ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

0 Επιστρέφει η ζωή σε 4 ποτάμια της Ελλάδας


Potami1

Φιλί ζωής στα νεκρά υδρόβια οικοσυστήματα που καταστράφηκαν όταν μπλοκαρίστηκαν από τα φράγματα πρόκειται να δώσουν οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα ονομάζεται Ecoflow (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «αφήστε το νερό να τρέξει ξανά») και ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το εγχείρημα, το οποίο είναι δανεισμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να αναστήσουν τη νεκρή φύση που καλύφθηκε πριν από χρόνια με τόνους τσιμέντων και αδρανών υλικών.


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο στάδια. Αρχικά οι επιστήμονες θα μετρήσουν την ποσότητα νερού που υπάρχει στην τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε από το φράγμα. Επειτα θα κάνουν αυτοψία στην άλλη πλευρά του «ανενεργού» ποταμού και θα εκτιμήσουν την έκταση της καταστροφής. Αφού ολοκληρώσουν τις μετρήσεις, θα ανοίξουν τα θυροφράγματα (τα παράθυρα του φράγματος) και θα διευθετήσουν τη ροή του νερού ώστε να χύνεται σταθερά προς την πλευρά του αποστραγγισμένου ποταμού, χαρίζοντάς του ξανά τη ζωή.

0 Ξερό διπλωμένο φύλλο ή κάτι άλλο;;

Αυτό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία μοιάζει σαν διπλωμένο φύλλο, έτσι δεν είναι;; Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο;; 
Μήπως με μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώσετε κάτι διαφορετικό;; 

0 ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ!




Φωτογραφική Επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ

Η αδιαφορία για άλλη μια φορά, μας χτύπησε την πόρτα. Ένας αρχαίος ναός, βρίσκεται διάσπαρτος μέσα στον λόφο Φιλοπούλου. Μέλη του ναού, όπως κίονες, κιονόκρανα και κιονοστοιχίες, παίζουν κρυφτό με το χώμα και τους θάμνους ενώ οι βάσεις τους έχουν αναστραφεί και έχουν τοποθετηθεί σε σειρά για να χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα για τους οικολόγους Αθηναίους, που κάνουν βόλτες με τα σκυλάκια τους μέσα στο άλσος. Όσο και αν ψάξαμε, όσο και αν ρωτήσαμε

, ο Δήμος αγνοεί την ύπαρξή του και η αρχαιολογική υπηρεσία σφυρίζει αδιάφορα.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο άχρηστο ''υλικό'' βρίσκεται σε καίριες θέσεις και πόσο ανίκανοι είναι να διαχειριστούν τον πολιτισμικό μας πλούτο.
Και λίγα λόγια για τον λόφο...

0 Η Ξύλινη γλώσσα των πολιτικών μας: Πώς να μιλάτε χωρίς να λέτε τίποτα!

Οι δέκα φράσεις που αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα σε καθεμία από τις τέσσερις στήλες είναι για τους αναγνώστες που θέλουν να εξοικειωθούν με τα μυστικά της ξύλινης γλώσσας, δηλαδή κοινώς «μιλάω και δεν λέω τίποτα»!

Αρχίστε να διαβάζετε από οποιαδήποτε φράση της στήλης Α και συνεχίστε σε οποιαδήποτε φράση της στήλης Β, Γ και Δ. Έτσι θα έχετε άπειρους συνδυασμούς για μια πολύωρη αοριστολογία χωρίς τέλος!

Και το σημαντικότερο; Τα λόγια σας θα έχουν κύρος και εσείς θα φαίνεστε «πολυδιαβασμένος»!

Πρόκειται για ένα είδος «εγχειριδίου» για νέους ρήτορες, συζητητές επιπέδου και μελλοντικούς πολιτικούς… Όλοι θα σας κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό, χωρίς να ξέρουν τι να πουν, αφού γρι δεν θα καταλαβαίνουν και από ντροπή -βεβαίως βεβαίως- δεν θα σας κάνουν καμία επεξηγηματική ερώτηση, μην τυχόν και τους θεωρήσετε «βλάκες» που δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέτε…

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ:

0 Αναθεωρείται ο χρόνος αφαίρεσης του ομφάλιου λώρου

 Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κόβεται πριν περάσουν 5 λεπτά από τη στιγμή της γέννας.
  Μελέτες δείχνουν ότι κόβοντας τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση, στερούμε από το βρέφος το ζωτικό αίμα που έρχεται από τον πλακούντα.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει –σύμφωνα με τους ειδικούς- το μωρό στο μέλλον, δημιουργώντας έλλειψη σιδήρου και αναιμία. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου το 10% των νηπίων στη Βρετανία παρουσιάζει έλλειψη σιδήρου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια, ο ομφάλιος λώρος θα πρέπει να κόβεται αμέσως μετά τη γέννα.

Ωστόσο, το National Institute for Health and Care Excellence (Nice) σύστησε στο NHS να ακολουθήσει διαφορετική πρακτική, αφήνοντας τον ομφάλιο λώρο μέχρι να σταματήσει να πάλλεται, δηλαδή μετά από 2-5 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...