ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

0 National Geographic 2012: 70 από τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

National Geographic 2012 (1)
Ο διαγωνισμός «National Geographic Traveler Photo Contest 2012» ολοκληρώνεται τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο πέρα από τους τελικούς νικητές, υπάρχουν εκατοντάδες αξιόλογες συμμετοχές. Το Otherside.gr διάλεξε 70 από τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς…

0 Φτιάξ’ το μόνος σου: Πρακτικές και έξυπνες δημιουργίες

Φτιάξ' το μόνος σου: Πρακτικές και έξυπνες δημιουργίες
Δείτε μια σειρά από έξυπνες και απλές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα ή καλλιτεχνική φλέβα. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα είναι έτοιμες σε λιγότερο από μια ώρα!

0 12/8/1883: Η μέρα που (σχεδόν) ήρθε το τέλος του κόσμου...



Ο Μεξικανός αστρονόμος Jose Bonilla είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που είδε το τέλος να έρχεται, παρατηρώντας καθαρά μέσα από το τηλεσκόπιό του μια σειρά από κομήτες που θα αφάνιζαν τη Γη να περνούν ξυστά από πάνω της. Σχεδόν 220 χρόνια πριν...

Θυμίζει σενάριο sci-fi ταινίας με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis (ναι, το Armageddon), αλλά αυτό που μόλις διάβασες είναι το πόρισμα που βγήκε πριν από λίγες μέρες από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μεξικό, αφού ανέλυσαν ξανά τα ευρήματα του αστρονόμου Bonilla.

0 Έτοιμα τα πειράματα ψεκασμού της ατμόσφαιρας με θείο;

Πείραμα που χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates θα συντελέσει στο να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα του Νέου Μεξικού χιλιάδες τόνοι σωματιδίων θείου ως μέρος μίας μελέτης γεωμηχανικής, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μία τέτοια ενέργεια για το οικοσύστημα του πλανήτη.

“Ο David Keith, ένας εκ των ερευνητών, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει μία λύση χαμηλού κόστους για τη μείωση του ρυθμού της ανάπτυξης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά έτεροι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης,” σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

0 Φιλέλληνας βοτανολόγος αναδεικνύει τη χλωρίδα της χώρας!

Τεράστιο πλούτο 6.000 φυτών (εκ των οποίων τα 750 είναι μοναδικά) διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με το Σουηδό βοτανολόγο Αρνε Στριντ που μελετά την ελληνική φύση εδώ και 48 χρόνια.

O Αρνε Στριντ συμμετέχει στο 10τομο λεύκωμα Flora Hellenica (έχουν εκδοθεί οι 2 πρώτοι), όπου καταγράφονται όλα τα ελληνικά φυτά και έχει συμμετάσχει στην καταγραφή της χλωρίδας του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Ακόμα, έχει ανακαλύψει 20 νέα είδη φυτών στις ορεινές περιοχές της χώρας!

Η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν το 1964, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής, με θέμα τα φυτά της περιοχής του Αιγαίου για την οποία βραβεύτηκε με το αμερικανικό βραβείο Jesse M. Greenman. Το 1966 πέρασε το μήνα του μέλιτος στη χώρα μας και από τότε την έχει επισκεφτεί συνολικά 70 φορές.

0 Λουλούδια… υψηλής τάσης!

Ο Αμερικανός φωτογράφος Robert Buelteman χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη τεχική προκειμένου να απαθανατίσει λουλούδια χωρίς τη χρήση φωτογραφικής μηχανής αλλά με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας!
perierga.gr - Λουλούδια... υψηλής τάσης!
Ο Buelteman, που ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο, χρησιμοποιεί μια επέκταση της τεχνικής Kirlian που έγινε δημοφιλής στα τέλη του 1930, υποβάλλοντας τα λουλούδια του σε 80.000 βολτ .

