ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

0 Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.
Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και
παραδείγματα.

Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?
Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά
να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?
Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας?
Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?



0 Ναρκωτικά: ο χημικός έλεγχος της κοινωνικής συμπεριφοράς

του Γιάννη Βελίκη

Λίγο πολύ, ο κύκλος της ζωής ενός μέσου, ψυχικά ισορροπημένου, ανθρώπου, δεν μοιάζει με κύκλο, αλλά με το κεφαλαίο γράμμα Λ (ή το σχήμα ενός βουνού): ως νεογέννητο βρέφος είναι στο μεταίχμιο της ζωής και του θανάτου. Αν υποστηριχτεί σε αυτό το στάδιο και ζήσει, περνά στην αναζήτηση συναισθηματικών σχέσεων και ανάπτυξης της αντίληψης και της κινητικότητας του. Αν, και πάλι υποστηριχθεί, περνά στο στάδιο του δημοτικού σχολείου και αργότερα στην εφηβεία όπου θα πρέπει να δομήσει μία υγιή και αυτόνομη προσωπικότητα. Τέλος, στο ζενίθ της λειτουργικότητας του (πνευματικής και σωματικής) γύρω στα 40, μπορεί να δώσει το καλύτερο κομμάτι της συνεισφοράς του στους άλλους, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, και στην ιστορική στιγμή που ζει...

0 Νέα τάξη πραγμάτων: Ο πλανήτης δεν «αντέχει» 10 δισ. ανθρώπους!


Γράφει ο Μάρτιν Χάτσινσον

Οι επόμενες γενιές θα έχουν δέκα δισεκατομμύρια στόματα να θρέψουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αγγίξει αυτά τα επίπεδα έως το 2100. Σε σύγκριση με την τελευταία απόπειρα πρόβλεψης του ΟΗΕ πριν από δύο χρόνια οι νέες εκτιμήσεις παρουσιάζουν αυξημένο τον παγκόσμιο πληθυσμό, ωστόσο, το έτος καμπής στο οποίο ο παγκόσμιος πληθυσμός θα κορυφωθεί και έπειτα θα αρχίσει να μειώνεται μετατοπίστηκε από το 2070 στο 2100.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμη και με την αναμφισβήτητη επινοητικότητα του ανθρώπου, οι φυσικοί πόροι και τα οικοσυστήματα του πλανήτη δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου πληθυσμού, ειδικά εάν αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα του ανεπτυγμένου κόσμου, όπως είναι το αυτοκίνητο, το καζανάκι και ο κλιματισμός. Επιπλέον, η εκτιμώμενη αύξηση του πληθυσμού προέρχεται κατά κύριο λόγο από τα φτωχότερα κράτη, όπου υπάρχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και άλλους φυσικούς πόρους - για να μην αναφέρουμε τα μέσα μετακίνησης και άλλου είδους υποδομές...

0 Ο Αναξαγόρας είχε μελετήσει τον κομήτη του Χάλεϊ...

Σύμφωνα με νέα μελέτη, ο Αναξαγόρας πιθανότατα τον γνώριζε, μάλιστα είχε υπολογίσει χρονικά τις εμφανίσεις του…

Μια παλαιότερη μελέτη αναφέρει ότι οι πρώτοι οι οποίοι εντόπισαν τον κομήτη του Χάλεϊ, καταφέρνοντας μάλιστα να υπολογίσουν τον περιοδικό κύκλο εμφάνισής του, ήταν οι αρχαίοι Ελληνες. Μέχρι σήμερα οι παλαιότερες γνωστές καταγραφές του κομήτη του Χάλεϊ ήταν από κινέζους αστρονόμους, με την πρώτη εξ αυτών να γίνεται το 240 π.Χ.

