε αρχιτέκτονες. Συχνά όμως ο αρχιτέκτονας έρχεται αντιμέτωπος με την έλλειψη της ελευθερίας να εκφράσει τη δημιουργικότητα αυτή, καθώς οι πελάτες έχουν προτιμήσεις και συχνά υπάρχουν και περιορισμοί ανάλογα με το τοπίο.

Αν όμως κανείς, σαν με ένα μαγικό ραβδί, καταργούσε όλους αυτούς τους περιορισμούς και άφηνε τους αρχιτέκτονες εντελώς ελεύθερους;

0 Η περίεργη περίπτωση ενός φωτογράφου-ερευνητή που καταγράφει μυστικές βάσεις και απόρρητα κυβερνητικά προγράμματα [βίντεο]

H φωτογράφηση μυστικών κυβερνητικών βάσεων ακούγεται και φαντάζει ως κάτι εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο...
Όχι όμως και για τον Trevor Paglen, καλλιτέχνη, γεωγράφο και ερευνητή συστημάτων αντι-παρακολούθησης.

Έργο του η ανάδειξη του «αόρατου»: κρυμμένα αντικείμενα, αφανείς οργανώσεις, απόρρητα προγράμματα, μυστικές βάσεις και τοποθεσίες που δεν υπάρχουν σε χάρτες, κυβερνητικοί δορυφόροι και άλλες «αόρατες» πραγματικότητες, τις οποίες καταγράφει και εκθέτει με την κάμερά του, αλλά και με τη χρήση ειδικών τηλεσκοπικών οργάνων.

Με την περίπτωσή του ασχολήθηκε ο «αδελφός» ιστότοπος του Vice.com, The Creators Project, σε βίντεο που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει παρακάτω:

0 Χριστούγεννα χωρίς τον Κύριο στην Ιαπωνία

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ

Ένα δείγμα του πως θέλουν να μετατραπούν τα Χριστούγεννα οι Παγκοσμιοποιητές είναι το πως γιορτάζονται στην μη χριστιανική Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες εξοικειώθηκαν με τα Χριστούγεννα κατά τη διάρκεια και μετά τον Β ΠΠ', όταν άρχισε η
μαζική παραγωγή των παιχνιδιών και στολιδιών που οι Συμμαχικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως εισάγει από τη Γερμανία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...