ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

0 Ο Πήλινος Στρατός ενισχύθηκε με 110 νέους πολεμιστές!

Κινέζοι αρχαιολόγοι δουλεύουν στο Σκάμμα 1
στον αρχαιολογικό χώρο του Πήλινου Στρατού
Κινέζοι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 11ο νέους πήλινους πολεμιστές που ήταν θαμμένοι για αιώνες, ως μέρος του φημισμένου πήλινου στρατού που φρουρεί τον τάφο του πρώτου Κινέζου Αυτοκράτορα.

Οι στρατιώτες που έχουν φυσικό ανθρώπινο μέγεθος αποκαλύφθηκαν κοντά στο μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Qin, στην νότια πόλη Xi'an της Κίνας. 

Απαιτήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για την αποκάλυψή τους, η οποία περιλάμβανε και 12 κεραμικά άλογα, μέρη αρμάτων, όπλων και εργαλείων. 

«Η ανασκαφή συνολικής έκτασης 200 τ.μ. αποκάλυψε συνολικά 110 πήλινες φιγούρες» δηλώνει ο Shen Maosheng, εποπτεύων του ναού και έφορος του αρχαιολογικού τμήματος του  Qin Shihuang Terracotta Warriors and Horses Museum.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο της ανακάλυψης είναι ότι τα υπολείμματα που βρέθηκαν είναι σε άριστη κατάσταση και χρωματιστά!» συνεχίζει ο Shen.
Ο πήλινος στρατιώτης αποκαλύπτεται σταδιακά με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού
προκειμένου να διατηρηθεί στο ακέραιο ακόμα και η τελευταία λεπτομέρεια
Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει και μαρκάρει ήδη την ακριβή τοποθεσία άλλων 11 πολεμιστών που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

Η αξιόλογη αυτή ανακάλυψη έρχεται να εμπλουτίσει περισσότερο τον πολιτιστικό τομέα της Κίνας, καθώς ακολούθησε αυτή της επίσημης ανακοίνωσης του συνολικού μήκους του Σινικού Τείχους, το οποίο όπως και ο Πήλινος Στρατός αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η τρέχουσα ανασκαφή, που ξεκίνησε το 2009, είναι η τρίτη στον αρχαιολογικό χώρο
μετά τις ανασκαφές του 1975 και 1985
Ο Shen επισήμανε την έκπληξη των αρχαιολόγων για την άριστη κατάσταση των ευρημάτων διότι ανέμεναν να μην υπάρχει χρώμα σε κάποιους από τους πολεμιστές, καθώς αυτό θα είχε ξεθωριάσει στο πέρασμα των αιώνων.

Στα ευρήματα συγκαταλέγεται επίσης και μια ασπίδα, η οποία σύμφωνα με καταγεγραμμένη βιβλιογραφική αναφορά χρησιμοποιούταν από στρατιώτες της δυναστείας του Qin (221-206 π.Χ.) και είναι διακοσμημένη με κόκκινα, πράσινα και άσπρα γεωμετρικά μοτίβα.
Η ανασκαφή αναμένεται να διαρκέσει για άλλα 3 χρόνια κατά την διάρκεια της οποίας
οι τελευταίοι πήλινοι στρατιώτες θα αποκαλυφθούν πλήρως και θα εκτεθούν στο κοινό
Αρχαιολόγος αποκαλύπτει προσεχτικά έναν ακέφαλο πήλινο πολεμιστή, έναν από τους 20 περίπου
νέους στρατιώτες που ανακαλύφθηκαν. Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι
ο οπλισμός των στρατιωτών έχει λεηλατηθεί και καεί κατά την αρχαιότητα, έχοντας ενδείξεις για έναν συγκεκριμένο αρχηγό επανάστασης.
Ο Qin Shihuang, ο Αυτοκράτορας που είχε τον στρατό, επιθυμούσε και κατάφερε να επιτύχει την διοίκηση το σύνολο της Κίνας. Για τον λόγο αυτό θεωρείται ο πρώτος αυτοκράτορας του κινεζικού έθνους.

Ο αρχαίος πήλινος στρατός ανακαλύφθηκε το 1974 από έναν χωρικό που έσκαβε για να φτιάξει ένα πηγάδι. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της σύγχρονης εποχής και συμπεριλήφθη στη λίστα των Παγκόσμιων Μνημείων Κληρονομιάς το 1987.


Πηγή: The Archaeology News Network

http://erroso.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...