ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

0 Καρδαμύλη: ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα... μυστικά της νότιας Μεσογείου

H Kαρδαμύλη, στη νότια Πελοπόννησο, συνδυάζει τα πάντα και μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε είδους ταξιδιώτη. Με σημαντικές φυσικές ομορφιές, εντυπωσιακές παραλίες και δυνατότητα για ενδιαφέρουσες κοντινές αποδράσεις, αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» της Έξω Μάνης.


Σε μια εκπληκτική περιοχή στη νότια Πελοπόννησο, σε ένα σκηνικό εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα χιονοσκέπαστα βουνά, βρίσκεται η Καρδαμύλη, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, στην ανατολική άκρη του Μεσσηνιακού Κόλπου.

0 Θαυμαστοί κήποι στη Γαλλία

Perierga.gr - Πανέμορφος κήπος
Το κάστρο de Marqueyssac είναι ένα κάστρο του 17ου αιώνα στη Γαλλία, με θαυμαστούς κήπους στο χώρο του.  Δεν είναι τα άνθη που ξεχωρίζουν αλλά η εντυπωσιακοί σχηματισμοί του πράσινου που δημιουργούν μια φανταστικοί ατμόσφαιρα.

0 Σχέδιο: Η ελληνική διατροφή ως ελιξίριο μακροζωίας!

Σχέδιο: Η ελληνική διατροφή ως ελιξίριο μακροζωίας!
Αν υπάρχει ένας τομέας στο όποιο έχουμε ήδη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σφηνωμένο βαθιά στο παγκόσμιο συλλογικό υποσυνείδητο είναι ο τομέας της διατροφής.

Χάρη σε πάμπολλες διεθνείς μελέτες -και παρά την εθνική μας συστολή στο συγκεκριμένο θέμα- γύρω από την μακροζωία και την μεσογειακή διατροφή υπάρχει ένας συσχετισμός βαθιά ριζωμένος στο μυαλό του μέσου παγκόσμιου καταναλωτή.

Πάνω σε αυτό το δεδομένο και με σωστό σχεδιασμό, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από το κράτος, θα μπορούσαμε σε δυο δεκαετίες από σήμερα να έχουμε κάνει το σύνολο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων να θεωρούνται ως συμπληρώματα διατροφής και ελιξίρια μακροζωίας. Τα οφέλη από την επιτυχή εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι ιλιγγιώδη...

0 Προετοιμασία για τη συνάντηση με εξωγήινους


Οι Παγκόσμιες κυβερνήσεις αρχίζουν να προετοιμάζουν ένα συγχρονισμένο τρόπο σε μια τελική συνάντηση με εξωγήινη ζωή, λέει μια εντυπωσιακή ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε μια έκδοση του περιοδικού Philosophical Transactions Α του Royal Society το βρετανικό ίδρυμα,και οι επιστήμονες σημειώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν....


Αν αυτό συμβαίνει ότι δεν είμαστε μόνοι ... αυτό ουσιαστικά επηρεάζει το πώς η ανθρωπότητα κατανοεί τον εαυτό της, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες, λένε οι ερευνητές Martin Dominik και John C. Zarnecki στο εισαγωγικό κείμενο. ". Η έλλειψη συντονισμού μπορεί να αποφευχθεί με τη δημιουργία ενός γενικού πλαισίου σε μια πραγματικά παγκόσμια προσπάθεια που διέπεται και νομιμοποιείται από διεθνή πολιτικά 

0 Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν: O πατέρας της φανταστικής λογοτεχνίας

Ο εμπνευστής της Μέσης Γης, των ξωτικών και των Χόμπιτ, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν γεννήθηκε το 1892 και υπήρξε ανέκαθεν, εξέχων φιλόλογος και συγγραφέας, όμως το έργο που έμελλε να τον κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό, την τριλογία του Άρχοντα το εξέδωσε σε μεγάλη ηλικία, το 1954....

Ακολούθησαν το Χόμπιτ και το Σιλμαρίλλιον, που εκδόθηκε μετά το θάνατό του και όλα μαζί συνέθεσαν έναν νέο,πρωτοποριακό είδος λογοτεχνίας που εντυπωσιάζει ακόμα και το σύγχρονο κοινό.

Ο Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν, πρωτότοκος γιος του Άρθουρ Ρούελ Τόλκιν και της συζύγου του Μέιμπελ, γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1892 στο Μπλουμφοντέιν της σημερινής Νότιας Αφρικής όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, γεγονός που εξηγεί γιατί όταν μετακόμισε στην Αγγλική επαρχία του φάνηκε ξαφνικά παράδεισος.

