ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

0 Ποια «ανθυγιεινά» είναι υγιεινά;

Σοκολάτες, αλκοόλ, στρες και άλλα απαγορευμένα πλέον μπαίνουν στη «σφαίρα» της… υγιεινής ζωής. Όχι βέβαια στο βαθμό που μπορεί να σκέφτεστε οι περισσότεροι αλλά σύμφωνα με τελευταίες έρευνες έχουν και αυτά το δικό τους μερίδιο στην ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι αρχαίοι πολύ σοφά έλεγαν «παν μέτρο άριστον» και πάνω σε αυτή τη λογική όλα στη ζωή κάνουν καλό εφόσον φυσικά υπάρχει μία λογική κατανάλωσή τους.


Σοκολάτες
Η μία μελέτη μετά την άλλη επιμένουν ότι η επιβράβευση με ένα κομμάτι σοκολάτας μπορεί να αποβεί σωτήρια για τον οργανισμό.
Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στο «Archives of Internal Medicine», αναφέρει ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με τον χαμηλότερη Δείκτη Μάζας Σώματος ενώ μία άλλη κάνει λόγο για τις ευεργετικές ιδιότητες της «γλυκιάς αμαρτίας» απέναντι στα εγκεφαλικά επεισόδια, τα εμφράγματα και το διαβήτη.
Μία διευκρίνηση όμως: όλες οι έρευνες αναφέρονται σε σοκολάτα με περισσότερο από 70% περιεκτικότητα σε κακάο καθώς σε αντίθετη περίπτωση πρόκειται απλά για ένα γευστικό αλλά γεμάτο λίπος και ζάχαρη τρόφιμο.

Άλλο ένα ποτηράκι;
Ενώ το κόκκινο κρασί έχει κερδίσει τη φήμη του και έχει πλέον τη δική του θέση ανάμεσα στα «καλά» αλκοολούχα ποτά, που βοηθούν την καρδιά, δε συνέβαινε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ποτά. Ωστόσο σύμφωνα με νέα έρευνα το αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο καρκίνος του μαστού.
Και στην περίπτωση του αλκοόλ βέβαια το κλειδί είναι το μέτρο, και συγκεκριμένα όχι περισσότερο από 2 ποτήρια τη μέρα για έναν άντρα και 1 ποτήρι για μία γυναίκα.

Μισή ώρα άσκησης είναι καλύτερη από μια
Η δικαιολογία του «δεν έχω χρόνο» καταρρίπτεται πανηγυρικά καθώς μία δανέζικη έρευνα μελετώντας σχετικά υπέρβαρους ανθρώπους, αποφάνθηκε ότι όσοι ασκούνταν μισή ώρα για διάστημα πάνω από τρεις μήνες έχασαν περίπου 4 κιλά ενώ άλλοι που ασκούνταν για μία ώρα, έχασαν 3 κιλά. Το κλειδί είναι η τακτικότητα και η επιμονή.

Πάρτε έναν υπνάκο…στο γραφείο
Στο αφεντικό σας σίγουρα δεν θα αρέσει αλλά καλά θα κάνετε να επικαλεστείτε την έρευνα της Ιατρικής σχολής του Harvard, όπου αναφέρεται ότι η παραγωγικότητα των υπαλλήλων μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 20% αν … απολαύσουν μία 30λεπτη σιέστα.
Εξάλλου η αϋπνία είναι βασικός παράγοντας των εργατικών ατυχημάτων κάτι που υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 31 δισ.δολάρια ετησίως, μόνο στην αμερικανική ήπειρο. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου προκαλεί αδυναμία μάθησης και συγκράτησης πληροφοριών, γεγονός που δεν βοηθά κανένα στη δουλειά του.

Η άσκηση σας κάνει πιο έξυπνους
Εκτός από όλα τα υπόλοιπα οφέλη της γυμναστικής, νέες έρευνες αναφέρουν ότι η τακτική άσκηση ωφελεί και τον εγκέφαλο, καθώς οξύνει τη σκέψη, βοηθά στην επίλυση προβλημάτων και καθυστερεί την απώλεια μνήμης. Με άλλα λόγια «Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ».

Διακοπές, άδειες και ρεπό
Μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες...βροντοφωνάζει ότι «Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επένδυση στην καλή υγεία».
Κάποιες μέρες εκτός δουλειάς και γενικότερα εκτός του εργασιακού σας περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς σας ενώ η έλλειψη στρεσογόνων παραγόντων σας βοηθά να ηρεμήσετε και να επαναφορτίσετε την ικανότητά σας να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις.

Λίγο στρες δεν κάνει κακό
Το άγχος της καθημερινότητας είναι κάτι που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι. Σε επίπεδα φυσιολογικά είναι διαχειρίσιμο και οξύνει τη σκέψη.
Επιπλέον έρευνες αναφέρουν ότι το στρες αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά τον εγκέφαλο, τους μυς και τα άκρα να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση, παρόμοια με τα αποτελέσματα της αερόβιας άσκησης.

Περισσότερο φαγητό...λιγότερα κιλά
Ναι η αλήθεια είναι ότι πρέπει να περιορίσετε τις θερμίδες εάν θέλετε να χάσετε κιλά, αλλά αυτό δε σημαίνει να τρώτε λιγότερο αλλά να τρώτε υγιεινότερα. Στην πραγματικότητα μία σωστή δίαιτα προτείνει περισσότερο φαγητό από ότι τρώει συνήθως ένας εργαζόμενος, που περιορίζει τα γεύματά του σε ένα με δύο τη μέρα από ότι σε πέντε.

Φαγητά όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά είναι πλούσιες πηγές φυτικών ινών. Η κατανάλωσή τους δε, προσφέρει πιο γρήγορο και πιο ολοκληρωμένο αίσθημα κορεσμού από ότι για παράδειγμα οι τηγανητές πατάτες, δεδομένου ότι το λίπος έχει υψηλότερη θερμιδική αξία από ότι οι πρωτεΐνες ή οι υδατάνθρακες.

Αγκαλιές και φιλιά
Είτε αναζητάτε τον έρωτα της ζωής σας είτε τον έχετε ήδη βρει, τα οφέλη της καλής αυτής ψυχολογίας είναι ευεργετικά για την υγεία σας. Οι αγκαλιές και τα φιλιά μπορούν να μειώσουν το στρες ενώ η όποια φυσική εξέλιξη αυτών, οδηγεί στο κάψιμο των θερμίδων και στον ...καθαρισμό του σώματος από τα βακτήρια.

Σε περίπτωση δε, που ερωτευτείτε ξεχάστε την κατάθλιψη ενώ αν η σχέση σας οδηγήσει σε γάμο, αυτό μπορεί να σας τοποθετήσει στο ποσοστό εκείνων των παντρεμένων που έχουν χαμηλά ποσοστά καρδιακών επεισοδίων και διαβήτη.

Καλύτερο φάρμακο: το γέλιο
Εκτός από το γεγονός ότι θα σας κάνει να αισθανθείτε χαλαροί αποβάλλοντας το άγχος, ένα καλό γέλιο καίει θερμίδες, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό με έναν τρόπο που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για κάποιο καρδιακό επεισόδιο άλλα και στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι το γέλιο χαρίζει μακροζωία.
http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...