ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

0 Σπάνιος παλαιολιθικός οικισμός στα 2.200 μέτρα

Σπάνιος παλαιολιθικός οικισμός στα 2.200 μέτρα  Σε πρωτοφανές, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, υψόμετρο, πάνω από τα 2.200 μέτρα, στην Πίνδο, βρέθηκαν ίχνη εγκατάστασης από κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες.

Σε πρωτοφανές, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, υψόμετρο, πάνω από τα 2.200 μέτρα, στην Πίνδο, βρέθηκαν ίχνη εγκατάστασης από κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες.
Κυνηγούσαν τόσο ψηλά, γιατί χαμηλότερα υπήρχαν πυκνά δάση που δυσκόλευαν τις κινήσεις τους. Οι θέσεις αυτές ερευνήθηκαν από Ιταλούς αρχαιολόγους, ειδικούς στις ανασκαφές των ορεινών όγκων, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Νίκου Ευστρατίου και θα παρουσιαστούν στην ΚΔ' Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

0 Η ιστορία της Αλάσκας

ΑΛΑΣΚΑ: Πολιτεία των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό άκρο της Αμερικανικής Ηπείρου, με πρωτεύουσα την πόλη Τζούνο (30.987 κάτοικοι). Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση (1.717.855 τ.χ.), η έκτη σε πλούτο (54.627 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα) και η πιο αραιοκατοικημένη (0,42 κάτοικοι ανά τ.χ.). «Αλάσκα» στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει η «γη που δεν είναι νησί». Μεγαλύτερη και πιο γνωστή πόλη είναι το Άνκορεϊτζ (275.043 κάτοικοι), ενώ την Αλάσκα κατοικούν συνολικά 626.932 άνθρωποι.

Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έβαλαν πρώτοι πόδι στην Αλάσκα, στα μέσα του 18ου αιώνα, επωφελούμενοι της γειτνίασής της με τη Σιβηρία, από την οποία χωρίζεται με τον Βερίγγειο Πορθμό. Ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με το εμπόριο της γούνας, παραμερίζοντας τους ιθαγενείς εσκιμώους Ινουίτ.

0 Πληθαίνουν οι Λαχανόκηποι στις ταράτσες των Αθηνών



Εδαφος –και κυριολεκτικά– κερδίζει η ιδέα της φύτευσης των ταρατσών στις μεγαλουπόλεις, που συμβάλλει τόσο στην ενεργειακή «οχύρωση» των κτιρίων όσο και στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τι μας εμποδίζει, όμως, να μετατρέψουμε τους κρεμαστούς αυτούς κήπους σε λαχανόκηπους; Γιατί αντί για καλλωπιστικά φυτά να μη φυτέψουμε οπωροκηπευτικά, τα οποία θα μπορούμε στη συνέχεια να καταναλώσουμε στο τραπέζι μας;

Ηδη, πολλοί είναι αυτοί που –ελέω κρίσης και όχι μόνον– έχουν δημιουργήσει στις βεράντες, στους κήπους, στα μπαλκόνια τους μικρά μποστάνια, παράγοντας τα δικά τους λαχανικά, βότανα ή και φρούτα. (Οι φυτωριούχοι της Αθήνας επιβεβαιώνουν ότι τα ζαρζαβατικά σημειώνουν αύξηση σε σχέση με τα καλλωπιστικά φυτά.)

0 Τι σημαίνει η κίτρινη κορδέλα στο λουρί του σκύλου;


Τo πρόγραμμα Κίτρινο Σκυλί (Yellow Dog Project) δημιουργήθηκε για να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με σκυλιά που είναι υπό εκπαίδευση ή ανάρρωση από χειρουργείο ή κοινωνικοποιούνται...

Όταν δείτε ένα σκυλί και στο λουρί του υπάρχει μία κίτρινη κορδέλα δεμένη, σημαίνει ότι το σκυλί χρειάζεται το χώρο του και δεν πρέπει να το πλησιάσετε είτε επειδή είναι υπό εκπαίδευση είτε επειδή δεν εμπιστεύεται ακόμα τους ανθρώπους. Επίσης, μπορεί να αναρρώνει από χειρουργείο, οπότε αποφύγετε να πάτε κοντά με το σκύλο σας που μπορεί να του προκαλέσει άγχος.

Η ιδέα ξεκίνησε μέσω του Ιντερνετ και γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες!

0 Μωρά δοκιμάζουν λεμόνι για πρώτη φορά (Video)

Μωρά δοκιμάζουν λεμόνι για πρώτη φορά
Αντιδράσεις που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

0 Ο θαλάσσιος δρόμος του Jindo

 Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στη νότια Κορέα και ανήκει στην κομητεία Jindo . Το νησί Modo είναι ένα μικρό νησί στην ίδια κομητεία. Τα δύο αυτά νησιά ενώνονται με μια λωρίδα γης, η οποία έχει μήκος 2,9 χλμ. και πλάτος 10-40 μέτρα. 
Στην περιοχή δημιουργείται ένα εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο, που ονομάζεται "Το θαύμα του Μωυσή"! Για 90 λεπτά η Κίτρινη Θάλασσα υποχωρεί μαγικά και εμφανίζεται το μονοπάτι, που ενώνει τα δύο νησιά. 
 