Σε ηλικία 12 ετών, χάνει τη μητέρα του και αναλαμβάνει τη φροντίδα αυτού και του αδελφού του, ο ιερέας Φράνσις Μόργκαν της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας.

0 Ο ιός Έμπολα: Το βιο-όπλο της παγκόσμιας ελίτ για την μείωση του πληθυσμού κατά 90 τοις εκατό

Susanne Posel (Occupy Corporatism

Ο ιός Έμπολα εμφανίστηκε μυστηριωδώς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) το 1976 και έχει σποραδικά επανεμφανιστεί στην περιοχή χωρίς εξήγηση από τότε. Οι mainstream επαγγελματίες ιατροί πιστεύουν ότι η κατανάλωση πιθήκων που έχουν μολυνθεί με τον Έμπολα είναι ο αρχικός τρόπος μετάδοσης. Ωστόσο, αυτή είναι μια θεωρία, επειδή η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι η φυσική δεξαμενή του ιού είναι άγνωστη και ως εκ τούτου η γνώση της μετάδοσης του ιού αποτελεί μόνο υπόθεση...

Τον Ιούλιο αυτού του έτους, προέκυψε ένα ξαφνικό ξέσπασμα του ιού Έμπολα, σκοτώνοντας 14 άτομα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο ​​Υγείας της Ουγκάντας συμμάχησαν σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την απρόσμενη έκρηξη.

0 Ορσηίς - Η μητέρα των Ελλήνων

Στην ελληνική μυθολογία η Ορσηίδα (Ορσηίς) ήταν η νύμφη που έμελλε να γίνει η μητέρα όλων των Ελλήνων. Η νύμφη Ορσηίδα παντρεύτηκε το γιο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, Έλλην...
Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο "Ναός των Ελλήνων"... ο οποίος είναι κατασκευασμένος (προ δεκαετίας) από τον μαραθωνοδρόμο Αριστοτέλη Κακογεωργίου.
Στο προαύλιο αυτού του "Ναού των Ελλήνων", υπάρχει το μοναδικό πανελλαδικά μαρμάρινο σύμπλεγμα (ανδριάντας) της ολότελα άγνωστης μητέρας των Ελλήνων, που στην ιερή αγκαλιά της, κρατά τρυφερά τα παιδιά της Δώρο, Ξούθο, Αίολο, απ’ τους οποίους προήλθαν οι βασικές φυλές των Ελλήνων!
Σύμφωνα με τον μύθο (σ.σ. Διαβάστε το άρθρο μας για τον "Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα"), μετά τον κατακλυσμό, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήγαν στους Δελφούς και στο ιερό της Θέμιδας για να εκφράσουν και σ αυτή την ίδια επιθυμία.

0 Το ταξίδι του Voyager 1 συνεχίζεται από το 1977

Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που έφυγε από τη Γη. Και ενώ απέχει περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια μίλια από τον πλανήτη μας, το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977, βυθίζεται σε έναν κόσμο που παρέμενε μέχρι σήμερα ανεξερεύνητος, διευρύνοντας τα όρια κατανόησης του ηλιακού συστήματος.

Αρκετές ομάδες ειδικών αναλύουν τα δεδομένα που μεταδίδονται από το διαστημόπλοιο και παρέχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, όπως αποδεικνύεται από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα σχετικά με μια "ενδιάμεση περιοχή" πριν από τα σύνορα με το διαστρικό διάστημα, "την ηλιόπαυση".

Το πρόγραμμα εξερεύνησης Voyager της NASA --το Voyager 2 εκτοξεύτηκε σε άλλη τροχιά έπειτα από ένα μήνα-- είχε ως στόχο τη μελέτη των πιο μακρινών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, Δία, Κρόνου, Ουρανού και Ποσειδώνα.

0 Εντυπωσιακές ελαιογραφίες από τον Harding Meyer

Εντυπωσιακές ελαιογραφίες από τον Harding Meyer (2)
Ο καλλιτέχνης Harding Meyer γεννήθηκε στη Βραζιλία, ενώ πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και την Καρλσρούη, όπου δημιουργεί αυτά τα εντυπωσιακά πορτραίτα μεγάλης κλίμακας. Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά του, η οποία πάντως αδικείται από τις φωτογραφίες σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος των έργων του....

0 Μετέωρα: Παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο...

