ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

0 Ο μυστηριώδης βασιλιάς Pacal των Μάγια

Ο K’inich Janaab’ Pakal ή Pacal the Great (23 Μάρτιος 603 – 28 Αύγουστος 683) υπήρξε βασιλιάς των Μάγια στη αρχαία πόλη Palenque του Μεξικού. Το όνομά του στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει ασπίδα. Τον 7ο αιώνα, το σώμα του νεκρού βασιλιά Pacal, τοποθετήθηκε σε μια σαρκοφάγο γύρω από την οποία χτίστηκε μια πυραμίδα (temple of Inscriptions).

Τα σχέδια που καλύπτουν τη σαρκοφάγο του Pakal ή Pacal, αποτελούν από τα πιο μυστήρια που βρέθηκαν ποτέ σε αντίστοιχες σαρκοφάγους καθώς όταν τα κοιτάζει κανείς οριζόντια διακρίνει ένα είδος αστροναύτη να πιλοτάρει το σκάφος του! Πολλοί εξάλλου ερευνητές όπως ο Erich von Däniken, πιστεύουν ότι ο πολιτισμός των Μάγια είχε στενές επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους!

0 Όρκα - Ο λύκος της θάλασσας

Η όρκα είναι ένα από τα αξιοθαύμαστα ζώα του πλανήτη μας. Το μέγεθός της, η εντυπωσιακή εμφάνισή της με το ασπρόμαυρο χρώμα, η ευφυΐα της, η δύναμή της την κάνουν μοναδική! Είναι ένα από τα 35 είδη στην οικογένεια δελφινίδες, που πρωτοεμφανίστηκε περίπου 11 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αναφέρεται κοινώς ως φάλαινα δολοφόνος και σπανιότερα ως "Μαύρο ψάρι".
 
Οι όρκες απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς, από τις παγωμένες περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής έως τις τροπικές θάλασσες. Είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο μέλος της οικογένειας των δελφινιών και ένα από τα πιο ισχυρά αρπακτικά του κόσμου. 

0 Αρώματα ελληνικής υπαίθρου στις αγορές της Βρετανίας και της Ρωσίας



Με αρώματα της ελληνικής υπαίθρου αναμένεται να μοσχοβολήσουν εντός του 2013 καταστήματα και σούπερ μάρκετ της Βρετανίας και της Ρωσίας.

Μια μικρή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους εταίρους, ετοιμάζεται να προωθήσει στις δύο αγορές προϊόντα με έντονα ελληνικό χαρακτήρα, όπως σαπούνια ελαιολάδου με ελληνικά βότανα, αρωματικά βοτανόλαδα και κεραλοιφές με μελισσοκέρι και μέλι -έστω σε μικρές ποσότητες αρχικά.

Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική γυναικεία επιχείρηση «Μυγδονία», που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και σύντομα αναμένεται να αποκτήσει και τον δικό της βοτανόκηπο στον Λαγκαδά, ώστε να προωθεί τη «σοδειά» της από την παραγωγή στην κατανάλωση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις προαναφερθείσες αγορές.

0 Κοιμητήριο μικρών ζώων στην Πελοπόννησο

Βρίσκεται στους Γαργαλιανούς και λειτουργεί από τον Οκτώβριο

Ένας ασυνήθιστος για την Ελλάδα χώρος βρίσκεται στους Γαργαλιανούς Πελοποννήσου. Πρόκειται για το κοιμητήριο μικρών ζώων «Peris» που λειτουργεί από τον Οκτώβριο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο γεμάτο με λεβάντες και ελιές που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Το κοιμητήριο μικρών ζώων δημιουργήθηκε σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο περίπου ενάμιση στρέμματος και όπως λέει στο newsbeast.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας του, Αγγελική Λογοθέτη, στην αρχή φάνηκε πρωτόγνωρη η ιδέα τους αλλά στη συνέχεια ο κόσμος το είδε πολύ ζεστά.

«Πρόκειται έναν χώρο που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για το τελευταίο σπιτάκι των αγαπημένων μας κατοικιδίων», αναφέρει. Και σημειώνει ότι: «πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το χώρο μετά την απώλεια των δύο αγαπημένων μας κατοικιδίων του Πέρυ και του Κάστωρ».

0 Μόνο η Ελλάδα δεν ξέρει τι έχει!