Σύμφωνα όμως με τη νέα μελέτη, οι αρχαίοι Ελληνες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον μελετήσουν ήδη από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Ο φιλόσοφος Ντάνιελ Γκράχαμ και ο αστρονόμος του αμερικανικού Πανεπιστημίου Ρrovo Ερικ Γκράχαμ δημιούργησαν μοντέλα της πορείας που ακολουθεί ο κομήτης του Χάλεϊ και στη συνέχεια μελέτησαν καταγραφές για κομήτες από αρχαίους πολιτισμούς...

0 Αρχαίοι ναοί σκαλισμένοι στο βράχο

Perierga.gr - Μοναστήρια σε βράχους!
photo by: link
Μια εκτεταμένη σειρά από μνημεία σκαλισμένα στο βράχο άρχισε να δημιουργείται πριν 2200 χρόνια στην Maharashtra της Ινδίας. Στη διάρκεια μιας περιόδου εκατοντάδων ετών, τριάντα ένα μνημεία λαξεύτηκαν πάνω στο βράχο. Στη συνέχεια, περίπου το 1000 μ.Χ., έπεσαν σε αχρηστία και πυκνή ζούγκλα αναπτύχθηκε γύρω τους, κρύβοντας τα σπήλαια από τα ανθρώπινα μάτια.

Οι περίτεχνοι ναοί στους βράχους, γνωστοί σαν σπήλαια Ajanta, ανακαλύθφθηκαν τυχαία το 1819 κατά τη διάρκεια της Αγγλικής κυριαρχίας στην Ινδία από έναν αξιωματούχο, ονόματι John Smith. Σύντομα, όπως είναι φυσικό, οι σπηλιές προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επιστημόνων και τουριστών.
Οι ναοί είναι εκπληκτικής ομορφιά με αγάλματα και τοιχογραφίες να κοσμούν κάθε τους σημείο. Κάθε επιφάνεια εκτός από το δάπεδο είναι διακοσμημένη με έργα ζωγραφικής. Αν και το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει τα σημάδια του στις τοιχογραφίες, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όλες αναπαριστούν ιστορίες από τις προηγούμενες ζωές του Βούδα (Jātakas)...

0 Η βροχή όπως φαίνεται από ψηλά

0 Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα…

perierga.gr - Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα...Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την Ίμπιζα από την έντονη νυχτερινή ζωή της και την αδιάλειπτη διασκέδαση, όμως τον τελευταίο καιρό πρωτοπορεί με διάφορα εντυπωσιακά projects αρχιτεκτονικής τοπίου τα οποία εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης.


Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι ο εντυπωσιακός κάθετος κήπος που βλέπετε, δημιούργημα του γραφείου Urbanarbolismo. Διάφορα μικρόφυτα έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο «φυτικό» παζλ μέσα στο αστικό περιβάλλον.

0 Δύο γλώσσες, δύο εγκέφαλοι

Δύο γλώσσες, δύο εγκέφαλοιΗ ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών διευρύνει τις δυνατότητες του μυαλού!


Αυτό που εμείς οι Ελληνες θεωρούμε ένα είδος «κατάρας» – το γεγονός ότι ελάχιστοι ανά την υφήλιο μιλούν ελληνικά αναγκάζοντάς μας να υποβαλλόμαστε από μικρά παιδιά στο βάσανο της εκμάθησης ξένων γλωσσών – ίσως τελικά αποδεικνύεται πραγματική ευλογία.

Μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ανατρέπουν τις παλαιότερες θεωρίες διαπιστώνοντας ότι οι δίγλωσσοι – όσοι δηλαδή μαθαίνουν δύο γλώσσες ως μητρικές από τη γέννησή τους – εμφανίζουν «ενισχυμένες» εγκεφαλικές, γνωσιακές και συμπεριφορικές λειτουργίες. Εκτός του ότι μπορούν ευκολότερα να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και να εκτελούν πολλά καθήκοντα ταυτοχρόνως, έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο να μπαίνουν στη θέση του άλλου ενώ δείχνουν σαν να λειτουργούν με «δύο μυαλά», ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Επιπλέον η διγλωσσία φαίνεται να έχει ρόλο ασπίδας που καθυστερεί την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

