ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

1 5 "παράλογες" (αλλά πειστικές) θεωρίες της παιδικής pop κουλτούρας

Είναι τα αθώα Στρουμφάκια ναζί; Ο Donald Duck ένας σταυροφόρος του καπιταλισμού; Ο Winnie και η παρέα του κλινικά περιστατικά της ψυχοπαθολογίας; Διάβασε πέντε θεωρίες για τα κόμικ που αγαπάς, που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Τα Στρουμφάκια είναι μικροί μπλε Ναζί

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι τα Στρουμφάκια ήταν κρυφοκομουνιστές. O Antoine Bueno όμως, λέκτορας κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Sciences Po του Παρισιού, ισχυρίζεται στο βιβλίο του "Le Petit Livre Bleu" ("Το μικρό μπλε βιβλίο"), ότι το Στρουμφοχωριό στην πραγματικότητα είναι μια ουτοπία ολοκληρωτισμού γεμάτο από μικρούς ναζιστές!

0 Το έθιμο της "Μαρτιάς" !!! (video)

Το έθιμο της "Μαρτιάς" είναι πολύ παλιό, αφού κατά μία εκδοχή έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό, από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, οι άνθρωποι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι, γνωστό ως "Μάρτης" ή "Μαρτιά".
 
Η λαϊκή παράδοση, λέει ότι η "Μαρτιά" προστατεύει τα πρόσωπα όσων τη φορούν από τον  πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι πολύ δυνατός!

0 Θεσσαλωνικιώτικο παντοπωλείο που κατήργησε πρώτο τους μεσάζοντες!


Πρόκειται για τη συνεταιριστική παράκαμψη μεσαζόντων το πρατήριο της οποίας λειτουργεί στην οδό Μελενίκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ακριβώς ένα χρόνο! Δείτε στο βίντεο τι μπορεί να βρει εκεί ο καταναλωτής σε πολύ καλές τιμές.

0 Έρχονται και οι ταυτότητες του Facebook!‏

enhanced-buzz-5968-1330365390-65
Τι άλλο θα δούμε... Φαίνεται πως τα social media βρίσκουν διάφορους τρόπους να διεισδύσουν στην καθημερινή μας ζωής και αρκετοί το εκμεταλεύονται...
Έτσι το γραφείο FB (FB bureau) δημιούργησε τις ταυτότητες του Facebook οι οποίες με ένα απλό scan θα αποκαλύπτουν την διαδικτυακή ταυτότητά σας...

0 Παναγιώτης Ποταγός: ο μεγάλος Έλληνας εξερευνητής του 19ου Αιώνα


Παναγιώτης Ποταγός
Ο Παναγιώτης Ποταγός (1838-1904), ιατρός από την Βυτίνα της Αρκαδίας, είναι αδιαμφισβήτητα ο σημαντικότερος Έλληνας περιηγητής των νεωτέρων χρόνων, και ο μόνος που δικαιούται τον χαρακτηρισμό του εξερευνητή. Τα εξερευνητικά ταξίδια που πραγματοποίησε στην κεντρική Ασία και την κεντρο-ανατολική Αφρική κατά την δεκαπενταετία μεταξύ 1868 και 1883, έδωσαν το υλικό για τον πρώτο (και εν τέλει μοναδικό) τόμο των «Περιηγήσεων» του (700 σελίδων), που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1883, ενώ ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα και γαλλική έκδοση στο Παρίσι (“Dix annees de voyages dans l’Asie centrale et l’Afrique equatoriale”, Ernest Leroux Editeur, Paris 1885). Στο πρώτο του ταξίδι, ο Ποταγός ξεκίνησε από την Συρία και αφού πέρασε από το Ιράκ, την Περσία και το Αφγανιστάν, διέσχισε τους ορεινούς όγκους του Ινδοκούς (Ινδικό Καύκασο) και του Παμίρ και συνέχισε μέσα στην έρημο του Γκόμπι, στη Βόρεια Κίνα (Κασγκάρ και Χάμια), την Μογγολία (Βλιαστέ), για να καταλήξει στο Χηλή (Colintzia) της Ανατολικής Σιβηρίας, στην καρδιά της ασιατικής ηπείρου, από όπου και επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη και από εκεί στην Οδησσό και την Κωνσταντινούπολη.

0 Έγγραφο εκθέτει τον Αμερικανοθρεμμένο Γιώργο Παπανδρέου…!


Έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το γνωστό Wikileaks, εμφανίζει το Γεώργιο Παπανδρέου να θέλει να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου.

Ναι, καλά ακούσατε στο μπλοκ του δολαρίου είχε συνεννοηθεί ο κ. Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα. Σημειώσεις του Stratfor το Νοέμβριου του 2011 αναφέρουν την πιθανότητα να εισαχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου στο πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων μας.