Η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου η κάθε ξένη εταιρεία χωρίς άδεια χωρίς ελληνικό έλεγχο κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, κρατώντας για τα δικά της συμφέροντα τα μυστικά του ελληνικού θησαυρού, ενώ το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας για τους φυσικούς πόρους παραμένει στον βαθύ του ύπνο. Για να καλύψουν αυτή την ανικανότητα και αναπηρία οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ασύστολα ψέματα, τα οποία αποκαλύπτονται στην σημερινή έρευνα του newsbomb.gr. 
 Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας (www.ypeka.gr) υπό τον τίτλο «Σύντομο ιστορικό των ερευνών υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο» διαβάζουμε ότι «μετά το 2001 και για 10 χρόνια δεν υπήρξε καμία ερευνητική δραστηριότητα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα». Τα επίσημα της νορβηγικής TGS-Nopec όμως διαψεύδουν το ελληνικό υπουργείο. Σύμφωνα με αυτά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο του 2001 η νορβηγική εταιρεία πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, νοτίως της Κρήτης, με το ερευνητικό σκάφος της Northen Access.

0 Δημιουργικές Κούπες Πλασμάτων

Δημιουργικές Κούπες Πλασμάτων
Σήμερα θα θέλαμε να σας δείξουμε μια σπουδαία ιδέα για δώρα. Μερικά είναι φιλικά και γούνινα, και άλλα είναι έτοιμα να σας πιάσουν με τα νύχια τους ή να σας τυλίξουν με τα πλοκάμια τους – ποτέ δεν θα ξέρετε τι σας επιφυλάσσει ο πάτος στις κούπες αυτές.

Το εξωτερικό της κάθε κούπας είναι εμφανώς πανομοιότυπο και λιτό για την καθεμία, έτσι για τους επισκέπτες που έρχονται για να σας επισκεφθούν για πρώτη φορά, η έκπληξη και το σοκ που θα πάθουν θα τους αφήσει μια διασκεδαστική εμπειρία – επίσης για όσους το γνωρίζουν, θα εξακολουθήσουν να έχουν μια μικρή έκπληξη με τις τελευταίες τους γουλιές. Ρίξτε μια ματιά! Θα σας αρέσει!

0 Παντρεύεσαι; Μάθε τις πιο παράξενες παραδόσεις στον κόσμο και δες απίστευτες φωτογραφίες...

Αν νομίζατε ότι το λευκό νυφικό και το μπουκέτο με τα λουλούδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νύφης, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάνετε λάθος!

 Δείτε παρακάτω τις πιο ασυνήθιστες νύφες του κόσμου στην πιο επίσημη ημέρα της ζωής τους.


1 Νέα Υόρκη: Τότε και τώρα

Νέα Υόρκη: Τότε και τώρα
Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Νέας Υόρκης μέσα σε μερικές δεκαετίες.

1 Φθινοπωρινή βόλτα στο πανέμορφο όρος Πάικο

Στην κεντρική Μακεδονία, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς, ανάμεσα στην πεδιάδα της Αριδαίας και της Αξιούπολης βρίσκεται το όρος Πάικο με ψηλότερη κορυφή την Γκόλα-Τσούκα σε υψόμετρο 1.650 μέτρα. Δεν είναι από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, όμως σίγουρα είναι από τα ομορφότερα. Το Πάικο έχει πλούσια βλάστηση, πυκνά υπέροχα δάση, ρεματιές, λιβάδια και αρκετές πηγές με γάργαρα νερά.  
Αποτελεί το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας. Στο βουνό υπάρχουν περί τα 4.500 στρέμματα καστανιών, εκ των οποίων τα 2.500 είναι καλλιεργήσιμα. Γύρω στις 300 οικογένειες έχουν ως δεύτερη ασχολία το κάστανο και υπολογίζεται ότι η ετήσια παραγωγή φτάνει στους 500-600 τόνους, ανάλογα με τη χρονιά. Λόγω του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή το κάστανο που παράγεται είναι ιδιαίτερα γλυκό και γευστικό.

0 Το πραγματικό ταξίδι του Οδυσσέα και γιατί μας το έκρυψαν

Η περιπλάνηση του Οδυσσέως.
 
α) η μελέτη της Εριέττας Μέρτζ
Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν ...μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...