0 Η χιονοθύελλα των άνθεων

Φωτογραφία: Hisao Mogi

Κι όμως δεν είναι χιονοθύελλα... "Είχα καθίσει σε ένα κούτσουρο να ξεκουραστώ μετά από μια βόλτα στο πάρκο Νάρα και παρακολουθούσα τα ελάφια. Έτρωγαν τα πεσμένα πέταλα των ανθισμένων κερασιών ήσυχα. Ξαφνικά φύσηξε ένας δυνατός άνεμος και τα πέταλα των άνθεων άρχισαν να πέφτουν πάνω στα ελάφια. Ήταν σαν χιονοθύελλα. Στα ιαπωνικά, ονομάζεται Hana Fubuki, που σημαίνει 'χιονοθύελλα από άνθη'".

0 Η Μυτιλήνη ξέρει από καλό λάδι

Η Μυτιλήνη ξέρει από καλό λάδι
«Η σημερινή εικόνα της Ελλάδας δεν αφήνει άλλο παράθυρο, από τον αγροτικό τομέα», εκτιμά ο Μιχαήλ Τζωρτζής,

Κόλλια Ελευθερία 

To λάδι του Μιχαήλ Τζωρτζή διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου BIOL International 2012,

Ο 42χρονος κ. Μιχαήλ Τζωρτζής γύρισε από την Πούλια της Ιταλίας με χρυσό «κότινο». Το λάδι που παράγει σε μία δύσκολη, ορεινή περιοχή της Λέσβου, ανάμεσα στα χωριά της Κώμης και της Πηγής, διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου, BIOL International, 2012_ στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότερες από 300 ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 35, αριθμός - ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Τον «χρυσό» Μυτιληνιό ακολουθούν άλλοι 11 αργυροί νικητές, από την Καλαμάτα ως την Κρήτη. 

Ο κ. Τζωρτζής είχε βεβαίως την προνοητικότητα να δει το μέλλον πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, όταν ακόμη η μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα δεν ήταν υπ΄ αριθμόν ένα στην κοινωνικο-οικονομική ατζέντα.

0 Ανασκαφές στο Νησί του Πάσχα αποκαλύπτουν τα σώματα των γνωστών αγαλμάτων (νέες φωτογραφίες)

Article-0-134A29A6000005DC-710_634x915 Σας παρουσιάζουμε νέες φωτογραφίες απο το Νησί του Πάσχα και τις νέες ανασκαφές που γίνονται ώστε να αποκαλυφθούν τα σώματα των αγαλμάτων

Δείτε και το παλαιότερο θέμα μας ΕΔΩ

0 Η αγάπη μιας μητέρας

Give your mom a hug, pony wants piggyback ride from mom

0 Δεν θέλω δεξιά ούτε αριστερά, έχω ανάγκη μονάχα από ανθρωπιά

Δεν θέλω δεξιά ούτε αριστερά, έχω ανάγκη μονάχα από ανθρωπιά
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ακούσει την φράση: εμπιστέψου το στομάχι σου δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Όσοι δεν την έχουνε ακούσει θα την εξηγήσω με λίγες λέξεις.
Το στομάχι θεωρείται το συνειδησιακό πεδίο του ανθρώπου και όταν κάνουμε κάτι που η συνείδηση μας είναι αντίθεση νιώθουμε έναν κόμπο στο στομάχι..
π.χ. όταν προσπαθείς να κλέψεις το στομάχι σφίγγεται και τρέμουν τα χέρια δηλ. η συνείδηση κοντράρει την πράξη.