0 Η προσπάθεια εξάπλωσης του Σιωνισμού στην Κρήτη

Το ενδιαφέρον που επιδείκνυαν ανέκαθεν οι εβραίοι για την παρουσίαση της Κρήτης ως κέντρο του «Ιουδαϊκού Πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι σιωνιστές...
μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977). 

0 Το Google Earth βρήκε τη μεγαλύτερη φυσική γέφυρα


Μόλις το 2010 μετρήθηκε ως η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο, ενώ αποτελεί έναν από τους εντυπωσιακότερους φυσικούς σχηματισμούς αψίδας στον κόσμο! Η γέφυρα Xian Ren Qiao δεσπόζει επάνω από τον ποταμό Buliu, 40 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Fengshan, στην επαρχία Guangxi της Κίνας.
perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!
Γνωστή και με την ονομασία «γέφυρα των αθανάτων» ή «γέφυρα της νεράιδας», η Xian Ren Qiao είναι σίγουρα ένα «θαύμα» της φύσης και για έναν επιπλέον λόγο: Η ανακάλυψή της έγινε από το Google Earth, όταν ο Jay Wilbur από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό NABS (Natural Arch and Bridge Society)  έκανε μια περιπλάνηση μέσω διαδικτύου σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

0 Τα πρώτα Ελληνικά χαρτονομίσματα

Το πρώτο ελληνικό χαρτονομίσματα είναι οι  Φοίνικες  και εκδόθηκε  επί  κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια την  1 Ιουλίου 1831 ,3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των  κερμάτων .
 
Ήταν τυπωμένα στην μια όψη και έφεραν    χειρόγραφες   υπογραφές  και αρίθμηση   από την εθνική τραπεζική επιτροπή.

Η εκτύπωση  έγινε  στην  Αίγινα ,και σύντομα απαγορεύτηκαν οι συναλλαγές μεταξύ των πολιτών και γίνονταν δεκτά μόνο στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα τα χαρτονομίσματα αυτά είναι πάρα πολύ σπάνια και δεν εμφανίζονται πλέον ούτε στις σχετικές δημοπρασίες.

1 Χώρες και λαοί (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Ιαπωνία
Η σύγχρονη κοινωνία της Ιαπωνίας εξακολουθεί και τηρεί τις παραδόσεις της, που περνούν από γενιά σε γενιά. Γίνεται έτσι ένα από τα ομορφότερα και πιο ενδιαφέροντα μέρη στον κόσμο

0 Ποιος άλλος πανηγυρίζει εκτός των 200 βολευτών και των τηλεοράσεων...???

thumb

0 Φωτορεπορτάζ: Σώζοντας ένα άτυχο άλογο


Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τη διάσωση ενός άτυχου αλόγου που κόλλησε στη λάσπη σε μία παραλία της Victoria στην Αυστραλία. 

0 Το parking του Παραδείσου..

Ο Peter Lippmann είναι ένας Αμερικανός φωτογράφος ο οποίος έχει εργαστεί στο Παρίσι για πάνω από 25 χρόνια.
Το “Paradise Parking” είναι μια νέα σειρά φωτογραφιών του με παλιά αυτοκίνητα που έχουν αφεθεί να αποσυντίθενται αργά στη φύση. Οι φωτογραφίες του προσφέρουν μια ποιητική ματιά στη σχέση μεταξύ των δημιουργημάτων της μητέρας φύσης και του ανθρώπου.
Τα έργα του θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες από την Γκαλερί SophieMarie.

0 Υγρό σαπούνι για τα πιάτα



Άρχισα να το ψάχνω πριν 7 χρόνια,όταν έπλενα τα μπιμπερό και τα πιατάκια του μικρού μου. Πλένοντας με ταεμπορικά υγρά σαπούνια για τα πιάτα φοβόμουνα ότι μένουν πάνω σε αυτάεπικίνδυνα κατάλοιπα. Ανακάλυψα λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι γιανα τα αποφύγω και να φτιάξω ένα εντελώς φυσικό, ακίνδυνο, ανακυκλώσιμο καιοικολογικό υγρό σαπούνι πιάτων. Αρχικά αγόρασα το γνωστό μας αρκάδι καιπειραματίστηκα με αυτό. Μαθαίνοντας αργότερα να φτιάχνω σαπούνια, τελειοποίησατο υγρό πιάτων και ορίστε η συνταγή:
Υλικά:
50 γρ σαπούνι από ανακυκλώσιμο τηγανέλαιο (ή Αρκάδι)
220 γρ νερό
15 γρ λεμόνι
Βράζω το νερό και το κατεβάζω απότην φωτιά. Ρίχνω μέσα το σαπούνι, που προηγουμένως έχω τρίψει στον τρίφτη καιανακατεύω μέχρι να διαλυθεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...