Τα Μετέωρα βρίσκονται έξω από την Καλαμπάκα στο Νομό Τρικάλων

Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο.
Τεράστιοι βράχοι ορθόνωνται κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν το δεύτερο πλέον σημαντικό σύνολο μοναστηριών στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος.
Εξι μόνο από τριάντα βρίσκονται σε λειτουργία και τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Το βίντεο που ετοίμασε το Touristorama.com για εσάς, δίνει μια ευρύτερη άποψη για την περιοχή.

0 Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης (φωτο,βίντεο)



Γράφει ο ανεξήγητος.Στην πόλη Guimar, στην ανατολική ακτή του νησιού της Τενερίφης στις Κανάριες Νήσους, στη δεκαετία του ογδόντα,κατά τη διάρκεια ανασκαφών ήρθαν στο φως μερικά πυραμιδικά κτίρια τα οποία μελετήθηκαν και έγιναν γνωστά από τον μελετητή και εξευρενητή Thor Heyerdal.

Αρχικά, οι αρχαιολόγοι και οι αρχές επιτέθηκαν σε μια τοπική εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε την ανακάλυψη μυστηριωδών κλιμακωτών πυραμίδων στο νησί της Τενερίφης.Τα μνημεία πιστεύεται ότι έχουν κατασκευαστεί από τους αγρότες που στίβαζαν στα σύνορα των χωραφιών τους τις πέτρες που έβρισκαν όταν έσκαβαν αυλάκια, μια αρχαία πρακτική στις Καναρίους Νήσους.

Αλλά ο Νορβηγός εθνογράφος Thor Heyerdahl δεν ήταν της ίδιας άποψης. Έχοντας κάνει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις πυραμίδες της Tucume στο Περού,οι φωτογραφίες της περιοχής αμέσως του κίνησαν το ενδιαφέρον και ήθελε να το επισκεφθεί προσωπικά.Όταν έφτασε αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν ούτε βεράντες ούτε τυχαίοι σωροί από πέτρες που είχαν συσσωρευτεί από τους Ισπανούς, όπως είχαν πει ορισμένοι. Ήταν μια προσεκτική κατασκευή κλιμακωτών πυραμίδων που βασίζεται στις ίδιες αρχές με αυτές του Μεξικό, το Περού και την αρχαία Μεσοποταμία που τώρα περιλαμβάνεται στο Εθνογραφικό Πάρκο των πυραμίδων του Γκουιμάρ (Pirámides de Güímar).

0 Μας αρρωσταίνουν στ’ αλήθεια οι ειδήσεις

Μας αρρωσταίνουν στ’ αλήθεια οι ειδήσεις
Πόσες φορές έχετε πει «είδα ειδήσεις και αρρώστησα»; Λοιπόν, έχετε απόλυτο δίκιο: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν διαρκώς βλέπουμε να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας τραγικά γεγονότα, αυξάνονται τα ψυχικά και σωματικά μας προβλήματα.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Έρβαϊν, οι οποίοι αξιολόγησαν την ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών τις εβδομάδες πριν και μετά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003...

0 Aequorea victoria: Η «φωτεινή» μέδουσα!

perierga.gr - Aequorea victoria: Η "φωτεινή" μέδουσα!
Η Aequorea victoria, επίσης γνωστή με την κοινή ονομασία «κρυστάλλινη» μέδουσα, ανήκει στις υδρομέδουσες που απελευθερώνουν ασβέστιο το οποίο αλληλεπιδρά με την πρωτεΐνη aequorin που διαθέτουν, παράγοντας έντονο μπλε φως.

Το είδος, που ζει στις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής, είναι εντελώς διάφανο και άχρωμο, τόσο πολύ, μάλιστα, που είναι πολλές φορές δύσκολο να διακριθούν, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που «φωσφορίζουν».

0 30 απλά και ωφέλιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε 1 λεπτό

Μπορεί με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου να μην προλαβαίνεις να πας στο...

γυμναστήριο, ή να διαθέσεις πάνω από μια ώρα για να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό. Σίγουρα όμως έχεις ένα λεπτό μέσα στην ημέρα σου που μπορεί να σου φτιάξει τo κέφι και να σε κάνει πιο υγιή από όσο φαντάζεσαι.


Βρήκαμε 30 απλά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή και χαρούμενο, χωρίς καλά - καλά να το καταλάβεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσεις ένα λεπτό από το χρόνο σου.

1. Πιες ένα ποτήρι νερό.

2. Πάρε 10 βαθιές ανάσες.

3. Σκέψου κάτι για το οποίο είσαι ευγνώμων και χαμογέλα.

4. Ξύσε την κοιλιά του σκύλου σου και κάν'τον ευτυχισμένο.

5. Αγκάλιασε κάποιον που αγαπάς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...