ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

0 Οι μυστηριώδεις πυραμίδες της Τενερίφης (φωτο,βίντεο)Γράφει ο ανεξήγητος.Στην πόλη Guimar, στην ανατολική ακτή του νησιού της Τενερίφης στις Κανάριες Νήσους, στη δεκαετία του ογδόντα,κατά τη διάρκεια ανασκαφών ήρθαν στο φως μερικά πυραμιδικά κτίρια τα οποία μελετήθηκαν και έγιναν γνωστά από τον μελετητή και εξευρενητή Thor Heyerdal.

Αρχικά, οι αρχαιολόγοι και οι αρχές επιτέθηκαν σε μια τοπική εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε την ανακάλυψη μυστηριωδών κλιμακωτών πυραμίδων στο νησί της Τενερίφης.Τα μνημεία πιστεύεται ότι έχουν κατασκευαστεί από τους αγρότες που στίβαζαν στα σύνορα των χωραφιών τους τις πέτρες που έβρισκαν όταν έσκαβαν αυλάκια, μια αρχαία πρακτική στις Καναρίους Νήσους.

Αλλά ο Νορβηγός εθνογράφος Thor Heyerdahl δεν ήταν της ίδιας άποψης. Έχοντας κάνει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις πυραμίδες της Tucume στο Περού,οι φωτογραφίες της περιοχής αμέσως του κίνησαν το ενδιαφέρον και ήθελε να το επισκεφθεί προσωπικά.Όταν έφτασε αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν ούτε βεράντες ούτε τυχαίοι σωροί από πέτρες που είχαν συσσωρευτεί από τους Ισπανούς, όπως είχαν πει ορισμένοι. Ήταν μια προσεκτική κατασκευή κλιμακωτών πυραμίδων που βασίζεται στις ίδιες αρχές με αυτές του Μεξικό, το Περού και την αρχαία Μεσοποταμία που τώρα περιλαμβάνεται στο Εθνογραφικό Πάρκο των πυραμίδων του Γκουιμάρ (Pirámides de Güímar).Εκτός από τις έξι πυραμίδες, το πάρκο περιλαμβάνει, επίσης, το Εθνογραφικό Μουσείο Chacona (Casa Chacona), στο οποίο είναι δυνατόν να δείτε ένα πλήρους μεγέθους αντίγραφο του σκάφους του Δρ Heyerdahls, αυτόχθονες μάσκες και κεραμική με ζωγραφιές.

Στην πράξη, κάθε μία από τις έξι πυραμίδες αποτελείται από πέντε επίπεδα ορθογώνιου σχήματος, που περιέργως μοιάζουν με αυτά που φτιάχτηκαν από τους Αζτέκους και Μάγιας.


Στην αρχή υπήρχαν πολλοί που υποστήριζαν ότι ήταν σωροί από πέτρες που είχαν συσσωρευτεί από Ισπανούς εποίκους.Όμως χάρη στην ακούραστη εργασία του Χέιρνταλ και πολλές μελέτες αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τυχαίες στίβες.Οι πυραμίδες είναι χτισμένες πάνω από το επίπεδο του εδάφους και ήταν φτιαγμένες από πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης, που δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή και μεταφέρθηκαν από μακριά για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Οι πέτρες έφεραν επίσης σημάδια επεξεργασίας, ειδικά στις γωνίες και τα κτίρια ήταν προσανατολισμένη αστρονομικά.Στη δυτική έχουν μια σκάλα που ανεβαίνοντάς τη μπορείτε να ακολουθήσετε τον ανατέλλοντα ήλιο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

ΠΗΓΗ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...