Το "θαύμα" αυτό βέβαια έχει μια απλή εξήγηση-είναι αποτέλεσμα της παλίρροιας. Δύο φορές το χρόνο, περίπου τον Απρίλιο-Ιούνιο τα νερά της θάλασσας υποχωρούν.
Επί χρόνια γιορτάζεται στην περιοχή το φαινόμενο αυτό. Η γιορτή αποκαλείται "Ο θαλάσσιος δρόμος του Jindo". Παρέμενε σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, μέχρι το 1975, όταν ο Γάλλος πρεσβευτής Pierre Randi περιέγραψε το φαινόμενο σε μια γαλλική εφημερίδα. 
 
Σήμερα, σχεδόν μισό εκατομμύριο ξένοι και ντόπιοι τουρίστες παρακολουθούν την εκδήλωση, σε ετήσια βάση. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν κυριολεκτικά μέσα στη  θάλασσα! 

0 Ποια «ανθυγιεινά» είναι υγιεινά;

Σοκολάτες, αλκοόλ, στρες και άλλα απαγορευμένα πλέον μπαίνουν στη «σφαίρα» της… υγιεινής ζωής. Όχι βέβαια στο βαθμό που μπορεί να σκέφτεστε οι περισσότεροι αλλά σύμφωνα με τελευταίες έρευνες έχουν και αυτά το δικό τους μερίδιο στην ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι αρχαίοι πολύ σοφά έλεγαν «παν μέτρο άριστον» και πάνω σε αυτή τη λογική όλα στη ζωή κάνουν καλό εφόσον φυσικά υπάρχει μία λογική κατανάλωσή τους.

1 Η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, εκτος Ε.Ε. και ευρω !!

Τι φταίει στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να έχουμε μια αντίστοιχη οικονομία;

Ποια οικονομία σήμερα στην Ευρώπη έχει τα λιγότερα οικονομικά προβλήματα από την παγκόσμια ύφεση;

Η Νορβηγία.
Η χώρα αυτή δεν έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα κρίσης και ύφεσης που κατατρέχουν σχεδον όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Είναι τυχαίο ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μια οικονομία που ΔΕΝ συμμετέχει ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην....
Ευρωζώνη;


Όχι βέβαια.


Το γεγονός ακριβώς ότι έχει διατηρήσει την ανεξαρτησία της είναι εκείνο που την έχει προστατέψει από τις οξείες εκδηλώσεις της κρίσης. Οι Νορβηγοί αποφάσισαν να μείνουν έξω από Ε.Ο.Κ. και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Νορβηγία έχει δικό της ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ την νορβηγική κορόνα (το ίδιο ακριβώς η Δανία και η Σουηδία. Το ίδιο πλούσιες χώρες με δικό τους εθνικοί νόμισμα και εξω απο Ε.Ε.). Η Νορβηγία ως ανεξάρτητη χώρα και καλά προστατευμένη εθνική οικονομία έχει το υψηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ευρώπη.

0 Συρία : "Ο εντεκάχρονος Μοχάμεντ γράφει ποιήματα για τον θάνατο και την ελευθερία."

Η Οχούντ καθόταν στο θρανίο της όταν οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το κεφάλι της. Ο Χασάν αντίκρισε αποκεφαλισμένα πτώματα και ανθρώπινα μέλη που κείτονταν σε λίμνες αίματος ύστερα από το σφυροκόπημα που δέχτηκε μία νεκρική πομπή στην οποία συμμετείχε. Το δέρμα και τα μαλλιά του Μοχάμεντ κάηκαν όταν το αυτοκίνητο δίπλα στο οποίο βρισκόταν ανατινάχτηκε. Η γειτόνισσα του Καρίμ σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας καθώς φρόντιζε το μωρό της. Ο Μούσα παρέμεινε έγκλειστος σε ένα κελί όπου υπήρχαν πτώματα σε αποσύνθεση. Ο εντεκάχρονος Μοχάμεντ γράφει ποιήματα για τον θάνατο και την ελευθερία.

Στο έρημο τοπίο που απλώνεται γύρω από τα χωριά, τις πόλεις και τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Βόρεια Ιορδανία τα χιλιάδες παιδιά προερχόμενα από τη Συρία προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όσα τραγικά βίωσαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών αιματοχυσίας στη χώρα τους. Κάποια παραμένουν στοιχειωμένα από τον βίαιο θάνατο των δικών τους ανθρώπων ενώ κάποια άλλα συνεχίζουν να ακούν εκρήξεις και πυροβολισμούς, τους ήχους των οποίων δεν σταματούν να αναπαράγουν.

0 Γη...ο πλανήτης των ανθρώπων

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ' αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει,
πρέπει να την προστατέψει. Ζαν-Υβ Κουστώ, 1910-1997, Γάλλος ωκεανογράφος

Κρατήστε αυτόν τον ήχο, τις βροντές, τη καταιγίδα, μέχρι να τα σημειώσω κάπου. Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616, Άγγλος συγγραφέας

Η φύση έχει τέσσερα μεγάλα σκηνικά -τις εποχές του χρόνου- και τους ίδιους ηθοποιούς -τον ήλιο, το φεγγάρι και τ' άστρα- αλλά συνεχώς αλλάζει τους θεατές. Antoine Rivarol, 1753-1801, Γάλλος Γνωμικογράφος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...