Έτσι νιώθω αυτόν τον καιρό με την ιδέα των εκλογών. Όποιων και αν σκέφτομαι να ψηφίσω το στομάχι μου κλωτσάει. Λέτε να λέει ψέματα - με το χέρι στην φωτιά λέω ότι λέει αλήθεια.
Λέει αλήθεια γιατί όσα ακούω και όσα βλέπω να λέγονται και να γίνονται από τους πολιτικούς και τις παρατάξεις τους το μόνο που μου προκαλούν είναι αηδία.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε ώρες ατέλειωτες στα παράθυρα με μοναδικό θέμα τις τράπεζες, τα δάνεια, τι χρώμα θα έχουν τα χρήματα, πόσα χρωστάει το κράτος, πόσα έφαγε ο ένας, πόσα έκρυψε ο άλλος, το δικό μου δημοσιονομικό πρόγραμμα είναι καλύτερο από του άλλου, μιλώντας μια γλώσσα ανούσια και απαράδεκτη για έναν λογικό άνθρωπο.

0 Τα πολύ σπάνια "γόνατα" ενός είδους κυπαρισσιού

Στα κορεσμένα και εποχικά πλημμυρισμένα εδάφη των πεδιάδων των Νοτιοανατολικών και παράκτιων ακτών του κόλπου της Φλόριντα των ΗΠΑ, υπάρχει ένα είδος κυπαρισσιού, το Bald Cypress (Taxodium distichum - άλλες ονομασίες Baldcypress, Southern-cypress, White-cypress, Tidewater Red-Cypress, Gulf-Cypress, Red-Cypress, Swamp Cypress.

Ένα από τα πιο γνωστά απ' αυτά, ήταν ο "Senator" (Γερουσιαστής) -ένα από τα ψηλότερα και πιο παλιά κυπαρίσσια στον κόσμο- το οποίο κάηκε ολοσχερώς εξαιτίας ενός τσιγάρου. Αυτά τα κυπαρίσσια είναι γνωστά για την καταπληκτική ύψη τους και το μέγεθος τους. Αλλά το πιο γνωστό γι' αυτά τα κυπαρίσσια είναι μία παράξενη επιστημονική απόφυση, που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Τα "γόνατα" των κυπαρισσιών έχουν κάποια λειτουργία που είναι άγνωστη. Βρίσκονται σε υγρές, πλημμυρισμένες περιοχές, συνήθως σε λασπωμένο έδαφος και περικυκλώνουν τα δέντρα. Κάποιοι πιστεύουν πως παρέχουν οξυγόνο στις ρίζες του δέντρου. Επίσης, δίνουν στήριξη στο δέντρο, μιας και τα περισσότερα από τα κυπαρίσσια βρίσκονται σε λασπωμένο έδαφος.

0 Εκπληκτικές εικόνες με άγρια ζώα!

0 Ο Πήλινος Στρατός ενισχύθηκε με 110 νέους πολεμιστές!

Κινέζοι αρχαιολόγοι δουλεύουν στο Σκάμμα 1
στον αρχαιολογικό χώρο του Πήλινου Στρατού
Κινέζοι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 11ο νέους πήλινους πολεμιστές που ήταν θαμμένοι για αιώνες, ως μέρος του φημισμένου πήλινου στρατού που φρουρεί τον τάφο του πρώτου Κινέζου Αυτοκράτορα.

Οι στρατιώτες που έχουν φυσικό ανθρώπινο μέγεθος αποκαλύφθηκαν κοντά στο μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Qin, στην νότια πόλη Xi'an της Κίνας. 

Απαιτήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για την αποκάλυψή τους, η οποία περιλάμβανε και 12 κεραμικά άλογα, μέρη αρμάτων, όπλων και εργαλείων. 

«Η ανασκαφή συνολικής έκτασης 200 τ.μ. αποκάλυψε συνολικά 110 πήλινες φιγούρες» δηλώνει ο Shen Maosheng, εποπτεύων του ναού και έφορος του αρχαιολογικού τμήματος του  Qin Shihuang Terracotta Warriors and Horses Museum.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο της ανακάλυψης είναι ότι τα υπολείμματα που βρέθηκαν είναι σε άριστη κατάσταση και χρωματιστά!» συνεχίζει ο Shen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...