0 Παράξενα μνημεία σε όλο τον κόσμο

Perierga.gr - Περίεργα αγάλματα!
Μερικές φορές η εφευρετικότητα, ή ίσως η τρέλα, των δημιουργών βρίσκει ανταπόκριση στις κρατικές και τις περιφερειακές αρχές ή σε κάποιους ιδιώτες. Το αποτέλεσμα είναι μνημεία που προξενούν πολλές φορές την απορία για το λόγο που δημιουργήθηκαν ή απλά εντυπωσιάζουν.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε διάφορα από αυτά όπως μια τεράστια καρέκλα σε κεντρική πλατεία, ένα ανάποδο άγαλμα σε πάρκο, μια τεράστια παραμάνα και πολλά άλλα.

0 Μοναδικες εγχρωμες φωτογραφιες της Ελλαδας του '20

greece20s1
Μια διαφορετική Ελλάδα πριν περίπου έναν αιώνα από τον φακό των Maynard Owen Williams / Wilhelm Tobien. Πηγή: Inspirefirst  
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1 ΖΙΤΟ Ι ΕΛΛΙΝΙΚΙ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Επιδί πρέπι να μαθένuμε να γράφuμε σοστά επιτέλuς σε αφτί τι χόρα αποφάσισα να σας ξεκινίσο εντατικά φροντιστίρια...

Ι εκπλικτικί αφτί κίνισι τον άξιον ( εδώ τι στο διάολο πρέπει να βάλω για να φαίνεται ο πληθυντικός;;;;) καθιγιτόν κε πολιτικόν μας, που αποφάσισαν να αλλάκσουν την αλφαβίτα για να γίνι πιο εύκολι ι εκμάθισι τους από τα πεδιά ίνε αναπόφεφκτα μια σιμαντικί αλλά κε πολί έξιπνι κίνισι– όπος φισικά έχετε κι εσίς διαπιστόσι – όστε να μιν μπορί πλέον κανίς μας να έχι τιν δινατότιτα να κοροιδέβι τους ανορθόγραφuς.

Σε όλι αφτί τιν αξιοζίλεφτι και πραγματικά άκσια προσπάθια εμίς οι ορθογράφι θα θέλαμε να διαμαρτιριθuμε εντόνος γιατί μας αφερέσατε αυτί τιν μικρί χαρά.

Το καλό όμος ίνε ότι δεν θα ξανασχολιθuμε με το να βοιθάμε τα πεδιά μας στα μαθίματα επιδί δεν θα ιπάρχι κε λόγος βρε αδερφέ!!!

Θα ίθελα να εφχαριστίσο τιν λέσχι Μπίλντεμπερκ κε τιν εξερετικι προιν ιπuργό πεδίας κε διά βίu εκμάθισις καθός κε όλuς τuς σιμπαραστάτες σιμερινuς πολιτικuς.

0 Οι Beatles στην Αράχοβα. Ιστορική φωτογραφία.

0 Φτιάχνουμε μόνοι μας παραδοσιακό ξυλόφουρνο, με χώμα, νερό και άχυρο

Μια εύκολη κατασκευή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις θα παρακολουθήσουμε σήμερα. Απαραίτητες προϋποθέσεις να «πιάνουν» λίγο τα χέρια μας, να μη «φοβηθούμε» να τα λερώσουμε (ούτε τα πόδια μας) και να διαθέτουμε έστω λίγο από αυτό που λέγεται μεράκι.
Θα δούμε με ποιον τρόπο, δυο γυναίκες από το χωριό Αγράμπελο Αιτωλοακαρνανίας, θα κατασκευάσουν έναν παραδοσιακό φούρνο σαν αυτούς που χρησιμοποιούν στο χωριό τους. Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:


Τσιμεντόλιθοι με τους οποίους θα σχηματιστεί η βάση του φούρνου.
Κομμάτια από σπασμένα κεραμίδια, παλιά τούβλα και πέτρες για να κατασκευαστεί ο θόλος του (καλούπι).
Χώμα που αφού κοσκινιστεί θα γίνει λάσπη (πηλός).
Άχυρα που θα ανακατευτούν με τον πηλό, οπλίζοντάς τον.
Νερό.

Στο κτίσιμο του φούρνου παίρνουν μέρος οι γυναίκες και οι άνδρες περιορίζονται μόνο στη μεταφορά των υλικών.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...