ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

0 Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών. Η εξοικείωση με τον Big Brother αρχίζει......

Δε μιλάμε φυσικά για το γνωστό reality αλλά για την ηλεκτρονική κάρτα που θα καταγράφει όλες σου τις συναλλαγές από 1 Ιανουαρίου..Στην υιοθέτηση συστήματος καταγραφής των συναλλαγών των καταναλωτών με ηλεκτρονική κάρτα, έτσι ώστε...να τελειώσει ο πονοκέφαλος της συλλογής και φύλαξης των αποδείξεων (όπως είναι η επίσημη αιτιολογία-καναβούρι για τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης), προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση του συστήματος για τις αποδείξεις.

Η ηλεκτρονική αυτή κάρτα, με bar code, θα καταγράφει κάθε... συναλλαγή και θα είναι συνδεδεμένη με τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως θα είναι και οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, η κάρτα θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα καταγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών...

Πηγή:http://koukfamily.blogspot.com/2010/09/big-brother.html

0 Πρώην αρχηγός CIA: “Oι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να κλείνουν το Ίντερνετ”!!!

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στο τομέα του κυβερνοπολέμου με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Obama ενώ αναμένεται εντός των ημερών να κηρυχθεί πλήρως επιχειρησιακή η Διοίκηση Κυβερνοπολέμου (Cyber Command) των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ζητούν από όλους τους παρόχους επικοινωνιών, όπως τις εταιρείες ανταλλαγής e-mail (Blackberry), κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων τηλεφωνικού τύπου (Skype) να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε αιτήματα της κυβέρνησης για παρακολουθήσεις υπόπτων.

Μια πιο προωθημένη άποψη εξέφρασε ο πρώην διευθυντής της ...CIA Michael Hayden ο οποίος θεωρεί τη κυβερνοτρομοκρατία πρώτης τάξεως απειλή, για την αντιμετώπιση της οποίας ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να έχει την εξουσία να “κλείνει” το Διαδίκτυο σε περίπτωση επίθεσης.



 
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση Cyber Storm 3 με συμμετοχή από επτά κυβερνητικές υπηρεσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το Πεντάγωνο, 11 πολιτείες, 50 ιδιωτικές εταιρείες και 12 διεθνείς συνεργάτες. Η άσκηση οργανώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security/DHS) και αποτελεί το πρώτο τεστ του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (National Cybersecurity and Communications Integration Center/NCCIC).
 
Το NCCIC ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2009, για να διατελέσει καθήκοντα των αμερικανικών επιχειρήσεων κυβερνοασφαλείας, και συγκεντρώνει υπό την ίδια στέγη ειδικούς τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον κρατικό τομέα.
Στους διεθνείς συνεργάτες συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία.
Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2008. Η Cyber Storm 1 είχε σαν σενάριο την κατάρρευση, μετά από διαδικτυακή επίθεση, των πληροφορικών συστημάτων στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Ουάσιγκτον όπως επίσης και όλων των συστημάτων στα λιμάνια της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή δημοσιεύουν πολλά blogs και πρακτορεία ειδήσεων σημαντικές και ευαίσθητες πληροφορίες. Στην Cyber Storm 2 χρησιμοποίησε ο εχθρός μεταξύ άλλων έναν ιο για να καταλάβει τα συστήματα του Πεντάγωνου και από εκεί να προσβάλει τα συστήματα πολλών άλλων κρατών σε όλο τον κόσμο.

0 Η Ελλάδα στην 4η θέση της Ευρώπης, με τις περισσότερες καμμένες από τις πυρκαγιές εκτάσεις

Στην Ελλάδα, οι δασικές πυρκαγιές είναι περισσότερο καταστροφικές από ότι είναι στις άλλες Μεσογειακές χώρες. Εξάλλου, το (1) από τα (10) στρέμματα, που συνολικά καίγονται στις χώρες της Ευρώπης, καίγεται στην Ελλάδα. Η μέση καμμένη έκταση / ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα, είναι 3πλάσια της αντίστοιχης έκτασης της Πορτογαλίας, Ισπανίας και Γαλλίας και 1,5 φορές μεγαλύτερη της ...καμμένης έκτασης στην Ιταλία.

Η Πορτογαλία, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αριθμό δασικών πυρκαγιών και καμμένων εκτάσεων και στη 2η θέση είναι η Ισπανία.Τα στοιχεία αυτά και άλλα πολύ σημαντικά και χρήσιμα, είναι στοιχεία της Έρευνάς μου ''Δασικές Πυρκαγιές - Το προφίλ της Ευρώπης (2000-2009)'', αναρτημένη στο ιστολόγιο http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ''.

Πηγή:http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...